Beste voeding voor Husky Puppy’s gezondheid en geluk

Beste Voedsel Voor Husky Puppy

Het beste voer voor Husky puppy’s is ontworpen voor grote rassen. Het moet passen bij hun huidige ontwikkelingsfase, en ook gericht zijn op actieve honden. Niet te vergeten dat het lekker en licht verteerbaar is. Alle producten die we gaan bekijken houden uw Husky puppy gezond, en we zullen u helpen beslissen welke het beste past bij de specifieke behoeften van uw hond. Sommige pups geven misschien de voorkeur aan natvoer, maar anderen zijn dol op brokken. Waar uw Husky puppy ook van houdt, wij hebben het beste van beide opties.

Beste voeding voor Husky puppy’s

Het kiezen van het beste voer voor Husky puppy’s is niet zo eenvoudig als veel nieuwe hondeneigenaren verwachten! U moet een geschikt Husky puppyvoer kiezen, maar daar blijft het niet bij! U moet ook het dagelijkse maaltijdschema van uw nieuwe puppy plannen en bijhouden hoeveel uw puppy eet. Zo kunt u de porties en etenstijden aanpassen naarmate uw puppy groeit. Mogelijk moet u ook eventuele spijsverteringsproblemen oplossen.

Het is veel om in één keer te leren! Om u te helpen biedt dit artikel alle informatie die u nodig hebt om het beste hondenvoer voor uw Husky puppy te kiezen. We hebben ook een Husky puppy voedingsgids samengesteld, zodat u de juiste hoeveelheid voer kunt berekenen. Dus, laten we beginnen.

Wat geef je een Husky Puppy te eten – Is het ras belangrijk?

Er zijn verschillende Husky rassen:

Hierbij kunnen er grote verschillen zijn in de grootte van de hond. Een standaard Husky weegt op volwassen leeftijd over het algemeen tussen de 35 en 60 pond. Terwijl een miniatuur Husky hond tussen de 15 en 35 pond volgroeid weegt. Zowel standaard als miniatuur Husky’s hebben een actief, speels temperament. Dit is typisch voor werkhondenrassen.

Fitte honden!

Ze werden gefokt om mager en slank te blijven. Standaard Husky’s, in het bijzonder, werden in het verleden gefokt om verrassend veel werk te verrichten met een relatief kleine hoeveelheid voedsel. Onderzoekers leren nog steeds precies hoe Husky’s hun stofwisseling en ademhalingscapaciteit veranderen. Hierdoor kunnen ze ongelooflijk lange afstanden afleggen zonder moe te worden of te stoppen voor voedsel en water.

Werkende sledehondenrassen krijgen doorgaans een dieet met veel eiwitten en vet. Dit is ideaal voor een hond die lange uren loopt tussen twee voedingen. Maar voor welke Husky u ook zorgt, u wilt er zeker van zijn dat u hem de juiste voeding geeft. En de juiste hoeveelheid Husky puppyvoer!

Beste voer voor Husky Puppy

Wat moet ik mijn Husky Puppy voeren?

De genetische samenstelling van uw Husky puppy’s (Siberische, Alaska, Amerikaanse, mini) kan van invloed zijn op het voedsel dat ze moeten eten. Siberische Husky pups hebben de neiging om een gevoeliger spijsverteringssysteem te hebben dan andere Husky rassen. Dit kan te maken hebben met hun ongebruikelijke stofwisseling en lange geschiedenis als sledehonden.

Rauwe Diëten

Sommige Husky eigenaren geven er de voorkeur aan om hun hond een rauw voedsel dieet te geven. Maar dit wordt niet echt aangeraden tijdens de puppytijd, terwijl het immuunsysteem van uw pup zich nog aan het ontwikkelen is. Het is het beste om met de dierenarts van uw hond te overleggen voordat u uw pup op een rauwvoer dieet overschakelt.

Gevoelige magen

Raadpleeg altijd de dierenarts van uw puppy als uw hond tekenen van maaggevoeligheid begint te vertonen. Dit kan braken of diarree inhouden. De dierenarts kan uw puppy op een dieet met beperkte ingrediënten (LID) zetten. Of overschakelen op een voeding voor gevoelige magen.

Leeftijdsgebonden voeding

Het beste voer voor Husky puppy honden is een voer dat is samengesteld voor puppy’s. Het is altijd belangrijk om uw pup leeftijdsgeschikt voedsel te geven. Zelfs als dit een combinatie is van droge brokken en natvoer of broodvoer uit blik.

Dit biedt voedingsvariatie terwijl het de wateropname aanvult. En het helpt uw Husky puppy ook te wennen aan verschillende voedselsmaken en -texturen. Zorg er ook voor dat uw puppy altijd toegang heeft tot voldoende vers water.

Hoeveel moet u een Husky puppy voeren?

Er is niet één goed antwoord op de vraag hoeveel voer ik mijn Husky puppy moet geven. Het hangt af van het soort voer dat u uw Husky puppy geeft:

  • Rauw voedsel
  • Brokken
  • Natvoer
  • Thuis gekookt voedsel
  • Gecombineerde voeding

De keuze van het voer beïnvloedt hoeveel uw Husky pup eet. Sommige voeders hebben een hoger voedingsgehalte zodat u uw hond minder kunt voeren.

Belang van volwassen grootte

Ras en verwachte volwassen grootte zijn de belangrijkste bepalende factoren voor de portiegrootte. Zo wegen Amerikaanse Husky’s op volwassen leeftijd meestal tot 15 pond meer dan Siberische Husky’s. Dit betekent dat u uw Amerikaanse Husky waarschijnlijk een puppyvoeding voor grote rassen moet geven. En daarnaast moet u geschikte porties kiezen.

Daarentegen groeien mini Husky’s uit tot ongeveer de helft van een volwassen standaard Husky. Ze hebben dus misschien alleen een puppyvoeding voor kleine rassen nodig en porties die geschikt zijn voor een kleine hond.

Hoe Husky Puppy’s met een gevoelige maag te voeden

In het algemeen hebben Husky hondenrassen een historisch lage tolerantie voor verwerkte ingrediënten van hondenvoer. Zoals maïs, soja, gluten, tarwe en zuivel. Probeer daarom waar mogelijk additieven, conserveringsmiddelen, vulstoffen en bijproducten te vermijden.

Goede voeding voor Husky puppy honden biedt de juiste balans van eiwitten, vetten en koolhydraten. Deze moeten afkomstig zijn van volwaardige ingrediënten. U kunt uw pup hoogwaardig puppyvoer geven in lagere hoeveelheden met minder risico op spijsverteringsproblemen of overgewicht.

Wat fokkers kunnen aanbevelen

Veel fokkers raden aan om uw Husky puppy zoveel voer te geven als ze binnen vijf tot tien minuten kunnen opeten. Haal dan onmiddellijk het niet opgegeten voedsel weg. Herhaal dit 2-3 keer per dag of zoals de fokker, dierenarts of voedselfabrikant aanbeveelt.

Misschien wilt u de laatste voeding van de dag 2-3 uur voor de bedtijd van uw Husky puppy timen. Zo voorkomt u nachtelijke ongelukjes.

Husky Puppy Voedingsschema

Wanneer u uw nieuwe Husky puppy voor het eerst mee naar huis neemt, wordt vaak aangeraden om hetzelfde puppyvoer te blijven geven. Doe dit minstens de eerste twee tot drie weken tot uw puppy zich thuis voelt. Als u daarna het voer van uw pup wilt veranderen, doe dat dan over een periode van een week.

Volg het voedingsschema dat door de fokker, dierenarts of reddingsopvang wordt aanbevolen. In de meeste gevallen is dit 2 tot 4 keer per dag gelijkmatig verdeeld. Rond de leeftijd van drie maanden (12 weken) kunt u beginnen uw Husky drie keer per dag te voeren. Dan, met goedkeuring van de dierenarts, zou twee keer per dag (’s morgens en ’s avonds) voldoende moeten zijn vanaf zes maanden oud. Na één jaar kunt u met de dierenarts overleggen of u uw Husky puppy een onderhoudsvoeding voor volwassenen kunt geven.

Beste droogvoer voor Husky Puppy

Het beste droogvoer voor Husky puppy honden zal rekening houden met de unieke voedingsbehoeften van groeiende, actieve puppy’s. Kies een recept voor puppyvoeding dat ervoor zorgt dat het voer volledig en compleet is voor deze korte maar kritieke periode in het leven van uw hond.

Blue Buffalo Wilderness

Blue Buffalo Wilderness Natural Puppy Droog Hondenvoer* is een eiwitrijk puppyvoer dat puur vleeseiwit (kip) bevat.

Het heeft ook LifeSource nutriëntenbits, evenals fruit, groenten en omega-3 vetzuur (DHA) om dit puppyvoer compleet te maken. Dit merk is ook vrij van veel voorkomende irriterende stoffen voor de spijsvertering.

Natuurlijk evenwicht

Een ander natuurlijk droog puppyvoer is de Natural Balance Whole Body Health Dry Puppy Formula* met kip, bruine rijst en eend.

De toegevoegde vitaminen, mineralen, antioxidanten, fruit en groenten, en DHA/EPA. Plus omega-3 en omega-6 vetzuren helpen uw pup zich te ontwikkelen en houden hem gezond.

Taste Of The Wild

Je zou ook de Taste of The Wild Food* met Geroosterd Wild en Bison kunnen proberen.

Het graanvrije recept bevat eersteklas echte eiwitingrediënten in een kleiner brokje dat voor pups gemakkelijker op te pakken en te kauwen is. Het recept heeft een volledige aanvulling van vitaminen, mineralen, antioxidanten, DHA/EPA en probiotica om de spijsvertering te bevorderen. Deze voeding bevat ook geen graan, tarwe, maïs, vulstoffen, soja, kunstmatige kleur- en smaakstoffen en conserveringsmiddelen.

Beste natvoer voor Husky Puppy

Het voeren van natvoer voor Husky puppy honden houdt niet alleen de maaltijden leuk en interessant. Maar het kan uw puppy al vroeg in zijn leven laten wennen aan nieuwe voedselsmaken en -texturen. Natvoer kan ook een geweldige Husky puppy traktatie zijn.

Blue Buffalo natvoer

Blue Buffalo Wilderness* is een natuurlijk nat puppyvoer dat wordt geleverd in een 12-pack van 12,5-ounce blikjes.

Echt vleeseiwit is het hoofdingrediënt, verrijkt met vitaminen, mineralen, DHA en antioxidanten. Het is ook vrij van veel voorkomende irriterende stoffen voor de spijsvertering, zoals tarwe, maïs, soja, bijproducten, vulstoffen en kunstmatige ingrediënten.

Sojos Compleet

Sojos Complete Natural Freeze-Dried hondenvoer* is een eenvoudig, voedzaam gedehydrateerd voedingsrecept.

Het is gemaakt met water voor een warme, gezonde maaltijd en bevat gevriesdroogde rauwe eiwitten (gevogelte en vis). Plus gevriesdroogd fruit en groenten met toegevoegde vitaminen, mineralen en antioxidanten. Een verpakking maakt 12 pond nat puppyvoer.

Canidae

Als u op zoek bent naar een LID nat puppyvoer, dan is CANIDAE* een perfecte keuze.

Het is geweldig voor pups die een kalmerende en zeer smakelijke eiwitrijke voedingsbron nodig hebben. Het recept bestaat uit echte kippeneiwitten met kippenbouillon plus vitaminen, mineralen, antioxidanten en essentiële vetzuren.

Beste voer voor Husky Puppy Gevoelige Maag

De puppytijd is een biologisch chaotische tijd in het leven van elke hond. Hun lichaam ontwikkelt zich razendsnel, inclusief hun immuunfunctie en maag-darmstelsel. Als uw pup maagproblemen lijkt te ontwikkelen, kan het beste voer voor Husky-puppy’s er een zijn die veel voorkomende voedselirriterende stoffen elimineert.

Nature’s Recipe

Nature’s Recipe Grain Free Dry Dog Food* is een eenvoudig recept met kip, zoete aardappel en pompoen.

Deze voeding is ontworpen om gemakkelijk te verteren, zelfs als uw puppy een gevoelige maag heeft. Het eerste ingrediënt is echt vleeseiwit en er is geen maïs, tarwe, kunstmatige ingrediënten of vulstoffen die de maag van uw pup kunnen irriteren.

Wellness Compleet

Een andere goede optie is het Wellness Complete hondenvoer.*

Het zachte kip en zalm recept is vrij van bekende irriterende stoffen. Het bevat probiotica, antioxidanten, licht verteerbaar fruit en groenten, vitaminen, mineralen plus lijnzaad ter ondersteuning van een gezonde spijsvertering. Als uw puppy last heeft van een verstoorde spijsvertering, kan een gevriesdroogd rauw dieet dat graanvrij is helpen het evenwicht te herstellen.

Instinct Raw Boost

Het Instinct Raw Boost hondenvoer* van Nature’s Variety is een uitstekende optie.

Deze voeding bevat een eiwitrijke droge brok plus gevriesdroogde rauwe eiwitbrokken. Met spijsverteringsbevorderende probiotica, omega vetzuren, vitaminen en mineralen. Het voer bevat geen maïs, soja, aardappel, tarwe, bijproducten of kunstmatige ingrediënten.

Beste voer voor Husky Puppy Beperkt Ingrediëntendieet

Zoeken naar het beste voer voor Husky puppies die worstelen met spijsverteringsproblemen kan betekenen dat je op zoek gaat naar een dieet met beperkte ingrediënten. Door de ingrediënten die uw puppy eet te beperken, wordt het gemakkelijker om specifieke voedingsmiddelen uit te sluiten als mogelijke oorzaak van allergieën of gezondheidsproblemen.

Natuurlijke Balans

Natural Balance* is een puppyvoeding met beperkte ingrediënten en één enkele eiwitbron (eend).

Het zit ook boordevol aardappelen en veel vitaminen, mineralen en antioxidanten – alles wat een opgroeiende puppy nodig heeft. Dit voer is vrij van alle kunstmatige ingrediënten en vulstoffen. Bovendien hebben de brokjes een kleiner formaat dat voor puppy’s gemakkelijker te grijpen en te kauwen is.

Canidae

CANIDAE Grain Free Dry Dog Food* is een kalmerende en gezonde puppyvoeding.

Het beschikt over perfecte eiwitten en gemakkelijke koolhydraten om een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Het recept is samengesteld voor zowel gevoelige maagproblemen als voor pups die op een LID zitten. Het recept bevat slechts negen ingrediënten, plus vitaminen en mineralen.

Blue Buffalo Basics

Of u kunt Blue Buffalo Basics.* proberen.

Dit puppyvoer met beperkt ingrediëntendieet bevat echt heel vlees van kalkoen in een basis van aardappel met pompoen. Ontworpen om spijsverteringsproblemen te verlichten en allergieën te ontmoedigen. De voeding bevat ook LifeSource stukjes vitaminen en mineralen. Het recept bevat geen kip, rundvlees, zuivel, eieren, tarwe, vulstoffen, maïs, soja of kunstmatige ingrediënten.

Beste voer voor Husky Puppy

We hopen dat je het leuk vond om meer te leren over Husky puppy hondenvoer merken en voedingsrichtlijnen. Heeft u nog steeds problemen met het kiezen tussen het ene Husky puppy voer merk en het andere? Als u extra begeleiding nodig hebt bij het voeren van Husky puppy honden, raden wij u aan contact op te nemen met de dierenarts of fokker van uw puppy.

Kom meer te weten over uw Husky ras:

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.