Border Collie Australische Herder Mix – De Border Aussie

border collie australische herder mix

De Border Collie Australian Shepherd mix combineert twee intelligente, energieke en aanhankelijke rassen in één leuk, actief pakket. Bekend als de Border Aussie, is deze slimme kruising middelgroot met een lange, glanzende vacht en een verwachte levensduur van ongeveer 13 jaar. Vandaag bekijken we of de Border Collie Australian Shepherd mix goed bij jouw levensstijl en gezin past. En helpen je bij het adopteren of kopen van een Border Aussie pup. We bespreken temperament, trainbaarheid, uiterlijk, gezondheid en meer.

Inhoud

Bij het adopteren van een kruisingsras is het belangrijk om de eigenaardigheden van elk ouderras te begrijpen. Want de pup die daaruit voortkomt, kan kenmerken vertonen van een van beide, of van beide, in elke denkbare categorie. Laten we dus eens kijken naar de belangrijke kenmerken van zowel de Border Collie als de Australian Shepherd. Om je te helpen een idee te krijgen van wat je kunt verwachten van een Border Collie Australian Shepherd mix.


Hoewel er geen garanties zijn over hoe kruisingsrassen op hun ouders zullen lijken, is kennis echt macht. Past de Border Aussie mix goed bij jou? Laten we het uitzoeken!

Wat is een Border Australian Shepherd mix?

Over het algemeen is een gemengde hond het resultaat van twee verschillende raszuivere honden. Hiernaar wordt verwezen als de “ouder” rassen. Deze mix is afkomstig van twee soortgelijke rassen, gedefinieerd als leden van de “herdersgroep”.

Individueel hebben beide rassen een rijke geschiedenis als werkers op boerderijen en ranches. Hun eigenaren helpen door, je raadt het al, te hoeden. De zogenaamde “herdershond” is van oudsher geïdentificeerd als de ideale hond om kuddes te leiden en te beschermen voor boeren.

Ondanks het verstrijken van de jaren sinds hun komst als werkhonden, vertonen beide rassen nog steeds gedragingen die duidelijk verbonden zijn met hun geschiedenis.

Border Collie Australian Shepherd Mix Temperament

Zowel Australian Shepherds als Border Collies hebben een tamelijk gelijkaardig temperament. Hun persoonlijkheid is nauw verbonden met hun identiteit als “herdershond”. Beide rassen zijn karakteristiek slim en barsten van de energie. Als gevolg van deze combinatie worden beide typen vaak beschreven als “werkgericht”, zelfs als “workaholics”!

Voor beide natuurlijke herder-types kan men niet over temperament spreken zonder energieniveau. Beide rassen hebben de energie om hard te werken en te spelen, en doen dat graag. Als ze niet voldoende energie kwijt kunnen, raakt een Border Collie Australian Shepherd mix verveeld en gefrustreerd. Dit kan zich uiten in destructief gedrag rond het huis.

Zowel Border Collies als Australian Shepherds gedijen emotioneel en mentaal als aan hun instinctieve driften om te hoeden en te werken wordt voldaan. Ze gedijen ook goed in een huis waar de hele dag iemand in de buurt is, die tijd heeft voor regelmatige interactie.

border collie australische herder mix

Border Collie Australische Herder Mix Oefening

De juiste lichaamsbeweging voor een Border Collie Australian Shepherd mix is misschien wel een van de belangrijkste overwegingen voor adoptie. Zoals eerder gezegd, worden beide ouderrassen gekenmerkt door hun hoge energieniveau.

Border Collies en Australian Shepherds delen een dagelijkse behoefte aan beweging die verder gaat dan een wandeling in het park. Deze opvallende kenmerken maken het tot een ras dat een bijna onvermoeibare eigenaar nodig heeft. Eén die zijn hond kan bijhouden.

Dit ras is niet ideaal voor huizen die niet geïnteresseerd zijn in actief blijven. Het zou een beslissende factor moeten zijn bij het nastreven van een Border Collie Australian Shepherd mix.

Ze moeten voldoende andere stimulatie krijgen, zowel mentaal als fysiek. Behendigheid, apporteren, sportieve hondentraining en flyball zijn goede keuzes. Als u een Border Aussie mix overweegt, kunnen deze ideeën gebruikt worden als uitgangspunt voor een gezonde, gelukkige levensstijl.

Australian Shepherd en Border Collie Mix Training

Gelukkig voor toekomstige hondenbezitters worden Border Collies en Australian Shepherds beschouwd als gemakkelijk trainbaar. Gehoorzaamheidstraining is over het algemeen een cruciaal onderdeel van het bezit van een hond.

Het idee zelf kan ontmoedigend lijken, en beelden oproepen van frustratie en angst van uw kant. Maar zowel Border Collies als Australian Shepherds zijn “eager to please”.

Dat gezegd hebbende, betekent gemakkelijke trainbaarheid niet dat training helemaal overgeslagen kan worden. Wanneer je met een nieuwe pup werkt, heeft training een blijvende invloed op hun toekomstige gedrag. Het is ook van vitaal belang om te voorkomen dat uw Border Collie Australian mix zich gaat vervelen.

Gebruik alleen positieve versterkingstraining met deze super slimme honden, en ze zullen je belonen met een sterke band en geweldig gezelschap.

border collie australische herder mix

Border Collie en Australische herder hoogte en gewicht

Qua grootte vallen Border Collies en Australian Shepherds beide in wat beschouwd wordt als het “medium” deel van het algemene bereik voor honden.

Border Collies worden meestal 19-22 inches voor reuen en 18-21 inches voor teven. Qua gewicht variëren reuen van 30-45 pond, terwijl teven meestal tussen de 27-42 pond vallen.

Australian Shepherd reuen zijn gewoonlijk 20-23 inches groot, terwijl teven 18-21 inches groot zijn. In gewicht, reuen zijn over het algemeen binnen 55-70 pond, terwijl teven 35-55 pond variëren.

Border Collie Australische Herder Vacht en Verzorging

De Border Collie Australian Shepherd mix heeft een vrij lange vacht, in een reeks van mogelijke kleurencombinaties. Australian Shepherd vachten zijn dik en middellang, in zwart, blue merle, red merle en rood met of zonder witte aftekeningen.

Dat klinkt misschien als veel, maar dat is niets vergeleken met de verscheidenheid aan vachten die mogelijk zijn voor Border Collies. Ze delen enkele van dezelfde kleurmogelijkheden als Australian Shepherds, zoals zwart, blue merle en red merle.

Maar hebben ook een aantal andere, zoals wit met rood, wit met zwart, sable en andere. Afhankelijk van lengte en dikte vereisen verschillende soorten gravenvachten verschillende soorten verzorging.

Vachtverzorging

Voor de Australian Shepherd is een slickerborstel nodig om zijn dikke, halflange vacht te verzorgen. Border Collies kunnen in plaats daarvan een pinnenborstel nodig hebben. Uw Border Collie Australian Shepherd mix kan beide zijn.

Een overeenkomst tussen de rassen is dat een goede vachtverzorging cruciaal is om hun actieve levensstijl buitenshuis in goede banen te leiden. Voor Australian Shepherds wordt een “occasionele” vachtverzorging aanbevolen, terwijl Border Collies wekelijks moeten worden verzorgd.

Hoe dan ook, ze hebben allebei de juiste zorg nodig van een liefhebbende eigenaar om ervoor te zorgen dat het buitenleven buiten blijft. Beide rassen krijgen de algemene aanbevelingen voor hondenverzorging. Zoals consequent nagels knippen, oren controleren om infecties te voorkomen, en regelmatig tanden poetsen.

Dergelijke suggesties zullen zeker ook een overweging zijn voor een mix-ras. Een ontmoeting met de ouders van de gemengde pup kan helpen een deel van deze schijnbare chaos in vachtuiterlijk en consequentheid weg te nemen.

Maar dit is waarschijnlijk het gebied met de meeste verschillen tussen Border Collies en Australian Shepherds.

Border Collie en Australische Herder Gezondheid

Als het gaat om Australian Shepherds en Border Collies, zijn er verschillende veel voorkomende ziekten waarvoor men moet oppassen. Australian Shepherds zijn gevoelig voor schildklieraandoeningen, kankers zoals hemangiosarcoom en lymfoom, staar, elleboogdysplasie en epilepsie.

Border Collies worden over het algemeen als gezond beschouwd, maar er zijn verschillende ziekten waarvoor men moet oppassen. Net als bij de Aussie zijn ze gevoelig voor heupdysplasie en epilepsie. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor doofheid, vooral die met het merle-gen.

Bovendien zijn beide gevoelig voor Collie Eye Anomaly, een oogziekte die wordt toegeschreven aan andere soortgelijke rassen. De ouders moeten naar behoren worden getest, zodat blootstelling van de nakomelingen aan deze veel voorkomende, ernstige ziekten hopelijk kan worden uitgesloten.

Zowel Border Collies als Australian Shepherds kunnen drager zijn van het merle gen. Dit is in verband gebracht met gehoor- en gezichtsproblemen.

Double merle pups, die van twee merle ouders, kunnen blind zijn, doodgaan of zelfs zonder ogen geboren worden! Om deze reden mogen fokkers nooit twee merle honden bij elkaar zetten, zelfs niet van verschillende ouderrassen.

Border Collie Australische Herder Mix Levensduur

De levensduur van Border Collies en Australian Shepherds valt over het algemeen binnen een vergelijkbaar bereik. Voor de Australian Shepherd is de gemiddelde levensverwachting 13 tot 15 jaar. Voor de Border Collie is de norm 13,5 jaar.

Aangezien de Border Collie Australian Shepherd mix de nakomelingen zijn van deze twee rassen, kun je verwachten dat de mix binnen dit algemene bereik valt.

Border Collie Australische Herder Mix Puppies

Als je een Border Aussie mix overweegt, kan een puppy de beste manier zijn. Je hebt het volledige overzicht over de training van je Border Aussie, wat de beste kans biedt om een aanhankelijke, vertrouwensvolle relatie te ontwikkelen. En plezier hebben met een pup die waarschijnlijk zeer intelligent en leergierig is.

Border Collie x Australian Shepherd fokkers

Wanneer je een fokker overweegt voor een Border Collie Australian Shepherd mix, zorg er dan voor dat je zo grondig mogelijk bent in het verkrijgen van alle essentiële informatie over de ouders van de mix.

Zowel Border Collies als Australian Shepherds hebben gedeelde mogelijke ziektegevoeligheden.

Zorg ervoor dat uw fokker het bewijs levert van lage heup- en elleboogscores, evenals een duidelijke ogentest die minder dan een jaar geleden is uitgevoerd. Dit is minimaal.

Met de Border Aussie mix vind je waarschijnlijk een pup die de energie, aanhankelijkheid, intelligentie en trainbaarheid van de Border Collie en Australian Shepherd deelt.

Dit geeft je meer tijd om grondig te zijn met betrekking tot de gezondheid van de pup.

Is een Border Collie Australian Shepherd Mix geschikt voor mij?

Gemengde rassen in het algemeen zijn een toss-up in termen van wat je kunt verwachten aan eigenschappen. Persoonlijkheid, energieniveau, trainbaarheid en uiterlijk kunnen variëren.

Gelukkig delen zowel Australian Shepherds als Border Collies veel bepalende eigenschappen. In vergelijking met andere gemengde rassen geven deze overeenkomsten u een idee van wat u kunt verwachten.

Bent u klaar om een hond te kopen of te adopteren met een neiging tot bijna oneindige energiereserves? Hoge intelligentie, genegenheid, gretige trainbaarheid en werkdrift? Dan is de Border Collie Australian Shepherd mix misschien precies wat u zoekt.

Meer informatie

Referenties

  • Derry, Margaret. Gefokt voor perfectie: Shorthorn Cattle, Collies, and Arabian Horses Since 1800. Baltimore, MD: The Johns Hopkins University Press, 2003.
  • Fields-Babineau, Miriam. Training Your Mixed Breed. Allenhurst, NJ: Kennel Club Boeken.
  • Amerikaanse Kennel Club
  • Platt, S et al. 2006. Prevalentie van Unilaterale en Bilaterale Doofheid bij Border Collies en Associatie met Fenotype. Tijdschrift voor Veterinaire Interne Geneeskunde
  • Strain, GM et al 2009. Prevalentie van doofheid bij honden heterozygoot of homozygoot voor het Merle-allel. Tijdschrift voor Veterinaire Interne Geneeskunde
  • Clark, LA et al 2005. Retrotransposon insertie in SILV is verantwoordelijk voor merle patronen bij de huishond. PNAS
  • Strain, GM et al 2004 Doofheid, prevalentie en pigment- en geslachtsassociaties in hondenrassen die risico lopen. Het veterinaire tijdschrift.