Beste Hondenvoer voor Shih Tzu Puppy’s, Volwassenen en Senioren

beste voeding voor shih tzu

Het beste hondenvoer voor Shih Tzu pups, volwassenen en senioren is een voer dat hen een complete voeding geeft, in een smakelijke en licht verteerbare vorm. Het zijn kieskeurige eters, dus smaak is belangrijk. We hebben de schappen van supermarkten afgestruind, lokale markten bezocht en online gewinkeld om de allerbeste voeding voor Shih Tzu honden van elke leeftijd te vinden. Deze aanhankelijke kleine leeuwhondjes zijn een klein ras dat vaak allergieën, gevoelige magen en gewichtsproblemen heeft. Wij helpen u bij het kiezen van natte, droge, rauwe of graanvrije opties die het beste passen bij de ontwikkeling van uw levendige schoothondje. Onze beste keuzes zijn hoog in eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, maar laag in koolhydraten en vulstoffen, om hun tanden en vacht gezond te houden, evenals hun lichaam.

Inhoud

De Shih Tzu is een klein hondenras dat tussen de 9 en 16 pond weegt als het volwassen is. Ze staan bekend om hun speelse persoonlijkheden en hun prachtige vacht. Helaas zijn ze ook berucht om hun gevoelige maag. Veel eigenaren besteden uren aan het zoeken naar het beste voer voor Shih Tzu honden. Dit artikel over het beste hondenvoer voor Shih Tzu pups, volwassenen en senioren is bedoeld om u een deel van het werk uit handen te nemen.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu volwassenen

Omdat een Shih Tzu een speelgoedhond is, kan wat er voor u uitziet als een minuscule portie voedsel, in de ogen van uw kleine pup het equivalent zijn van een feestmaal. Helaas zijn te grote porties een van de grootste oorzaken van overgewicht bij de Shih Tzu. Ze eten graag, en zijn vooral dol op traktaties! Shih Tzu honden zijn niet overdreven actief. Hoewel ze regelmatig beweging nodig hebben, verbruiken ze niet veel energie omdat ze kleine, eerder rustige honden zijn.


Beste hondenvoer voor Shih Tzu gezondheid

Shih Tzu eigenaren kunnen worstelen om voedsel te vinden dat geen onrust veroorzaakt bij hun gevoelige spijsverteringsstelsel. Sommige Shih Tzu kunnen ook voedselallergieën ontwikkelen. En anderen zijn gewoon kieskeurige eters.

Hoewel het niet gegarandeerd is dat uw Shih Tzu problemen zal hebben met hun maaltijden, is het toch een goed idee om een dieet te kiezen dat geschikt is voor hun kleine gestalte en delicate spijsvertering. Maar zelfs als uw Shih Tzu gespaard blijft van de gevoelige spijsvertering en voedselallergieën waar dit ras bekend om staat, kan gewichtstoename op zichzelf ook een trigger zijn voor een heleboel ernstige gezondheidsproblemen.

Het is dus het beste om te kiezen voor voeding die niet te veel calorieën bevat. In de rest van dit artikel zullen we deze kwesties behandelen en kijken naar het kiezen van voedsel dat kan helpen om de kans op spijsverteringsproblemen en problemen met gewichtsbeheersing te verminderen.

Shih Tzu hondenvoer keuzes

Niet alle voeding is natuurlijk gelijk geschapen. En zelfs de methode waarop voeding wordt toegediend verschilt naargelang de keuze van de eigenaar. Er is bijvoorbeeld veel meer aan modern hondenvoer dan “nat of droog”.

Huisdiereigenaren moeten tegenwoordig kiezen tussen brokken en blik, graanvrij of niet, rauw of gekookt. Natuurlijk is het aan het individu om onderzoek te doen en te bepalen wat de beste weg is voor hun hond.

En het is altijd een goed idee om uw dierenarts te raadplegen. Dit is vooral belangrijk bij het kijken naar Shih Tzu voer, omdat het beste voer voor Shih Tzu puppy honden zal verschillen van het beste Shih Tzu hondenvoer voor volwassenen of senioren. En zelfs binnen die leeftijdsclassificaties kan uw individuele hond meer baat hebben bij het ene voer dan bij het andere.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu

Beste Droge Hondenvoer Voor Shih Tzu Volwassenen

Royal Canin en Eukanuba zijn twee van de beste merken hondenvoer voor Shih Tzu op de huisdierenvoedingsmarkt van dit moment. U kunt niet verkeerd gaan met deze gezonde, smakelijke droogvoer opties.

Royal Canin Shih Tzu Voedsel

Dit Royal Canin hondenvoer* is ontwikkeld om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van dit hondenras. Shih Tzu staan erom bekend dat ze een grote tong hebben voor hun mond, wat het oppakken van regulier droog hondenvoer kan bemoeilijken. Dit Shih Tzu voer brokjes heeft een vorm die voor dit ras gemakkelijk te pakken is, en het helpt ook de tanden van uw hond schoon te houden. Het is ontworpen om te worden gevoerd aan Shih Tzu honden van 10 maanden en ouder. U kunt kiezen uit een zak van 2,5 pond of 10 pond.

Eukanuba Hondenvoer

Eukanuba is een ander merk dat rasspecifieke voeding ontwikkelt voor verschillende behoeften van honden. Dit Yorkshire Terrier voer* is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van Shih Tzu op het gebied van voeding, gebit en brokjesgrootte. U kunt kiezen uit een zak van 3 pond, 10 pond of 30 pond.

Blue Buffalo Hondenvoer

Een derde optie voor droogvoer is deze keuze* van Blue Buffalo. Bekend omdat het graanvrij is en helemaal natuurlijk, zou dit een goede mogelijkheid kunnen zijn voor het beste Shih Tzu voer voor uw kleintje.

Beste natvoer voor Shih Tzu

U kunt kiezen of u uw Shih Tzu zowel droog- als natvoer geeft, of slechts één soort. Als u kiest voor natvoer, moet de portie Shih Tzu puppyvoer slechts 25% van elke maaltijd uitmaken, terwijl de overige 75% bestaat uit geweekte droge brokjes. U kunt dit percentage op aanwijzing van uw dierenarts aanpassen naarmate uw pup ouder wordt.

Newman’s Own natvoer

Het hoog gewaardeerde en populaire Newman’s Own Premium natvoer* is hoog in eiwitten en laag in koolhydraten, een mix die perfect is voor een Shih Tzu. Dit natvoer is 70% biologisch en vrij van kunstmatige ingrediënten of conserveringsmiddelen.

Hill’s Science Diet

Het Hill’s Science Diet hondenvoer* is samengesteld om te voldoen aan de voedings- en gewichtsbeheersingsbehoeften van kleine en speelgoedhondenrassen. Het primaire ingrediënt is mager eiwit om magere spiermassa op te bouwen zonder bulk toe te voegen. U kunt kiezen uit de smaken rundvlees of kip. Het wordt geleverd in een 12-pack van 5,8-ounce blikjes.

Beste rauwe hondenvoer voor Shih Tzu

Het rauwe voedsel dieet is tegenwoordig een populaire trend in het voeden van onze huisdieren, en daar zijn redenen voor. Omdat honden eiwitten nodig hebben als hun primaire voedingsbehoefte, is het voor veel eigenaren logisch dat een dieet op basis van rauw vlees een goede optie is om te overwegen. Natuurlijk is het altijd een goed idee om uw dierenarts te raadplegen. En vergeet niet dat alle honden volledige voeding nodig hebben, niet slechts één bron.

Beter Rauwvoer

Deze hondenvoer supplementenmix* is ontworpen om te gebruiken bij het thuis maken van uw eigen rauwe hondenvoer. Het is een gezonde aanvulling op rauwe diëten op basis van vlees.

Dr Harveys Rauw Hondenvoer

Deze voeding* is eveneens bedoeld als aanvulling op de rauwe voeding die u thuis voor uw hond maakt. De formule is van menselijke kwaliteit.

Primal Pet Foods

Deze rauwe gevriesdroogde kipformule nuggets* moeten worden gerehydrateerd voordat uw hond ze eet. Het zijn allemaal natuurlijke en smakelijke opties voor goed Shih Tzu hondenvoer.

Beste graanvrije voeding voor Shih Tzu

Het beste hondenvoer voor Shih Tzu van elke leeftijd zou wel eens een graanvrije optie kunnen zijn. We hebben er al een paar bekeken, maar hier zijn nog een paar uitstekende opties voor kleine rassen zoals je kleine vriend.

Solid Gold’s Graanvrij

Zou Solid Gold’s Grain Free Small Breed* het beste hondenvoer kunnen zijn voor de Shih Tzu leden van uw gezin? Het komt in verschillende smaken en maten, en heeft zelfs een droge optie. Dit geweldige voer is graan- en glutenvrij. Het is speciaal ontworpen voor kleine rassen.

Nature’s Variety Instinct kleine rassen

Nog een van de beste hondenvoer voor Shih Tzu opties is Nature’s Variety Instinct Small Breed.* Dit natte hondenvoer is graan- en glutenvrij, en heeft ook verschillende smaakopties.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu Puppy’s

Puppy’s hebben natuurlijk andere voeding nodig dan volwassenen, en als uw hond wat ouder wordt, zullen zijn behoeften weer veranderen. Meteen vanaf de puppytijd wilt u een hondenvoer voor Shih Tzu puppy eigenaren kiezen dat ten minste 22-25 procent mager eiwit bevat, en ten minste 8-10 procent gezonde vetten.

Naarmate uw puppy opgroeit, kunt u deze percentages naar beneden bijstellen zoals uw dierenarts of de fabrikant van het hondenvoer aanbeveelt. Er zijn ook enkele andere factoren die meespelen bij het kiezen van het beste voer voor Shih Tzu honden.

beste hondenvoer voor shih tzu

Merken die het beste hondenvoer voor Shih Tzu Puppies verkopen

Het kiezen van het beste hondenvoer voor Shih Tzu baby’s begint met ervoor te zorgen dat de formule is afgestemd op puppy’s van speelgoedrassen en hun speciale voedingsbehoeften. Al deze Shih Tzu voeding voor puppy’s formules kunnen volledig aan die behoefte voldoen. Bekijk voor meer informatie onze uitgebreide gids over Shih Tzu puppyvoeding.

Royal Canin Voor Puppy’s

Royal Canin for puppies* is de tegenhanger van het droge hondenvoer voor volwassenen dat hier eerder is vermeld. Het is ontworpen om aan Shih Tzu puppy’s te voeren vanaf een leeftijd van 8 weken tot een leeftijd van 10 maanden. Na die tijd kunt u overgaan op hetzelfde merk droog hondenvoer voor volwassenen. Royal Canin Shih Tzu puppyvoer wordt geleverd in een zak van 2,5 pond.

Iams Puppy

Dit populaire Iams puppyvoer* heeft kleine brokjes die gemakkelijker zijn voor jonge, tere mondjes. Het belangrijkste ingrediënt is kip en het is vrij van soja, tarwe, vulstoffen en kunstmatige ingrediënten. Dit voer wordt geleverd in zakken van 3,5 pond, 6 pond, 7 pond, 12,5 pond, 15 pond en 30,6 pond.

Rachel Ray Nutrish

Dit kip en bruine rijst recept van Rachel Ray* creëert een gezonde basis voor uw puppy terwijl hij of zij groeit. Het bevat echte gekweekte kip als eerste ingrediënt, en bevat ook antioxiderende groenten en fruit.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu senioren

Op zoek naar het beste hondenvoer voor Shih Tzu honden in hun jonge jaren? Net zoals Shih Tzu puppies specifieke voedingsbehoeften hebben, zo zal ook uw senior Shih Tzu baat hebben bij een specifieke senior formule hondenvoer. Deze drie opties voor hondenvoer voor Shih Tzu senioren houden rekening met ouder wordende gewrichten, afnemende activiteit en een verhoogde behoefte aan ondersteuning van het immuunsysteem.

Wellness Compleet Senior

Deze speciale formule Wellness Complete Health hondenvoer voor kleine rassen* bevat eiwitrijke brokken met toegevoegde glucosamine en chondroïtine voor gezonde gewrichten. U kunt kiezen uit verschillende smaken in een zak van 2, 4, 11 of 12 pond.

Hills Science Diet Senior

Dit populaire senior droogvoer* is ontwikkeld ter ondersteuning van de gewrichtsgezondheid en de werking van het immuunsysteem van senior honden van kleine rassen. Er is ook een tweede voer* voor volwassen/senior honden van 7+. U kunt voor beide voeders kiezen uit een zak van 4,5 pond of 7 pond.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu formaat

Hoewel de Shih Tzu klein is, is hij niet bepaald een speelgoedras, want hij weegt gemiddeld meer dan zeven pond. Natuurlijk is hij ook geen werkras! Nee, de Shih Tzu is schijnbaar speciaal ontworpen als schoothondje, met een rustig temperament en een aanhankelijk karakter. Over het algemeen kan dus worden verwacht dat hij relatief stevig is en geen speciale voedingsbehoeften heeft. De hier aanbevolen voeding zou alles moeten dekken wat hij moet hebben.

Hoeveel moet ik mijn Shih Tzu voeren?

De hoeveelheid voedsel die een Shih Tzu moet hebben verschilt afhankelijk van de individuele hond, zijn leeftijd en zijn gezondheid. We hebben al gelinkt naar een artikel over het voeren van een Shih Tzu puppyvoer. Als hij ouder wordt, zal hij meer en ander voer nodig hebben, speciaal samengesteld voor volwassenen. En zijn behoeften zullen weer veranderen naarmate hij ouder wordt.

Voor meer informatie over hoeveel u uw Shih Tzu moet voeren, bekijk dit artikel. Shih Tzu hebben de neiging tot overgewicht. Laten we eens kijken hoe u kunt zien of uw hond een gezond gewicht heeft.

Shih Tzu Gewicht en Dieet

Gemiddeld wegen Shih Tzu tussen de 9 en 16 pond. Natuurlijk hangt een gezond gewicht voor uw hond af van zijn gestalte. U kunt uw hond misschien wegen op uw badkamer weegschaal.

Maar het is ook een goed idee om hem te laten wegen wanneer u hem meeneemt voor zijn reguliere controle bij de dierenarts. Dit kan ervoor zorgen dat uw dierenarts eventuele gewichtsgerelateerde gezondheidsproblemen in de gaten houdt.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu gewichtsverlies

Omdat gewichtstoename een chronisch probleem kan zijn voor deze kleine honden, zijn hier een paar opties voor voeding voor gewichtsbehoud. Deze voeding verwijdert onnodige calorieën. In plaats daarvan richten ze zich op de noodzakelijke verhouding tussen eiwit en vet om uw hond te helpen zijn gewicht te verminderen en binnen een gezond bereik te houden.

Hills Science Diet Weight Management

Dit caloriearme droogvoer voor honden* bevat L-carnitine om een gezond lichaamsgewicht te bevorderen. Het is ook goed voor de motiliteit en de gezondheid van het hart.

Gewichtscontrole

Deze formule is een vetarm, caloriearm product met veel vezelrijke zoete aardappelen en echte kip als eiwit. Wij raden dit zeker aan als een van de beste voeding voor Shih Tzu opties.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu met gevoelige magen

Shih Tzu zijn zeker gevoelig voor gevoelige magen, zoals veel eigenaren kunnen beamen. Als je eigen pup terugkerende problemen heeft met het verteren van zijn voedsel, zorg er dan voor dat je je dierenarts betrekt bij wat de beste manier is om zijn voeding te kiezen. Ondertussen zijn hier een paar opties voor het beste voer voor Shih Tzu honden met een gevoelige maag.

Wellness Natuurlijk

De gezonde Wellness Core Natural* is volledig graanvrij en vrij van kunstmatige vulstoffen, ingrediënten of conserveringsmiddelen. Het is gemaakt in de VS en wordt ondersteund door de fabrieksgarantie. U kunt kiezen uit verschillende smaken, en er is ook een puppy- en vetarme optie. Het voer komt in een zak van 4 of 12 pond.

Diamond Naturals

Het speciaal geformuleerde Diamond Naturals Dry Food droogvoer voor volwassen honden van kleine rassen* heeft kleinere brokjes die rijk zijn aan voedingsstoffen en gemakkelijker te kauwen voor kleine rassen. Enthousiaste eigenaren zeggen dat hun honden dol zijn op dit voer. Het wordt geleverd in een zak van 18 pond.

Beste Hondenvoer Voor Shih Tzu Met Allergieën

Zoals elk raszuiver hondenras kan uw kostbare Shih Tzu pup vatbaar zijn voor bepaalde rasspecifieke gezondheidsproblemen, zoals voedselallergieën. Sommige Shih Tzu kunnen zonder problemen alles eten. Voor anderen kan het een constante uitdaging zijn om het beste voer voor Shih Tzu honden te vinden.

Een die geen allergische symptomen veroorzaakt, bijvoorbeeld. Als uw Shih Tzu last heeft van voedselallergieën, kunnen de hier uitgelichte Shih Tzu voedingsaanbevelingen een oplossing bieden voor dit veel voorkomende rassenprobleem. Dit zijn twee van de beste hondenvoeders voor Shih Tzu met gevoelige maag formules die vandaag beschikbaar zijn.

Wellness Eenvoudig Natuurlijk

De Wellness Simple Natural* heeft een beperkte ingrediëntenlijst om tegemoet te komen aan honden van kleine rassen met voedselgevoeligheden of allergieën. Er zitten geen gluten of tarwe, vulstoffen of kunstmatige ingrediënten in deze voeding en de brokjes hebben een kleiner formaat om makkelijker te grijpen en te kauwen. U kunt kiezen uit verschillende smaken in een zak van 4,5 pond, 10,5 pond, 24 pond of 26 pond.

Beste voeding voor Mini Shih Tzu

Het is mogelijk dat je een heel kleine Shih Tzu hebt. Sommige mensen noemen dit een teacup Shih Tzu, hoewel dit eigenlijk geen apart ras is. Vaak zijn “teacup” rassen ofwel gekruist met een ander, kleiner ras, of gefokt uit uitlopers. Uw miniatuur Shih Tzu heeft minder voer nodig dan een Shih Tzu van normale grootte, ongeacht het soort voer dat u hem geeft. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw teacup Shih Tzu een voeding te geven die speciaal gemaakt is voor speelgoedhonden.

Blue Buffalo

Dit is een “echt vlees eerst” formule van Blue Buffalo* die ervoor zorgt dat kleine en speelgoed rassen de voeding krijgen die ze nodig hebben. Het is gemaakt met alle natuurlijke ingrediënten, waaronder eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten.

Beste hondenvoer voor Shih Tzu

Zoals alle dingen die te maken hebben met de zorg voor uw Shih Tzu sidekick, kunt u verwachten dat de aanvankelijke steile leercurve meer en meer zal afnemen naarmate u meer kennis en vertrouwen krijgt.

beste voeding voor shih tzu honden en puppies

Onthoud dus gewoon dat het uitzoeken van het beste hondenvoer voor Shih Tzu rassen geen uitzondering is.

Misschien moet je meer dan één voeding proberen voordat je “de ene” vindt die een echte blijver is!

Hoe zit het met jouw ervaringen?

Wat hebben jullie gevonden als het beste voer voor Shih Tzu puppy honden? En welke Shih Tzu voedsel opties heb je geprobeerd? Laat het ons weten in de commentaren!

Referenties en verder lezen

  • Suto, A., et al, “Food allergens inducing a lymphocyte-mediated immunological reaction in canine atopic-like dermatitis,” The Journal of Veterinary Medical Science, 2014.
  • Giese, M., “When Your Dog Is Always Itchy,” University of Illinois at Urbana Champaign College of Veterinary Medicine, 2016.
  • Nichol, J., DVM, “Shih Tzu moet zich aan dieet houden om stenen te voorkomen,” The Albuquerque Journal, 2016.
  • Den Herder, J.S., DVM, et al, “Uw Shih Tzu: Caring for Your Faithful Companion,” 2010.
  • Jeromin, A.M., RPh, DVM, DACVD, “Malassezia Dermatitis: Is it Complicating your Life?”, Veterinary News DVM 360, 2001.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.