Bloodhound Lab Mix – Hard werken of een perfect huisdier?

bloedhond lab mix

Overweegt u een Bloedhond Labmix in uw gezin op te nemen?

Deze aanhankelijke pup is een zeldzamer Labrador mix ras, met een Labrador ouder en een Bloodhound ouder.

Het kan moeilijk zijn om te voorspellen hoe je pup van een gemengd ras zal zijn. Laten we eens kijken naar de mogelijkheden.

Waar komt de Bloedhond Lab Mix vandaan?

Deze pup komt van twee heel verschillende ouders.

Om hem volledig te begrijpen, moeten we ze eerst individueel leren kennen.

Bloedhond Oorsprong

De Bloedhond is een oud ras dat al in de derde eeuw na Christus is gedocumenteerd.

Bloedhond hondenras

Men denkt dat ze afstammen van honden uit het oude Middellandse Zeegebied.

Een stam van deze honden genaamd “St. Hubert’s Hound” werd geëxporteerd naar Groot-Brittannië in de elfde eeuw. Het werd de Bloedhond die we nu kennen.

Grote zorg werd besteed aan het behoud van de Bloedhond vanwege hun vermogen om de geur van wolven, herten en ander groot wild te volgen.

Labrador Oorsprong

De moderne Labrador stamt af van de St. John’s waterhond.

miniatuur labrador

De eerste St. John’s Dog werd rond 1820 naar Engeland gebracht.

In 1916 werd in Engeland de Labrador Club opgericht met steun van Lord Knutsford.

De Labrador werd voor het eerst in de Verenigde Staten gebracht in 1917.

De Bloodhound Lab mix is een kruising van deze twee rassen.

Leuke feiten over de Bloedhond Lab mix

 • Labradors kregen hun naam van het gebruik als werk/reddingshonden in de Labradorzee.
 • Labradors waren bijna uitgestorven.
 • Labs zijn geweldige zoek- en reddingshonden.
 • De Bloedhond is ook bekend als de St. Hubert’s Hound.
 • Bloedhonden zijn zeer goed in het opsporen van geuren.
 • De losse rimpelige huid en de flaporen helpen hen bij het opsporen van geuren door de geur op te vangen.

Bloodhound Lab mix Uiterlijk

Deze schattige kruising zal qua uiterlijk veel verschillen, zelfs van zijn broers en zussen.

Welke mogelijke combinaties zou hij dan kunnen uitdrukken?

bloedhond lab mix

Bloodhound Verschijning

De Bloedhond kan 88 tot 120 pond wegen met een hoogte die varieert van 23 tot 28. Dit ras wordt meestal tien tot veertien jaar oud.

Bloedhonden hebben een forse skeletstructuur waarbij het grootste deel van hun gewicht geconcentreerd is in hun botten. Hierdoor zijn ze dik voor hun lengte.

Aanvaardbare vachtkleuren voor de Bloedhond zijn zwart, lever, tan, en rood met een korte, dichte vacht.

Lab voorkomen

Labs zijn middelgrote honden met een gewicht van 55 tot 80 pond en een hoogte van 22 tot 24 inch. Labs worden gemiddeld twaalf tot dertien jaar oud.

De Lab heeft de neiging korter en gedrongen te zijn met een voller gezicht.

In het algemeen moet de vacht van Labs kort en dicht zijn, maar niet pezig. Vachtkleuren zijn zwart, geel en chocolade. Ook is de vacht van een Labrador praktisch waterdicht, zodat de hond het in de winter niet koud krijgt als hij nat is.

Als deze twee rassen zouden worden gemengd, kunt u een korte, dichte vacht in een effen kleur verwachten.

Ook zouden deze twee rassen samen mogelijk een grote hond zijn met een gewicht van meer dan tachtig pond.

Bloedhond Lab Mix Temperament

De Bloedhond is zachtaardig en onvermoeibaar bij het volgen van een geur.

Omdat de Bloodhound een sterk speurinstinct heeft, kan het soms moeilijk zijn om gehoorzaamheidstraining te geven en aan de lijn te lopen.

Bloedhonden zijn aanhankelijk en kalm rond mensen, waardoor ze uitstekende familie huisdieren zijn. Ze zijn goed met kinderen, maar moeten soms onder toezicht staan om ongelukken te voorkomen vanwege hun grote omvang.

Dit ras is relaxed en houdt van ontspanning. Ze brengen graag tijd door met hun gezin en kunnen, als ze niet genoeg bewegen, verlatingsangst ontwikkelen.

Labs hebben een iets ander temperament. Sommige Labs zijn speciaal gefokt voor het werk in het veld, vooral omdat ze snel en atletisch zijn.

Hun gebrek aan angst kan het wat uitdagender maken om ze te trainen en kan problematisch worden als er niet vroeg op wordt gelet. Ook zullen ze soms blaffen bij lawaai, vooral lawaai van een onbekende bron.

Samen kan deze rassenmix een speelse, liefdevolle, geurgedreven hond zijn.

Training van uw Bloedhond Lab Mix

Wanneer u een nieuwe puppy traint, moet u hem eerst zindelijk maken. Krattraining moet ook een prioriteit zijn.

Ervoor zorgen dat uw puppy socialiseert met andere honden en mensen speelt een cruciale rol in hun gedrag. Deze stap moet al vroeg worden gezet om een speelse en vriendelijke hond te krijgen.

De Bloedhond heeft de neiging tot oververhitting, dus houd dit in gedachten bij wandelingen en oefeningen in de hitte.

Rasspecifieke trainingstechnieken

Bloedhonden zijn gevoelig en reageren niet op een harde behandeling. Positieve versterking en veel traktaties helpen om het gewenste gedrag van een Bloedhond te krijgen.

Labs groeien uit tot grote en speelse honden, dus ze vanaf het begin trainen om gehoorzaam te zijn zal het in het latere trainingsproces comfortabeler maken.

Clickertraining werkt goed bij Labs omdat ze erg voedselgericht zijn. Ook zijn ze erg voedsel gemotiveerd, waardoor clickertraining ideaal voor hen is.

Als u uw Lab traint, wees u er dan van bewust dat ze last kunnen hebben van hun slechte knieën. Ze hebben vaak last van een luxerende patella, waarbij de knieschijf uit de kom gaat en weer op zijn plaats gaat.

Bloedhond Lab mix Gezondheid

Er is enige controverse over gemengde rassen. Sommige mensen beweren dat deze door hun willekeur minder gezond zijn dan rasechte rassen.

Ze zijn eigenlijk gezonder dankzij hun gevarieerde genenpoel. U moet zich er echter van bewust zijn dat een pup van een gemengd ras alle gezondheidsproblemen kan krijgen die voorkomen bij de rassen van beide ouders.

Gezondheid van de Bloedhond

Vergeleken met andere raszuivere honden hebben Bloedhonden een merkwaardig hoog percentage maagdarmkwalen, waaronder gastric dilation volvulus (opgeblazen gevoel).

Eigenaren moeten zich bewust zijn van bloat, omdat het de belangrijkste doodsoorzaak is bij Bloodhounds. Dit ras heeft ook veel last van oog-, huid- en oorproblemen.

Bloedhonden worden gemiddeld tien tot veertien jaar oud.

Labrador Gezondheid

De Lab is relatief gezond met een paar kleine problemen. Deze honden zijn enigszins vatbaar voor heup- en elleboogdysplasie en zwaarlijvigheid.

Labradors hebben ook last van knieproblemen (luxerende patella).

Oogproblemen zijn ook mogelijk bij uw Labrador. Deze problemen kunnen bestaan uit progressieve netvliesatrofie, staar, hoornvliesdystrofie en netvliesdysplasie.

Samen kan dit ras lijden aan knie-, huid- en oogkwalen.

Zijn Bloedhond Lab mixen goede familie honden?

Zowel de Bloedhond als de Lab zijn uitgaand, liefdevol, zachtaardig en kalm, maar houden er ook van om buiten te spelen.

Ze hebben ook een uitstekende reputatie als het gaat om de omgang met kinderen. Deze mix kan goed opschieten met gezinnen.

Het vinden van een Bloedhond Lab mix pup

Het zoeken naar een Bloodhound Lab mix kan een beetje lastig zijn. Gemengde rassen worden echter steeds populairder, waardoor ze vaker voorkomen. Wij willen ervoor zorgen dat u de perfecte hond vindt.

U wilt puppyfabrieken vermijden omdat ze onethische fokpraktijken kunnen hebben. Ook wilt u uit de buurt blijven van dierenwinkels, omdat die waarschijnlijk adopteren van puppyfabrieken.

Voordat je een puppy mee naar huis neemt, zou je ook kunnen overwegen om een oudere Bloodhound Lab mix te redden.

Het redden van een Bloedhond Lab mix

Als je een hond redt, moet je op een paar dingen letten.

Eerst moet je naar hun gezondheid kijken. Dit omvat vlooien, huidproblemen en andere gezondheidsproblemen. Door dit te doen kunt u beter begrijpen wat voor soort gezondheid uw hond zal hebben voordat u hem adopteert.

Angst en socialisatieproblemen kunnen aanwezig zijn bij het adopteren. Dit is het gevolg van het verblijf in een nieuwe omgeving en het zou niet lang moeten duren voordat de hond aan zijn omgeving gewend is.

Ten slotte zult u thuis een aantal dingen nodig hebben voor een nieuwe pup. Dit omvat een bench, speelgoed en verzorgingsproducten. Deze spullen zullen het voor uw hond gemakkelijker maken om over te stappen naar een nieuw huis.

Het opvoeden van een Bloedhond Lab Mix Puppy

Wanneer u een Bloodhound Lab mix puppy opvoedt, moet u ze op een gezond dieet zetten omdat ze geneigd zijn tot overgewicht.

Dit ras zal minstens eenmaal per week geborsteld moeten worden. Uw hond zal dit heerlijk vinden, en het zal eventuele losse haren verminderen.

Omdat Labradors geneigd zijn te veel aan te komen, zijn training en beweging voor een Lab mix een must. Dit kan worden gedaan met traktaties of een clicker.

Bloodhound Lab Mix Producten en Toebehoren

Dit ras heeft veel beweging nodig en is graag actief. Hun geurinstincten maken het ook noodzakelijk om ze aan de lijn te houden.

Zoals bijna elke hond zullen ze waarschijnlijk een duurzaam kauwspeeltje nodig hebben. Dit houdt ze bezig en speels terwijl het ze beweging geeft.

Ook kan dit ras oververhit raken. Door een handdoek voor hen te gebruiken, worden ongewenste ongelukjes verminderd.

Vergelijkbare Bloedhond Lab mixen en rassen

Aangezien dit ras een aantal mogelijke gezondheidsproblemen kan hebben, raden wij aan om te kijken naar vergelijkbare rassen om gezondheidsproblemen en persoonlijkheden te vergelijken om mogelijk een beter huisdier voor u te maken. Deze omvatten de Engelse Foxhound, Harrier, Beagle en Sint Bernard.
Bloedhond Lab mix Reddingsacties

Er zijn veel reddingen voor deze hond. Als u aan deze lijst wilt worden toegevoegd, reageer dan hieronder!

Is een Bloedhond Lab mix geschikt voor mij?

De Bloodhound Lab mix is actief, speels, vriendelijk en soms koppig.

Ze houden van lange wandelingen of draven naast je terwijl je fietst.

Als je een actieve levensstijl hebt waarbij je gaat wandelen of iets buiten doet en een metgezel wilt om dat mee te delen, dan zou dit een goed huisdier voor je kunnen zijn.

Referenties en verder lezen

 • Sophia Jeppsson. “Rashonden en hondenwelzijn” Journal of Agriculture and Environmental Ethics, 2014.
 • Larry Glickman. “Canine Gastric Dilation-Volvulus (Bloat)” School of Veterinary Medicine, 1995.
 • Audrey M. Remedios. “Medial Patellar Luxation in 16 Large Dogs A Retrospective Study” Veterinary Surgery, 1992.
 • R. Curtis. “A survey of cataracts in golden and Labrador retrievers” Journal of Small Animal Practice, 1989.
 • Chris Pearson. “Tussen Instinct en Intelligentie: Harnessing Police Dog Agency in Early Twentieth-Century Paris” Comparative Studies in Society and History, 2016.