Beste voeding voor Border Collie Puppy’s

beste voeding voor border collie pupsHet beste voer voor Border Collie puppy’s zal altijd een voer zijn dat speciaal is samengesteld om te voldoen aan de voedingsbehoeften van puppy’s van middelgrote en grote rassen met veel energie.
Wanneer u uw Border Collie pup een nutritioneel geschikt, door de dierenarts goedgekeurd dagelijks dieet geeft, kunnen deze slimme, behendige, loyale en liefhebbende honden tot 15 jaar of langer leven!
Vooral voor nieuwe Border Collie eigenaren kan het soms lijken alsof er een steile leercurve is! Van het verzamelen van puppybenodigdheden tot dierenartsbezoeken.
Zindelijk maken tot het kiezen van de beste voeding voor Border Collie puppies.
Elke dag brengt zoveel nieuwe uitdagingen met zich mee.
Daar zijn wij voor! Om u te helpen met vertrouwen het beste voer voor Border Collie puppies te kiezen. Zodat u die taak van uw nieuwe puppy to-do lijst kunt schrappen!
De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Beste hondenvoer voor Border Collie Puppies

Het kiezen van het beste voer voor Border Collie puppy honden wordt gemakkelijker als je precies weet waar je op moet letten.
De officiële gezondheidsverklaring van de rasvereniging zegt dat Border Collies, zoals veel honden van middelgrote rassen, gevoelig zijn voor gewrichtsproblemen.
Gezichtsproblemen kunnen ook voorkomen bij dit hondenras. Geef uw Border Collie puppy daarom een voeding met toegevoegde voedingsstoffen ter ondersteuning van de gezondheid van ogen en gewrichten.
Pups van middelgrote tot grote rassen kunnen op volwassen leeftijd structurele problemen ontwikkelen als hun groei in de puppytijd niet zorgvuldig onder controle wordt gehouden.

Wat betekent dit voor uw pup?

Simpel gezegd wil je een formule voor puppyvoeding voor grote rassen kiezen die je pup niet te snel laat groeien.
Dat kan extra druk uitoefenen op botten, spieren of gewrichten.
In sommige kringen is de grens voor een “puppy van een groot ras” 70+ pond op volwassen leeftijd, maar in andere kringen wordt de grens gelegd bij 50 pond.
Bij deze specifieke gezondheidsproblemen moet u uw dierenarts ook om specifieke voedings- en supplementaanbevelingen vragen.
Ook deze voedingsstoffen kunnen nuttig zijn als u ze vindt in een hoogwaardig recept voor puppyvoer voor grote rassen:

  • Glucosamine-Chondroïtine
  • Omega-3 vetzuren (visolie, waaronder DHA en EPA)
  • Avocado soja unsaponifiables (ASU’s)
  • Antioxidanten
  • Luteïne (een bestanddeel van ei-eiwit)
  • Goed uitgebalanceerde calcium:fosfor en eiwit:vet verhoudingen (recept voor puppy’s van grote rassen)

Border Collie voedselvereisten voor puppy’s

Tenzij uw dierenarts specifiek anders adviseert, is de slimste aanpak wanneer u uw Border Collie puppy voor het eerst mee naar huis neemt, om door te gaan met hetzelfde voedingsschema en voedingsmerk dat de fokker gebruikte.
Dit zal uw pup helpen om met de minste stress en verstoring aan zijn nieuwe huis en gezin te wennen.
Als u toch van voeding wilt veranderen, wacht dan minstens vier weken.
Plan dan de overgang over een week.
U kunt het oude voer mengen met het nieuwe voer.
Verschuif de percentages geleidelijk totdat uw puppy aan het eind van de week alleen nog maar het nieuwe voer eet.
De meeste jonge pups worden tijdens het spenen minstens drie keer per dag gevoerd.
Vanaf ongeveer zes maanden begint een puppy twee keer per dag te eten.
Het kan nodig zijn om de porties aan te passen aan het aantal voedingen.
Zorg ervoor dat uw Border Collie voldoende calorieën binnenkrijgt.

Border Collie Puppy Voedsel Hoeveelheid

Als u op een nieuw voedingsmerk overstapt, let dan altijd goed op de voedingsinstructies van de fabrikant.
Deze zijn meestal gebaseerd op de leeftijd en/of het gewicht van uw pup.
Border Collies hebben als ras een lange geschiedenis van werken naast “hun” mensen in landbouw, veeteelt, jacht en bewaking.
Deze honden gedijen echt als ze een dagelijkse taak hebben en/of veel dagelijkse activiteiten en verrijking.
Zoals in dit artikel wordt uiteengezet, is er altijd een risico dat uw Border Collie-pup kilo’s aankomt als er te veel eten en te weinig beweging is.
Gemiddeld weegt een volwassen Border Collie tussen de 30 en 55 pond.
Het gewicht kan van pup tot pup verschillen, afhankelijk van ouders, geslacht, geboortevolgorde, voeding, genetica en andere factoren.
Daarom kan het verstandig zijn om samen met uw dierenarts het ideale gewicht van uw pup vast te stellen.
Werk vervolgens samen om de porties per voeding af te stemmen op het handhaven van dat gewicht terwijl uw pup opgroeit.
beste voeding voor border collie pups

Beste Droge Border Collie Puppyvoeding

Deze drie hoog gewaardeerde, populaire en vertrouwde merken droog puppyvoer voor grote rassen bieden elk een uitgebalanceerd recept voor een gezonde, beheerste puppygroei.

Science Diet

Hill’s Science Diet Large Breed Puppy Food.* Dit is een hoog gewaardeerde, door dierenartsen aanbevolen droge puppyvoeding voor grote rassen.

Het bevat glucosamine en chondroïtine van natuurlijke oorsprong plus antioxidanten voor ondersteuning van de gewrichten en het gezichtsvermogen.
Deze voeding bevat ook de juiste calcium:fosfor verhouding voor een gecontroleerde botgroei bij pups van grote rassen.

Nutro Wholesome Essentials

Nutro Wholesome Essentials Large Breed Puppy.* Dit speciaal samengestelde, hoog gewaardeerde puppyvoer voor grote rassen bevat glucosamine/chondroïtine van natuurlijke oorsprong.

De basis is hele kippeneiwitten met toegevoegde omega-3 vetzuren en calcium om de botgroei tot de volwassenheid in goede banen te leiden.
Het recept bevat ook verschillende superfoods die waardevolle antioxidanten toevoegen aan het dieet van uw puppy.

Wellness Compleet

Wellness Complete Health Natural Dry Large Breed Puppy Food.*
Dit puppyvoer voor grote rassen wordt zeer gewaardeerd door hondeneigenaren en hun pups.
Dit voer biedt een grotere brok die voor grotere pups gemakkelijker te kauwen is. Het heeft een basis van zalm, kip en rijst.

Bovenal zit het vol met omega-3 vetzuren, antioxidanten en de juiste calcium:fosfor en eiwit:vetgehaltes. Deze voeding zorgt voor een gezonde, gestage groei en ontwikkeling terwijl uw puppy opgroeit.

Beste Natte Border Collie Puppyvoeding

Nat Border Collie puppyvoer kan een waardevolle component toevoegen aan het dieet van uw opgroeiende puppy.
Het vochtgehalte van natvoer biedt u een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw puppy altijd gehydrateerd blijft.
En omdat natvoer superlekker is, is het ook een geweldige trainingstraktatie!
Natvoer zorgt ervoor dat uw puppy gewend raakt aan het eten van verschillende texturen. Dit kan nuttig zijn als u op latere leeftijd van hondenvoer moet veranderen.
Omdat nat puppyvoer meestal wordt geserveerd als aanvulling op de maaltijd of als traktatie, in plaats van als een op zichzelf staande maaltijd, moet u ervoor zorgen dat het natvoer dat u kiest van hoge kwaliteit is en dat uw dierenarts het goedkeurt.

Merrick Classic

Merrick Classic Grain Free Canned Dog Food Puppy Plate.* Dit graanvrije natte hondenvoer bevat veel lekkere hele eiwitten, superfoods en toegevoegde vitaminen/mineralen.

Het is een voedzame natte stamppotformule op basis van licht verteerbare zoete aardappel.

Whole Earth Farms

Whole Earth Farms Grain Free Canned Dog Food Puppy Recipe.* Dit graanvrije natte puppyvoer wordt geserveerd in een zeer smakelijk brood.

Het kan zijn eigen complete en uitgebalanceerde maaltijd zijn of een topper voor droog puppyvoer. Dit recept bevat drie eiwitten naast veel superfood groenten en fruit voor extra antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Canidae

CANIDAE Grain Free PURE Dog Wet Food for Puppies.* Dit graanvrije dieet met beperkte ingrediënten nat puppyvoer is een perfecte keuze als uw pup vermoedelijke allergieën of gevoelige maagproblemen heeft.

Het recept bevat echte kippeneiwitten met veel vitaminen en mineralen.

Beste voer voor Border Collie Puppy’s met allergieën

Onder bepaalde omstandigheden kan het zinvol zijn om uw Border Collie puppy graanvrij voer te geven.
Als uw puppy bijvoorbeeld tekenen van huid- of voedselallergie begint te vertonen, kan uw dierenarts een graanvrij dieet proberen.
Hierdoor worden bekende allergenen zoals tarwe, soja en maïs geëlimineerd om te zien of de allergieën afnemen.
Als u besluit een graanvrij puppy dieet te gaan volgen, dan biedt elk van deze drie vertrouwde merken een geweldig recept om met uw dierenarts over te praten!

Blue Wilderness

BLUE Wilderness High Protein Grain Free Puppy Dry Dog Food.* Dit graanvrije puppyvoer is een speciale mix van brokken en LifeSource Bits.

Ze voegen antioxidanten, vitaminen en mineralen toe voor extra voeding en smaak. Dit recept bevat ook toegevoegde omega-3 en omega-6 vetzuren.

Instinct Raw Boost

Instinct Raw Boost Graanvrij Recept Natural Dry Dog Food Large Breed Puppy.* Dit recept voor puppyvoer voor grote rassen bevat echte gevriesdroogde rauwe kippeneiwitten.

De brokken hebben een uitgebalanceerde eiwit:vet verhouding voor een gezonde groei en ontwikkeling.
Extra toegevoegde DHA/omega vetzuren helpen bij het gezichtsvermogen en de gezondheid van de gewrichten, naast veel antioxidanten en vitaminen/mineralen.

Holistic Select

Holistic Select Natural Dry Dog Food Large & Giant Breed Puppy.* Deze natuurlijke puppyvoeding is vrij van tarwe, tarwegluten, vulstoffen, vleesbijproducten en kunstmatige ingrediënten.

Daarnaast kunnen de spijsverteringsenzymen en prebiotica/probiotica problemen met voedselallergieën en/of een gevoelige maag verlichten. Omega vetzuren en superfood antioxidanten helpen bij de gezondheid van de gewrichten en het gezichtsvermogen.

Beste voer voor Border Collie Puppy’s

Wij hopen dat u dit artikel over het kiezen van het beste voer voor Border Collie puppy’s nuttig en informatief heeft gevonden bij het kiezen van het voer voor uw nieuwe puppy!
Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Gerelateerde artikelen

Bronnen

Bianca, R., et al, “Over de Border Collie,” American Kennel Club, 2018.
Ramas, L., “Officiële rasgezondheidsverklaring: Border Collie,” Border Collie Society of America, 2016.
Wooten, S., DVM, “Gewrichtssupplementen voor honden: The helpful vs. the hype,” Veterinary Medicine DVM 360, 2017.
Wang, W., “Antioxidant suppletie verhoogt retinale reacties en vermindert refractieve fout veranderingen bij honden,” Journal of Nutritional Science, 2016.
Buzhardt, L., DVM, “Nutritional Requirements of Large and Giant Breed Puppies,” VCA Animal Hospital, 2018.