Beste voeding voor Golden Retrievers met allergieën

beste voer voor golden retrievers met allergieën


Het beste voer voor Golden Retrievers met allergieën hangt af van waar ze precies op reageren.

De meest voorkomende allergische reacties bij Golden Retrievers omvatten huidgevoeligheid, dus daar gaan we ons vandaag op richten.

Als je een Golden Retriever hebt met huidproblemen, wil je ongetwijfeld zo goed mogelijk voor ze zorgen, en het beste voer vinden voor Golden Retrievers met huidallergie.

Dit artikel gaat helemaal over het helpen vinden van dat allergiegevoelige dieet.

Al deze producten zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het team van The Happy Puppy Site. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Golden Retriever Huidirritatie en Allergieën

Natuurlijk moet uw eerste stop de dierenarts zijn om de oorzaak van de irritatie vast te stellen.

Er zijn verschillende redenen waarom honden last kunnen hebben van huidirritatie. Zo kunnen parasitaire bacteriële of schimmelinfecties de oorzaak zijn.

Voor sommige honden is huidirritatie een van de symptomen van een voedselallergie. Vaak kan een aanpassing van het dieet helpen om de irritatie te verlichten.

Laten we meer te weten komen over huidirritatie bij honden, en ontdekken welke voeding enige verlichting kan bieden.

Golden Retriever Huidaandoeningen

Een veel voorkomende huidaandoening bij honden is atopische dermatitis.

Golden Retrievers zijn een van de rassen waarvan bekend is dat ze vatbaar zijn voor atopische dermatitis.

Bij honden zijn de symptomen van atopische dermatitis en voedselallergie klinisch niet te onderscheiden.

Er wordt onderzoek gedaan naar het verband tussen de niveaus van antilichamen die bij honden met de aandoening worden aangetroffen.

Wetenschappers vinden duidelijk dat er een verband bestaat tussen de atopische dermatitis en omgevingsallergenen.

Daarom is het mogelijk dat de geïrriteerde huid van uw Golden Retriever kan worden verlicht door dieetaanpassingen.

Voedselallergieën bij honden

Als u vermoedt dat uw Golden Retriever een voedselallergie heeft en u hebt hem naar de dierenarts gebracht, dan zal uw dierenarts uw hond waarschijnlijk op een eliminatiedieet zetten.

beste voeding voor golden retrievers met allergieën

Hoewel tijdrovend, is dit de beste manier om vast te stellen of de huidproblemen van uw hond het gevolg zijn van een voedselallergie.

Als de huidaandoening op een beperkt dieet oplost, wordt de hond weer op een volledig dieet gezet om te zien of de allergie terugkeert.

Een terugkeer van de aandoening wijst erop dat de hond allergisch is voor het opnieuw ingevoerde ingrediënt, en dat het in de toekomst moet worden vermeden.

Vaststellen welke ingrediënten uw hond van streek maken is echter maar de helft van de strijd.

Het vinden van het beste voer voor Golden Retrievers met huidallergie, dat de symptomen helpt verlichten en toch smakelijk is, kan een grotere uitdaging zijn dan u had verwacht.

Beste hondenvoer voor Golden Retrievers met huidallergieën

Als uw dierenarts heeft voorgesteld dat u een dieetwijziging probeert om de symptomen van uw hond te verlichten, is de volgende grote beslissing welk voer u gaat proberen.

Zelf gekookt of gekocht?

De eerste beslissing waar u voor komt te staan wanneer u probeert het beste voer te vinden voor Golden Retrievers met huidallergieën is of u uw hond een in de handel verkrijgbaar dieet geeft of de maaltijden zelf thuis kookt.

Als u het voer zelf kookt, hebt u de ultieme controle over de ingrediënten die in het voer van uw hond gaan.

Er is ook enig bewijs dat suggereert dat honden die een thuis gekookt dieet krijgen minder kans hebben op terugkerende huidallergieën dan honden die een commercieel dieet krijgen.

De uitdagingen van thuis koken

Maar er zijn uitdagingen bij het voeren van uw hond op deze manier.

Terwijl u moet denken aan de kwaliteit van de voeding, moet u ook overwegen of u uw hond een voeding geeft die ook voor u duurzaam is.

Zelfgemaakte voeding smakelijk maken voor honden kan bijvoorbeeld moeilijk zijn, vooral voor honden die kieskeurige eters zijn.

Bovendien, als je een drukke agenda hebt, kun je ook merken dat het bereiden van een zelfgemaakte voeding tijdrovend is.

Er zijn verschillende hoogwaardige voedingen met beperkte ingrediënten voor honden met huidaandoeningen in de handel verkrijgbaar.

Laten we er een paar bekijken.

Beste voeding voor Golden Retrievers met allergieën

Het beste voer voor Golden Retrievers met allergieën is meestal voer met beperkte ingrediënten.

Blue Buffalo Basics Droog Hondenvoer

Dit voer van Blue Buffalo* is geweldig! Kalkoen is geen gebruikelijke eiwitbron in hondenvoer, maar in tegenstelling tot kip is het gemakkelijk voor honden met allergieën.

Dit voer bevat ook geen rundvlees, maïs, tarwe, soja, zuivel of eieren – allemaal veel voorkomende boosdoeners voor voedselallergieën.

Deze voeding voorziet uw dierbare hond nog steeds van alle vitaminen en voedingsstoffen die hij nodig heeft voor een gezonde voeding.

Hill’s Science Diet

Dit natvoer* bestaat niet alleen uit ingrediënten die een gevoelige maag niet van streek maken, het bevat ook antioxidanten en vitaminen die het immuunsysteem van uw hond stimuleren.

Met zijn complete voeding en hoog vezelgehalte om de spijsvertering te bevorderen, is dit een geweldige optie voor honden met voedselovergevoeligheden en baasjes met weinig tijd.

Natural Balance Droog Hondenvoer

Duck Based Dog Food* is nog een geweldig alternatief voor kip, die u gecombineerd vindt met aardappel in deze formule met beperkte ingrediënten.

Zonder kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveringsmiddelen die de huid en de maag van uw hond kunnen verstoren, is dit nog een commercieel verkrijgbaar voer dat het proberen waard is als u een hond heeft met allergieën.

Beste hondenvoer voor Golden Retrievers met allergieën

Zoals altijd is het het beste om uw dierenarts te raadplegen voordat u uw hond op een nieuw dieet zet.

Gewoon om andere oorzaken uit te sluiten die je misschien gemist hebt.

Maar als je eenmaal hebt bevestigd dat je hond een voedselallergie heeft, kan een speciaal dieet net de truc zijn om hem wat verlichting te geven.

Bij het zoeken naar het beste voer voor golden retrievers met allergieën, zult u vele merken vinden die beweren te helpen bij dergelijke aandoeningen.

Sommige zijn het geld waard, en andere niet.

Doe dus uw onderzoek en observeer uw hond op eventuele verbeteringen. En nog belangrijker, let erop of uw hond het voer überhaupt eet!

Wij hopen dat u dit artikel nuttig heeft gevonden.

Heeft u een Golden Retriever gehad met huidproblemen?

Heeft u een oplossing gevonden die de symptomen verlichtte?

Laat het ons weten in de commentaarsectie hieronder!

Referenties

  • Hill, P. “Diagnose van Cutane Allergieën bij Honden en Katten – Enkele praktische overwegingen”. Companion Animal Practice, 2011
  • Picco, F. et al “Een prospectief onderzoek naar atopische dermatitis bij honden en door voedsel veroorzaakte allergische dermatitis in Zwitserland”. Veterinaire Dermatologie, 2008
  • MSD Handboek – Onderwerp “Canine Atopic Dermatitis”
  • Verlinden, A., Hesta, M., Millet, S., Janssens, G.P.J. “Voedselallergie bij honden en katten: Een overzicht” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 2006
  • Pucheu-Haston, C.M, et al. “Review: De rol van antilichamen, auto-antigenen en voedselallergenen bij atopische dermatitis bij de hond”. Veterinaire Dermatologie, 2015

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.