Beste shampoo voor vachten en huid van Rottweilers

beste shampoo voor rottweilers

De beste shampoo voor Rottweilers geeft ze een goed schone vacht, terwijl het zacht is voor hun tere huid.

Als het op shampoos voor honden aankomt, is niet zomaar elke shampoo goed. Verschillende hondenrassen hebben verschillende soorten vachten die unieke zorg nodig hebben om gezond en glanzend te blijven.

Rottweilers zijn niet anders.

Ze hebben een halflange en grove vacht die regelmatig gebaad moet worden, maar niet zoveel dat de natuurlijke oliën van hun gevoelige huid worden ontdaan.

Dus, wat IS de beste shampoo voor Rottweilers?

Welke formules moeten gebruikt worden voor huidirritaties, en welke zijn zacht genoeg voor regelmatig gebruik?

We beantwoorden deze vragen en geven je in dit artikel een aantal goed beoordeelde voorbeelden van Rottweiler shampoo.

Al deze producten zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links gemarkeerd met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Rottweiler huid en vacht

Rottweilers hebben een dubbele vacht.

Ze hebben een kortere ondervacht en een iets langere bovenvacht.

In tegenstelling tot sommige andere honden met een dubbele vacht, zoals Labradors, hebben Rotties alleen de ondervacht op hun nek en bovenbenen.

Gelukkig is hun vacht niet super dik, en is hij relatief gemakkelijk schoon te houden.

Maar de reden dat je een Rottweiler misschien wat vaker in bad moet doen, kan te maken hebben met hun huid.

Huidproblemen

Sommige Rottweilers hebben namelijk een gevoelige huid. Het ras als geheel is gevoelig voor een aantal huidproblemen.

Volgens een onderzoek van de Kennel Club behoorden huidaandoeningen als cysten, overgevoelige huidaandoening, otitis externa, en acute vochtige dermatitis tot de meest gemelde aandoeningen.

Hot spots

Bovendien hebben Rottweilers de neiging een zeer hechte band te vormen met een of meer van hun familieleden.

Als ze niet de hoeveelheid aandacht krijgen waar ze naar verlangen, kunnen ze verlatingsangst ontwikkelen, wat zich kan uiten in de vorm van overmatig likken of jeuk.

Door overmatig likken of jeuk kunnen open zweren op de huid ontstaan, die nog meer geïrriteerd raken door meer likken en jeuk als de hond zich gestrest voelt, waardoor een vicieuze cirkel van irritatie ontstaat.

Deze cyclus veroorzaakt de gevreesde pyotraumatische dermatitis, meestal aangeduid als “hot spots”, en hot spots zijn zeker waargenomen bij Rotties.

Volgens een studie uit 2004 van 44 honden die zich presenteerden met hot spots, waren Rottweilers de meest vertegenwoordigde rassen.

Hoe vaak moet je een Rottweiler in bad doen?

Rottweilers zijn niet de moeilijkste om schoon te houden, wat goed is, want ze moeten niet te vaak in bad om hun huid en vachtolie intact te houden.

De meeste hondenrassen met een gemiddelde vacht, zoals Rottweilers, kunnen wekelijks tot eens in de vier tot zes weken in bad worden gedaan.

Sommige eigenaren kiezen ervoor hun honden alleen in bad te doen als ze een beetje gaan stinken, en houden hun hond tussen de baden door meestal schoon met doekjes of sponsjes.

Als een hond echter huidallergieën of irritaties heeft, dan kan uw dierenarts u opdragen hem vaker te baden met medicinale shampoo dan de hierboven genoemde schema’s.

Wij raden u aan met uw dierenarts te overleggen om vast te stellen hoeveel baden te veel is voor de behoeften van uw specifieke Rottie.

Wat is de beste shampoo voor Rottweilers?

Nu we de algemene huid- en vachtbehoeften van de Rottweiler hebben vastgesteld, evenals een algemeen idee van hoe vaak dit ras in bad moet, is het tijd om te praten over de beste shampoo voor Rottweilers.

Vanwege hun neiging tot gevoelige huid en de aanwezigheid van een dubbele vacht, is de beste shampoo voor Rottweiler honden zacht, maar sterk genoeg om door de grove vacht heen te komen.

Er zijn enkele sterkere shampoos met medicinale werking verkrijgbaar, maar voor regelmatig baden zou je kunnen zoeken naar een volledig natuurlijke of gevoelige-huidformule die de huid van je hond niet laat uitdrogen.

En laten we puppy’s niet vergeten, die mogen alleen gewassen worden met puppy-specifieke shampoos en alleen als ze oud genoeg zijn om in bad te gaan.

Beste shampoo voor Rottweiler honden – medicinale formules

Als uw Rottweiler lijdt aan een vervelende huidaandoening die zijn huid jeukend of geïrriteerd maakt, zal elke willekeurige shampoo niet voldoende zijn om zijn huid gehydrateerd en genezend te houden.

Hij heeft een shampoo nodig die speciaal is afgestemd op zijn specifieke huidprobleem, maar die niet superuitdrogend is.

Wij bevelen de volgende medicinale, maar zachte shampoos voor Rottweilers aan:

Pawstruck Anti-jeuk Shampoo

Deze door dierenartsen aanbevolen, anti-jeuk shampoo* bevat Chloorhexidine 2% om bestaande, door bacteriën veroorzaakte huidproblemen te behandelen.

En Ketoconazol 1% om bestaande schimmelproblemen te behandelen, terwijl aloë vera en vitamine E de geïrriteerde huid kalmeren.

En als bonus laat de komkommer-meloengeur je hondje superfris ruiken!

Pawstruck is ook wreedheid-vrij in productie en verpakking.

Strawfield Chloorhexidine Medicated Shampoo

Voor Rotties met hot spots bevat deze door de dierenarts aanbevolen shampoo* een iets hogere concentratie chloorhexidinegluconaat (4%) om de klus te klaren.

U kunt deze jeukstillende formule gebruiken voor zowel spot treatments als all-over baden, en het is zelfs zacht genoeg voor het reinigen van de oren van uw pup!

Nootie Dermatology Solutions Medicated Anti-Itch Shampoo

Als u op zoek bent naar een medicinale shampoo* die geschikt is voor zelfs de meest gevoelige huid, maar met maximale anti-jeuk eigenschappen, zoek dan niet verder!

Deze zeepvrije formule bevat colloïdale havermout (haver die superfijn gemalen en vervolgens gekookt is), die de huid op natuurlijke wijze helpt te kalmeren en te hydrateren. Lidocaïne en Pramoxine HCL zorgen voor extra verlichting van jeuk.

Beste shampoo voor Rottweiler honden – volledig natuurlijke medicinale formules

Als de typische medicinale shampoos te hard zijn voor de jeukende of anderszins geïrriteerde huid van uw Rottweiler, of als u een medicinale shampoo wilt gebruiken maar zonder de chemicaliën, dan hebben we goed nieuws voor u!

Hier zijn enkele medicinale shampoos die alleen maar natuurlijke ingrediënten hebben:

Bio-Care Natuurlijke Medicinale Hondenshampoo

Deze hydraterende, chemicaliënvrije shampoo* zit boordevol voedende ingrediënten, waaronder Dode Zee-mineralen en een mix van plantaardige oliën, die helpen om puistjes, dermatitis of gewoon een droge huid te verzachten.

Als je je zorgen maakt over de essentiële oliebestanddelen, stelt de fabrikant dat de shampoo volledig niet giftig is en ontwikkeld is onder FDA-gecertificeerde richtlijnen.

Bovendien heeft het meer dan 200 4+ sterren beoordelingen van gelukkige klanten die er bij zweren voor hun jeukende hoektanden.

Huisdieren zijn ook kinderen Premium huisdier havermout shampoo

Hier is een shampoo en conditioner* in één fles!

Nog een formule op basis van havermout, deze bevat ook baking soda (waardoor je hond echt schoon ruikt), aloë vera.

En kokosnoot voor een chemisch-vrije methode om de jeuk van uw hond te stoppen!

De fabrikant stelt dat deze shampoo favoriet is bij dierenartsen en dierentrimmers, dus waarom zou je het niet eens proberen?

Plus, als je een foto van je huisdier instuurt, doneren ze een deel van de winst aan een kat of hond met kanker – onderdeel van hun “huisdieren helpen huisdieren” initiatief.

Beste shampoo voor Rottweiler honden – zachte formules

Misschien heeft je Rottie geen hot spots of huidallergieën, maar is haar huid gemakkelijk geïrriteerd door hardere shampoos, of misschien heeft ze van nature een droge en schilferige huid.

Als dit jouw pooch is, dan kun je overwegen om alleen shampoos te gebruiken met niet-irriterende ingrediënten, zoals havermout.

Hier zijn een paar opties die gunstig kunnen zijn voor een Rottweiler met gevoelige huid:

Healthy Breeds Havermout en Aloë Hondenshampoo

Met als belangrijkste ingrediënten havermout en aloë vera, is deze shampoo* speciaal afgestemd op de behoeften van Rottweilers waarvan de huid geen agressieve chemicaliën kan verdragen.

Sommige productrecensenten stelden dat de shampoo heerlijk ruikt en dat een klein beetje lang meegaat, zodat ze het niet erg vinden om wat meer uit te geven aan een niet-medicamenteuze shampoo.

Deze formule is mild genoeg om te worden gebruikt in combinatie met andere huid- en vachtproducten, zoals vlooienbehandeling.

Beste shampoo voor Rottweiler pups

Zoals we eerder in dit artikel hebben vermeld, moet je extra voorzichtig zijn bij het baden van puppy’s, vooral kleine Rottweiler puppy’s!

Net als menselijke baby’s hebben puppy’s “no tear” shampoos nodig die zacht genoeg zijn om op hun kleine gezichtjes te gebruiken, zonder dat hun ogen kunnen prikken.

Hier zijn enkele puppy shampoos die gemakkelijk zouden moeten zijn voor de tere huid van een Rottweiler pup:

Wahl Dog/Puppy Shampoo Gentle Formula

Deze puppyshampoo* is gemaakt van plantaardige ingrediënten, zoals korenbloem en aloë vera, die allemaal zijn goedgekeurd voor menselijk gebruik.

Veel tevreden klanten hebben opgemerkt dat dit product niet alleen hun jeukende pups van het krabben afhield, maar ook hun vacht heel zacht maakte, zelfs bij honden met van nature stug haar!

Burt’s Bees Kalmerende Hot Spot Shampoo

Als je een puppy hebt die ook last heeft van hot spots, dan ben je bij Burt’s Bees* aan het juiste adres!

Deze niet-chemische shampoo bevat zowel appelciderazijn als aloë vera, die helpen bij het hydrateren van de huid en het verminderen van de jeuk en het prikken bij hot spots.

Hoewel deze shampoo niet specifiek gericht is op puppies, is hij zacht genoeg voor zowel kleine als grote honden.

Oster Oatmeal Essentials Shampoo

Dit is een andere havermout shampoo,* maar het is speciaal gemaakt voor puppies!

Havermout extract, rozemarijnblad extract, en tarwe-eiwit combineren om een zachte en zachte shampoo te maken die uw puppy lekker schoon krijgt!

De geur van babypoeder zorgt ervoor dat uw stinkende pup ook fris ruikt na zijn bad.

De fabrikant raadt aan dit product alleen te gebruiken bij pups van minimaal acht weken en ouder.

beste shampoo voor rottweilers

Beste Shampoo voor Rottweilers

Om de huid en de vacht van een Rottweiler schoon en gezond te houden, moet u de juiste shampoo gebruiken.

Sommige Rottweilers hebben een gevoelige huid, huidallergieën, of een neiging tot dwangmatig krabben of likken als gevolg van verlatingsangst.

Elk van deze aandoeningen kan betekenen dat hun huid de hardere chemicaliën in sommige shampoos niet aankan.

Maar wat als je hondje een huidaandoening heeft waarvoor een medicinale shampoo nodig is?

Wat als uw Rottie veel tijd buiten doorbrengt en regelmatig in bad moet om uw huis niet te laten stinken?

Gelukkig zijn er genoeg medicinale, geheel natuurlijke en gevoelige-huid-shampoos die aan de behoeften van een Rottweiler zouden moeten kunnen voldoen.

Eenvoudig gezegd, de beste shampoo voor Rottweilers is die welke zowel eventuele huidirritaties verzacht als zacht genoeg is voor regelmatig gebruik, indien nodig.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.