Border Collie Duitse Herder Mix

uw complete gids voor de Border Collie Duitse Herder Mix hond!

De Border Collie Duitse Herder Mix, of Shollie, is een kruising tussen de waakzame Duitse Herdershond en de hoedende Border Collie. Ze zijn ongeveer 25 centimeter groot, wegen ongeveer 70 pond en worden tien jaar oud. Shollies zijn intelligente werkhonden, met zeer atletische en behendige karakters die, hoewel trainbaar, veel aandacht en beweging nodig hebben. Volwassen Duitse Herder Border Collie mixen zijn loyale, beschermende waakhonden die aanhankelijk zijn voor hun gezin, maar op hun hoede voor vreemden. Vandaag bekijken we de raseigenschappen, kenmerken, het gedrag en de persoonlijkheid die u van deze kruising kunt verwachten. En helpen u te beslissen of een energieke Border Collie Duitse Herder pup de juiste keuze is voor uw gezin.

Inhoud

Border Collie Duitse Herder mix rassen zijn geweldig met oudere kinderen en kinderen in hun gezin, maar hebben veel socialisatie nodig om mensen die ze niet goed kennen gelukkig in huis te accepteren.


Wat is een Border Collie Duitse Herder Mix?

De Border Collie Duitse Herder mix is ofwel een hond met een Border Collie ouder en een Duitse Herder ouder, of een tweede of derde generatie mix van de twee. Ze staan bekend als Shollies of Duitse Shollies, en zijn slimme, levendige en trouwe honden.

  • Populariteit: Zeldzaam
  • Gewicht: 50-90lbs
  • Temperament: Loyaal, aanhankelijk, beschermend
  • Activiteitsniveau: Hoog
uw complete gids voor de Border Collie Duitse Herder Mix hond!

Waar komt de Duitse Herder Border Collie mix vandaan?

Border Collie Duitse Herder mixen zijn het resultaat van het kruisen van een raszuivere GSD met een raszuivere Border Collie. Hun geschiedenis is dus de gecombineerde geschiedenis van die twee rassen! Op basis van hun erfgoed kan worden aangenomen dat de kruising het resultaat was van een verlangen naar de ultieme grote hond. Eentje met atletisch vermogen, behendigheid en een beschermende maar toch speelse aard.

Net als bij Shollies, is de echte oorsprong van de Border Collie onbekend. Maar men denkt dat ze voor het eerst bekend werden in Schotland. Daar werden de vroege Collies gefokt om ongeveer hetzelfde te doen als vandaag. Het hoeden en beschermen van vee.

Schapenhonden zoals de Border Collie bestaan al eeuwen. Hoewel de Amerikaanse Kennel Club (AKC) het ras pas in 1995 formeel erkende. Moderne Border Collies zijn nog steeds uitstekende werkhonden, vooral op ranches. Maar je vindt ze ook in de behendigheidsring of als geliefde huisdieren.

Een ander herdersras, de Duitse Herdershond (GSD) werd gefokt in Europa. Gevormd om de ultieme herders- of geleidehond te creëren. In een klimaat waar buiten werken vaak betekende het trotseren van koud weer en vochtige omstandigheden, moest de herdershond taai zijn.

De GSD werd uiteindelijk een verfijnd herdersras bekend om zijn uithoudingsvermogen en werklust. De AKC erkende het ras formeel in 1908. Later werden herders geassocieerd met militair, politie en dienstwerk. Allemaal sectoren waarin je ze vandaag de dag nog kunt zien werken.

uw complete gids voor de Border Collie Duitse Herder Mix hond!

Border Collie Duitse Herder Mix Hoogte en Gewicht

De Duitse Herder en Collie mix heeft het potentieel om een middelgrote of grote hond te worden.

Als de pup op zijn GSD ouder lijkt, dan kan hij tussen de 80 en 90 pond worden. Als ze op haar Border Collie ouder lijkt, dan wordt ze misschien maar ongeveer 40 pond. De meeste pups zitten daar ergens tussenin.

Je kunt verwachten dat Duitse Herder Collie kruisingen ruwweg 22-24 inches bij de schouder bereiken.

Duitse Herder Border Collie Mix Uiterlijk

Als het om hybride honden gaat, kun je echt niet met zekerheid voorspellen hoe ze eruit zullen zien. Noch welke kleur (of lengte) hun vacht zal hebben. De enige aanwijzing die je hebt is het uiterlijk van hun ouders. Samen met de standaardkleuren die geassocieerd worden met de ouderrassen.

Nog een extra mogelijkheid is het feit dat hybriden eruit kunnen zien als een mix van hun ouders. Of ze lijken meer op het ras van de ene ouder dan op het ras van de andere ouder.

Als een Shollie de genen van zijn GSD ouders meer erft dan die van zijn Border Collie ouders, dan kan hij de kenmerkende effen vacht en zwarte punten van de Herder hebben.

Als ze de vacht van hun Collie ouders erven, dan kan hun vacht een van de 17 kleuren zijn. Inclusief zwart, blauw, blue merle, gestroomd, rood, sable, de “traditionele” zwart-witte vacht, enz. Met het bovenstaande in gedachten is het vrij veilig om te zeggen dat Shollies zeer waarschijnlijk tweekleurig zijn. Verder is het een kwestie van afwachten!

Collie Duitse Herder Vacht

Een Border Collie Duitse Herder Mix kan de halflange dubbele vacht van de Duitse Herder erven. Dit is een zachte ondervacht onder een ruwe bovenvacht. Of ze kunnen de halflange vacht van de Border Collie erven. Of hij kan er ergens tussenin uitkomen!

De fokker zou een goed idee moeten hebben van hoe de individuele vacht van je pup zal worden tegen de tijd dat je haar met acht weken thuisbrengt.

Border Collie Duitse Herder Mix Verzorging

Op welke ouder hij ook meer lijkt, een Shollie zal wekelijks geborsteld moeten worden. Deze behoefte zal toenemen wanneer de seizoensgebonden verharing optreedt. Het zijn waarschijnlijk behoorlijk verharende honden, dus u zult moeten investeren in een goede kwaliteit dierenhaarzuiger.

Zijn Shollies hypoallergeen?

Dit is een sterk verharende hond, die vacht en huidschilfers achterlaat in uw huis. Het zijn helaas geen geschikte huisdieren voor een huis met mensen met hondenallergie.

Duitse Herder Collie Mix Temperament

Zoals bij elk gemengd ras, is het moeilijk om precies te zeggen hoe de nakomelingen van twee raszuivere honden zullen uitvallen qua uiterlijk, gezondheid en temperament.

Brengt u een hybride hond in huis, vooral een grote zoals de Duitse Herder x Border Collie? Het is belangrijk om zijn potentiële geschiktheid als lid van je gezin te bepalen.

U zult willen kijken naar het temperament van de ouders van de hybride pup en naar het algemene temperament van de ouderrassen als geheel.

Zijn Duitse Herder mixen agressief?

Zoals we al eerder zeiden, worden Duitse Herders vaak aangetroffen bij de politie en het leger. Dit werk heeft het ras een beetje berucht gemaakt als agressief, en ten onrechte. Duitse Herders moeten niet allemaal gezien worden als agressieve honden.

Om te beginnen, politie en militaire honden zijn zeer getrainde en intelligente dieren. Ze zullen alleen “de slechterik pakken” als ze daartoe de opdracht krijgen van hun geleider.

Ten tweede zijn herders gefokt om zeer trouw te zijn aan hun baas en hun huis. Met de juiste training en socialisatie met andere honden en vreemden van jongs af aan, kun je vaak voorkomen dat een GSD pup een felle loyale persoonlijkheid krijgt.

Border Collie Duitse Herder Mix Persoonlijkheid

Net als GSD’s zijn Border Collies uiterst intelligente en zeer trainbare honden.

Ze zijn echter ook vergelijkbaar met GSD’s in die zin dat ze een werkmentaliteit hebben en niet altijd “down with the kids” zijn, bij wijze van spreken. Ze zullen hun huis en hun eigenaar fel beschermen. Maar dit gedrag kan worden voorkomen door vroegtijdige training en socialisatie.

Verder zijn Border Collies van nature zeer leergierige honden die niet graag zitten zonder een klusje te doen of een spelletje te spelen.

Dit kan soms leiden tot destructief gedrag. Vooral als een Collie opgesloten wordt zonder speelgoed of andere verrijkende activiteiten.

Met dit alles in gedachten is het waarschijnlijk dat een Duitse Herder Collie mix gehouden moet worden als een werk- of sporthond. Tenzij u in staat bent om hem regelmatig te laten bewegen en hem dingen te geven om zijn drukke brein gefocust te houden.

U zult ook veel tijd moeten besteden aan het trainen en socialiseren van een Collie Herder als u wilt dat hij of zij zich van een meer sociale kant laat zien.

Hoewel een hybride pup een gelijke mix kan zijn van zijn raszuivere ouders. Het is ook mogelijk dat de pup meer op de ene ouder lijkt dan op de andere. Je moet ook voorbereid zijn op zo’n situatie.

uw complete gids voor de Border Collie Duitse Herder Mix hond!

Herder Collie Mix Gezondheid

Elk type hond, raszuiver of hybride, kan last hebben van erfelijke of leeftijdsgebonden gezondheidsaandoeningen. Zoals heup- of elleboogdysplasie, oogaandoeningen, allergieën en huidirritaties.

Duitse Herder en Border Collie mixen zijn echter bijzonder vatbaar voor de aandoeningen die hun ouderrassen vaak ontwikkelen.

Een ding dat opgemerkt moet worden is dat zowel Duitse Herders als Border Collies gevoelig zijn voor heupdysplasie. Shollies lopen dus een bijzonder risico om deze aandoening te ontwikkelen. Hoe je heupdysplasie kunt voorkomen of de ernst ervan kunt verminderen, bespreken we in het volgende hoofdstuk.

Als u op zoek bent naar een fokker om een puppy te verkrijgen, zorg er dan voor dat u er een vindt die genetische tests gebruikt op hun fokdieren. Dit kan helpen bepalen welke gezondheidsproblemen hun nakomelingen kunnen hebben.

Zorg er bovendien voor dat de fokdieren goede heupscores hebben.

Border Collie Duitse Herder Mix Oefening

Aangezien Border Collie Duitse Herder Mix honden bijzonder gevoelig zijn voor heupdysplasie, moet u ervoor zorgen dat uw Shollie op gewicht blijft. Dit betekent dat u dagelijkse wandelingen, speeltijd en beweging buiten de lijn moet plannen, als uw hond niet aan het werk is.

Bovendien, aangezien zowel Border Collies als Duitse Herdershonden energierijke rassen zijn die graag mentaal gestimuleerd worden, is het het beste dat ze niet vele uren achter elkaar opgesloten zitten.

Dit gemengde ras is geen goede kandidaat voor een appartement, een klein huis of een huis zonder tuin.

uw complete gids voor de Border Collie Duitse Herder Mix hond!

Hoe Lang Leven Herder Collie Mixen?

Een hond van een gemengd ras heeft meestal dezelfde levensduur als zijn ouderrassen.

Daarom kun je verwachten dat een Shollie ergens tussen de 10 en 15 jaar oud wordt, hoewel sommige Border Collies de leeftijd van 17 jaar halen.

uw complete gids voor de Border Collie Duitse Herder Mix hond!

Is een Border Collie Duitse Herder Mix een goede gezinshond?

Shollies kunnen geweldige gezinsdieren zijn voor actieve gezinnen die geïnteresseerd zijn in positieve versterkingstraining. Maar voordat je een Border Collie Duitse Herder Mix in je gezin opneemt, is het belangrijk om een paar dingen over dit ras te overwegen.

Om te beginnen zijn Shollies middelgrote tot grote werkhonden die vrij hoge bewegingsvereisten hebben. U zult er geen kunnen houden in een klein appartement of huis zonder plaats om zelf te oefenen.

Gewichtstoename is bijzonder zorgwekkend voor deze hybride, omdat hij gevoelig is voor het ontwikkelen van heupdysplasie. Genetische tests van de ouderdieren kunnen u helpen te bepalen of een pup die u van plan bent aan te schaffen een bijzonder risico loopt om deze ziekte te ontwikkelen.

Collie Shepherd mix honden hebben ook een neus voor kattenkwaad als ze geen werk hebben. Ze moeten iets hebben om hun intelligente geest mee bezig te houden, anders veranderen ze uw huis in een gigantisch kauwspeeltje!

Bovendien kunnen Border Collie Duitse Herder mix pups de dubbele vacht van een Duitse Herder hebben of de vloeiende en luxueuze vacht van een Border Collie, die beide wekelijks geborsteld moeten worden, vooral als het verharingsseizoen is.

Verder zijn Shollies misschien niet het meest geschikte ras voor een huishouden met jonge kinderen en/of veel andere honden.

Zowel Duitse Herders als Border Collies staan bekend om hun werkpersoonlijkheden en ongelooflijk loyale aard, een combinatie die niet altijd gunstig is, vooral wanneer andere mensen het huis van de hond “binnenvallen”.

Een Border Collie gemengd met een Duitse Herder kopen of adopteren

Aangezien raszuivere honden vaak de focus zijn van fokkers, kan het waarschijnlijker zijn dat je Shepherd Collie mix pups beschikbaar vindt voor adoptie bij een lokaal dierenasiel of humane samenleving. Het adopteren van een hond is over het algemeen een vrij goedkoop proces.

Als u echter een fokker vindt die gespecialiseerd is in designerhonden zoals deze, weet dan dat uw kosten zullen toenemen met de waarde die aan de ouderdieren wordt toegekend. Een Shollie van een fokker kan in prijs variëren van ongeveer $450-$500 tot $1.000 of meer.

Border Collie Duitse Herder Mix Puppies

Er zijn veel factoren om te overwegen wanneer u beslist of u een Shollie puppy in huis haalt. Betekent dit dat Shollies niet als familiehond gehouden moeten worden? Absoluut niet!

Als u een Shollie puppy krijgt, betekent hun van nature intelligente en zeer trainbare aard dat u hem kunt socialiseren met andere dieren en mensen. U kunt ook met hem werken aan gehoorzaamheid, zodat zijn neiging tot “waken” is afgezwakt tegen de tijd dat hij volwassen is.

Zorg ervoor dat je beide ouders ontmoet en tevreden bent over hun temperament en de gezondheidstests die de fokker heeft uitgevoerd. Socialiseer uw pup grondig en u zou kunnen eindigen met een prachtige metgezel voor vele jaren.

Nog steeds niet zeker?

Waarom overweeg je niet de GSD of Collie? En wist je dat er ook een reeks steeds meer voorkomende Duitse Herder mix honden op het toneel verschijnen? Hier zijn enkele andere honden waarin u misschien geïnteresseerd bent: