Boston Terrier Pitbull Mix – Is deze kruising geschikt voor u?

Boston Terrier Pitbull Mix

De Boston Terrier Pitbull mix combineert een Boston Terrier en een Pitbull

Aan de buitenkant hebben ze veel fysieke kenmerken gemeen – het is gemakkelijk voor te stellen hoe een mix van deze twee Amerikaanse paradepaardjes van de hondengemeenschap eruit zou kunnen zien.

Maar hoe zit het van binnen?

Is een Boston Terrrier Pitbull mix een goed huisdier? Zijn ze gezond of makkelijk te trainen?

Laten we eens kijken!

Waar komt de Boston Terrier Pitbull Mix vandaan?

In 1870 kocht Robert C. Hooper uit Boston een hond genaamd Judge, van Pitbull en Terrier afkomst.

Het is Hopper’s Judge die de Amerikaanse Kennel Club aanhaalt als de voorvader van bijna alle echte moderne Boston Terriers. Zijn nakomelingen fokten met een of meer Franse Bulldogs en legden de basis van het Boston Terrier ras.

De eerste Pitbulls werden ook gecreëerd door Terriers en Bulldogs te kruisen, om behendigheid en kracht te verenigen.

Meer over Pitbulls:

In het Verenigd Koninkrijk werden deze honden gebruikt voor bull-baiting en bear-baiting, totdat de bloedsporten in 1835 werden verboden.

Vandaag de dag hebben Pitbulls in de VS een moeilijke reputatie. Misbruik en mishandeling van deze honden betekent dat ze nauw worden geassocieerd met agressie en geweld, wat verantwoordelijke eigenaren nog steeds proberen te overwinnen.

De Boston Terrier Pitbull is een hybride van deze twee honden – in zekere zin is het fokken dat de cirkel voor beiden rond is.

Er is enige controverse rond hybride hondenrassen. Het mengen van twee verschillende stambomen heeft onvoorspelbare resultaten, maar gemengde rassen hebben de neiging gezonder te zijn dan raszuivere honden vanwege hun meer diverse genenpoel.

Leuke feiten over de Boston Terrier Pitbull Mix

 • De Pitbull heeft verschillende naamsveranderingen ondergaan om hen te helpen in liefhebbende gezinnen – velen beschouwen de American Staffordshire Terrier als een Pitbull, behalve in naam.
 • Boston Terriers werden ook gefokt om vechters te zijn, maar ze hebben een meer succesvolle rehabilitatie genoten als schoothondjes, vanwege hun kleine formaat.
 • De Boston Terrier is de staatshond van Massachusetts, zijn beroemde fans zijn Jake Gyllenhaal en de grote Robin Williams.
 • Beroemde Pit Bull eigenaren zijn onder andere Kaley Cuoco en Jessica Biel.

Boston Terrier Pitbull Mix Uiterlijk

Als je naar een Boston Terrier en Pitbull kijkt, is het geen verrassing dat ze toch verre neven en nichten zijn.

Hun puppy’s van gemengde rassen hebben zeker een korte, gladde vacht en driehoekige oren. Maar welke andere kenmerken kunnen ze erven?

De Boston Terrier heeft een maximale hoogte van vijftien centimeter en weegt niet meer dan vijfentwintig pond.

boston terrier pitbull mix

Vachtkleuren variëren van gestroomd, seal, en zwart met wit. De Boston Terrier is een kleine hond met korte poten en een ronde kop.

Pitbulls zijn middelgrote honden die achttien tot vierentwintig centimeter lang zijn en ongeveer dertig tot zestig pond wegen.

Ze hebben een gespierde bouw en zijn krachtig voor hun gemiddelde grootte. Ze hebben een groot wigvormig hoofd met rimpels op het voorhoofd.

Hun vacht kan komen in elke kleur van de hondenregenboog behalve merle en kan een effen kleur of vlekken van kleur hebben.

Boston Terrier Pitbull mix pups kunnen opgroeien tot ergens tussen de 25 en 60 pond. Hun vorm lijkt meer op een van hun ouders dan op de andere, of een perfecte middenweg.

Boston Terrier Pitbull Mix Temperament

Het temperament van de Boston Terrier varieert van hond tot hond. Sommige kunnen luidruchtig zijn, en sommige kunnen brutaal zijn, anderen kunnen meer mellow en ingetogen zijn, terwijl anderen alles doen voor hun plezier.

Alle Boston Terriers houden van mensen, activiteiten en aandacht. Deze honden zijn perfect geschikt voor mensen die hun Boston Terrier het grootste deel van de dag aan hun zijde kunnen houden, omdat ze van gezelschap houden.

Veel Boston Terrier eigenaren zeggen dat hun hond kan voelen wanneer hun eigenaar verdrietig, gelukkig, eenzaam of boos is.

Pitbulls hebben een angstaanjagende reputatie. Hun gewelddadige geschiedenis is het resultaat van slecht fokken door mensen – het selecteren van de meest agressieve honden om mee te fokken, en het trainen van hen om op vreemden te reageren met angst en agressie.

Maar een goed gefokte en verzorgde Pitbull is eigenlijk heel zacht van hart!

Pitbulls zijn trouwe, liefdevolle en vrolijke metgezellen. Ze zijn graag bij familie en maken deel uit van familieactiviteiten, clownsgedrag en genegenheid.

Training van uw Boston Terrier Pitbull Mix

Het is belangrijk om elke hond zindelijk te maken.

De meeste honden hebben wat tijd en consistentie nodig om ze goed zindelijk te krijgen. Als ze zindelijk zijn, voorkomt u ongewenste ongelukjes in huis.

Voor veel eigenaren gaat succesvolle zindelijkheidstraining hand in hand met krattraining.

Daarnaast moeten alle honden gesocialiseerd en geoefend worden. Voor deze slimme honden betekent dat dagelijkse mogelijkheden om zowel hun mentale behendigheid als hun fysieke spieren te testen. Puppy gehoorzaamheidslessen zijn een geweldige manier om beide tegelijk te bereiken in de eerste dagen.

Onze trainingsgidsen zullen u helpen uw weg te vinden en een positieve start te maken met de training.

Als hij opgroeit zal uw Pitbull Boston Terrier mix pup elke dag minstens dertig minuten beweging en spel nodig hebben om hem mentaal gezond en fysiek fit te houden.

Ze hebben misschien meer nodig als ze meer Pitbull dan Boston Terrier formaat hebben.

Deze oefening voorkomt ook dat ze zich vervelen en dingen in huis opkauwen.

Boston Terrier Pitbull Mix Gezondheid

Honden van gemengde rassen zijn kwetsbaar voor dezelfde gezondheidsproblemen die het meest voorkomen bij hun ouders.

De Boston Terrier kan lijden aan kromming van de rug, genaamd roaching. Soms is dit gekoppeld aan knieproblemen in de achterpoten, waardoor de hond naar voren kan leunen.

Doordat de Boston Terrier een verkorte snuit heeft, kan hij moeite hebben met ademhalen en het regelen van zijn temperatuur.

Boston Terriers krijgen vaak hoornvlieszweren door hun grote en prominente ogen, waardoor ze kwetsbaar zijn voor stof, zand, puin en scherpe voorwerpen zoals doornige planten.

U moet extra voorzichtig zijn bij de verzorging van een hond met een verkorte snuit en opvallende ogen. Ze moeten ook regelmatig verzorgd en gebaad worden om een gezonde huid te behouden en vlooien te voorkomen.

Pitbulls hebben enkele gezondheidsproblemen, waaronder

 • actinische keratose (zonne-keratose)
 • allergieën
 • bloat
 • kanker
 • staar
 • aangeboren hartziekte
 • heupdysplasie
 • hypothyreoïdie
 • en de ziekte van von Willebrand.

Goede fokkers nemen hun fokhonden mee voor een volledige controle bij een dierenarts voordat ze paren, en screenen ze op erfelijke aandoeningen die ze zouden kunnen doorgeven aan hun pup.

Kortom, een Boston Terrier Pitbull kan potentieel lijden aan een aantal ernstige gezondheidsproblemen. De ernstigste daarvan zijn de gevolgen van het erven van de brachycephale snuitvorm van een Boston Terrier.

Deze problemen hebben misschien geen invloed op hun levensduur, maar ze kunnen het comfort en de levenskwaliteit van een hond in gevaar brengen, van pup tot ouderdom, en veel dure diergeneeskundige zorg met zich meebrengen.

Boston Terrier Pitbulls leven meestal tien tot vijftien jaar.

Zijn Boston Terrier Pitbull Mixen goede familie honden?

Deze hond heeft alle ingrediënten voor een winnende persoonlijkheid en een liefdevolle metgezel.

Maar helaas kunnen we niet aanbevelen er een als pup te kopen, omdat ze de gezondheidsproblemen van de brachycephale Boston Terrier vermeerderen.

Wij raden aan om in plaats daarvan een oudere Boston Terrier Pitbull te adopteren.

Het redden van een Boston Terrier Pitbull Mix

Helaas belanden veel Boston Terriers en hun mixen in reddingscentra omdat hun eigenaren de dierenartsrekeningen die horen bij het hebben van een brachycephalische hond niet meer konden betalen.

Ook Pitbulls en hun mixen worden het slachtoffer van hun ongelukkige reputatie. Pitbull eigenaren ontdekken dat ze niet alle puppies uit een nest kunnen herplaatsen omdat mensen zich zorgen maken over agressie, en uiteindelijk laten ze ze in plaats daarvan achter in een asiel.

Het redden van een van deze honden of hun mix uit een asiel geeft je de kans om uit te vinden hoe hun volwassen gezondheid en temperament werkelijk is.

We zullen aan het eind van dit artikel een lijst van Boston Terrier en Pitbull reddingen opnemen – laat het ons weten als je er nog een toe te voegen hebt!

Boston Terrier Pitbull Mix Producten en Accessoires

De Boston Terrier Pitbull mix is geneigd om energiek en speels te zijn, u zult een speeltje willen waarmee ze kunnen spelen om ze bezig te houden.

Omdat deze mix het potentieel heeft voor een kleinere mond, moet u misschien kijken naar kleinere kauwspeeltjes.

Wij raden aan uw puppy een tuigje te geven in plaats van een riem, om zijn luchtpijp en rug te beschermen.

Voor- en nadelen van het krijgen van een Boston Terrier Pitbull Mix

Zoals u zich waarschijnlijk begint te realiseren, is het kiezen van een Boston Terrier Pitbull mix hond niet altijd een eenvoudige of gemakkelijke beslissing.

Laten we enkele voors en tegens op een rijtje zetten:

Nadelen

 • De Pitbull heeft een gewelddadig verleden – dit ras en hun mixen zijn nog steeds illegaal in sommige regio’s, dus controleer uw lokale wetten.
 • De Boston Terrier is kwetsbaar voor veel gezondheidsproblemen door hun afgeplatte snuit, wat hun levenskwaliteit kan aantasten.

Pros

 • Als deze mix wordt gefokt door verantwoordelijke fokkers, hebben ze waarschijnlijk een lief, aanhankelijk, mensgericht temperament.
 • Hun korte vacht is gemakkelijk te verzorgen en te onderhouden.

Soortgelijke Boston Terrier Pitbull Mengelingen en Rassen

Aangezien de Boston Terrier Pitbull mix waarschijnlijk verschillende gezondheidsproblemen erft, waaronder een korte snuit en opvallende ogen, raden wij aan om te zoeken naar gezondere alternatieve rassen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in deze als Pitbulls en hun kruisingen verboden zijn in uw omgeving.

Kijk eens naar:

Boston Terrier Pitbull Mix Reddingen

Reddingscentra gespecialiseerd in specifieke gemengde rassen zijn zeldzaam.

Deze opvangcentra zijn gespecialiseerd in de ouderrassen van de Boston Terrier Pitbull. Zij kunnen u misschien ook helpen om een hond van een gemengd ras te vinden.

Is een Boston Terrier Pitbull Mix geschikt voor mij?

Elke hond heeft het potentieel om een geweldige metgezel te zijn, maar voor sommige gemengde rassen is de verbintenis niet eenvoudig.

Vanwege de gezondheidsproblemen van de Boston Terrier, kunnen we helaas niet aanbevelen om met deze kleine honden te blijven fokken.

Maar als u de kans krijgt om een van deze mixen te adopteren, gewapend met veel informatie over hun gezondheid en temperament, vindt u misschien wel een geweldige vriend voor het leven.

Referenties en bronnen

Deborah L. Duffy “Rasverschillen in hondenagressie” Toegepaste diergedragswetenschap, 2008.

 1. C. Barnett “Erfelijke oogaandoeningen bij de hond en kat” Journal of Small Animal Practice, 1988
 2. Oliveira “Retrospective Review of Congenital Heart Disease in 976 Dogs” Journal of Veterinary Internal Medicine, 2011.

Kristina M. Adams BS “A Canine Socialization and Training Program at the National Institutes of Health” Lab Animal, 2004.

Frank W. Nicholas “Hybride kracht bij honden?” The Veterinary Journal, 2016