Beste voeding voor Cane Corso Puppy gezondheid en fitness

beste voeding voor cane corso puppy

Het beste voer voor Cane Corso puppy gezondheid wordt samengesteld voor grote rassen, met drukke hersenen en lichamen. Het oorspronkelijke doel van de Cane Corso was het beschermen van vee en eigendommen. Ze moesten ook groot, moedig en fit zijn.

Voor een gezonde groei hebben ze een vetrijk dieet nodig, dat ook relatief eiwitrijk is. Maar je moet niet doorslaan in voedingsstoffen of hoeveelheden!

Beste voer voor Cane Corso Puppy’s

De voeding van uw puppy is een ongelooflijk belangrijk onderdeel van hun verzorging. Een volgroeide Cane Corso kan 27,5 centimeter hoog worden en tot 110 pond wegen. Pups van grote rassen moeten zorgvuldig uitgebalanceerd voedsel krijgen, dat voldoende van de juiste voedingsstoffen geeft, maar niet te veel. Grote rassen zijn gevoelig voor gewrichtsproblemen, en vaak ook voor hartproblemen. Snelle groei en overgewicht kunnen deze veel erger maken.

Puppyvoer voor grote of reuzenrassen is daarom de beste keuze voor een Cane Corso pup in ontwikkeling. Deze honden zijn ook gevoelig voor opgeblazenheid en huidaandoeningen, dus het beste puppyvoer voor Cane Corso honden zal ook hiermee rekening houden.

De Top 5 Puppyvoeding voor Cane Corso’s

Heb je haast? Hier zijn onze top keuzes voor dit prachtige ras:

Wat is het beste voer voor Cane Corso pups?

Uw puppy thuisbrengen

Wanneer u uw puppy thuisbrengt, zal uw fokker u wat van hun huidige voer geven. Houd ze de eerste paar dagen dat ze thuis zijn op dit voer. Het is niet erg als het niet uw ideale keuze is. Het is maar tijdelijk en het zal uw pup helpen zich in te werken.

Als ze geen maagklachten hebben en goed wennen, kun je over een paar dagen overstappen. Maak de overgang geleidelijk, door in de loop van een week een kwart, dan de helft en dan driekwart van elke portie om te wisselen. Verhoog de verhoudingen alleen als de ontlasting van uw pup stevig en vast blijft!

De beste voeding voor Cane Corso puppy gezondheid

Zodra uw pup bij u thuis met zijn poten onder de tafel staat, kunt u overstappen op het voer van uw keuze. Uiteraard speelt het budget een rol, maar de grootste beslissing is welk merk het beste bij uw pup past. Probeer er een te vinden die ontworpen is voor grotere rassen.

U zult geen specifieke formule voor Cane Corso’s vinden, omdat ze momenteel niet veel voorkomen. Maar je kunt die voor soortgelijke rassen proberen, zoals de Dogue de Bordeaux bijvoorbeeld, als je er een tegenkomt. Must pups worden opgevoed met brokken, dus laten we daar beginnen.

Beste droogvoer voor Cane Corso Puppy’s

De meeste pups doen het heel goed op een aangepaste brok. Het is handig, goed geprijsd, gemakkelijk te bewaren en maakt training gemakkelijk. Probeer de eerste paar weken van het leven van uw pup hun dagelijkse brokjesrantsoen te gebruiken als trainingssnoepjes. Geef ze niet zomaar in een bakje. Dit zal helpen om overvoeding te verminderen, en de versterkende band tussen jullie te vergroten.

Hill’s Science Diet

Een uitstekende keuze voor een groot ras is Hill’s Science Diet*. Deze brokken zijn speciaal samengesteld voor grotere honden. Boordevol met alle voedingsstoffen die ze nodig hebben, en ontworpen om een gezonde groei en ontwikkeling te ondersteunen.

Het bevat glucosamine en chondroïtine, die sterke en gezonde gewrichten bevorderen. Hill’s Science Diet bevat ook geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleuren of smaakstoffen. Een formule als deze maakt het beste puppyvoer voor Cane Corso honden.

Diamond Naturals Puppyvoer voor grote rassen

Diamond Naturals* is een in de VS gevestigd bedrijf. Hun puppyvoer voor grote rassen is rijk aan lam en bevat optimale aminozuren voor magere, sterke spieren. Ze hebben geen opvulling of vulstoffen, tarwe, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Dit puppy-specifieke recept zit vol gezonde extra’s voor uw groeiende Cane Corso. Inclusief chondroïtine en glucosamine voor een gezonde ontwikkeling van de gewrichten.

Beste voer voor Cane Corso Puppy’s met gevoelige magen

Sommige puppy’s hebben moeite met het verteren van hun voedsel. Veel grotere honden zoals Cane Corso’s hebben moeite met matigen, en slokken hun voedsel te snel op. Dit kan leiden tot een gevoelige maag en ziekte als gevolg.

Andere honden hebben gewoon van nature een gevoelige spijsvertering, en hebben moeite met het verwerken van standaard formules. Gelukkig zijn er puppyvoeders ontworpen om deze problemen tegen te gaan.

Purina SmartBlend Groot Puppyvoer

Purina maakt uitstekende gespecialiseerde hondenvoeders.* Deze formule is geweldig voor puppy’s van grote rassen.

Kip is het hoofdingrediënt in deze brokken. Het bevat ook rijst voor een gemakkelijke vertering. Het eiwitrijke recept heeft toegevoegde glucosamine voor gezonde gewrichten.

Eukanuba Groot Puppyvoer

De eiwitbronnen die worden gebruikt voor Eukanuba’s droge puppyvoeding* zijn van dierlijke oorsprong, vooral om een sterke spierontwikkeling te bevorderen. Optimale hoeveelheden Omega-3 en Omega-6 vetzuren uit visolie zijn in de voeding opgenomen voor een gezonde huid en een glanzende vacht.

De prebiotica en natuurlijke bietenpulp zorgen voor vezels, die uw pup gemakkelijk kan opnemen. Dit zou gevoelige magen moeten helpen om hun diner beter te verteren.

Beste Natte Cane Corso Puppyvoeding

Niet alle honden gedijen goed op gedroogde brokken, en niet alle eigenaren geven er de voorkeur aan. Nat puppyvoer komt in blikjes of zakjes. Sommige kieskeurige eters zijn gelukkiger met deze meer vochtige optie.

Blue Wilderness Puppyvoeding

Blue Homestyle natvoer* gebruikt uitgebeende kip als hoofdingrediënt. Dit natvoer voor Cane Corso pups bevat ook geselecteerde groenten en fruit voor antioxidanten en essentiële vitaminen.

Blue Wilderness puppyvoer bevat geen graan, kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Purina Pro Plan Focus

Dit smakelijke puppyvoer is hoog in eiwitten*.

Kip is het hoofdingrediënt, samen met andere kwaliteitsingrediënten. Met kleine porties is het gemakkelijk te bewaren en uit te delen.

Beste voer voor Cane Corso Puppy Honden

Cane Corso’s zijn een sterk, beschermend en actief ras. Het beste voer voor Cane Corso puppy’s bevordert een gestage groei van grote rassen. Het zal veel eiwitten en vet bevatten, en weinig koolhydraten. En ze zullen ook van de smaak houden.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Lezers hielden ook van

Referenties

  • American College of Veterinary Surgeons, “Gastric Dilation-Volvulus”.
  • Veterinary and Comparative Orthopedics and Traumatology, Genevois, J.P., Remy, D., Viguier, E., et al., 2008, “Prevalence of Hip Dysplasia According to Official Radiographic Screening among 31 Breeds of Dog in France”.
  • De Cane Corso Vereniging van Amerika
  • Merck Veterinary Manual, “Schurft bij Honden en Katten”.