Beste hondenvoer voor huidallergieën en gevoelige huid

beste hondenvoer voor huidallergieën

Het beste hondenvoer voor huidallergieën en een gevoelige huid hangt ook af van het soort voer dat u wilt, en de leeftijd van uw hond.

Huidallergieën uiten zich vaak in de vorm van roodheid, uitslag of irritatie. Allergieën kunnen alle honden treffen. Maar sommige zijn vatbaarder voor deze gevoeligheden dan andere.

Huidallergieën en gevoeligheden kunnen optreden als uw hond een reactie heeft op het soort voedsel dat hij eet. Maar gelukkig zijn er tal van hondenvoeders die dit probleem bestrijden.

Laten we de beste hondenvoeders voor huidallergieën eens nader bekijken.

De producten in dit artikel zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

De 5 beste hondenvoeders voor honden met huidallergieën

Hier zijn de 5 beste hondenvoeders voor huidallergieën, 2020.

Klik op de links hierboven om iets meer te weten te komen over elk van deze keuzes. Of, blijf scrollen voor een blik op al onze favoriete hondenvoeders voor honden met huidallergieën.

Symptomen van huidallergieën bij honden

Huidallergieën en gevoeligheden worden vaak veroorzaakt door iets in de omgeving van uw hond. Dit kan iets in uw huis zijn, zoals een schoonmaakmiddel, of iets in het voer van uw hond.

Symptomen van huidallergieën en gevoelige huid zijn onder andere:

  • Jeuk/irritatie
  • Haaruitval
  • Roodheid
  • uitslag
  • Zwelling
  • Overmatig likken

Dit zijn niet de enige symptomen die uw hond kan ervaren. Let dus op afwijkend gedrag van uw hond.

Als u deze symptomen heeft opgemerkt, of gewoon bezorgd bent dat uw hond huidallergieën heeft, is het belangrijk om met uw dierenarts te praten. Zij kunnen u helpen de oorzaak van het probleem te vinden, en enkele oplossingen voorstellen.

Een daarvan zou kunnen zijn om het voer van uw hond te veranderen.

beste hondenvoer voor huidallergieën

Beste droge hondenvoer voor honden met huidallergieën

Droog hondenvoer komt in brokjesvorm. Dit soort voer kan heel nuttig zijn bij de training van uw hond, omdat het gemakkelijk is om overal mee naar toe te nemen.

Het is gemakkelijk op te slaan, en kan meestal in bulk worden gekocht om u geld te besparen. Dus, hier zijn onze drie favoriete droge hondenvoeders die kunnen helpen bij huidallergieën.

Purina Pro Plan FOCUS

Het Purina Pro Plan FOCUS recept* is gericht op honden die last hebben van een gevoelige huid en maag.

Het komt in twee hoofdsmaken – zalm en rijst of lam en havermeel. Dus, als uw hond gevoelig is voor granen, zal het niet de beste optie voor u zijn.

Echt vlees is het hoofdingrediënt van dit voer. Maar het bevat ook omega-6 om de huid en vacht van uw hond te voeden.

Plus probiotica om een gezonde spijsvertering te ondersteunen. Dus, het zal ook geweldig zijn voor honden met een gevoelige maag.

Hill’s Science Gevoelige Maag en Huid

Het Hill’s Science Sensitive Stomach and Skin recept* is ontwikkeld voor volwassen honden die worstelen met allergieën en gevoeligheden.

Het is verkrijgbaar in de smaak kip, en zit boordevol probiotica voor een gezonde spijsvertering.

Plus, het heeft omega-6 vetzuren en vitamine E ter ondersteuning van een gezonde huid en vacht bij honden. Het bevat geen kunstmatige conserveringsmiddelen, kleuren of smaken.

Dit recept maakt gebruik van natuurlijke ingrediënten, en bevat geen bijproducten van kip.

AvoDerm Natural Revolving Menu Droogvoer

Het AvoDerm Natural Revolving Menu droogvoer voor honden* is een andere geweldige brokjesoptie voor honden met huidallergieën of gevoeligheden.

Dit recept is niet alleen graanvrij, maar is ook een recept met beperkte ingrediënten. Echt lam is het hoofdingrediënt.

Het ingrediënt in dit recept dat de huid en vacht van uw hond wil ondersteunen is avocado! Deze voeding is rijk aan omega, dus zal de vacht van uw hond voeden.

Natvoer voor honden met huidallergieën

Als droge brokken niet de favoriet van uw hond zijn, zijn er genoeg natte hondenvoeders voor huidallergieën. Deze voeders kunnen ook gemengd worden met droogvoer.

Net als eerder zijn de belangrijkste ingrediënten om op te letten omega vetzuren. Laten we eens kijken naar het beste natte hondenvoer voor huidallergieën.

Purina Pro Plan Savory Meals

Een geweldige optie voor honden met huidallergieën die de voorkeur geven aan nat hondenvoer is de Purina Pro Plan Savory meals.*

Dit voer is gemaakt met echt vlees, en zit vol omega-6 en andere vetzuren om een gezonde huid en vacht bij honden te bevorderen.

Het komt in 6 verschillende smaken, dus kan voor veel afwisseling zorgen als uw hond graag nieuwe dingen probeert.

Cesar Gourmet Wet Dog Food Variety Pack

Het Cesar Gourmet nat hondenvoer* komt in een variatiepakket, net als het pakket dat we hierboven bekeken.

Dit merk biedt een enorme verscheidenheid aan smaken. Het is dus makkelijk om af te blijven van eiwitten waar uw hond gevoelig voor kan zijn.

Echt vlees is het hoofdingrediënt van dit voer, en het bevat geen granen. Dus, als uw hond gevoelig is voor granen in andere voedingsmerken, kan dit een geweldige optie voor u zijn.

Blue Buffalo Basics Beperkt Ingrediëntendieet

De Blue Buffalo Basics Limited Ingredient Diet voeding* is een andere natte optie voor honden met huidallergieën en een gevoelige huid.

Dit is een graanvrij voer met beperkte ingrediënten, dus het kan een geweldige optie zijn als uw hond gevoelig is voor gewone vulstoffen.

Het bevat ook omega 3 en 6 vetzuren voor een gezonde vacht en een gezonde huid.

Beste hondenvoer in blik voor honden met huidallergieën

Hondenvoer in blik is de meest voorkomende manier om nat hondenvoer te kopen. Ook dit wordt vaak gebruikt als zelfstandig voer, of als aanvulling op brokken.

Hier zijn enkele blikken hondenvoer voor huidallergieën die perfect zouden kunnen zijn voor uw hond.

Hill’s Science Diet Hondenvoer

Het Hill’s Science Diet Hondenvoer* is ontwikkeld om honden te helpen die last hebben van een gevoelige maag en huidallergieën.

Dit voer komt in drie verschillende smaken, of kan worden gekocht in een variatiepakket voor een paar opties.

Het bevat vitamine E en omega vetzuren om een gezonde huid en vacht te bevorderen. Bovendien is het gemaakt met natuurlijke, gemakkelijk te verteren ingrediënten.

Purina Pro Plan FOCUS Gevoelige Huid &; Maag

We hebben eerder gekeken naar het Purina Pro Plan FOCUS droogvoer, maar dit recept is er ook als natvoer*.

Dit recept bevat veel probiotica om de spijsvertering te ondersteunen, evenals omega vetzuren om uw hond te helpen een gezonde vacht te krijgen.

Het is gemaakt zonder soja, tarwe, kunstmatige kleurstoffen of kunstmatige smaakstoffen.

Blue Buffalo Blue Wilderness nat hondenvoer

Het laatste hondenvoer in blik voor huidallergieën dat we vandaag bekijken is het Blue Buffalo Blue Wilderness natvoer voor honden*.

Dit is een graanvrij hondenvoer met echt vlees als hoofdingrediënt.

Dit eiwitrijke recept bevat geen tarwe, soja of maïs. Evenals geen kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of smaakstoffen.

Graanvrij hondenvoer voor honden met huidallergieën

Graanvrij hondenvoer kan helpen bij honden die last hebben van allergieën voor granen. Dit soort allergie kan zich uiten op de huid van uw hond.

Sommige studies hebben echter een verband gesuggereerd tussen graanvrije voeding en verwijde cardiomyopathie.

Als u zich hierover zorgen maakt, praat dan met uw dierenarts. Die kan u de meest recente informatie en studies geven en uw opties afwegen.

P.S. Graan Vrij Compleet Hondenvoer

Het P.S. Grain Free Complete Hondenvoer* heeft een formule met beperkte ingrediënten, wat geweldig kan zijn voor honden die last hebben van huidallergieën.

Het gebruikt slechts één eiwitbron als onderdeel van zijn poging om gevoeligheden bij honden aan te pakken.

Dit voer gebruikt natuurlijke ingrediënten om te proberen het krabben en de jeuk bij honden die lijden aan allergieën te bestrijden.

CANIDAE Under the Sun Grain Free Food

Een andere geweldige graanvrije optie is CANIDAE Under the Sun graanvrij hondenvoer*. Dit recept komt in drie smaken, en heeft ook alternatieven die speciaal voor kleine of grote honden zijn ontworpen.

Het is gemaakt met echte eiwitten. Bovendien zit het vol met antioxidanten, probiotica en omega vetzuren om de spijsvertering van uw hond te ondersteunen en te helpen bij een gezonde huid en vacht.

Dit voer wordt ook geleverd met een handige voedingsrichtlijn die het gewicht van uw hond gebruikt om de hoeveelheid voer te bepalen die hij nodig heeft.

Diamond Naturals Huid en Vacht Recept

Onze derde graanvrije optie is het Diamond Naturals Huid en Vacht Recept*.

Net als de andere die we hebben bekeken, is het hoofddoel van deze voeding het bevorderen van een gezonde spijsvertering, en het ondersteunen van de huid en vacht van uw hond.

Het maakt gebruik van echte eiwitten, en hypoallergene ingrediënten om honden te helpen die lijden aan gevoeligheden en allergieën. Deze voeding is ook gemaakt in de VS.

Rauw of zelfgemaakt hondenvoer voor honden met huidallergieën

Iets anders wat uw dierenarts kan voorstellen als uw hond lijdt aan huidallergieën en gevoeligheden, is een rauw dieet.

Dit houdt in dat je je hond rauwe voeding geeft, vaak thuis gemaakt. U kunt hier meer lezen over rauwe diëten.

Maar voor nu, hier zijn enkele geweldige rauwe hondenvoeders te koop.

Stella and Chewy’s Freeze-Dried Dinner Patties

Stella and Chewy’s Freeze Dried Dinner Patties* zijn een geweldige optie als u op zoek bent naar een rauw dieet om te helpen bij de huidallergieën van uw hond.

Deze komen in een grote verscheidenheid aan smaken, evenals een puppy-specifiek recept.

Deze voeding is ontworpen om de huid en de vacht van uw hond te helpen. Maar het heeft ook andere voordelen, zoals sterke tanden en tandvlees, een gezonde spijsvertering en een verbeterd uithoudingsvermogen.

Primal Gevriesdroogd Hondenvoer

Een ander geweldig hondenvoer voor huidallergieën dat rauw gevoede honden kan helpen is het Primal Freeze Dried Dog Food.*

Dit recept is samengesteld uit 78% echte kippenproducten, dus is hoog in eiwitten.

Het is gemakkelijk te bereiden, en vereist alleen water. Bovendien is de gebruikte kip zonder hormonen en antibiotica.

TruDog Feed Me Freeze Dried Raw Superfood

Een andere geweldige optie voor rauw gevoede honden met huidallergieën is de TruDog Feed Me Freeze Dried Raw Superfood.*

Deze volledig natuurlijke voeding is een hypoallergene optie voor honden die last hebben van gevoeligheden.

Het heeft een handige voedingsrichtlijn op de achterkant van de verpakking. Enkele van de belangrijkste doelen zijn het verminderen van allergieën en het creëren van een zachtere glanzende vacht.

Beste hondenvoer met beperkte ingrediënten voor honden met huidallergieën

Soms veroorzaken gewone vulstoffen in hondenvoer huidallergieën. Maar diëten met beperkte ingrediënten helpen je dit te voorkomen.

Diëten met beperkte ingrediënten beperken zich tot de basisingrediënten die nodig zijn voor de juiste voedingsbalans voor honden. Ze vermijden het gebruik van vulstoffen.

Ze kunnen dus geweldig zijn als uw hond problemen heeft met allergieën. Hier zijn onze favorieten.

Natural Balance Beperkt Ingrediëntendieet Droog Hondenvoer

Het Natural Balance Limited Ingredient Diet Dry hondenvoer* is een geweldige optie als je een dieet met beperkte ingrediënten nodig hebt.

Naast het beperken van de ingrediënten komt dit voer in verschillende smaken. U heeft dus genoeg opties als uw hond gevoelig is voor bepaalde eiwitten.

Dit is een graanvrije optie met natuurlijke vezels om een gezonde spijsvertering te bevorderen.

Blue Buffalo Basics Beperkt Ingrediëntendieet

De Blue Buffalo Basics* is een ander dieet met beperkte ingrediënten dat geschikt kan zijn voor uw hond.

Dit voer is er in vier verschillende smaken, waarbij vier verschillende soorten eiwitten worden gebruikt. Dus, als uw hond moeite heeft met een van deze eiwitten, kunt u gemakkelijk een verandering aanbrengen.

Het bevat natuurlijke antioxidanten en voedingsstoffen om een gezonde spijsvertering te bevorderen, evenals een gezonde huid en vacht.

Nature’s Recept Graanvrij Hondenvoer

Nature’s Recept graanvrij hondenvoer* is een andere optie met beperkte ingrediënten voor honden met een huidallergie.

Dit voer is er in 3 smaken – lam, kip of zalm, elk met zoete aardappel en pompoen.

Echt eiwit is altijd het eerste ingrediënt. Maar het bevat ook omega vetzuren om uw hond te helpen een gezonde huid en vacht te krijgen.

Puppyvoeding voor honden met huidallergieën

Niet alleen volwassen honden kunnen last hebben van huidallergieën en gevoeligheden. Ook puppy’s kunnen gevoelig zijn voor huidallergieën.

Maar gelukkig zijn er genoeg puppyvoeders die ontworpen zijn om te helpen met dit probleem.

Je moet nog steeds letten op ingrediënten zoals omega vetzuren en vitamine E om een gezonde huid te bevorderen.

Laten we eens kijken naar onze favorieten.

Blue Buffalo Wilderness Natuurlijk Puppyvoer

Het Blue Buffalo Wilderness Natural puppyvoer* komt in de smaak kip, en gebruikt echt vlees als hoofdingrediënt.

Ook dit is een recept dat vitamine E en omega vetzuren bevat voor de gezondste huid en vacht van uw hond.

Maar, het bevat verschillende andere mineralen en vitaminen om gezonde tanden en botten, sterke spierontwikkeling en gezonde hersenontwikkeling te bevorderen.

Blue Buffalo Life Protection Puppy Formula

Een andere goede optie van Blue Buffalo is hun Life Protection Puppy Formula voer.*

Dit recept bevat ‘kleine hapjes’ brokjes, die perfect zijn voor kleine puppy-mondjes. Het is ontworpen om de ontwikkeling van uw puppy op alle mogelijke manieren te ondersteunen, inclusief hun huid en vacht.

Echt vlees is het hoofdingrediënt van dit puppyvoer voor huidallergieën.

Purina Pro Plan Droog Puppyvoer

Onze derde optie als uw puppy last heeft van huidallergieën of gevoeligheden is het Purina Pro Plan droog puppyvoer*.

Dit komt in verschillende smaken, en u kunt recepten krijgen die speciaal voor grote of kleine rassen zijn ontworpen.

Dit voer heeft echte rijke eiwitten, en omega vetzuren om de huid en vacht van uw puppy te helpen.

Beste hondenvoer voor senior honden met huidallergieën

Honden kunnen ook huidallergieën en gevoeligheden ontwikkelen naarmate ze ouder worden. Als uw hond zijn seniorentijd ingaat, heeft hij misschien voedsel nodig dat iets zachter is voor zijn systeem.

Hier zijn onze favoriete opties voor het beste hondenvoer voor senioren met huidallergieën.

AvoDerm Natural Advanced Senior Recept

We hebben eerder in dit artikel een voeding van AvoDerm bekeken. Zij ontwierpen hun Natural Advanced Senior recept* speciaal voor oudere honden.

Een gezonde huid en vacht worden bevorderd door het ingrediënt avocado, dat vol gezonde vetten zit.

Deze voeding is graanvrij, en bevat ook glucosamine en chondroïtine om senior honden met pijnlijke gewrichten te helpen.

Diamond Naturals Senior Voedsel

Het Diamond Naturals Senior Food* kan perfect voor u zijn als uw oudere hond huidallergieën heeft.

Het gebruikt hoogwaardige eiwitten, en een verscheidenheid aan superfoods om een gezonde ontwikkeling te bevorderen naarmate uw hond ouder wordt.

Het bevat omega vetzuren voor een gezonde huid en een glanzende vacht, evenals probiotica om de spijsvertering te bevorderen, en glucosamine voor pijnlijke gewrichten.

Purina Pro Plan Bright Minds

De Purina Pro Plan Bright Minds voeding* is voor honden van 7 jaar en ouder.

U kunt het kopen in een droge of natte formule, evenals in een verscheidenheid van verschillende smaken. Er zijn zelfs recepten voor grote en kleine rassen verkrijgbaar.

Dit voer is rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E ter bevordering van een gezonde huid en een glanzende vacht.

Wat is het beste hondenvoer voor honden met huidallergieën?

Niet alle honden zijn hetzelfde, dus voer dat voor sommige honden werkt, werkt niet voor andere. Het is belangrijk om met uw dierenarts samen te werken als u denkt dat uw hond aan huidallergieën lijdt.

Maar, het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen, of kiezen voor een hypoallergene voeding gericht op honden met gevoeligheden kan de juiste weg zijn.

Als je in het verleden ooit een van deze voedingsmiddelen hebt gebruikt, laat ons dan in de commentaren weten of het voor je hond heeft gewerkt. We horen graag over uw pups!

Verwante artikelen

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en verder lezen

Inhoudsopgave