Coole hondenrassen die beginnen met een C

hondenrassen die beginnen met c

Hondenrassen die beginnen met C omvatten enkele van de meest loyale, aanhankelijke en intelligente honden die er zijn. Vandaag delen we foto’s en foto’s en leren we alles over slimme Collies, sluwe Cairn Terrier en nieuwsgierige Canaan honden. Van hard werkende historische honden zoals de Cane Corso en Corgi, tot gezelschapsdieren en huisdieren zoals de Cavalier King Charles. We delen informatie over hun eigenschappen, gedragingen, uiterlijk en persoonlijkheden. We helpen u de perfecte hondenrassen te vinden die beginnen met een C!

Inhoud


Ontmoet de hondenrassen die beginnen met C

Verschillende mensen hebben verschillende redenen om hondenrassen te willen die beginnen met C. Misschien bent u de familie Callaway uit Connecticut en wilt u een Corgi omdat, nou ja, alliteraties zijn leuk. Of misschien is “C” uw geluksletter en weet u gewoon zeker dat elk hondenras dat begint met de letter C het beste huisdier zal zijn. Laten we ze allemaal ontmoeten!

Cairn Terrier

cairn terrier

De Cairn Terrier staat als eerste op onze lijst omdat deze lijst op alfabetische volgorde staat. Maakt u zich geen zorgen. We trekken hier geen favorieten uit. Echter, de Cairn Terrier is een geweldige kleine pup.

Klein maar machtig, dit Terrier type is vrolijk en druk. Ze werden in Schotland gefokt als vossenjachthond en doen het het beste in huizen met gezinnen die hen met liefde en geduld kunnen trainen. Ze doen het beter met oudere kinderen dan met jongeren of peuters.

Canaan Hond

Canaan Hond

Een oude Israëlische hond van gemiddelde hoogte, de Kanaänhond werd gefokt voor het bewaken van zijn weide en huis. En hoewel hij het goed doet in familieverband en passief is met degenen van wie hij houdt, is hij vaak op zijn hoede voor vreemden en zelfs territoriaal als hij niet goed getraind en gesocialiseerd is op jonge leeftijd.

Dit is een goede hond voor ervaren eigenaren die bereid zijn veel positieve versterking, gehoorzaamheidstraining en socialisatie toe te passen vanaf de puppytijd.

Cane Corso

cane corso

De Cane Corso is een ander ras op onze lijst dat werd gefokt als waakhond. Verfijnd in het oude Rome, vertaalt de naam van dit ras zich letterlijk naar “bodyguard dog.”

De Cane Corso is zeer trainbaar en gretig om te behagen, wat een goede zaak is als je bedenkt dat ze zo groot zijn. Zoals alle rassen met bewakingsneigingen, heeft de Cane Corso veel gehoorzaamheidstraining en vroege socialisatie nodig om ervoor te zorgen dat ze een flexibele en veelzijdige metgezel zijn.

Cardigan Welsh Corgi

Cardigan Corgi

De Cardigan Welsh Corgi is de oudste van de twee Corgi-rassen. Gefokt voor het hoeden van vee, komt deze oude hond uit Wales en wordt aanbeden om zijn liefdevolle aard en intelligente geest.

Dit aanhankelijke ras is ook een geweldige familiehond als hij goed getraind en gesocialiseerd is, hoewel ze gedurende hun hele leven consequent gehoorzaamheidstraining en socialisatie nodig hebben.

Carolina Hond

carolina dog

De Carolina Dog is een moeilijk te kraken koekje en zorgt ervoor dat hun mensen hun loyaliteit en genegenheid verdienen. Een windhond, de Carolina Dog is een gefokte jager met een gereserveerd en enigszins achterdochtig karakter.

Ze doen het het beste in huizen met alleenstaanden of koppels, en hebben misschien niet de tolerantie die nodig is voor een huis met kinderen.

Catahoula Luipaard Hond

catahoula luipaard hond

Met een uiterlijk dat net zo uniek is als zijn naam, staat de Catahoula Luipaardhond bekend om zijn interessante, luipaardachtige vlekken en trouwe, onafhankelijke aard. Ze hebben een fantastische werkethiek, maar weten hoe ze moeten spelen als het werk eenmaal gedaan is.

Kaukasische Herdershond

russische beer hond - kaukasische herder

Ondanks zijn onverschrokken, beschermende aard doet de Kaukasische Herdershond het goed met familie en andere huisdieren. Ze zijn ook bekend als Russische Berenhonden. Dit is een geweldige keuze voor degenen die een assertieve waakhond en zachtaardige metgezel bij gezinnen willen.

Zoals al onze rassen met waakinstincten, mag de Kaukasische Herder nooit zonder toezicht bij kinderen worden achtergelaten. Train en socialiseer hem goed in de puppytijd, om een zelfverzekerde, welgemanierde hond groot te brengen.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel Hondenras Informatie Centrum

De Cavalier King Charles Spaniel is het toppunt van liefde. Een Britse hond tot op het bot, de Cavalier is zowel zachtaardig als actief. Dit maakt ze een geweldige keuze voor actieve gezinnen met jongeren en huizen die gedeeld worden met andere huisdieren.

Centraal-Aziatische Herdershond

russische hondenrassen

Dit is een van de grootste hondenrassen die beginnen met C. De Centraal-Aziatische Herdershond staat bekend om zijn moed. Deze zelfverzekerde hond is het meest geschikt voor mensen met veel ervaring en is geen ideaal gezinshuisdier vanwege hun beschermende en onafhankelijke aard.

Cesky Terrier

cesky terrier

Als je je ooit hebt afgevraagd wat de nationale hond van de Tsjechische Republiek was, vraag het dan niet meer. Aanschouw de Cesky Terrier. Deze pittige kleine hond is een geweldig gezinsdier vanwege zijn speelse en zachte aard.

Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever

De Chesapeake Bay Retriever is een volledig Amerikaans hondenras dat werd gefokt voor de eendenjacht in de Mid-Atlantische Oceaan. Met vergelijkbare eigenschappen als de Golden Retriever, is de Chesapeake Bay Retriever een prachtig familie huisdier vanwege hun hoge mate van intelligentie en een vrolijk en aanhankelijk karakter.

Ze kunnen echter sterke waakinstincten hebben en luide waakhonden zijn. Ze hechten zich ook sterk aan één lid van het gezin, dus moeten ze overdag niet voor lange periodes worden achtergelaten.

Chihuahua

langharige chihuahua

De Chihuahua staat bekend om zijn grote ego en kleine lichaam. De nationale hond van Mexico, Chihuahua’s doen het het beste in huizen waar ze de oogappel van hun eigenaar zijn. Dit betekent dat ze de voorkeur geven aan gezinnen met oudere of geen kinderen, en geen andere huisdieren.

Chinese Naakthond

chinese kuif

Voor degenen die op zoek zijn naar een hoofdbrekend ras, is de Chinese Naakthond de beste. De Chinese Naakthond is zowel haarloos als behaard verkrijgbaar en staat bekend om zijn funky kapsel en vaak kale lichaam.

Klein en kwetsbaar, is deze lieve en speelse hond het meest geschikt voor huizen zonder kinderen of oudere kinderen die het belang van zacht spel begrijpen.

Chinese Shar-Pei

shar pei

Afkomstig uit China, is de Chinese Shar-Pei een oud ras met een fascinerende geschiedenis en uiterlijk. Onder talloze plooien en rimpels zijn Chinese Shar-Peis sterke, gespierde honden. Ze hebben een eigenzinnige inslag die hen tot een uitdaging kan maken voor de beginnende eigenaar.

Een waakhond in hart en nieren, de Chinese Shar-Pei is het best geschikt voor huizen zonder kinderen of oudere kinderen. Veel socialisatie zal hen helpen zich aan te passen aan het gezinsleven.

Chinook

De charmante Chinook is een verrukkelijk ras dat een uitstekend gezinshuisdier vormt, hoewel hij misschien wat moeilijk op te sporen is. Ooit op de drempel van uitsterven, is de Chinook nog steeds een van de zeldzaamste hondenrassen.

Toch maken hun toegewijde, zachte persoonlijkheid en hun liefde voor het gezin hen tot een fantastisch huisdier voor wie er een kan verwerven.

Chow Chow

Chow Chow Temperament

De Chow Chow is een van de oudste gedomesticeerde rassen in de geschiedenis. Afkomstig uit China, omvat het verleden van de Chow Chow een lange reeks verschillende functies. Ze zijn het meest bekend als de gewaardeerde metgezel van de keizer van de Tang Dynastie.

Goed gesocialiseerd en getraind, kan de Chow Chow een geweldige metgezel zijn. Maar ze hebben sterke bewakings- en waakhondinstincten.

Cirneco dell’Etna

cirneco

De Cirneco dell’Etna, een gefokte jachthond uit Sicilië, is onderweg razendsnel. In huis zijn ze echter kalm, zachtaardig en liefdevol. Door hun aanhankelijke karakter en unieke kracht zijn ze een uitstekende keuze voor actieve gezinnen. Zij die op zoek zijn naar een attente en atletische hond.

Clumber Spaniel

Clumber Spaniel

De Clumber Spaniel is de grootste van de Flushing Spaniel types. Gefokt om naast hun eigenaars te werken, zijn ze zeer trouw.

Ze hebben een waardig karakter en een kalme houding, hoewel de Clumber Spaniel een kwijlende, verharende bal van complete vreugde is. Het ras is een geweldige familievriend voor hen die niet bang zijn voor een beetje hondenhaar, en die op zoek zijn naar een hond die hen aan het lachen houdt.

Cocker Spaniel

witte cocker spaniel

De Cocker Spaniel was een gefokte jachthond, gebruikt voor de jacht op klein wild zoals vogels. Echter, het vrolijke, vrolijke temperament en het mooie uiterlijk van de Cocker Spaniel maakten hen onmiddellijk favoriet bij gezinnen en showmannen.

Dit ras heeft talloze titels in show gewonnen en is misschien wel het meest bekend om haar rol in de Disney klassieker “Lady and the Tramp.”

Collie

https://thehappypuppysite.com/wp-content/uploads/2019/07/Collie-Dog-Breed-Information-Center-A-Guide-To-The-Rough-Collie

De Collie staat bekend om zijn prachtige uiterlijk en vriendelijke temperament. Ongelooflijk intelligent en beroemd goed met kinderen, kan een goed getrainde en goed getrainde Collie de hond van uw dromen zijn.

Eigenaren moeten er echter rekening mee houden dat intelligentie en energie gepaard gaan met de noodzaak van consequente training en oefening. Gelukkig leren Collie honden snel en willen ze graag behagen. Ze doen het het beste in huizen met ruimte om te rennen en te spelen en met gezinnen die flexibele schema’s hebben.

Coton de Tulear

coton de tulear

De Coton de Tulear, ook bekend als de Koninklijke Hond van Madagaskar. Dit is een zeldzaam en mooi ras, gecreëerd voor het enige doel van gezelschap.

Alles aan dit kleine ras is charmant, van de sneeuwwitte vacht tot het schattige temperament. Deze hond is gemakkelijk te trainen en wil graag behagen. Ze doen het ook goed met gezinnen, kinderen en andere huisdieren.

Kroatische Herdershond

De aanpasbare Kroatische Herdershond staat vooral bekend om zijn behendigheid en werklust. Het zijn geweldige werkhonden, waakhonden of gewoon gezelschapshonden.

Dit ras is mooi, slim en zeer energiek. Ze hebben een vroege socialisatie nodig tijdens hun puppytijd, samen met consequente lichaamsbeweging en training. Gretig om te behagen en liefdevol met het gezin, is dit een goede keuze voor actieve gezinnen met oudere kinderen.

Curly-Coated Retriever

Curly Coated Retriever

Niemand zal de Curly-Coated Retriever verwarren met een andere Retriever, dat kunnen we u verzekeren. Ze zien er zo onderscheidend uit!

Het zijn getalenteerde zwemmers en jagers. Dit ras is trouw, atletisch en energiek. Dit ras is een geweldig huisdier, hoewel ze niet zo uitgaand en sociaal zijn als hun andere Retriever neven. De Curly-Coated Retriever kan een goede waakhond en familievriend zijn.

Tsjechoslowaakse Vlcak

Tsjechoslowaakse Wolfhond Ras Informatie Centrum

Als laatste op onze lijst staat de wolfachtige Tsjechoslowaakse Vlcak, of wolfhond. Dit ras is het meest geschikt voor ervaren eigenaren en is een werkhond met een ongelooflijk uithoudingsvermogen.

Ze zijn het gelukkigst met hun werk. Het meest gebruikt als werkhond voor militaire en zoek- en reddingsteams. Een ongelooflijke doelgerichtheid betekent dat hij het meest geschikt is voor eigenaars die zeer actief zijn. Of voor eigenaren die van plan zijn hem te trainen en consequent met hem te werken.

Kleinste hondenrassen die beginnen met een C

De kleinste hondenrassen die beginnen met C wegen tussen X en Y pond. Ze omvatten:

  • Chihuahua: 3 – 6 pond
  • Chinese Naakthond: 8 – 12 pond
  • Cairn Terrier: 13 – 14 pond
  • Cocker Spaniel: 20 – 30 pond

Grootste hondenrassen die beginnen met een C

De grootste hondenrassen die beginnen met een C wegen meer dan X pond! Ze omvatten:

  • Cane Corso
  • Kaukasische herder
  • Chow Chow
  • Catahoula Luipaard Hond

Zijn hondenrassen die beginnen met C goede huisdieren?

Beslissen welk ras het beste voor u is, hangt af van een aantal zaken, waaronder uw levensstijl, uw activiteitenniveau en uw ervaring met honden.

Rashonden zijn generaties lang verfijnd om bepaalde banen en taken uit te voeren. Dit kan zich vertalen in hun gedragingen en persoonlijkheden. Wat uw reden ook is om voor een bepaald ras te kiezen, zorg ervoor dat hun eigenschappen goed bij uw huis passen. Of het nu is omdat het een van de hondenrassen is die beginnen met C of gewoon omdat je hun schattige bontjas mooi vindt!

Ons advies is dat je veel onderzoek doet naar de verschillende rassen die hierboven staan vermeld, voordat je beslist welke het beste bij jouw levensstijl past. En denk eraan, als je een nieuwe puppy koopt, blijf dan weg van puppyfabrieken en dierenwinkels. Zorg ervoor dat fokkers een goede naam hebben en hun nesten op hun gezondheid hebben gecontroleerd.

Houden de hondenrassen die beginnen met een C van kinderen?

Als u een actief gezin bent met jonge kinderen, moet u een ras nemen dat bewezen heeft goed met kinderen te kunnen opschieten en dat goed gedijt in een energieke omgeving.

Sommige van deze C-hondenrassen zijn dol op kinderen, vele kunnen goed overweg met iets oudere gezinnen. De beste hondenrassen die beginnen met een C voor jonge kinderen zijn waarschijnlijk de Cocker Spaniel en de Cavalier King Charles Spaniel.

Sommige van de grotere bewakingsrassen zoals de Cane Corso en de Kaukasische Herder kunnen het goed vinden met kinderen in hun familie, maar kunnen moeite hebben met bezoekende kinderen. Houd in gedachten dat genetica en ras weliswaar een grote rol spelen in de persoonlijkheid van uw hond, maar dat hun algemene socialisatie en omgeving dat ook doen.

Welke van de hondenrassen die beginnen met een C is uw favoriet?

Heb je op onze bovenstaande lijst een hondenras gevonden dat je hart heeft gestolen? Welk hondenras dat begint met de letter “C” roept jouw naam? Vertel het ons hieronder in de commentaarsectie.

Meer informatie over hondenrassen

Referenties