Boxer Lab Mix – Boxador Raseigenschappen en Verzorging

boxador

Boxer Lab mix honden zijn zelfverzekerd, aanhankelijk, trouw en liefdevol. De Boxador is een kruising tussen de raszuivere Boxer en de raszuivere Labrador Retriever. Een volwassen Boxer Lab mix zal ergens tussen de 55 – 80 pond wegen en kan tot 25 centimeter groot worden. Boxador honden zijn vriendelijk, intelligent en actief. Vandaag bekijken we hoe u een vriendelijke, gezonde Boxer Lab mix pup kunt vinden en opvoeden. En delen we tips om te beslissen of deze energieke designerhond de juiste keuze is voor uw gezin en levensstijl.

Inhoud

De Boxer Lab mix is zeer geschikt voor actieve gezinnen met veel tijd voor spelletjes en training. U moet ook tijd en belangstelling hebben voor de verzorging. Boxer Lab mix honden verharen veel en moeten regelmatig geborsteld worden. Boxador pups kosten gemiddeld $500 – $1.000, maar de prijzen variëren afhankelijk van de locatie en de vraag.


Wat is een Boxador?

Boxadors zijn een kruising tussen een Boxer hond en een Labrador Retriever. Het zijn intelligente, levendige, aantrekkelijke honden. Maar wat moet je weten over deze mix voordat je beslist of je er een mee naar huis neemt?

 • Populariteit: Ongewoon maar in opkomst!
 • Doel: Gezelschapsras
 • Gewicht: 55 – 80 pond
 • Hoogte: Tot 25 inches
 • Temperament: Actief en vriendelijk
 • Jas: Kort en dicht, kan komen in een breed scala van kleuren

Boxer Lab Mix Geschiedenis en Oorspronkelijk Doel

Een Boxador is een kruising van een Labrador Retriever en een Boxer. Er is weinig bekend over de exacte oorsprong van deze interessante mix. Het zou heel goed per ongeluk kunnen zijn ontstaan. Wel weten we iets meer over de ouderrassen.

Labrador Retrievers zijn momenteel het meest populaire hondenras in Amerika, volgens de AKC. Hoewel ze oorspronkelijk werden gefokt om jagers te helpen bij het ophalen van wild, worden ze tegenwoordig meer gezien als favoriete gezinsleden.

Boxers komen oorspronkelijk uit Duitsland, en werden ook gebruikt als jachtgezelschap.

Samen met de Labrador, worden ze meer gezien als geliefde huisdieren in de Verenigde Staten. Maar beide ouderrassen worden vaak gebruikt als werkhonden, in rollen als zoek- en reddingshonden.

Leuke feiten over Boxer Lab Mix honden

 • Technisch gezien is een Boxador geen erkend ras, omdat het niet is goedgekeurd door de Kennel Club. Het is echter erkend door verschillende kleinere design hondenclubs in de VS.
 • Als een gemengd ras, kunnen Boxador pups elke mix van eigenschappen van hun ouders erven. Elk van deze kleine hondjes is dus volledig uniek.
 • Zelfs pups uit hetzelfde nest kunnen er totaal anders uitzien!
boxador

Boxador Verschijning

De vorm en bouw van Boxer Lab mix honden kan variëren. Sommige hebben een kortere snuit, die meer lijkt op die van de Boxer ouder. Maar anderen kunnen een langere snuit hebben, zoals de Labrador ouder. In termen van gezondheid is het beter voor honden om de langere snuit van de Lab te erven.

Omdat Boxer Lab mix pups alle eigenschappen van hun ouders kunnen erven, moet u ervoor zorgen dat u tevreden bent met elk mogelijk uiterlijk.

Boxer Lab Mix Grootte

Boxer Labrador Boxador
Maat: Middelgroot tot groot Middelgroot tot groot Ergens tussen de twee ouders
Hoogte: 21 – 25 inches 21.5 – 24.5 inches 21 – 25 inches
Gewicht: 55 – 75 pond 55 – 80 pond Meestal 60 – 80 pond

Kunnen Boxadors in veel kleuren komen?

Boxer Lab mix ras honden kunnen komen in een scala van kleuren. Boxer Lab mix pups zullen zelden één uniforme kleur hebben. Ze hebben vaak een zwart masker op hun snuit en rond hun ogen. Ze kunnen ook witte voeten, borst of staart hebben.

De kleur van uw pup zal afhangen van de kleuren van zijn ouders, en ook van hun voorouders. Sommige kleuren kunnen jarenlang verborgen blijven in de genetica van een hond, en alleen tot uiting komen als er geen dominanter gen wordt doorgegeven.

Een gestroomde Boxador kan erg veel lijken op zijn Boxer ouder, door de karakteristieke kleuring. Ze hebben vaak het kenmerkende zwarte masker over hun gezicht en witte aftekeningen op hun voeten.

Sommige fokkers proberen honden te fokken voor bepaalde kleuren, bijvoorbeeld een zwarte Lab Boxer mix. Het kiezen van een zwarte Lab Boxer mix kan een goede manier zijn om een zwarte pup te krijgen, een kleur die steeds populairder wordt.

Bedenk wel dat alle aspecten van puppy’s van gemengde rassen onvoorspelbaar kunnen zijn. Er is dus geen garantie voor de kleur totdat de pups arriveren.

Boxer Lab Mix Vachtverzorging

Hoewel Boxer Lab mix pups normaal gesproken een korte, glanzende vacht hebben, is het verharen van Boxers een potentieel probleem waar u rekening mee moet houden als u overweegt een pup in huis te nemen. Boxers verharen en Labrador verharing kan ook vrij extreem zijn. Het is waarschijnlijk dat uw Boxador vrij veel vacht zal verharen, vooral in de ruiperiode.

Om uw Boxador comfortabel te houden, en uw huis redelijk schoon, heeft u een goede regelmatige verzorgingsroutine nodig. Een snelle borstelbeurt met een stevige borstel minstens twee keer per week zou het grootste deel van het jaar voldoende moeten zijn.

Als ze zichtbaar verharen, zal een dagelijkse borstelbeurt met een kortharige Furminator echt helpen om die losse haren netjes te houden.

Zijn Boxer Lab Mix honden hypoallergeen?

Hondenallergieën komen van eiwitten die door honden worden geproduceerd. Die worden verspreid in hun huidschilfers en speeksel. Deze mix is zeker niet hypoallergeen. Dit is er een voor mensen met allergieën om te vermijden.

boxer lab mix

Boxer Lab Mix Temperament

De Boxador persoonlijkheid kan moeilijk te definiëren zijn, omdat het temperament van gemengde rassen zich op verschillende manieren kan uiten. De pup kan op één van zijn ouders lijken, op beide of op geen van beide. Maar zowel Boxers als Labradors hebben een paar dingen gemeen die puppies waarschijnlijk zullen erven. U vindt de volgende kenmerken in beide ouderrassen:

 • Loyaliteit
 • Hoog energieniveau
 • Intelligentie
 • Speelsheid

Een Boxador is geen schoothondje. Hij is waarschijnlijk uitbundig en levendig. Hij zal graag tijd buiten doorbrengen, wandelend of rennend met u. Zowel Boxers als Labs hebben een goede reputatie dat ze van kinderen houden, maar het zijn ook allebei grote en springerige honden. Daarom moet u voorzichtig zijn en toezicht houden op hun contact met kleinere kinderen, om ongelukken te voorkomen.

Het belangrijkste verschil tussen de standaard Labrador en Boxer persoonlijkheden is in het bewakingspotentieel. De meeste Labs zijn geen natuurlijke waakhonden, maar veel Boxers wel. Dus, eigenaren moeten puppies van jonge leeftijd socialiseren.

Boxador blaft

Beide ouderrassen staan niet bepaald bekend om hun neiging tot blaffen. Maar het is een mogelijke eigenschap, vooral als uw Boxador gefrustreerd is, of als u niet aan al hun behoeften voldoet.

Boxer Lab mix honden zijn zeer sociaal en energiek. Ze zijn het gelukkigst als ze tijd met u doorbrengen. Maar ze hebben ook veel mentale en fysieke stimulatie nodig om verveling en stress te voorkomen. Zonder voldoende beweging, training en spel kunnen ze gefrustreerd raken, wat kan leiden tot blaffen.

Uw Boxador hond trainen en oefenen

De Boxador zou zeer ontvankelijk moeten zijn voor positieve trainingstechnieken, omdat hij zowel intelligent als voedselgemotiveerd is. Van beide ouderrassen is bekend dat ze trainbaar zijn. En, zoals we al geleerd hebben, is het belangrijk om dit ras goed te trainen vanwege hun grote volwassen omvang.

Training kan ook helpen om uw Boxer Lab mix te vermaken. Hier zijn enkele gidsen die je op weg helpen:

Zoals eerder vermeld, vanwege de geschiedenis van de Boxer ouder als waakhond, is het belangrijk om u te concentreren op de socialisatie van uw Lab Boxer mix pup. U kunt niet weten of dit bewakingspotentieel in uw specifieke pup tot uiting zal komen.

Help ze om veel mensen te ontmoeten als ze heel jong zijn, zowel in huis als buitenshuis. Dit zal hen helpen zich meer ontspannen te voelen rond vreemden.

Boxer Lab Mix. Een gids voor de Boxador.

Boxer Lab Mix Oefening

Beide ouderrassen zijn zeer actief, en uw Boxador zal elke dag minstens een uur beweging nodig hebben. De Boxer ouder heeft echter de neiging een kortere snuit te hebben, waardoor hij op het randje van brachycephalie zit.

Hij kan dus gemakkelijk oververhit raken tijdens het sporten. Het risico hierop is groter op warme dagen. En, sommige Boxadors kunnen moeite hebben met zwemmen. Hoewel, ze zullen zeker genieten van het poedelen in ondiep water. Zorg er gewoon voor dat u uw Boxer Lab mix goed in de gaten houdt bij het trainen, zodat ze veilig zijn en niet oververhit raken. Vooral in het water.

Boxador gezondheid en verzorging

Studies hebben over het algemeen een langere levensduur aangetoond bij gekruiste honden. Maar designhonden zoals Boxadors zijn niet noodzakelijk gezonder als de ouders niet op hun gezondheid zijn getest.

Boxador gezondheidsrisico’s om bewust van te zijn:

Hart Aortastenose, gedilateerde cardiomyopathie
Ogen: Progressieve Retinale Atrofie
Gewrichten: heup- en elleboogdysplasie
Andere: Bloat, brachycephalie, hypothyreoïdie, kanker, degeneratieve myelopathie, door inspanning veroorzaakte instorting

Aorta stenose

Deze hartziekte treedt op wanneer de aortaklep in het hart van uw hond nauwer is dan zou moeten. Als uw hond dit probleem heeft, moet zijn hart harder werken om het bloed te pompen. Dit is een erfelijk probleem dat veel voorkomt bij de Boxer ouder. Met Boxers met dit gezondheidsprobleem mag niet worden gefokt.

Cardiomyopathie

Gedilateerde cardiomyopathie is een andere hartaandoening die veel voorkomt bij honden van grote rassen, zoals de Boxer en Labrador. Bij deze gezondheidskwestie leidt de degeneratie van de hartspier tot een groter dan normaal hart. Dit kan leiden tot algeheel hartfalen.

Sommige studies hebben onlangs een verband tussen deze kwestie en voeding onderzocht, maar er is meer onderzoek nodig om te bepalen of er een oorzakelijk verband is.

Progressieve Retinale Atrofie

Progressieve Retinale Atrofie (PRA) verwijst naar een groep oogproblemen bij honden die uiteindelijk tot blindheid kunnen leiden. Voor dit probleem zijn gezondheidstesten beschikbaar. Zorg er dus voor dat de ouders van uw pup vrij zijn van PRA.

Heup en Elleboog Dysplasie

Dit is een ander gezondheidsprobleem dat bekend is bij veel grote rassen. Het treedt op wanneer het gewricht van uw hond vervormd is, en niet comfortabel in de kom past. Heup- of elleboogdysplasie kan extreem pijnlijk zijn voor getroffen honden. Zorg ervoor dat uw fokker alleen fokt met honden met goede heupscores.

Mooie zwart-witte Boxador. Een zwart-witte Box Lab mix hond.

Bloat

Canine bloat is ook bekend als gastric dilatation volvulus. Deze aandoening treedt op wanneer de maag van uw hond zich vult met gas of vocht, en zich verdraait. Bloat kan fataal zijn, dus u moet snel handelen als uw hond bijbehorende symptomen vertoont. Het komt vaak voor bij honden die te snel eten, of te snel na het sporten.

Brachycephalie

Brachycephalische honden zijn honden met een plat gezicht. De Boxer ouder wordt beïnvloed door dit bevleesdheidsprobleem. Boxador pups kunnen deze kortere snuit erven.

Dit kan leiden tot ademhalings- en temperatuurregulatieproblemen, evenals een slecht gebit en oogproblemen. Let er bij het uitzoeken van uw pup op dat ze een volle snuit hebben en dat de Boxer ouder een prominente neus heeft.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie is wanneer de schildklier niet genoeg van het hormoon thyroxine produceert. Symptomen kunnen zijn: haaruitval, schilferige huid, gewichtstoename, traagheid, toevallen en meer. Honden met dit probleem moeten mogelijk de rest van hun leven regelmatig medicijnen nemen.

Kanker

Natuurlijk is kanker een breed begrip. Verschillende soorten kanker kunnen de Boxador ouderrassen aantasten. Zorg er dus voor dat uw fokker niet fokt met honden met een geschiedenis van kanker.

Degeneratieve Myelopathie

Dit is een progressieve aandoening van het ruggenmerg. Honden met degeneratieve myelopathie krijgen een langzame verlamming van hun achterpoten en achterwerk. Bij sommige honden worden uiteindelijk ook de voorpoten aangetast.

Door inspanning veroorzaakte instorting

Dit probleem is precies zoals het klinkt. Getroffen honden storten in na korte uitbarstingen van extreme inspanning. De symptomen kunnen bestaan uit wiebelen of een slechte coördinatie. In het ergste geval kan dit probleem fataal zijn.

Algemene gezondheid van kruisingen

Niet alleen hebben rashonden zoals Labs en Boxers te kampen met een aantal ernstige potentiële gezondheidsproblemen, sommige van deze problemen zijn hetzelfde. Dat betekent dat het nog steeds van vitaal belang is dat de ouders van uw puppy op de relevante aandoeningen worden getest.

Honden van gemengde rassen zullen nog steeds kwetsbaar zijn voor deze problemen als hun ouders ze hebben. De kans op erfelijke problemen kan worden verminderd door de genenpoel te verbreden, maar er is geen garantie. Kies dus gerenommeerde fokkers die de ouderdieren voor het fokken op hun gezondheid testen voor de beste kans op een gezonde pup.

boxer lab mix

Algemene Verzorging

Boxadors moeten worden gevoerd met een hoogwaardig hondenvoer dat is ontworpen voor grote rassen. Ze hebben regelmatig beweging en veel sociale interactie en spel nodig om gelukkig en gezond te blijven. Controleer hun nagels en oren bij de verzorging. Een gezond gebit is een bijzonder probleem voor Boxador honden, vooral die met een kortere snuit. Let dus goed op hun gebit.

Wat is de levensverwachting van de Boxador?

Het is algemeen bekend dat Boxadors 12 tot 15 jaar leven. Maar op dit moment zijn er geen studies die dit cijfer bevestigen.

Wat we wel weten is dat Labs gemiddeld 12 jaar leven en Boxers 10 jaar. Gekruiste honden leven meestal langer dan hun ouders, maar dit is niet gegarandeerd.

De beste manier om ervoor te zorgen dat uw Boxer Lab mix zo lang mogelijk leeft is om hem te vinden bij een gerenommeerde fokker die gezondheid als primair doel heeft.

Een gestroomde Boxador heeft de gestroomde kleur van zijn Boxer ouder, vaak ook met een zwart masker.

Zijn Boxador honden goede familie huisdieren?

Zowel Boxers als Labs hebben geweldige reputaties als familie huisdieren. Het zijn beide uitbundige, actieve rassen, dus u kunt hetzelfde verwachten van een mix tussen hen. Daarom zijn Boxadors misschien beter geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen.

Dit ras heeft een gezin nodig dat zeer actief is en dat voldoende tijd heeft om te besteden aan training en socialisatie. Vanwege de brachycephale aard van de Boxer ouder, kunnen er gezondheidsproblemen ontstaan bij de Boxador. U kunt overwegen een volwassen Boxer Lab mix te redden in plaats van een puppy te zoeken.

Voor-en nadelen van het krijgen van een Boxador hond

Nadelen

 • Kan brachycephalische problemen hebben
 • Hoge verharing
 • Groot en energiek dus kan kleine kinderen per ongeluk pijn doen tijdens het spelen
 • Exacte eigenschappen zijn onvoorspelbaar

Pros

 • Geweldig temperament indien goed gesocialiseerd
 • Perfect voor actieve gezinnen
 • Bekend om zijn geweldige omgang met kinderen
 • Loyaal en aanhankelijk ten opzichte van naaste familie.
Een schattige zwart-witte Boxador Puppy. Boxador puppies kunnen verschillende vachtkleuren hebben.

Het redden van een Boxador

Het is altijd lonend om een hond te redden die een thuis nodig heeft. Hoewel je misschien niet alle details kent van de afstamming van de hond, kan het kiezen van een hond die al volgroeid is, potentiële eigenaren helpen om de persoonlijkheid en de gezondheid van het dier vast te stellen.

Redding is ook een geweldige optie voor rassen die aan veel gezondheidsproblemen kunnen lijden, zoals de Boxador. Honden uit reddingscentra zullen meestal goedkoper zijn dan pups van een fokker.

Boxer Lab mixen, zoals te zien is in de commentaren, zijn steeds meer in trek. Het wordt dus steeds gebruikelijker om ze in reddingscentra te vinden. Als je er geen kunt vinden in algemene adoptiecentra, zoek dan naar een aantal specifiek voor de ouderrassen. Bekijk hieronder enkele reddingsorganisaties voor deze mix en de ouderrassen.

Boxer Lab Mix Rasverenigingen

Kent u nog andere rescues die zich richten op Boxadors of de ouderrassen? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Het vinden van een Boxador Puppy

Boxador fokkers zijn vrij talrijk in de VS, maar veel moeilijker te vinden in het Verenigd Koninkrijk. De fokkers van designer honden kunnen net zo achtenswaardig zijn als rashondenfokkers, maar ze kunnen er ook op uit zijn om te profiteren van een recente trend en snel geld te verdienen.

Een goede fokker zal de gezondheid en het temperament van de ouders waaruit ze fokken als een vaste prioriteit stellen. Goede fokkers hebben niet talloze andere nesten beschikbaar. Hun honden hebben duidelijk ook een rol in het gezin, hetzij als aanbeden huisdieren, hetzij als behendigheids- of showhond.

Let erop dat de ouders duidelijk een band met hun eigenaar hebben, op hun naam reageren en u graag begroeten als u aankomt.

Deze Boxador pup had een Labrador ouder en een Boxer ouder. Dat maakt hem een Boxer Lab mix.

Boxer Lab Mix Fokkers

Koop nooit een pup van iemand die u buiten zijn eigen huis wil ontmoeten, of die excuses maakt waarom u de moeder van de pup niet kunt ontmoeten.

Ze zouden altijd blij moeten zijn om te regelen dat je beide ouders kunt ontmoeten, zelfs als er één niet ter plaatse woont. En ze zouden altijd blij moeten zijn om u de resultaten van de gezondheidstests te laten zien. Let erop dat u niet bij puppyfabrieken en dierenwinkels koopt!

Boxador Prijs

In tegenstelling tot sommige designer hondenrassen lijkt de prijs van de Boxador niet tot het uiterste te zijn gegaan. Dit is mogelijk omdat ze door hun grootte minder potentiële geschikte huizen hebben om naar toe te gaan.

In de VS kun je verwachten ergens tussen de $500 – $1.000 te betalen voor een Boxer Lab mix pup.

Opvoeden van een Boxer Lab Mix Puppy

De zorg voor een kwetsbare Boxer Lab mix pup is een grote verantwoordelijkheid.

Er zijn enkele geweldige gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.

U vindt ze op onze puppy pagina.

Hier zijn enkele geweldige producten die je zullen helpen als je deze mix pup mee naar huis neemt.

Voor meer suggesties over de perfecte producten voor uw Boxador, bekijk onze artikelen over hondenbenodigdheden.

Vergelijkbare rassen

Gemengde rassen of designerhonden worden steeds populairder. Als je geïnteresseerd bent in de Boxador maar nog niet helemaal zeker bent, zijn hier een paar andere rassen die het bekijken waard zijn.

Uw Boxador

Wat vindt u van de Boxer Lab mix? Als je een van deze honden thuis hebt, horen we dat graag in de comments!

Referenties en bronnen

 • Gough, A. et al. ‘Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats’, Wiley Blackwell (2018).
 • O’Neill et al. ‘Longevity and Mortality of Owned Dogs in England’, The Veterinary Journal (2013).
 • Adams et al. ‘Results of a Survey of UK Purebred Dogs’, Journal of Small Animal Practice (2010).
 • Duffy, D. et al. “Rasverschillen in hondenagressie”, Applied Animal Behavior Science (2008).
 • Farrell, L. et al. ‘The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
 • Oberbauer, A. et al. ‘Ten Inherited Disorders in Purebred Dogs by Functional Breed Groupings’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
 • Schalamon et al. ‘Analysis of Dog Bites In Children Who Are Younger Than 17 Years’, Pediatrics (2006)
 • Strain G. “Prevalentie van doofheid en associaties tussen pigmentatie en geslacht bij hondenrassen die risico lopen”, The Veterinary Journal (2004)
 • Packer et al. ‘Impact of Facial Conformation On Canine Health’, PlosOne (2015)
 • Beuchat, C. ‘The Myth Of Hybrid Vigor In Dogs…Is A Myth’, Institute of Canine Biology (2014).
 • The Puppy Mill Project
 • Barnette, C. “Aorta stenose bij honden”, VCA Hospitals
 • Freeman, L. et al. ‘Diet-Associated Dilated Cardiomyopathy in Dogs: What Do We Know?’, Journal of the American Veterinary Medical Association (2018).
 • ‘Dynamin-1 Associated Exercise-Induced Collapse’, College of Veterinary Medicine.