Boston Terrier Franse Bulldog Mix – De Frenchton

boston terrier en franse bulldog samen ter illustratie van de frenchton mix

De Frenchton is een vriendelijke, zelfverzekerde en populaire kleine hond. Een Boston Terrier French Bulldog Mix, Frenchton puppies zijn een kruising tussen twee geliefde rassen. Vandaag gaan we kijken naar de voor- en nadelen van het thuisbrengen van een schattige Franse Bulldog Boston Terrier pup, en of ze een gelukkig gezond familie huisdier zijn.

Wat is een Franse hond?

Een Frenchton combineert een Franse Bulldog en Boston Terrier ouder in één puppypakket! Deze schattige schoothondjes zijn uitgaande persoonlijkheden, met een rijke en gevarieerde geschiedenis van elk van hun raslijnen.

Oorsprong van de Franse Bulldog

De Franse Bulldog heeft zijn oorsprong in Engeland, waar in de jaren 1800 een bulldog van speelgoedformaat enige gunst had gevonden. Ze kwamen vooral voor in de stad Nottingham en werden een mascotte voor de stad.

Nottingham stond bekend om zijn kanthandel, maar tijdens de Industriële Revolutie werden deze banen als kantwerksters steeds meer bedreigd door nieuwe technologie. Velen besloten naar Frankrijk te verhuizen en namen hun speelgoed buldog mee. Van daaruit werd de toy bulldog gefokt met verschillende andere rassen totdat hij de Franse Bulldog werd die we vandaag de dag zien. Tegen het einde van de 19e eeuw was het ras populair geworden in heel Europa en Amerika.

Geschiedenis van de Boston Terrier

De Boston Terrier traceert zijn afkomst terug naar de ongelukkige tijd in Engeland toen bloedsport nog ongelooflijk populair was. Een bloedsport is een brute vorm van vermaak gebaseerd op het gewelddadige bloedvergieten van verschillende dieren. Hondengevechten waren een bijzonder populair tijdverdrijf, en fokkers uit die tijd waren gefixeerd op het kruisen van Bulldogs en Terriers. Ze creëerden een ras dat kon uitblinken in zowel pit-gevechten als ratting wedstrijden.

Uit deze fokpogingen werd een hond genaamd Judge geboren, waarvan algemeen wordt aangenomen dat het de allereerste van de Boston Terriers was. Hij werd gekocht door een Amerikaan en werd teruggebracht naar hun woonplaats Boston, vandaar de oorsprong van hun naam. Vandaag de dag is de Boston Terrier gefokt als een schattige metgezel in plaats van een vechter en is ongelooflijk populair over de hele wereld.

Frenchton Grootte

De Boston Terrier is met 15-17 inches de grootste van de twee rassen. Ze zijn echter ook de lichtere van de twee rassen, met een gewicht van ongeveer 12-25 pond. Franse Bulldogs zijn iets kleiner met 11-13 inches, maar kunnen tot 28 pond wegen.

Wat betreft de volwassen Frenchton, zij kunnen in hoogte variëren van 11-17 inch en wegen ongeveer 12-28 pond, afhankelijk van welke ouder ze nemen na. Als ze op de Frenchie lijken, kunnen ze aanzienlijk zwaarder worden voor hun grootte.

Kenmerken van de Boston Terrier French Bulldog Mix

Zowel de Boston Terrier als de Franse Bulldog staan bekend om hun platte gezicht. Hoewel dit voor velen een schattig en aantrekkelijk aspect is, is het een misvorming die in de hond is gefokt en die de gezondheid van beide rassen ernstig kan beïnvloeden.

De Franse Bulldog in het bijzonder heeft een andere structurele misvorming bekend als Achondroplasie. Dit is de oorzaak van hun dikke voorpoten, en kan ook leiden tot gezondheidsproblemen. Over de problemen waartoe deze structurele misvormingen kunnen leiden, zullen we het later in het artikel hebben.

Boston Terrier Uiterlijk

Boston Terriers hebben een gedrongen lichaam met een korte en slanke vacht. Ze hebben een zeer korte staart die gewoonlijk een nop wordt genoemd. Ze hebben grote, rechtopstaande oren die iets weg hebben van een vleermuis en uitpuilende, opvallende ogen.

Het is noodzakelijk om bij het houden van een ras met Achondroplasie te proberen onnodige slijtage aan hun gewrichten en rug te voorkomen. Hen verbieden de trap op of af te lopen, en voorkomen dat ze op en van meubels springen kan hierbij helpen.

Franse Bulldog Uiterlijk

Wat de Franse Bulldog betreft, ze zitten wat lager bij de grond dan de Boston Terrier en zijn nog gedrongener en gespierder. Ze hebben een korte, fijne en sluike vacht die kan komen in wit, fawn, of crème. Hun vacht kan een patroon of een enkele kleur hebben.

Ze hebben soortgelijke oren als de Boston Terrier en dezelfde opvallende ogen. Hun gezicht is echter veel meer gerimpeld, en de Frenchie heeft veel meer losse huid. Ze hebben een korte staart, die recht of geschroefd kan zijn.

Boston Terrier Franse Bulldog Mix Uiterlijk

Aangezien de ouderrassen een aantal kenmerken delen, is het zeer waarschijnlijk dat deze aanwezig zullen zijn bij Frenchton pups. De korte en sluike vacht, de vleermuisachtige oren, het platte gezicht en de opvallende ogen zullen waarschijnlijk allemaal aanwezig zijn bij honden van deze kruising. Als de pup op de Frenchie-ouder lijkt, kan hij meer losse huid krijgen, wat leidt tot een rimpeliger gezicht en lichaam.

Temperament van de Boston Terrier Franse Bulldog Mix

Ondanks hun geschiedenis als vechthond, is de Boston Terrier een vriendelijke en opgewekte hond met een mannelijke uitstraling. Mits goed getraind en gesocialiseerd. Ze kunnen een echte entertainer zijn!

Wat de Franse Bulldog betreft, ze zijn slim en liefdevol, net als de Boston Terrier, maar ze kunnen wat angstiger zijn in de buurt van vreemden. Daarom is een vroege socialisatie essentieel om potentieel negatief gedrag te beteugelen. Ze hebben de neiging om een beetje koppig te zijn en hebben een reputatie als onafhankelijke vrijdenkers. Maar net als de Boston Terrier houden ze van vermaak.

Boston Terrier Franse Bulldog Mix Verzorging

Zowel de Boston Terrier als de Franse Bulldog hebben een gemakkelijk te verzorgen vacht. Ze hebben een standaard wekelijkse borstelbeurt nodig om alle dode haren te verwijderen en ze er op hun best uit te laten zien. De Boston Terrier verhaart iets meer dan de Frenchie, maar beide verharen over het algemeen niet veel.

Beide ouderrassen hebben relatief lage verzorgingseisen, en daarom zal de Frenchton hond waarschijnlijk ook lage eisen stellen. Het is echter aan te bevelen de rimpels en huidplooien regelmatig schoon te maken. Deze gebieden zijn gevoelig voor infecties en irritatie.

Frenchton Gezondheid

Deze kruising doet niets aan de ernstige gezondheidsproblemen die horen bij een brachycefaal ras. Dit komt door een misvorming die in de hond is gefokt en die de schedel verkort, waardoor ze weinig tot geen snuit hebben.

Hoewel sommigen dit schattig vinden, drukt dit kenmerk de neusholte samen, wat het vermogen van de hond om te ademen ernstig kan beïnvloeden. Dit staat bekend als het Brachycephalic Airway Syndrome.

Brachycephalic Luchtweg Syndroom

Zowel de Boston Terrier als de Franse Bulldog hebben de reputatie van luidruchtige ademers. Dit komt door de hoeveelheid extra moeite die deze honden moeten doen om te ademen.

De gecompromitteerde ademhaling van deze honden wordt nog verergerd door warm weer en inspanning. Als u een brachycefaal ras bezit, mag u ze daarom nooit mee naar buiten nemen op een warme dag.

Oefeningen moeten altijd licht tot matig worden gehouden. Hun ademhalingsproblemen kunnen uiteindelijk leiden tot een ernstige aandoening die bekend staat als Laryngeal Collapse. Dit verslechtert de ademhaling van de hond snel en vereist onmiddellijke aandacht van de dierenarts, omdat dit snel fataal kan zijn. Helaas zijn ademhalingsmoeilijkheden slechts één probleem dat wordt veroorzaakt door het feit dat de hond een brachycefaal ras is.

Problemen met ogen, huid en achondroplasie

Door de verkorte schedel puilen de ogen van Brachycefale rassen uit, en zijn ze slecht beschermd. Ze zijn veel vatbaarder voor irritatie, infecties en verwondingen.

Rugproblemen kunnen ook vaker voorkomen bij deze rassen, vooral die met een geschroefde staart. Deze problemen kunnen slopend zijn en kunnen complexe en dure operaties vereisen om ze te verhelpen.

Huidproblemen komen ook veel voor bij Brachycefale rassen met veel losse huid. De huidplooien van deze rassen, zoals de Franse Bulldog, kunnen gemakkelijk irritaties en infecties veroorzaken.

Veel brachycephale honden kunnen niet op natuurlijke wijze bevallen, vanwege de grote hoofden van hun pups. Een keizersnede is meestal noodzakelijk.

Een slechte gezondheid is bijna onvermijdelijk

Aangezien beide ouderrassen brachycephalisch zijn, is het zeker dat de pups van deze kruising dat ook zullen zijn. Ze zullen veel zorg nodig hebben en mogelijk hun hele leven last hebben van slopende problemen. Ondanks de goede bedoelingen van deze kruising, kan het mogelijk een tweede structureel gezondheidsprobleem introduceren bij Frenchton pups.

Franse Bulldoggen hebben korte, stevige voorpoten. Dit is een andere misvorming bekend als Achondroplasie die in de loop der tijd in hen is gefokt. Dit is een ander probleem dat kan leiden tot gewrichtsproblemen zoals patellaire luxatie of heupdysplasie. Of in ernstigere gevallen, rugproblemen zoals Intervertebrale Discus Disease.

Andere gezondheidsproblemen

Ondanks het feit dat hij over het algemeen gezondere benen heeft dan de Franse Bulldog, is de Boston Terrier ook gevoelig voor gewrichtsproblemen zoals patellaire luxatie. Franse Bulldogs hebben hoge percentages van kanker, een kenmerk waardoor Frenchton puppies mogelijk een hoger risico lopen. De Boston Terrier loopt het risico op epilepsie, die kan worden doorgegeven aan een Frenchton pup.

Beide rassen lopen ook risico op Congenitale Doofheid. Dit is een permanente doofheid met een genetische basis. Helaas hebben beide ouderrassen veel gezondheidsproblemen die zich kunnen voordoen bij pups van de Boston Terrier French Bulldog mix. Sommige daarvan kunnen mogelijk worden vermeden door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen bij de aankoop van een pup.

Het vinden van een betrouwbare fokker die de genetische gezondheid van de ouderhonden kan aantonen, kan helpen het risico op bepaalde gezondheidsproblemen te verminderen. Echter, omdat beide ouderrassen Brachycephalic zijn, is dit een kenmerk dat zich bij Frenchtons zal voordoen. Met alle gezondheidsproblemen van dien.

Aangezien het een structureel probleem is dat deel uitmaakt van de bouw van beide ouderrassen, kunt u niets doen om dit te voorkomen. Het is heel belangrijk dat u dit in overweging neemt voordat u puppies koopt. De Frenchton heeft een hoog risico om te lijden aan het Brachycephalic Airway Syndrome. U moet er dus rekening mee houden dat pups van deze kruising misschien niet de beste levenskwaliteit hebben en speciale zorg en dure dierenartsbezoeken nodig hebben.

boston terrier franse bulldog mix

Zijn designer honden gezonder?

Omdat de Frenchton een mix is tussen twee erkende raszuivere rassen, staat hij bekend als een “designer dog”. Design honden zijn de laatste jaren onder vuur komen te liggen. Er zijn veel zorgen geuit over de gezondheid en het welzijn van deze nieuwe rassen. Er zijn ook beschuldigingen dat fokkers van designer honden gewoon profiteren van een rage voor geldelijk gewin.

Eén studie vond dat raszuivere honden een hoger risico liepen op genetische aandoeningen in vergelijking met mormels. Uit een andere studie uit 2013 bleek dat honden van gemengde rassen gemiddeld 1,2 jaar langer leven. Men vermoedt dat dit te wijten is aan een concept dat bekend staat als Hybrid Vigor. Een grotere genetische diversiteit bevordert de gezondheid van de hond. Helaas betekent het feit dat deze rassen beide aan dezelfde gezondheidsproblemen lijden, dat veel van de potentiële voordelen van het mengen hier niet te zien zijn.

Misvattingen over kruisingen

Er bestaan veel misvattingen over kruisingen. We hebben hier een artikel dat verder ingaat op deze misverstanden. Het geeft de wetenschappelijk onderbouwde waarheden achter deze zaken.

Voorstanders van rashonden stellen dat het heel moeilijk is om het resultaat van een kruising nauwkeurig te voorspellen. Omdat ze in elk aspect kunnen lijken op een van beide ouderrassen, is het onmogelijk te garanderen welke eigenschappen zullen worden doorgegeven. Het is echter veel gemakkelijker om de eigenschappen van een rashond te voorspellen. Hoewel deze verklaring waar is, genieten veel hondenliefhebbers van het willekeurige aspect dat gepaard gaat met kruisingen.

Er zijn veel zorgen dat de designer dog scene veel slechte fokkers bevat. Kruisingen zijn niet zo streng gereguleerd als rashondenfokkerijen, dus velen geloven dat dit meer slechte fokkers toelaat. Maar zelfs met de strengere regels binnen de rashondenfokkerij zijn er nog steeds slechte fokkers.

Het loont altijd om vooraf de betrouwbaarheid van een fokker te onderzoeken, en de gezondheid van de ouderdieren van een pup te controleren. Laten we dus eens kijken naar alles wat er te weten valt over de Franse Bulldog kruising Boston Terrier.

Uw Franse Boston Terrier mix oefenen en trainen

Zowel de Boston Terrier als de Franse Bulldog hebben vergelijkbare bewegingsvereisten. Een korte tot middellange wandeling is meestal voldoende voor deze twee rassen. Aangezien beide ouders vergelijkbare energieniveaus hebben, zal een dagelijkse wandeling waarschijnlijk goed genoeg zijn voor honden van de Boston Terrier French Bulldog Mix.

De Boston Terrier kan een makkie zijn om te trainen vanwege hun liefde voor het behagen van hun eigenaren. Zoals altijd is de beste methode het geven van positieve, op beloning gebaseerde training. Franse Bulldogs kunnen echter moeilijker te trainen zijn, omdat ze de neiging hebben echt koppig te zijn als ze iets niet willen doen.

Afhankelijk van welke ouder de Frenchton opvolgt, kunnen ze uiteindelijk gemakkelijker of moeilijker te trainen zijn. Als u moeite hebt om uw puppy te trainen, schrijf u dan altijd in voor puppycursussen en laat het door een professional doen.

Ideaal huis voor de Boston Terrier Franse Bulldog Mix

De Frenchton past in veel gezinnen als gezelschapshond. Veel huizen zijn goede plaatsen om een Frenchton op te voeden, zolang ze maar goed geklimatiseerd zijn. Dit ras met zijn lage energiebehoefte kan het goed doen als huishond.

Het kan helpen om ervoor te zorgen dat het huis geen scherpe hoeken of randen heeft op ooghoogte van de Frenchton. Hun prominente ogen kunnen gemakkelijk verwond worden door deze oppervlakken.

Ze kunnen goed zijn met kinderen en andere huisdieren, mits ze van jongs af aan goed gesocialiseerd zijn. Scheidingsangst kan mogelijk een probleem zijn bij dit ras. Daarom is het aan te bevelen deze hond te huisvesten waar altijd tenminste één gezinslid in huis is om de Frenchton in bedwang te houden.

Vinden en Kopen van Franse Bulldog Boston Terrier Mix Puppies

Omdat deze mix vrij populair is, moet het vinden van een fokker niet al te moeilijk zijn. Potentiële fokkers kunnen online worden gezocht of via meer traditionele wegen, zoals advertenties in kranten. Het is belangrijk een fokker te vinden die betrouwbaar is.

Positieve feedback van eerdere klanten en erkenning van gevestigde fokverenigingen kunnen tekenen zijn van een goede fokker. Als je eenmaal een pup hebt gevonden die je misschien leuk vindt, is het belangrijk deze te controleren.

Wat te controleren bij een Frenchton pup

Ademen ze luid, snuiven en snuiven ze? En zijn hun neusgaten open en vrij stromend, of zijn ze dichtgeknepen? Tekenen van verminderde ademhaling kunnen een waarschuwing zijn dat deze pup ernstig Brachycephalic Airway Syndrome heeft.

Het is ook het overwegen waard om Frenchton puppy’s te vermijden die de korte stevige poten van de Franse Bulldog hebben geërfd, omdat dit in de toekomst tot verdere gezondheidsproblemen kan leiden. Controleer de ademhaling van de ouders net als de pup, en of ze kunnen bewegen zonder pijn en kreupelheid.

Vraag de fokker om een bewijs

Vraag de fokker om een bewijs dat voor beide ouderdieren de volgende gezondheidsevaluaties zijn geslaagd. Voor de Boston Terrier zijn dit:

  • Patellaire evaluatie
  • Oogheelkundige Evaluatie
  • BAER Testen

French Bulldogs hebben deze evaluaties nodig:

  • Heup evaluatie
  • Patellaire evaluatie
  • Oogheelkundige Evaluatie
  • Hartonderzoek

De ouderdieren die voor deze evaluaties slagen, kunnen helpen garanderen dat bepaalde gezondheidsproblemen zich niet zullen voordoen bij een Frenchton pup.

Zijn ze geschikt voor mij?

Helaas kunnen wij dit ras met een goed geweten aan geen enkel gezin aanbevelen. De Boston Terrier French Bulldog Mix doet niets om de structurele gezondheidsproblemen in beide rassen te corrigeren. Het kan in feite nog een structureel probleem toevoegen als de Frenchton de korte en stompe poten van de Franse Bulldog erft.

Deze structurele gezondheidsproblemen kunnen niet worden vermeden in deze mix. Hoewel ze in ernst kunnen variëren van hond tot hond, hebben ze toch een grote invloed op de levenskwaliteit van de hond. Wij raden u aan eerst te kijken naar enkele andere, vergelijkbare rassen die veel gezonder leven voordat u beslissingen neemt. Enkele aanbevelingen zijn:

Echter, als je hart echt bij deze mix ligt, dan is een rescue je beste keuze. Er zijn andere Boston Terrier mixen die u misschien ook wilt overwegen! Wat zijn uw gedachten over deze kruising? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Referenties