Blue Tick Beagle – 30 leuke feiten

Blue Tick Beagle

De blue tick Beagle is een zeldzaam type raszuivere Beagle hond. Ze delen alle gebruikelijke Beagle eigenschappen, intelligentie, hoge energie en veel genegenheid, maar hun driekleurige vacht heeft vlekken of teken van blauw. Blue tick Beagle pups hebben een korte, gladde vacht zoals elke andere Beagle, maar de bleke gebieden hebben grijze spikkels over hen heen. Als werk- en jachthond zijn deze schattige pups geweldige huisdieren voor huizen met een actieve levensstijl en interesse in training. Vandaag delen we enkele verbazingwekkende feiten en mythen over het blue tick Beagle ras.

Inhoud

Hou je van Beagles? Dan zul je dol zijn op deze blue tick Beagle feiten. Van beroemde Beagles tot verbazingwekkende informatie over je favoriete pup. Maak je klaar voor een snel en leuk overzicht van alle blue tick Beagle info die je ooit nodig zou kunnen hebben. Tegen de tijd dat je klaar bent met onze onderhoudende en educatieve feitenlijst, zie je misschien wel een schattige en sympathieke Beagle blue tick hond in je toekomst!


1. Blue tick Beagle is gewoon een kleurenpatroon

De blauwe kleuring in zijn vacht is wat een blue tick beagle onderscheidt van de rest van de standaard Beagles. Het ticking uiterlijk ontstaat wanneer een hoofdzakelijk zwart of wit gekleurde Beagle op bepaalde plekken contrasterende gekleurde haren heeft.

Het resultaat is een blauwachtige zweem die een “vervaagd” deel van de vacht lijkt te zijn. Ik zie het graag als een “camo” patroon, hetzelfde soort zachte vlekken van kleuren die je ziet in camouflagekleding.

2. Een Blue Tick Beagle is een onderscheidend ras, waar of niet waar?

Onwaar. Wees gerust, een blue tick Beagle is zo “Beagle” als maar zijn kan: alle Beagles behoren tot de jachthondengroep. Het blue tick gedeelte van de naam verwijst gewoon naar de unieke kleurmarkeringen in hun vacht.

Blauwtak Beagle

3. Beagles staan in de Top Tien van meest populaire honden

Beagles zijn het 5e meest populaire hondenras in de VS. Waar ze ook de status genieten van het meest populaire jachthondenras.

4. De blue tick Beagle is niet verwant aan de blue tick Coonhound

Ik zeg dit voor de grap, maar de blue tick beagle wordt vaak verward met, en omgekeerd, met de blue tick coonhound. Hoewel ze vergelijkbaar klinkende namen hebben, zijn het inderdaad verschillende dieren en op geen enkele manier verwant (door bloed, huwelijk of anderszins!).

5. Zijn blue tick Beagles moeilijk te trainen?

Beagles kunnen een beetje koppig zijn, maar ze reageren het best op positieve en ondersteunende trainingsmethoden. Omdat Beagles van hun hoe houden, kan een welverdiende traktatie zo nu en dan wonderen doen in de trainingsafdeling.

6. Een van de beroemdste tekenfilm honden is een Beagle

Dat klopt, Charlie Brown’s trouwe metgezel Snoopy is een Beagle. Hoewel Snoop Dog geen blue ticked Beagle is, is hij toch een trotse Beagle jachthond!

Snoopy is al in ons leven sinds 1950, toen zijn schepper Charles M. Schulz het schattige hondje debuteerde in zijn strip Peanuts, waarin Snoopy zich een beroemde WWI piloot waande!

De invloed van Snoopy strekt zich zelfs uit tot NASA, waar de Silver Snoopy Award wordt uitgereikt aan werknemers die “de kans op succes van een missie hebben vergroot of verbeteringen in het ontwerp hebben aangebracht”, naast andere prestaties. Een manier om het beagle ras te vertegenwoordigen, Snoopy!

7. Beagles hebben een typische levensduur voor honden van hun grootte.

Als u een hond vindt van een blue tick Beagle fokkers website of een blue tick reddingsgroep, hoe lang kunt u verwachten dat uw nieuwe pooch leeft? Beagles in het algemeen genieten van een gemiddelde levensduur van 13 jaar, met 12-15 jaar als een typische range.

Blauwe Teken Beagle

8. Sommige Beagles houden van bay, en niet alleen bij volle maan!

Voordat je een Beagle mee naar huis neemt, overweeg dan om hun zangrepertoire uit te proberen. Serieus. Waarom? Omdat sommige Beagles heel graag blaffen. Het zijn tenslotte honden, dus ze doen gewoon wat van nature komt.

Met dit in gedachten wilt u misschien nadenken over de gevolgen van een hond die graag een paar “deuntjes” roept. Woont u in een appartement? Of heeft u een huisgenoot die bezwaar heeft tegen een beetje nachtelijk gezang? Gewoon iets om te overwegen!

9. Veel beroemde mensen zijn in het bezit geweest van beagles, waaronder deze nieuwsmakers:

Frankie Muniz, Barry Manilow, Andy Cohen, Helio Castroneves, en Lyndon B. Johnson.

10. Rasechte gezondheidstesten

Voordat u een raszuivere hond zoals de Beagle koopt, is het belangrijk om te informeren naar zijn gezondheidsstatus en die van zijn ouders. Verantwoordelijke fokkers zullen u graag deze cruciale informatie verstrekken en de mogelijke gezondheidsrisico’s van een bepaald ras volledig bespreken.

11. Wat zijn de typische gezondheidsproblemen voor blue tick beagles?

Als geheel is de blue tick Beagle vatbaar voor hypothyreoïdie en epilepsie, evenals schijfproblemen.

12. Er is niets grappigs aan deze bijzondere beagle gezondheidskwestie

Sommige blue tick Beagle rassen en andere types ontwikkelen een aandoening die bekend staat als “Funny Puppy” waarin de pup zich langzamer dan normaal ontwikkelt. Het ongelukkige resultaat is een Beagle die achterblijft met een gebogen rug en verzwakte poten.

13. Blue tick beagles zijn compacte en knappe wezens

Blue tick Beagles variëren van bijna 20 pond tot ongeveer 35 pond.

Ze zijn gemiddeld iets meer dan een voet hoog, waarbij sommige hondjes ruim 14 centimeter lang zijn.

14. De blue tick Beagle is een scenthound

Geurhonden worden gebruikt om jagers te helpen een prooi of wild te vinden via hun reukzin. Beagles worden in dit verband vooral gebruikt voor de jacht op konijnen en hazen.

Geurhonden worden vanwege hun superieure vermogen ook gebruikt bij zoek- en reddingsoperaties.

15. Hun superieure reukzin kan hen ook op een dwaalspoor brengen!

Historisch gezien werden beagles gewaardeerd, en gefokt, om hun sterk ontwikkelde reukzin. Tegenwoordig behouden ze het instinct om een geur te volgen die hen intrigeert.

Blue Tick Beagle

Vanwege hun neiging om weg te rennen na een interessant vleugje van dit of dat, is het belangrijk om ze buiten veilig te houden door ze aan de lijn en/of in een omheinde tuin te houden.

16. Kunnen Beagles zwemmen?

Geloof het of niet, niet alle honden kunnen zwemmen! Gelukkig zijn Beagles uitstekende zwemmers die heel natuurlijk het water in gaan.

17. Blauw is een relatief begrip

Wie wel eens geschilderd heeft, of ooit met de inhoud van een doos Crayola-krijtjes heeft gekrabbeld, weet dat de blauwe tint in een bijna oneindig aantal tinten bestaat.

Pruisisch blauw, Kopenhagen blauw, ultramarijn blauw, om er maar een paar te noemen! En zo is het ook met de blauw getinte Beagle, want hun blauwe kleur wordt op verschillende manieren beschreven.

Terwijl sommigen vasthouden aan traditionele etiketten zoals middernachtblauw, beschrijven anderen de blauwtinkleuring als, “de grijze kleur van de Duitse Dog.”

18. Zijn Beagles een hond met veel onderhoud?

Beagles zijn kleine honden met een gemiddeld energieniveau. Ze zullen genieten van uitstapjes naar het hondenpark om zich uit te leven, en van regelmatige lichaamsbeweging of wandelingen met hun favoriete mens.

Beagles hebben een zware, maar korte vacht, die regelmatig geborsteld moet worden en in het seizoen verhaart. Ze worden niet beschouwd als hypoallergeen.

19. Beagles bestaan al heel lang.

Gegevens over Beagle-type honden gaan meer dan 2000 jaar terug tot het oude Griekenland, maar het moderne Beagle-ras ontstond rond het midden van de 18e eeuw in Groot-Brittannië.

20. Wat heeft Charles Darwin gemeen met het Beagle ras?

De overleden, vooraanstaande Britse wetenschapper noemde zijn beroemde zeeschip, “HMS Beagle” naar de voorname hond.

21. Heb je ooit gehoord van een blue tick pocket Beagle? Wat dacht je van een miniatuur blue tick Beagle?

Deze machtige mijten zijn ook jachthonden, ze komen alleen in een kleinere verpakking dan de gemiddelde blue tick beagle. Hoeveel kleiner? Pocket of mini blue tick Beagle honden variëren van 7 tot 12 inch, en wegen overal van 7 tot 15 pond.

22. Blauwe teek Beagle puppies

Deze uitzonderlijke blauwgekleurde pups zijn niet bepaald goedkoop. Hoeveel moeten toekomstige eigenaren verwachten te betalen voor een Beagle blue tick jachthond?

Een online zoekopdracht onthulde de blue tick Beagle prijsklasse voor pups overal van zo laag als $ 300 helemaal tot $ 600.

23. Beagle puppy prijs varieert veel

Het is hun uitstekende kleur blauw waardoor deze kleine jongens hogere prijzen vragen dan sommige van de andere minder oogverblindend gekleurde beagles!

In werkelijkheid zijn blauwe aftekeningen gewoon minder algemeen (en daarom in de ogen van sommige eigenaren waardevoller) dan andere tinten en aftekeningen zoals cinnamon, lemon, zwart en wit. Natuurlijk, schoonheid is in het oog van de toeschouwer!

24. Blue tick Beagles zijn een goede keuze voor zowel gezinnen als singles.

De blue tick Beagle is een gezellige hond, en met een beetje training kom je een heel eind. Omdat ze van oorsprong roedeldieren zijn, zijn ze graag in het gezelschap van andere dieren.

Ze zullen baat hebben bij een regelmatige uitlaatklep voor hun actieve energie.

En zoals het hun jacht-DNA betaamt, gaan ze graag op onderzoek uit, vooral als ze een interessant geurspoor oppikken!

25. Wist je ook dat Beagles gemengd kunnen worden met andere rassen om een unieke kruising pup te creëren?

Ja Virginia, er bestaat zoiets als een blue tick Beagle mix, blue tick hound beagle mix, zelfs blue tick hound Beagle mix pups!

Gewoon voor de lol, hoeveel co-ouders van deze beagle mix rassen kun je raden op basis van de smush naam van het koppel? (De antwoorden staan in entry nummer 30).

Een Borkie is een mix van een beagle en een …?
Een Beaglier is een mix van een beagle en een …?
Een Beagleman is een mix van een beagle en een …?
Een Beagador is een mix van een beagle en een … ?

26. Beagles zouden graag je BFF willen zijn

Blue tick Beagles zijn niet solitair van aard.

Ze zijn graag in de buurt van mensen en in het bijzonder bij hun speciale mens.

Het zou geen verstandige beslissing zijn om een van deze alerte, vrolijke honden aan te schaffen als u haar voor langere tijd alleen moet laten.

27. Beagles zijn drop-eared honden, wat betekent dit?

Honden met druppeloren zijn vatbaar voor infecties omdat de lucht niet vrij circuleert in hun hangende hondenoren.

Als je een Beagle met een blauwe teek hebt, moet je zijn oren regelmatig controleren op tekenen van infectie.

28. Snoopy is niet de enige beroemde Beagle in de popcultuur!

Als je fan bent van dat fantastische Claymation duo Wallace en Gromit (gemaakt door Nick Park), dan weet je dat de meeste liefhebbers het erover eens zijn dat de intelligente, loyale en lankmoedige Gromit wel degelijk een Beagle is!

29. Sommige Beagles hebben een eigenaardig trekje over hoe ze lucht inademen…

Het heet “omgekeerd niezen”, en gebeurt wanneer ze lucht inademen via zowel de neus als de mond.

Hoewel het klinkt alsof het dier naar lucht hapt, brengt de gewoonte de hond geen schade toe.

30. Klaar voor de antwoorden op de vragen die we stelden bij punt 22 hierboven? Hoeveel van deze blauw gevlekte Beagle namen heb je juist geraden?

Een Borkie is een mix van een beagle en een … Yorkie.
Een Beaglier is een mix van een beagle en een … Cavalier King Charles Spaniel.
Een Beagleman is een mix van een beagle en een … Doberman Pinscher.
Een Beagador is een mix van een beagle en een … Labrador retriever.

We hopen dat je genoten hebt van onze interessante en leuke feiten over de blue tick beagle. Bent u eigenaar van een van deze bijzondere honden?

Zo ja, dan horen we graag een interessant of leuk feitje over hem of haar, in het commentaarveld hieronder!

30 Leuke feiten over de Blue Tick Beagle - Leuke feiten over hondenrassen

Bronnen

Inhoudsopgave