Blaffen teckels veel? Hoe vaak blaffen ze?

Blaffen teckels veel? Afbeelding van twee teckels waarvan er één blaft

Aangezien je hier terecht bent gekomen, ben je misschien van plan om een teckel als huisdier te nemen; hoewel, een grote spelbreker zou zijn als teckels veel blaffen, wat een vrij algemene ergernis is waar de meeste hondeneigenaars mee te maken hebben.

Maar om het kort te houden, JA Teckels blaffen veel., en ze doen het liever dan dat we het haten om het te horen! Voor zo’n kleine hond, zult u verbaasd zijn om grote en harde blaffen van een Teckel te horen, en tegen de tijd dat het oncontroleerbaar wordt, wilt u misschien enkele methoden overwegen om u te helpen deze gewoonte van uw hond te minimaliseren of volledig te stoppen.

Gelukkig ben je hier, en we zullen precies dat bespreken! We zullen aanpakken waardoor teckels veel blaffen en hoe je ze kunt leren niet te blaffen – op de juiste manier.

Waarom blaffen teckels?

Het is misschien niet prettig om uw hond te horen blaffen, maar begrijp dat het zijn manier is om te communiceren hoe hij zich voelt. Accepteer dat het uw verantwoordelijkheid is om te weten waar alle commotie over gaat. In plaats van u gek te laten maken door het lawaai, besteed aandacht aan uw hond en ken de reden achter zijn veelvuldig geblaf.

Als je serieus van plan bent een teckel te nemen, wil je misschien kennis nemen van de mogelijke redenen waarom ze zo veel blaffen; hieronder volgt een lijst van waarom ze dat doen.

Het zit in hun DNA

Teckels zijn jachthonden in hart en nieren, daarom blaffen ze van nature meer dan andere rassen. Door hun jachtinstinct zijn ze alert en gevoelig voor hun omgeving, en daarom kunnen zelfs de kleinste geluiden hen door elkaar schudden en aanzetten tot blaffen.

Het kan vervelend zijn om ze te horen blaffen, vooral midden in de nacht, maar het moet de manier van een teckel om je te waarschuwen als hij gevaar voelt. of als er iets ongewoons aan de hand is in uw huis.

Niettemin, wat u ook doet, Teckels zijn gevoelig voor blaffen, en u moet opsporen wat het ook is dat uw hond vermoeid of lastig houdt om het blafprobleem achter de rug te krijgen.

Hij zoekt aandacht van u

Teckels houden van spelen en volgen hun baasjes rond; ze ontvangen ook graag knuffels en buikmassages zoals alle andere honden. Als uw teckel naar u blijft blaffen en u ziet hem kwispelen, betekent dat alleen dat u een groot deel van uw taken als eigenaar moet uitvoeren, namelijk uw hond wat van uw tijd geven.

Dit ras kan veel aandacht van u vragen, dus doe uw best om uw hond te vermaken of zich geliefd te laten voelen. door middel van spelletjes of gewoon door hem te aaien. U zult hem niet alleen van het blaffen afhouden, maar u zult ook een geweldige relatie met uw kleine vriend ontwikkelen.

Hij heeft meer beweging nodig

Worstenhonden staan bekend om hun hoge uithoudingsvermogen en energie. Ze mogen dan klein zijn, ze houden er wel van om atletisch te zijn, vrolijk te rennen en vrij te zijn! Als uw teckel veel blaft, kan dat zijn omdat hij zich verveelt of onrustig voelt en alle energie uit zijn systeem wil gieten.

Misschien is het zo lang geleden sinds de laatste keer dat je ze mee uit nam voor een wandeling, of misschien laat zijn leefruimte hem niet toe om zo veel te verkennen. Een teckel kan er niet tegen om de hele dag te moeten liggen en zou blijven blaffen tot je eindelijk zijn boodschap krijgt.

Neem je hond mee voor een wandeling of laat hem rennen in een veilige ruimte zonder leiband, misschien voelt hij zich daarna meer ontspannen en tevreden, dat hij niet meer zoveel moeite zal doen om te blaffen.

Het is emotioneel verontrustend

Teckels zijn gevoelige honden, en wat ze voelen kan ervoor zorgen dat ze overmatig blaffen. Het kan gebeuren als ze verlatingsangst ervaren als je op het punt staat te vertrekken of dat het ongemakkelijk is om bij onbekende mensen te zijn die je bij je thuis hebt uitgenodigd.

Wanneer een teckel niet stopt met blaffen, kan dat betekenen dat hij een situatie doormaakt die hem angstig of gefrustreerd heeft achtergelaten. Met dat gezegd, moet u uw hond geruststellen dat hij veilig is; laat hem verzorgen door een vertrouwde vriend of familielid die hij kent of waar hij dicht bij staat voordat u op pad gaat.

Wees geduldig met uw hond wanneer het blaffen te veel wordt. Het is niet iets wat u van de ene op de andere dag onder controle kunt krijgen; het zal ongetwijfeld veel inspanning van uw kant vergen voordat hij zijn natuurlijke gewoonte om te blaffen stopt.

Hoe een teckel te laten stoppen met blaffen

Teckels zijn een vocaal ras, dus het kan een uitdaging zijn om ze te trainen om minder te blaffen. Vergeet niet dat blaffen een deel is van hun identiteit als jachthond, en dus is het bijna onmogelijk om ze die gewoonte af te nemen. Het is echter wel haalbaar om het blaffen te minimaliseren en ze zich te laten gedragen wanneer dat nodig is.

Verlies de hoop niet wanneer het lijkt alsof uw hond geen vooruitgang boekt wanneer u hem probeert te trainen om niet te blaffen; het duurt meestal een paar weken voordat u het blaffen eindelijk onder controle hebt.

Hier zijn enkele tips die u kunt doen om uw teckel rustiger te maken:

Weet wat uw hond dwars zit

Probeer uw teckel te observeren telkens hij op het punt staat te blaffen. Begrijp dat het essentieel is om eerst zijn triggers te identificeren alvorens iets anders te doen. Op die manier kunt u zich richten op hoe u de reden van zijn geblaf kunt minimaliseren.

Bijvoorbeeld, een Teckel kan veel blaffen wanneer ze zien dat u op het punt staat het huis te verlaten. In deze oorzaak kan uw hond last hebben van eenzaamheid of verveling. Als uw Teckel niet gelukkig lijkt en te maken heeft met verlatingsangst, verwacht dan dat hij negatief gedrag gaat vertonen, en overmatig blaffen kan daar één van zijn.

Creëer een veilige en comfortabele omgeving voor uw teckel. Het is waarschijnlijk de angst die blaft en kan betekenen dat uw hond aandacht en gezelschap nodig heeft.

Laat uw hond op zijn eigen wil reageren

Teckels kunnen agressief zijn als ze niet voldoende gesocialiseerd zijn., en dat kan een reden zijn waarom uw hond veel blaft naar andere mensen en dieren. Het kan een uitdaging zijn om uw Teckel te socialiseren, vooral als hij al volwassen is, maar gelukkig hebben ze nog een kans om hun gedrag te veranderen.

Maak er een routine van om uw teckel mee te nemen naar hondenparken waar u hem kunt laten omgaan met andere harige vrienden.. Zelfs als uw hond gespannen lijkt, blijf hem blootstellen aan verschillende mensen en honden; na een tijdje zult u merken dat hij niet meer zo lastig en gespannen zal zijn.

Doe het rustig aan met uw hond als hij nog niet klaar is voor interactie, laat hem zelf zijn tempo bepalen. Als hij eenmaal doorheeft dat hij zich in een goede omgeving bevindt, zal hij niet meer de behoefte voelen om ter verdediging te blaffen en zelfs interactie met andere honden aangaan.

Een teckel leren niet te blaffen

Leer uw hond enkele eenvoudige commando’s die hem zullen vermaken en gehoorzaam houden. Teckels zijn, hoewel ze koppig kunnen zijn, behoorlijk intelligente honden, dus doe er je voordeel mee door je hond te leren hoe hij moet stoppen met blaffen. Laat uw hond het commando “stil” leren en gebruik positieve bekrachtiging om hem gemotiveerd te houden in het volgen van u.

U hebt veel herhaling nodig als het gaat om het leren van het commando “stil” aan uw hond; gebruik het woord “stil” als hij blaft, en zodra hij stopt, prijs hem en beloon hem met lekkers. Doe dit elke dag totdat uw hond vertrouwd raakt met het woord en het patroon snapt. Bovendien, uw hond aanmoedigen om rustig en braaf te zijn door hem te aaien of lief tegen hem te praten als hij dat is.

Om een teckel te laten stoppen met blaffen heeft hij een consequente inspanning van zijn eigenaar nodig. Blijf het goede gedrag van uw hond versterken en geef hem regelmatig mentale en fysieke stimulatie met de bedoeling dat hij zich niet geroepen voelt om te blaffen.

Mijn teckel blaft ’s nachts

Als uw hond veel blaft tijdens het slapen gaan, kan dat zijn omdat hij iets van buitenaf hoort, zoals het geluid van voorbijrijdende voertuigen of de hond van uw buren die ook blaft.

Als dat het geval is, probeer dan de slaapplaats van uw hond te verplaatsen naar een rustiger en comfortabeler gebied. Overweeg ook om uw hond overdag actief te houden, zodat hij zich ’s nachts meer ontspannen voelt; begrijp dat teckels soms ook blaffen uit verveling, en het kan voor hen een manier zijn om alle energie eruit te laten gaan..

Mijn teckel blaft naar vreemden

Meestal, Teckels blaffen naar vreemden vanwege hun territoriale en beschermende instincten. Blaffen is voor hen het onwelkomen van iemand die zij zien als een potentiële bedreiging of indringer. Deze eigenschap maakt hen tot de perfecte waakhond, hoewel het een hoofdpijn kan zijn als ze niet goed getraind zijn.

Het wordt aangeraden dat u uw hond inschrijft voor een puppycursus omdat het niet alleen zal helpen het blaffen van uw hond tot een minimum te beperken, maar u krijgt ook feedback over basistechnieken die u kunt doen om het goede gedrag van uw hond te handhaven.

Als dit voor u niet geldt als een optie, zou een slim idee zijn om enkele van uw vrienden over te laten komen om uw hond van tijd tot tijd traktaties te geven. Op die manier zal uw teckel geleidelijk een vriendelijker persoonlijkheid ontwikkelen bij nieuwe mensen in zijn omgeving en zal hij zich minder angstig voor hen voelen.

Mijn teckel blaft naar andere honden

Als uw hond blaft naar andere honden, kan dat ofwel betekenen dat hij bang of overprikkeld is. Hoewel sommige teckels de behoefte voelen om zich te verdedigen tegen andere honden, blijken ze daarom agressief te blaffen.

Het kan een hele uitdaging zijn om uw hond in het openbaar uit te laten, meestal wanneer hij veel blaft en onvermoeibaar aan zijn riem rukt telkens als er een hond passeert. Een techniek die u kunt doen is kleine stukjes snoep meenemen tijdens uw wandeling om uw teckel af te leiden zodra hij een hond tegenkomt.; dit zal zijn aandacht herleiden naar voedsel en hem bezig houden met kauwen in plaats van blaffen. U kunt ook de andere kant op gaan waar waarschijnlijk minder honden zullen passeren.

Hoe een teckel zich te leren gedragen

Het kan een tijdje duren voordat een Teckel zich helemaal goed gedraagt, maar het is niet onmogelijk om te gebeuren. U kunt beginnen met uw hond enkele eenvoudige en zeer praktische commando’s te leren, zoals zit of blijfen blijf hem kleine beloningen en lofbetuigingen geven telkens hij volgt.

Teckels kunnen koppig zijn, dus is er ook veel geduld nodig om ze te trainen. Herhaling en consistentie bij het disciplineren van uw hond zijn hard nodig.

Beeld van een teckel die met schattige ogen kijkt

Positieve ontmoetingen zijn de sleutel

Ga zoveel mogelijk met uw hond om. Vergeet niet dat voor een goed gedrag, het allemaal thuis begint. Zorg ervoor dat de omgeving van uw teckel rustig is en een plaats is waar hij zich veilig en op zijn gemak kan voelen. Als u thuis andere honden hebt, is het het beste als die ook vriendelijk en goed opgevoed zijn voordat u ze laat kennismaken met uw teckel.

Stel uw hond bloot aan andere mensen en huisdieren

Neem hem mee naar wandelingen voor lichaamsbeweging of ga naar plaatsen waar hij zich aangemoedigd voelt om met andere mensen en huisdieren om te gaan. Veel ongewenst gedrag ontwikkelt zich wanneer een hond blootstelling en aandacht mist, dus doe uw best om uw teckel actief en betrokken te houden.

Laat uw hond een op beloning gebaseerde training doorlopen

Op beloning gebaseerde training zal uw teckel helpen zich aangemoedigd te voelen in het voortzetten van goed gedrag. Deze beloningen kunnen ofwel de favoriete traktaties van uw hond zijn, verbale lofuitingen, aaien, of zowat alles waar een hond gewoonlijk van geniet. Beschouw het als een methode die niet alleen uw hond gedisciplineerd houdt, maar ook helpt om u als eigenaar meer te vertrouwen. Herhaal deze methode zo vaak als nodig totdat uw hond uiteindelijk blijft vasthouden aan gehoorzaam zijn, zelfs zonder enige beloning.

Wat u uw teckel niet moet leren

De meeste hondenbezitters leren hun honden onbewust slecht gedrag dat de neiging heeft om na verloop van tijd te verergeren. Als u eerlijk denkt dat u een van hen bent, dan wordt het tijd dat u uw manieren vernieuwt om uw Teckel te helpen een beter karakter te ontwikkelen.

Leer je hond niet te bedelen om eten.

Het is een vergissing om stukjes voedsel naar uw hond te gooien terwijl u eet of kookt, omdat uw hond daardoor een gewoonte zou ontwikkelen om te bedelen als hij geen eten krijgt. Als u niet stopt met deze praktijk, zal het slechte gedrag voortduren – van het krabben aan uw benen tot voortdurend blaffen als hij niet krijgt wat hij wil.

Bepaal een vaste plek waar uw hond kan eten en geef hem de juiste hoeveelheid om te voorkomen dat hij honger krijgt.. U kunt ook proberen uw hond te belonen met zijn favoriete traktaties gemengd in zijn eten; op die manier zal hij zich aangemoedigd voelen om te blijven eten uit zijn voerbak.

Probeer de agressie van uw hond niet uit te lokken.

Ruw spel, zoals jagen en een speeltje uit de bek van uw hond rukken, kan zijn agressieve kant triggeren. Als het spelen van spelletjes met uw hond te intens wordt, kan hij zijn emoties niet onder controle houden en u pijn doen. Meestal zijn honden zich niet bewust van het beperken van zichzelf, dus te veel opwinding en sensatie kan ervoor zorgen dat uw teckel blaft of u bijt.

Wees altijd bedacht op het onder controle houden van de opwinding van uw hond, weet wanneer het te ver gaat en stop onmiddellijk.

Sla of schreeuw nooit tegen uw hond als hij iets verkeerds doet.

Slaan of schreeuwen tegen uw teckel zal niet helpen om hem gedisciplineerd te houden. Het zal er alleen maar toe leiden dat hij bang voor u wordt. Als u dit voortdurend doet elke keer dat hij verkeerd doet, zal hij geleidelijk afstand van u krijgen en agressief worden. Het zou er ook toe leiden dat hij andere mensen niet vertrouwt, waardoor hij gaat blaffen of grommen als er mensen in de buurt komen.

Als je hond iets verschrikkelijks heeft gedaan, leer hem dan commando’s die hem beperken om zich in de toekomst te misdragen.. Gebruik elke keer positieve versterking.

Conclusie

Er zijn talloze redenen waarom een Teckel veel blaft, en dat komt vaak door de negatieve omgeving waaraan hij wordt blootgesteld en nalatigheid van zijn eigenaar. Het duurt niet lang voordat u weet wat de oorzaak is van het overmatig blaffen van uw hond, en het moeilijke is altijd om het op te lossen.

Wees geduldig met uw Teckel, en stel routines op zodat hij actief en goed opgevoed blijft. Een teckel mag dan een kleine hond zijn, het is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn training, sociale en onderhoudende activiteiten nodig om zijn gedrag te veranderen; straf is nooit het antwoord!

Als u denkt dat u uw hond niet alleen kunt trainen, zijn een paar sessies met een professional ook veelbelovend effectief. Veel succes!

We horen graag wat je van de post vindt, alleen zo kunnen we ons verbeteren.