Beauceron Informatie, Foto’s, karakter & Feiten

De Franse Beauceron is een hondenras erkend door de FCI (Fédération Cynologique Internationale). De Beauceron is geregistreerd met het standaardnummer 44 in Groep 1 – Herdershonden en Rijhonden (met uitzondering van Zwitserse Sennenhonden), Sectie 1 – Herdershonden (met werktest).

Beauceron in het profiel

Profiel
Grootte: Reuen: 65-70 cm, vrouwtjes: 61-68 cm
Gewicht: Mannen: 32-45 kg, vrouwtjes: 30-39 kg
FCI Groep: 1: Honden hoeden en honden besturen
Afdeling: 1: Herdershonden
Land van herkomst: Frankrijk
Kleuren: zwartbruin, harlekijn, 3-kleurig, zwartroest
Levensverwachting: 10-13
Geschikt als: Herder, waakhond en gezinshond
Sport:
Karakter: Intelligent, vriendelijk, kalm, onverschrokken, zorgzaam
Outlet behoeften: hoog
Sabber potentieel
Sterkte van het haar
Onderhoud: vrij laag
Vachtstructuur: Sterke, korte en dikke toplaag en een korte, fijne, dichte en donzige en strakke ondervacht
Kindvriendelijk: liever ja
Gezinshond: ja
Sociaal:

Afkomst en raciale geschiedenis

Het gebruik van Herdershonden heeft een lange traditie in Frankrijk. Al in de middeleeuwen waren de zwervende herders afhankelijk van samenwerking met hun honden. Eeuwenlang zijn deze viervoetige helpers gefokt voor dit werk.

Beauceron puppy |

Beaucerons behoren tot de hoeden en werkhonden.

Door verschillende kruisingen is het potentieel van deze honden verbeterd. Tegen Einde van de 19e eeuw Het uiterlijk van de Beauceron verscheen voor het eerst. Tijdgenoten beschreven dit boer hond Als sterk en gespierd en intelligent. Sindsdien is dit veranderd. Stamboom hond niet meer veranderd. Na de achteruitgang van de transhumance schapenhouderij werd deze werkhond op boerderijen gebruikt om mensen, dieren en eigendommen te beschermen.

In Frankrijk is hij ook bekend onder de namen. Berger de Beauce, Chien de Beauce of Bas Rouge bekend. De kynoloog Pierre Mégnin pleitte voor de onafhankelijke beoordeling van deze herdershond (1888). De eerste standaarden werden gecreëerd door de “Club Français du Chien de Berger” (1889). Na de oprichting van de “Club des Amis du Beauceron” volgde de erkenning van dit ras door de FCI. Deze beslissing werd gevolgd door de AKC (American Kennel Club) in 2007.

Door het gebruik in de twee wereldoorlogen is de populatie van dit hondenras sterk verminderd. In de tussentijd hebben fokkers en liefhebbers van deze buitengewone hond in Frankrijk dit tekort gecompenseerd en nu zijn er ongeveer 3000 pups per jaar. Vanwege hun afkomst zijn ze opgenomen in de jaarlijkse wedstrijden in de Schapen hoeden in hun thuisland. Hij demonstreert zijn veelzijdigheid in verschillende andere kampioenschappen en Beschermings-, medische en zoekhond Bleek.

Behalve in België is het weinig bekend in Europa. Vrienden van deze herdershond hebben een klein fokbestand in Duitsland met ongeveer 100 puppy’s per jaar.

Essentie & karakter van Beauceron

Ondanks zijn grootte en kracht is het ras gevoelig en mensgericht. De Beauceron is trouw en zeer gehecht aan zijn meester, minnares of familie, maar geenszins een knuffelhond. Met vreemden is hij afstandelijk en waakzaam zonder agressief te zijn. Hij is geen yapper, omdat het diepe blaffen alleen plaatsvindt bij “belangrijke” gelegenheden.

De essentie van de herdershond met zijn moed en Onbevreesdheid zit nog steeds in hem. Als werkhond, hij volhardend, pittig en ijverig en door zijn intelligentie kan hij zelfstandig situaties beoordelen. Hij vertrouwt op de beoordeling van zijn menselijke partner en neemt meestal niet het voortouw. Verdere voordelen zijn zijn innerlijke rust en zijn zelfvertrouwen.

Wat is het karakter van een Beauceron?

De Beauceron is intelligent, zelfverzekerd en bereid om te werken. Het aangeboren waak- en beschermende instinct wordt geen probleem bij het gebruik dat geschikt is voor de soort. Hij is niet gevoelig voor agressiviteit. De Beauceron ziet zichzelf als de beschermer van “zijn” familie en ondanks zijn onafhankelijkheid accepteert en houdt hij van zijn eigenaar en zijn familie.

Honden van dit ras

 

Uiterlijk van Beauceron

Beauceron in de natuur

De gespierde en sterke lichamen bepaalt het algemene beeld van dit hondenras. Dat kort en dichte vacht, die 3 tot 4 cm lang is, onderstreept deze indruk. De dichte ondervacht maakt het onafhankelijk van slecht weer en koude winters. Geschikt voor dit sportieve lichaam is het hoofd met zijn helft Staande oren. De bruine ogen zien er attent en vriendelijk uit. Het uiteinde is een staart die reikt tot aan de enkelgewrichten.

De poten en poten zijn sterk en kunnen de Beauceron gemakkelijk lange afstanden dragen. De eigenaardigheid van de dubbele klauw is het handelsmerk van dit ras.

Een veel voorkomende kleuring is zwart met tan badges. In één variant worden de badges in eekhoornrood gehouden. Een Bijzonder kenmerk van de vachtkleuring is de zogenaamde harlekijn, deze speciale kleuring wordt beïnvloed door het merle-gen. De pigmentatie wordt lichter. Zwart wordt bijvoorbeeld grijs. De kleuring van de harlekijn is zwart met grijze vlekken en bruin gekleurde markeringen. In totaal drie mogelijke kleurvariaties de poten en poten worden voornamelijk in loh gehouden.

De schofthoogte varieert bij Mannetjes tussen 65 en 70 cm. De liggen op 61 tot 68 cm. Het gewicht moet worden aangepast aan de grootte en het geslacht. De marge voor gewicht ligt tussen 30 en 50 kg.

Wanneer is een Beauceron volgroeid?

Exemplaren van dit hondenras zijn late ontwikkelaars. Pas op een leeftijd tussen 2 1/2 en 3 jaar worden ze als volgroeid beschouwd – fysiek en mentaal.

Indrukken van het hondenras

Opleiding &attitude van de Beauceron – Waar moet je op letten?

In het onderwijs moet rekening worden gehouden met het karakter van dit hondenras. Ondanks zijn robuuste uiterlijk heeft de Beauceron een gevoelig wezen. Dit betekent dat consistent onderwijs belangrijk is. Een “harde” hand is verkeerd en heeft geen plaats in de opvoeding van dit ras. Deze evenwichtsoefening kan Mensen met hondenervaring eenvoudig uit te voeren. Maar honden beginners moeten hun handen van dit zelfbewuste exemplaar afhouden. Een andere moeilijkheid is dat de Beauceron een Laatbloeier is, wat betekent dat de jonge hondenfase langer is dan bij andere hondenrassen. Deze “vervelende” tijd vereist geduld en ervaring.

In het geval van onderwijs in combinatie met leeftijdsgeschikt gebruik, Hondenscholen wees behulpzaam. Leven in een gezin is een groot deel van het onderwijs. Maar het hoeft niet altijd een gezin te zijn, de menselijke partner van de hond. kan ook single zijn. Het is belangrijk dat de Franse viervoeter Ruimte in huis en wordt niet apart in een kennel gehouden.

Hoeveel kost een Beauceron pup?

Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Buiten Frankrijk is deze rashond minder bekend. Rasverenigingen in Frankrijk en Duitsland kunnen informatie geven over het prijsniveau. Meestal kost een pup minimaal 800 euro.

Voeding van Beauceron

Het dieet is niet ingewikkeld, omdat deze hond geen speciale claims. Er moet echter aandacht worden besteed aan een gezond en uitgebalanceerd dieet om de hond in staat te stellen een zo gezond mogelijk leven te leiden. Een Hoge kwaliteit Droog of natvoer is even geschikt, het is vooral belangrijk dat er een hoog vleesgehalte in het voer zit.

Voor liefhebbers van barfen is de Beauceron een goede keuze. Maaltijden moeten gebaseerd zijn op twee eenheden per dag worden verdeeld. Bot met regelmatige tussenpozen de voedselvoorziening opfleuren. Daarnaast is dit supplement een bepaalde ergotherapie voor thuis en goed voor het gebit.

Behandelt worden over het algemeen niet afgekeurd. Er moet echter voor worden gezorgd dat een gezonde variant wordt gekozen. Dit type beloning maakt geen deel uit van het dagelijkse voedselrantsoen, maar is een hoogtepunt voor goed gedrag of goed “werk”.

Gezondheid – Levensverwachting &veel voorkomende ziekten

Het voordeel van dit rustieke hondenras is de Ongevoeligheid tegen zogenaamde beschavingsziekten. Dus Rasspecifieke ziekten zijn niet bekend.

De gezondheid van Beauceron is geen bijzonder probleem. Bij sommige exemplaren, maagtorsie, HD (heupdysplasie) of ED (Elleboogdysplasie) voorkomen. Deze grote hond is niet volledig beschermd tegen deze ziekten, maar in geen geval neemt het rasspecifieke percentage toe.

De levensverwachting ligt meestal tussen 10 en 12 jaar, in uitzonderlijke gevallen kan het ook oplopen tot 14 jaar. Door zijn vacht, d.w.z. de korte vacht met dichte ondervacht, staat hij tegenover Koude ongevoelig.

Hoe oud wordt een Beauceron?

De levensverwachting ligt tussen de 10 en 12 jaar.

Verzorging van de Beauceron

De De tijd die nodig is om voor de hond te zorgen is laag, omdat regelmatig borstelen van de korte vacht voldoende is. Tijdens de verandering van vacht, die twee keer per jaar plaatsvindt, kan de verzorging met kortere tussenpozen worden gedaan om de hond van het overtollige haar te ontdoen.

De verzorging van de hond omvat ook de regelmatige controles van de oren, tanden en klauwen. Bovenal is de dubbele klauw van Beauceron moet worden ingekort. De klauwgroei van deze extra tenen wordt niet gereguleerd door slijtage.

Beauceron- Activiteiten en Training

Beauceron in groep

Deze Franse krachtpatser heeft veel uithoudingsvermogen. In combinatie met de intelligentie en het zelfbewuste gedrag stelt dit hondenras hoge eisen aan zijn houding, omdat dit type hond lichamelijk en mentaal uitgedaagd en drukt. Pas dan is hij goed tevreden, want de Beauceron kan Verveel je snel.

In een landelijk gebied kan de dagelijkse werkdruk fantasierijk zijn. Het normale Lopen Joggen of fietsen zijn verschillende manieren om de hond bezig te houden. In bergachtige gebieden, extra Wandelen zorgen voor de nodige fysieke balans. De Beauceron is ook geschikt als metgezel voor Paardrijden of op trailritten. Hier kan hij op jonge leeftijd worden opgeleid tot rijdende gezelschapshond.

In hondenscholen krijgt de eigenaar ondersteuning bij de training. In de individuele leerfasen wordt de hond mentaal uitgedaagd en wordt de band tussen “zijn” mens en dier versterkt. Deze leerjaren worden afgerond door de Metgezel hond test. Na het afstuderen staan sommige hondensporten voor hem open, zoals behendigheid, Gehoorzaamheid, tracking of Mantrailing. Het aanbod van hondensporten varieert in verschillende deelstaten. Het moet echter van hond tot hond worden getest, wat het leukst is voor de viervoeter. Zelfs de viervoeter moet de hondensport met plezier beoefenen.

Een andere mogelijkheid zou de Trekhondensport. De honden worden niet alleen fysiek uitgedaagd, maar ook mentaal. Als alternatief kan een Training als reddings- en rampenbestrijdingshond denkbaar voor dit hondenras. Hier zijn er mogelijkheden voor particulieren om vrijwilligerswerk te doen met hun honden.

Wat voor beroep is geschikt voor een Beauceron?

De kracht en het uithoudingsvermogen kunnen worden gebruikt tijdens het joggen, fietsen en paardrijden. In hondensporten kan het worden gebruikt in verschillende disciplines zoals tracking, behendigheid, gehoorzaamheid of mantrailing.

Goed om te weten: Bijzonderheden van de Beauceron

Ondanks zijn kracht en grootte is de Beauceron de Ideale familie hond. Hij is speels en empathisch, maar ook kindvriendelijk en zijn drempel is hoog.

Een Samenleven met katten is mogelijk, want zijn jachtinstinct is niet uitgesproken. Hierdoor kunnen excursies naar bosgebieden zorgeloos op het programma staan.

Nadelen van Beauceron

Dit hondenras is op geen reden om in kennels te houden geschikt voor elke vorm. Hij heeft absoluut menselijke verbinding en de fysieke nabijheid van zijn familie nodig.

In Ticino (Zwitserland) Beauceron heet Lijst hond Geleid. Lijsthond betekent dat deze hond is geclassificeerd als potentieel gevaarlijk en aan bepaalde vereisten moet voldoen. Voordat vakantiereizen met honden worden gemaakt, moeten de huidige voorschriften van het betreffende vakantieland worden gecontroleerd. In Duitsland wordt de hond echter niet vermeld als lijsthond.

Is de Beauceron geschikt voor mij?

De Beauceron is geschikt voor actieve mensen, die voldoende tijd hebben om de hond bezig te houden. Omdat dit hondenras vermoeiend kan zijn in termen van fysieke en mentale werklast. Als geïnteresseerde moet je je afvragen of je in je dagelijks leven genoeg tijd is aanwezig om aan deze behoeften van de hond te voldoen.

Beauceron liggend

Bij actieve mensen voelt de Beuaceron zich het meest comfortabel.

Ondanks zijn gehechtheid is de Beauceron Nee Schoothondje. Hij zal altijd van hem blijven Onafhankelijkheid bewaren.

De Beauceron is geschikt voor een Huisvesting ongeschikt. Hij heeft voldoende ruimte nodig in het huis en een grote tuin.

Voor een aankoop moet het hondenonderwerp binnen het gezin worden besproken. Alle gezinsleden moeten worden geïnformeerd over de voor- en nadelen. Alleen met een 100% positieve beslissing moet dit ras verhuizen naar zijn nieuwe thuis.

Deze verfijnde Beauceron is niet geschikt als eerste hond, omdat dit intelligente ras binnenkort het commando zal overnemen. Uiteindelijk zijn hond en mens ongelukkig en overweldigd. Daarom moeten beginners liever op zoek naar een ander hondenras.

Kortom, dit hondenras is geschikt voor Senioren niet geschikt. Maar vitale, gezonde en sportieve ouderen met hondenervaring kunnen een Beauceron een gelukkig hondenleven bieden.

Het ras past actieve mensen, die hun vrije tijd graag in de natuur doorbrengen. Als kinderen bereid zijn om met het kleine en lichte dier om te gaan, is het ook een onvermoeibare speelpartner. Zoals het rasportret laat zien, is de viervoeter geschikt voor mensen die graag met het dier omgaan en graag in de natuur blijven.