Boxerdoodle Informatie Centrum – Ontdek het ras Boxer Poedel Mix

boxer en poedel - boxer doodle

De Boxerdoodle is een mix tussen de speelse en beschermende Boxer en de elegante en intelligente Poedel.

Dit ras is over het algemeen energiek en brengt graag tijd door met zijn eigenaar.

De Boxer Poedel mix, of Boxerdoodle, is een middelgrote hond.

Ze wegen ergens tussen de 40 en 80 pond, en ze staan op een hoogte van 15 tot 25 centimeter.

Hun uiterlijk en temperament kunnen nooit worden gegarandeerd als een gemengd ras. Maar de Boxerdoodle kan een dikke, krullende vacht hebben zoals een Poedel, of een korte, strakke vacht die lijkt op een Boxer.

Laten we eens nader kijken naar de Boxer Poedel mix en zien of deze pittige en plezierige hond bij u past.

Wat staat er in deze gids

Boxerdoodle veelgestelde vragen

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Boxerdoodle.

Boxerdoodle: Ras in een oogopslag

 • Populariteit: Designer hondenras. De Boxer staat op de 11e plaats en de Poedel op de 7e plaats van de 193 rassen van de American Kennel Club (AKC).
 • Doel: Gezinshuisdier
 • Gewicht: 40 tot 80 pond, afhankelijk van het geslacht
 • Temperament: Beschermend, speels en intelligent

Boxerdoodle Rasoverzicht: Inhoud

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Boxerdoodle

Een veel voorkomende vraag die mensen hebben: Bestaat er een Boxer Poedel Mix? En het antwoord is, ja! Het is een van de vele nieuwe populaire designer hondenrassen.

De Boxerdoodle is het resultaat van het fokken van een Boxer met een Standaard Poedel. Dit kan worden bereikt op traditionele wijze of door in-vitro bevruchting. En beide rassen kunnen de pups dragen.

De exacte oorsprong van dit mix ras is onbekend, maar de designer hond trend is in opmars sinds de jaren 1980.

We weten niet veel over de specifieke oorsprong van dit mix ras, maar wel over de oorsprong en het doel van de twee ouderrassen.

Boxer Oorsprong

De Boxer, zoals we die nu kennen, gaat terug tot het einde van de 19e eeuw. Ze werden geproduceerd door het combineren van de Duitse Bullenbeisser en een kleinere Engelse Mastiff.

De Bullenbeisser was een grote hond gebruikt door de Duitse adel voor de jacht op groot wild. Echter, de adel had deze grote jachthonden niet langer nodig toen de politiek van de regio veranderde.

Ze werden gekruist met de kleinere mastiff om een kleinere en meer aantrekkelijke hond te maken.

Sinds de late jaren 1800, zijn ze gebruikt als veehoeders, waakhonden, politiehonden, oorlogshonden en geleidehonden.

Boxers hebben hun naam te danken aan hun neiging om hun voorpoten te gebruiken wanneer ze zich met andere honden bezighouden met worstelen of vechten.

Ze werden voor het eerst erkend door de American Kennel Club in 1904, en zijn nu gerangschikt door de AKC als de 11e meest populaire ras.

Oorsprong van de poedel

Het poedelras omvat speelgoed, miniatuur en standaard. In tegenstelling tot de populaire veronderstelling dat poedels uit Frankrijk komen, zijn ze in feite van oorsprong een Duits ras.

De naam “Poedel” komt van het Duitse woord pudelinwat betekent “rondspetteren”. Ze begonnen als water retrievers voor de eendenjacht, maar ze worden niet langer beschouwd als een sportief ras.

Poedels zijn uiterst intelligent. Historisch gezien waren ze entertainers vanwege hun trainbaarheid.

Ze werden ook gebruikt voor de truffeljacht vanwege hun bijzonder scherpe reukvermogen.

Vanwege hun gemakkelijke trainbaarheid en hun opvallende uiterlijk, maakte de Poedel de overstap van werkhond naar een Franse adellijke metgezel, en uiteindelijk naar een populair familie huisdier.

Als eerste geregistreerd door de American Kennel Club in 1887, worden Poedels door de AKC gerangschikt als het 7e meest populaire hondenras.

Leuke feiten over Boxerdoodles

De kans is groot dat uw Boxerdoodle pup graag springt. Zowel de Poedel als de Boxer hebben de gewoonte om te springen, vooral als ze opgewonden zijn om nieuwe mensen of andere honden te ontmoeten.

Boxerdoodle uiterlijk

De Boxerdoodle kan elke combinatie van de fysieke eigenschappen van het ouderras aannemen. Met een mix ras hond als deze, zal de grootte, vacht textuur, en kleur voor uw volwassen hond een leuke verrassing zijn!

Laten we eens kijken naar de algemene grootte en het uiterlijk van de standaard Poedel en de Boxer om te zien welke eigenschappen uw Boxerdoodle zou kunnen erven.

Boxer Uiterlijk

Boxers worden beschouwd als middelgrote honden. Reuen zijn doorgaans ongeveer 23 tot 25 centimeter hoog. Teven zijn meestal iets kleiner met 21 tot 23 inches.

Een geschikt gewicht voor mannetjes is tussen de 65 en 80 pond en voor vrouwtjes 50 tot 65 pond.

De Boxer heeft een korte, strakke vacht en een gespierd, atletisch lichaam. Hun ogen zijn diepbruin en hun voorhoofd is gegroefd.

De karakteristieke kenmerken van het hoofd zijn een stompe, brede snuit en wijd gevouwen oren. Ze hebben ook een ondervoorhoofdige kaak.

De vachtkleuren van de Boxer zijn reekleurig en gestroomd (zwarte strepen). Als ze enige aftekeningen hebben, zijn ze wit. Ongeveer een kwart van de Boxers is geheel of grotendeels wit, maar het zijn geen albino’s.

Poedel Uiterlijk

Standaard Poedels zijn over het algemeen tussen de 15 en 27 centimeter groot. Een geschikt gewicht voor reuen varieert van 60 tot 70 pond en voor teven is dat ongeveer 40 tot 50 pond.

Poedels hebben een lange, rechte snuit en donkere of amberkleurige ogen. Hun oren bevinden zich op of onder ooghoogte en hangen dicht tegen de schedel.

Hun lichaam is vierkant gebouwd en goed geproportioneerd. Poedelstaarten worden gewoonlijk gecoupeerd en hoog gedragen.

De vacht van een Poedel kan krullend, vrij dik en vrij grof zijn. De gekrulde vachten lijken op dreadlocks en variëren in lengte. Het knippen van de vacht van een Poedel is een zaak van de eigenaar.

Interessant is dat de sterk gestileerde “leeuw,” of pompon clips, oorspronkelijk werden ontworpen om vitale delen van de hond warm te houden wanneer ze in koud water zwommen om te apporteren. Deze uitgebreide stijl sloeg aan en blijft vandaag de dag populair.

De variaties in Poedelvachtkleuren zijn aanzienlijk. Ze omvatten zwart, grijs, zilver, blauw, crème, abrikoos, bruin en café-au-lait.

Boxerdoodle Uiterlijk

Omdat de afmetingen van volwassen Boxers en Poedels vergelijkbaar zijn, is het veilig om aan te nemen dat uw Boxerdoodle als volwassene in dezelfde range zal zitten.

Het gewicht zal variëren afhankelijk van zowel genetica als geslacht, maar verwacht een middelgrote hond. Uw harige vriend zal waarschijnlijk 40 tot 65 pond wegen als het een vrouwtje is en 60 tot 80 pond als het een mannetje is.

Uw Boxerdoodle zal waarschijnlijk een staart hebben die u naar keuze kunt couperen.

Verdere voorspellingen over het uiterlijk zijn onzeker.

Uw hond kan op beide ouderrassen lijken in vachtkleur en -stijl, hoofdvorm en lichaam. Of ze kunnen een echte combinatie van Poedel Boxer uiterlijk hebben.

Boxerdoodle Temperament

Net als het uiterlijk is het moeilijk te weten welke gedragskenmerken uw Boxerdoodle zal erven. We weten dat beide ouderrassen zeer energieke honden zijn en beide zeer trainbare rassen die een geschiedenis van werken of sporten hebben.

Zowel de Boxer als de Poedel zijn sociale honden die graag bij mensen zijn. Het is redelijk om aan te nemen dat dit eigenschappen zijn die u ook in een Boxer Poedel kruising zult aantreffen.

Het is mogelijk dat uw pup ook enkele eigenschappen erft die slechts één van de ouderrassen gemeen heeft. Hier zijn een paar dingen die u moet weten over het temperament van elke ouder.

Boxer Temperament

Het ligt in de aard van een Boxer om de beschermer van het gezin te zijn. Ze zijn onverschrokken, maar ook zachtaardig met kinderen. Boxers zijn natuurlijke atleten en houden ervan om te spelen en bij hun mensen te zijn.

Het zijn prachtige gezelschapshonden en ze staan er niet om bekend dat ze overdreven blaffen als ze goed gesocialiseerd zijn.

Boxers doen het over het algemeen niet goed met honden van hetzelfde geslacht. Met honden van het andere geslacht gaat het meestal goed. Het is mogelijk dat uw Boxerdoodle dezelfde neiging heeft.
boxerdoodle

Poedel Temperament

Poedels zijn uitzonderlijk intelligent en aanhankelijk en gaan graag om met mensen en andere honden. De standaard Poedel staat bekend als geduldig en zachtaardig met kinderen en wordt beschouwd als een geweldige gezinshond.

Ze houden van een eenvoudige, dagelijkse speelactiviteit zoals het achtervolgen van een bal of zwemmen. Ze staan er niet om bekend overmatig te blaffen als ze genoeg aandacht krijgen.

Uw Boxerdoodle trainen en oefenen

Beide rasouders zijn actief en houden van beweging. En beide rassen zijn erg slim, en kunnen zich dus gemakkelijk vervelen.

Het interessant en mentaal stimulerend houden van oefeningen en trainingen is de beste manier om te voorkomen dat uw hond zijn eigen plezier zoekt en in de problemen komt. Vooral poedels genieten van veel mentale stimulatie.

Boxerdoodle Training

Een Boxerdoodle trainen moet geen probleem zijn als je de trainingssessie interessant, leuk en niet te repetitief houdt. Ze reageren op positieve trainingsmethoden en lof.

Er zijn veel trainingsmethoden, maar één consistent punt is dat voedsel niet altijd een beloning moet zijn. Het laatste wat uw hond nodig heeft is extra gewicht.

Socialisatie en training moeten beide vroeg beginnen, vooral met de Boxer invloed in uw hond. Ze hebben die structuur nodig om het Boxer puppy enthousiasme in goede banen te leiden.

Met de Boxer in gedachten is het ook goed om Boxerdoodles al vroeg te socialiseren, zodat ze toleranter zijn tegenover andere honden van beide geslachten.

Boxerdoodle oefening

Uw Boxer Poedel mix zal veel beweging nodig hebben met twee zeer actieve ouderrassen. Waarschijnlijk ongeveer twee uur per dag.
Hondensporten kunnen een goede manier zijn om de geest van uw hond bezig te houden en tevens uitstekende beweging te bieden.

Poedels zijn geweldig in behendigheid, speuren, gehoorzaamheid, en ook in retriever jachtproeven. Dit kunnen vaardigheden zijn die uw mix ras ook heeft.

Boxerdoodles vergezellen je graag op een jog of lange trektocht. Ze zijn goed geschikt voor actieve mensen. Zwemmen is een andere activiteit waar uw Boxerdoodle ook van kan genieten.

Bedenk wel dat Boxers gevoelig zijn voor zowel koude als warme temperaturen. Wees u daarom bewust van de temperatuur wanneer u uw hond traint, vooral in de zomermaanden. De intolerantie voor warmte en kou kan door de Boxerdoodle worden geërfd.

Boxerdoodle gezondheid en verzorging

De gezondheid van de Boxerdoodle is sterk afhankelijk van de gezondheid van de ouderrassen. Zowel de Boxer als de Poedel hebben een aantal ernstige erfelijke gezondheidsproblemen die kunnen worden doorgegeven.

Elke goede fokker zal zijn honden screenen op veel voorkomende genetische gezondheidsproblemen, en hij moet het bewijs van deze tests kunnen laten zien.

Laten we eens kijken naar enkele gezondheidsproblemen waar elk ras vatbaar voor is.

Poedel Gezondheidsproblemen

Poedels hebben, ondanks het feit dat ze over het algemeen lang leven, aanleg voor een aantal gezondheidsproblemen. Sommige daarvan zijn kleine gezondheidsproblemen die bij veel rassen voorkomen, zoals gebitsaandoeningen en huidproblemen.

Sebaceous adenitis is bijvoorbeeld een huidaandoening waarbij de klieren die helpen het haar en de huid gezond te houden, ontstoken raken. Dit resulteert in vlekkerige haaruitval, huidlaesies, broos haar en littekens.

Deze huidaandoening komt het meest voor bij Poedels en helaas bestaat er geen echte genezing.

Tekenen voor de ziekte kunnen komen en gaan. Medicijnen worden vaak niet gebruikt voor de huidkwestie zelf, maar voor eventuele infecties waar het haarverlies en de laesies aan kunnen bijdragen.

Poedels hebben ook een hoge prevalentie van enkele andere meer ernstige gezondheidsaandoeningen waar u zich bewust van moet zijn.

Gewrichtsproblemen

Poedels hebben een hoge prevalentie van heupdysplasie. Dit is een gewrichtsprobleem dat voortkomt uit structurele problemen in het heupgewricht die de mobiliteit van de hond beïnvloeden en ook pijnlijk kunnen zijn.

Heupdysplasie ontstaat wanneer de bovenkant van het dijbeen (dijbeen) en de heupkom niet goed op elkaar aansluiten. Dit veroorzaakt wrijving en knarsen in het gewricht. Het resulteert in de verslechtering van het heupgewricht na verloop van tijd.

Genetica speelt vaak een belangrijke rol bij deze aandoening. Maar ook overmatige groei, zwaarlijvigheid en bepaalde vormen van lichaamsbeweging kunnen bijdragen aan dit probleem.

Tekenen van dysplasie zijn kreupelheid of losheid in de aangetaste poot(ken), verminderd vermogen om te rennen, springen of traplopen, pijn, stijfheid en verminderde bewegingsvrijheid.

Deze aandoening kan niet worden genezen. Maar het kan worden behandeld met verschillende behandelingen, waaronder ontstekingsremmers, gewichtsbeheersing, specifieke trainingsvereisten, chirurgie en fysiotherapie.

Maagverwijding (Bloat)

Dit is een ernstige aandoening die optreedt wanneer de maag overmatig uitzet tot driemaal zijn normale grootte, met gas en voedsel erin. De maag draait dan, waardoor de bloedtoevoer en de uitgang van de maag worden afgesneden.

Dit is zeer pijnlijk en ook levensbedreigend. Zonder medisch ingrijpen kan de dood binnen enkele uren intreden.

Tekenen van een opgeblazen gevoel zijn: ijsberen of niet kunnen gaan liggen, opgezwollen maag, niet kunnen braken, schuimend speeksel en hijgen. Als u een van deze symptomen opmerkt, neem dan onmiddellijk contact op met uw dierenarts.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie treedt op wanneer de schildklier niet genoeg hormonen produceert. De door de schildklier geproduceerde hormonen helpen een aantal belangrijke lichamelijke processen te regelen.

Dit kan een reeks tekenen en symptomen veroorzaken, waaronder huidproblemen, gewichtstoename, lusteloosheid, moeite om warm te blijven, onregelmatige hartslag, en grof haar.

Het kan worden gediagnosticeerd met een bloedonderzoek. En het wordt meestal behandeld met dagelijkse medicijnen.

Ziekte van Cushing

De ziekte van Cushing wordt veroorzaakt door een tumor die ofwel in de hypofyse van de hersenen ofwel in de bijnieren groeit. In beide gevallen is het resultaat hetzelfde: de bijnieren worden gestimuleerd tot overproductie van cortisol.

Deze tumor heeft de neiging kwaadaardig te zijn en verspreidt zich vaak door het hele lichaam. Als de ziekte vroegtijdig wordt ontdekt, kan de voortgang van de ziekte worden vertraagd.

Tekenen en symptomen zijn overmatige consumptie van voedsel en water, potbuik, haaruitval en verandering van textuur, en frequent urineren.

Aanbevolen testen voor poedels

 • Heup evaluatie
 • Ophthalmologische evaluatie
 • Ziekte van Von Willebrand (VWD)
 • Sebaceous adenitis (SA)
 • Epilepsie

boxerdoodle

Boxer Gezondheidsproblemen

De Boxer heeft ook een aantal gezondheidsproblemen waar ze vatbaarder voor zijn. Ze zijn vatbaar voor sommige van dezelfde aandoeningen als de Poedel, zoals hypothyreoïdie, maagzwelling, heupdysplasie en de ziekte van Cushing.

Boxers hebben ook een paar meer gezondheidsproblemen die belangrijk zijn om te weten.

Hartproblemen

Boxers zouden aanleg hebben voor twee hartaandoeningen: cardiomyopathie en aortastenose.

Aortastenose

Aortastenose is aangeboren en treedt op bij een vernauwing van de aortaklep. Het hart wordt belast wanneer het probeert het bloed naar het lichaam te pompen.

Deze belasting kan andere problemen met het hart en hartfalen veroorzaken. Er zijn geen uiterlijke tekenen van deze aandoening.

Als het geval ernstig is, kunt u lethargie, inspanningsintolerantie of flauwvallen bij uw hond opmerken. Er is een hartruis bij aortastenose, maar dat wordt niet altijd opgemerkt totdat de hond volgroeid is.

Er is een scala aan behandelingen, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Milde gevallen vereisen misschien geen behandeling en alleen toezicht. Matige tot ernstige gevallen vereisen gewoonlijk bètablokkers en inspanningsbeperkingen.

Cardiomyopathie

Cardiomyopathie is een degeneratieve ziekte van het hart. Het is een veel voorkomende oorzaak van hartfalen bij Boxers.

Tekenen van deze aandoening kunnen langzaam of plotseling opkomen. Het kan gaan om een snelle ademhaling, hoesten, zwakte, onrustig slapen, flauwvallen, verminderde eetlust, gewichtsverlies, opgezette buik en depressie.

Tekenen worden pas zichtbaar bij Boxers als ze volwassen zijn. Maar een bloedtest voor puppies kan het bestaan van het gen dat het veroorzaakt, opsporen.

Cardiomyopathie is een ernstige ziekte die hartfalen of plotselinge dood kan veroorzaken, dus testen is een must.

Degeneratieve Myelopathie

Deze aandoening tast het ruggenmerg aan en is degeneratief.

Honden verliezen eerst de coördinatie in hun achterpoten en raken uiteindelijk verlamd. Incontinentie komt vaak voor bij de verlamming.

Deze verraderlijke ziekte treft volwassen honden vanaf 4 jaar.

Er is geen genezing mogelijk. Dieet, beweging en fysiotherapie kunnen helpen om uw hond zo lang mogelijk mobiel te houden.

Tekenen zijn onder meer knikken (achterpoten die onderuit gaan bij het lopen), achterhand die slingert bij stilstand, gemakkelijk omvallen als hij van opzij wordt geduwd, en moeite hebben met opstaan vanuit ligstand.

Een test op degeneratieve myelopathie is essentieel voor Boxer pups.

Lymfoom

Boxers hebben een hoger dan gemiddeld risico op het ontwikkelen van Lymfoom. Dit is een vorm van kanker die de witte bloedcellen in het lichaam aantast.

Lymfoom is ook een zeer behandelbare vorm van kanker en op te sporen door een bloedonderzoek.

Het wordt aanbevolen het bloed van uw hond tweemaal per jaar te laten onderzoeken op afwijkingen.

De behandeling bestaat vaak uit chemotherapie. Tekenen van de ziekte zijn gezwollen klieren, gewichtsverlies, en moeizame ademhaling.

Respiratory Distress Syndrome

Deze aandoening is ook bekend als brachycephalisch syndroom, en komt voor bij honden met een korte neus.

Honden met een korte neus hebben nog steeds dezelfde hoeveelheid weefsel in hun luchtwegen als andere honden. Dit extra weefsel kan in de luchtwegen hangen en deze vernauwen of verstoppen.

Respiratoir distress syndroom kan leiden tot andere gezondheidsproblemen zoals longontsteking door voedselaspiratie en hitteberoerte.

Tekenen van deze aandoening zijn hoesten, inspanningsintolerantie, blauwachtig tandvlees, luide ademhaling en flauwvallen.

De behandeling van ernstige gevallen kan een operatie omvatten.

De Boxer heeft ook een paar minder ernstige gezondheidsproblemen om rekening mee te houden.

Malassezia

Malassezia is een aandoening die wordt veroorzaakt door gist en die de huid en de oren kan aantasten.

De aangetaste huid is onbehaard en vettig met een geur en geïnfecteerde oren zijn rood, jeuken en hebben een bruine wasachtige afscheiding. Ga naar de dierenarts als u deze symptomen bij uw hond opmerkt.

Extreme temperaturen

De Boxer is bijzonder gevoelig voor temperatuur en kan niet omgaan met extremen in beide richtingen. Ze verdragen kou of hitte niet goed en worden daarom niet aanbevolen als huisdier voor buiten.

De Boxer moet binnenshuis leven met het gezin, waar ze het warm hebben in de winter en in de schaduw van de hete zon in de zomer.

Aanbevolen testen voor Boxers

 • Heup evaluatie
 • Elleboog Evaluatie
 • Schildklier evaluatie
 • AS/SAS Cardio
 • Aortaklep ziekte
 • Boxer Cardiomyopathie
 • ARVC DNA Test
 • Degeneratieve Myelopathie DNA Test

Boxerdoodle Gezondheidsproblemen

U bent goed op weg om de mogelijke gezondheidsproblemen van uw kruising pup te begrijpen door de zorgen van de ouderrassen te begrijpen.

Een Boxerdoodle kan elk erfelijk gezondheidsprobleem erven dat voorkomt bij een van de ouderrassen, maar de aandoeningen die bij beide rassen voorkomen zullen uw hond hoogstwaarschijnlijk treffen.

Op sommige erfelijke gezondheidsproblemen kan bij de ouders worden getest.

Het is belangrijk om alleen gebruik te maken van een verantwoordelijke fokker die een grondige gezondheidscontrole van hun honden doet. Vraag naar de testresultaten van de ouders van uw potentiële pup voordat u besluit uw nieuwe harige vriend mee naar huis te nemen.

Boxerdoodle levensverwachting

Beide ouderrassen hebben een goede gemiddelde levensduur. De levensverwachting van de Boxer is 10 tot 12 jaar en die van de Poedel varieert van 10 tot 18 jaar.

Honden van gemengde rassen hebben meestal dezelfde gemiddelde levensverwachting als het ouderras, dus de verwachte levensduur van uw Boxerdoodle is ongeveer 10 tot 12 jaar. Ze kunnen misschien zelfs langer leven als ze gezond zijn en meer Poedel invloed in zich hebben.

Boxerdoodle verzorging

U bent (bijna) vrij als uw Boxerdoodle een Boxer vacht heeft. Eén of twee keer per week een snelle massage met een rubberen, curryborstel of jachthandschoen is voldoende.

Het zal vaker inspanningen vergen om uw hond aantrekkelijk en comfortabel te houden als uw Boxerdoodle een Poedelvacht heeft. Volg deze link naar een complete gids om Poedels te verzorgen, want ze kunnen ingewikkeld zijn om te verzorgen.

Oren, tanden en nagels zullen met dezelfde regelmaat verzorgd moeten worden als bij elk ander ras. En u moet er al vroeg mee beginnen, zodat uw pup aan deze routine gewend is.

Dagelijks tandenpoetsen met hondentandpasta voorkomt gebitsproblemen. Het kan zelfs het leven van uw hond verlengen.
Wekelijkse zachte oorreiniging houdt uw hond ook gezond en comfortabel.

Boxerdoodle verharen

Verharen Boxerdoodles? Er is geen definitief antwoord, net als in het geval van temperament, grootte en uiterlijk.

Poedels verharen niet echt veel, dus er is een mogelijkheid dat uw Boxer Poedel mix dat ook niet zal doen. Maar daar kun je niet op rekenen.

Aan de andere kant verharen Boxers wel. Het hangt dus af van het type vacht dat uw hond erft of hij verhaart of niet.

Als uw hond meer een Boxer vacht heeft zou de tweewekelijkse vachtverzorging moeten helpen om losse haren op te vangen voordat ze zich over het hele huis verspreiden.

Dus, om de vraag te beantwoorden, verharen Boxerdoodles? Misschien.

Zijn Boxerdoodles goede familie huisdieren?

De Boxerdoodle komt voort uit twee gezinsvriendelijke hondenrassen. Zowel de Poedel als de Boxer zijn zachtaardige, vriendelijke en speelse rassen. Uw Boxerdoodle zou dat dus ook moeten zijn.

Beide ouderrassen staan er ook om bekend geduldig te zijn met kinderen. Door de springerige, energieke aard van deze grotere rassen worden ze echter niet aanbevolen voor gezinnen met kleine kinderen.

Een opgewonden Boxerdoodle zou per ongeluk een klein kind kunnen omstoten. Het zijn honden die beter geschikt zijn voor gezinnen met oudere kinderen.

Het redden van een Boxerdoodle

In plaats van een pup te kopen bij een fokker, kun je ook een reddingshond adopteren bij een dierenbescherming. Er zijn een aantal lieve en aanhankelijke honden die op zoek zijn naar een nieuw huis voor altijd.

Designhonden zijn misschien wat moeilijker te vinden op deze manier, maar het is misschien mogelijk om er een te vinden via een rasspecifieke redding met een beetje geduld. Zie onze lijst van reddingen hieronder.

Het vinden van een Boxerdoodle Puppy

Na het lezen over Boxerdoodles, kan de volgende stap in het maken van uw beslissing bestaan uit het bezoeken van fokkers of Boxerdoodle reddingsorganisaties om uw potentiële huisdier persoonlijk te bekijken.

Deze kruising is zo populair geworden dat het niet moeilijk zal zijn om de hond te vinden die u wilt.

Stel veel vragen over de ouders van de Boxerdoodle. Zorg ervoor dat je hun gezondheidsgegevens bekijkt. En vraag naar referenties van eerdere nesten.

Boxerdoodle de Boxer Poedel mix - Hondenras beoordelingen

Gerenommeerde fokkers zijn meegaand en zullen uw vragen graag beantwoorden.

Zorg ervoor dat de omgeving en de verzorging geschikt lijken en dat de dieren goed gesocialiseerd en gelukkig lijken. Loop weg als u zich onder druk gezet of ongemakkelijk voelt.

Observeer het energieniveau en het temperament van de puppy en geniet van wat interactie om een gevoel van zijn of haar persoonlijkheid te krijgen. Uw intuïtie zal u vertellen wanneer u die liefdevolle band hebt gesloten.

Het gebruik van een gerenommeerde fokker wordt aanbevolen boven een dierenwinkel of online advertentie. Honden uit winkels of van puppyfabrieken worden vaak geplaagd door gezondheidsproblemen en ze kunnen een moeilijker temperament hebben. Je weet nooit hoe de pup of hun ouders zijn behandeld.

Een Boxerdoodle Puppy Opvoeden

Een actieve Boxerdoodle pup zal je scherp houden! Hier zijn wat tips om het socialiseren en trainen van je nieuwe harige vriend wat gemakkelijker te maken:

Boxerdoodle producten en accessoires

Hier zijn een paar producten die kunnen helpen bij de verzorging van uw harige vriend, vooral als ze de gekrulde Poedelvacht hebben!

Voor- en nadelen van een Boxerdoodle

Een hond nemen is een grote verantwoordelijkheid, vooral eentje met de energie van de Boxerdoodle!

Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van dit ras om te zien of een Boxer Poedel mix goed bij je past.

Nadelen

 • Dit ras heeft een hoop energie en heeft veel dagelijkse oefeningen nodig
 • Ze hebben aanleg voor ernstige gezondheidsproblemen.
 • Boxerdoodles zijn niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen
 • Ze zijn afhankelijk van hun vacht en kunnen veel onderhoud nodig hebben.
 • Boxer Doddle Mixen doen het mogelijk niet goed met andere honden van hetzelfde geslacht.

Pros

 • Het zijn zachtaardige, vriendelijke en aanhankelijke honden
 • Boxer Doodle Mixen zijn zeer trainbaar
 • Deze honden zijn geweldige metgezellen voor actieve mensen
 • Het zijn goede familie huisdieren voor huizen met oudere kinderen
 • Boxerdoodles hebben een zeer goede gemiddelde levensverwachting

De Boxerdoodle met andere rassen vergelijken

De Boxerdoodle en Boxer Duitse Herder

Een andere interessante Boxer kruising is de Boxer German Shepard gemengd ras.

Dit is een middelgrote hond. Maar is potentieel iets groter dan de Boxerdoodle, met een gewicht van 65 tot 95 pond.

Beide rassen zijn vriendelijk en zachtaardig, maar de Boxer Duitse Herder is misschien iets rustiger dan de Boxerdoodle. De gereserveerde kant van de Duitse Herder kan helpen om het springerige en uitgaande karakter van de Boxer te compenseren in dit gemengde ras.

Dit ras zal echter net als de Boxerdoodle veel bewegingsactiviteiten vereisen, zelfs met die ontspannen Duitse Shepard invloed. Beide gemengde rassen zijn zeer actief en hebben mentale stimulatie nodig om uit de problemen te blijven.

Voor meer over de Boxer Duitse Shepard gemengd ras klik hier.

De Boxerdoodle en de Cockapoo

Een van de meest populaire designer hondenrassen is de Cockapoo. Het is een Cocker Spaniel en Poedel mix.

Dit mix ras kan een toy, miniatuur, of standaard Poedel gebruiken. Dus, de grootte van de gemengde pups is zo veel meer variabel. Over het algemeen is dit ras kleiner dan de Boxerdoodle, met een gewicht van 6 tot 30 pond.

De Cockapoo is een goede familiehond met zijn sociale, speelse en energieke aard zoals de Boxerdoodle. En het zijn beide zeer trainbare rassen die reageren op positieve trainingsmethoden.

Cockapoos kunnen echter meer de neiging hebben om te blaffen door hun Cocker Spaniel invloed.

Voor meer over de Cockapoo klik hier.

Vergelijkbare rassen

Hier zijn nog een paar Boxer of Poedel mixen die je misschien leuk vindt als je geïnteresseerd bent in de Boxerdoodle:

Voor meer Boxer en Poedel gemengde rassen bekijk deze artikelen:

Boxerdoodle Ras Rescues

US Rescues

UK Reddingen

Canada Reddingen

Australië Reddingen

Laat hieronder een reactie achter als u aan een van deze lijsten wilt deelnemen.

Is de Boxerdoodle geschikt voor jou?

Overweeg uw middelen in termen van de tijd die u kunt besteden aan het socialiseren, trainen en trainen van uw Boxerdoodle.

Passen uren van dagelijkse beweging en regelmatige verzorging in uw schema? Bedenk hoe de behoeften van uw hond passen in uw huiselijke routines.

Heeft u de juiste ruimte voor een actieve hond of een hondenpark of recreatiegebied in de buurt? Vindt u het leuk om met uw harige vriend naar buiten te gaan?

De Boxerdoodle staat bekend als een goede hond voor zowel gezinnen als individuen. Maar houd er rekening mee dat deze springerige, energieke hond te veel kan zijn in de buurt van kleine kinderen.

Elk huisdier vereist ook een financiële investering. Passende voeding, verzorging, preventieve zorg en veterinaire zorg in geval van een ongeluk of ziekte zijn allemaal budgettaire overwegingen wanneer u een nieuw gezinslid in huis haalt.

Referenties en bronnen

Clubs en Organisaties

Dit artikel is uitgebreid herzien en bijgewerkt voor 2019.