Beaglier Dog – De Cavalier King Charles Spaniel Beagle Mix

Beaglier Dog - De Cavalier King Charles Spaniel Beagle Mix

Beaglier honden zijn een middelgroot hybride designer ras dat de actieve, speelse Beagle combineert met de aanhankelijke, liefdevolle Cavalier King Charles Spaniel. Deze kruising is slim, zelfverzekerd en trouw, met een gewicht van ongeveer 15 pond en een hoogte van ongeveer 14 centimeter. Ze gedijen goed bij veel aandacht en beweging, en reageren zeer goed op positieve versterking trainingsmethoden. Beaglier puppies hebben grote bruine ogen, schattige neuzen en kwispelende staarten. Ze lopen met een zelfverzekerde tred en houden van springen, klimmen, graven en blaffen. Vandaag delen we tips om te beslissen hoe goed deze Beagle Cavalier mix in uw gezin en levensstijl zal passen. En helpen u om een gelukkige, gezonde Beagle puppy te kopen of te adopteren.

De Beaglier is een geweldig gezelschapsdier voor actieve, buitenshuis levende gezinnen. Ze zijn ook prima voor nieuwe hondeneigenaren, mits ze zich inzetten om positieve versterkingstraining te leren. Een vriendelijke mix, ze doen het meestal geweldig met kinderen en vreemden. Ze zullen eerder uw bezoekers begroeten dan als waakhond optreden, hoewel ze misschien een beetje op hen zullen springen en kwijlen!

Inhoud


Wat is een Beaglier?

Een kruising tussen de Beagle en de Cavalier King Charles Spaniel, de Beaglier (uitgesproken als Beagle-oor om te rijmen met Cavalier) heeft een mix van eigenschappen van beide. Ze zijn soms ook bekend als de Beagalier of Beagelier.

Ze kunnen ofwel een raszuivere Beagle ouder en een raszuivere Cavalier King Charles Spaniel ouder hebben, of een tweede of derde generatie Beaglier mix zijn.

Dit is een zachtaardige, speelse hond, die het goed kan vinden met gezinnen. Ze hebben ook een groot aanpassingsvermogen. Hun grote bruine ogen en iets korte neus zorgen voor een puppy-achtige uitstraling, zelfs als volwassene.

 • Populariteit: Zeer populair in Australië. Wordt steeds populairder elders
 • Doel: Werken of metgezel
 • Gewicht: 10-20 pond
 • Temperament: Zachtaardig, speels, aanhankelijk

Beagle Cavalier Mix Geschiedenis

Deze relatief nieuwe designer hond werd voor het eerst gefokt in Australië in de jaren 1990. De King Charles cavalier beagle mix werd gefokt om een hond te produceren met een minder actieve geurdrift dan de Beagle. De gelijkmoedige Cavalier King Charles Spaniel leek een voor de hand liggende keuze.

Deze rassenmix is ontworpen voor gezelschap, maar de sportieve trekken van de Beagle zullen waarschijnlijk tot op zekere hoogte doorklinken. Hoewel de Beaglier het meest populair is in Australië, komt hij ook voor in heel Europa en Noord-Amerika.

De Cavalier King Charles Spaniel is vorstelijk, passend bij zijn koninklijke geschiedenis, maar niet boven dwaasheid en spelen in de tuin met hun menselijke metgezellen. Het zijn toy spaniels, die de grootte en vriendelijkheid van de toy groep combineren met het atletische van de spaniels. Toen de jachtlust van de Beagle hieraan werd toegevoegd, vormden zij een krachtpatser!

Leuke feiten over Beagliers

 • Een Beagle Cavalier mix, Molly, schittert in “A Dog’s Journey”.
 • Beagliers zijn zeer nieuwsgierige honden
beaglier

Beaglier Verschijning

Beagliers komen voor in rood en wit, citroen en wit, driekleur en soms zelfs helemaal zwart. Hun vacht is kort tot middellang en kan de grofheid hebben van een Beagle of de zijdeachtigheid van een Cavalier.

Beagle Cavalier mixen kunnen fysieke kenmerken hebben van ofwel de Beagle of de Cavalier King Charles Spaniel, of een mengeling van beide. Maar ze vallen meestal ergens tussen de twee in.

Beaglier verzorging en verharen

Vanwege hun vachtlengte is het trimmen van de Beaglier niet nodig. U zult de vacht regelmatig moeten borstelen om dode haren te verwijderen en de vacht glanzend te houden (wat ook een goede gelegenheid is om op de hoogte te blijven van hun algemene gezondheid en conditie).

Er kan een paar keer per jaar zwaarder verhaard worden, waarbij u dagelijks 5-10 minuten moet borstelen.

Baden kan op een “naar behoefte” basis, als ze vies worden of in iets bijzonder stinkend rollen. U moet ook regelmatig de oren schoonmaken en de teennagels knippen om uw pup comfortabel te houden.

Zijn Beagliers hypoallergeen?

De Beaglier is waarschijnlijk een sterk verharend ras. Ze verspreiden huidschilfers, losse haren en andere lekkere dingen rijkelijk door uw huis. Helaas zijn ze daarom geen aanbevolen ras voor mensen met een hondenallergie.

Beaglier Grootte

Beagliers zijn middelgrote honden. Ze kunnen in grootte variëren van 12 tot 16 inch en wegen tussen de 10 en 25 pond.

Beagles hebben twee maten, onder de 13 inch en tussen de 13 en 15 inch, variërend in gewicht van onder de 20 pond tot tussen de 20 en 30 pond. De Cavalier King Charles Spaniel varieert in grootte van 12 tot 13 inch en 13 tot 18 pond. Uw Beaglier pup zal dus ergens tussen deze haakjes vallen.

Beaglier Temperament

Beagliers zijn over het algemeen vrolijke en vriendelijke honden, die onvoorwaardelijk van hun gezinsleden houden. Beagles en Cavalier King Charles Spaniels genieten beide een glanzende reputatie als lieve honden.

Ze zijn beide sociaal, zelfverzekerd, geweldig met kinderen, en zelden agressief. Maar natuurlijk hebben ze ook eigenschappen die hen uniek maken.

En zoals bij elke kruising – vooral bij eerste generatie kruisingen – valt niet te voorspellen welke cocktail van eigenschappen een Beagle Cavalier mix van elke ouder zal overnemen.

Om te beginnen zijn Beagles luidruchtig. Anekdotisch hebben Beagliers niet de neiging om veel te blaffen. Maar dat wil niet zeggen dat ze niet het onmiskenbare geklets en gehuil van een Beagle kunnen erven – en sommigen zullen dat ook doen!

Beaglier Hond - De Cavalier King Charles Spaniel Beagle Mix

Het trainen van uw Beaglier

Vanwege de genetica van de jachthond past de zachtaardige Beaglier niet goed in een huis met katten of andere kleine huisdieren. Er wordt ook gemeld dat ze soms een koppig karakter hebben, wat geduldige en consequente training extra belangrijk maakt.

De Beagle Cavalier mix kan de gerapporteerde koppigheid van de Beagle bezitten, waardoor training net iets moeilijker wordt. Of, de gretigheid van de Cavalier om te behagen maakt het proces misschien wat soepeler. Maar hoe dan ook zullen ze goed reageren op beloningsmethoden, waarbij u helemaal niet in conflict komt met uw hond. U motiveert hem gewoon om met u samen te werken.

Beaglier Oefening

Als het op de buitenlucht aankomt, kunnen Beagles en Cavalier King Charles Spaniels niet meer van elkaar verschillen. Cavalier King Charles Spaniels zijn gefokt om hun baasjes thuis gezelschap te houden. Natuurlijk hebben ze beweging nodig, maar hun trek in wandelingen zal u niet uitputten.

Beagles daarentegen zijn geselecteerd om een geur kilometers lang te volgen zonder te verslappen. Uw Beaglier zou kunnen eindigen als een van beide, en waarschijnlijk ergens daartussenin.

Oefening vs Gezondheid

Er zijn een paar fysieke gezondheidsproblemen die het vermogen tot lichaamsbeweging van beide rassen kunnen beïnvloeden. Beide kunnen gevoelig zijn voor heupdysplasie, dus het is belangrijk dat de ouders zijn gecontroleerd. Alleen de Cavalier is ook gevoelig voor elleboogproblemen. Veel van de meer ernstige gezondheidsproblemen die beide rassen treffen, kunnen het inspanningsvermogen beïnvloeden. Deze komen echter veel minder vaak voor bij een gemengd ras.

Als uw wandelingen gepaard gaan met zwemmen, wees u er dan van bewust dat, hoewel beide ouderrassen doorgaans goed kunnen zwemmen, het uithoudingsvermogen in het water van de kant van de King Charles Spaniel betekent dat de pup snel moe kan worden in het water.

De Beaglier is een energieke hond en heeft veel beweging nodig, minstens een uur per dag, inclusief maar niet beperkt tot wandelingen aan de lijn en ravotten in omheinde gebieden. U moet er zeker van zijn dat uw Beaglier niet kan ontsnappen, want omdat de jachtdrift nog overheerst in het ras, kan hij wegrennen, achter een of andere geur aan. Of om te zorgen voor een goede terugroepactie.

Zorg ervoor dat u uw Beaglier een assortiment speelgoed aanbiedt om op te kauwen om de tijd binnenshuis door te komen – dat wil zeggen, tenzij u wilt dat uw meubels, schoenen en andere persoonlijke voorwerpen worden vernield! Het gemengde ras heeft veel minder kans om te lijden aan gewrichtsaandoeningen zoals patella luxatie die veel voorkomen bij de Cavalier King Charles Spaniel.

Beaglier Gezondheid

Net als bij mensen kunnen honden genetische problemen erven van beide ouders, dus is het verstandig om te kijken naar de problemen die bij elk ouderras horen.

Heupdysplasie is wanneer het heupgewricht niet in de juiste vorm groeit, wat pijnlijke artritis en kreupelheid kan veroorzaken. Beagles zijn als ras uitzonderlijk vatbaar voor heupdysplasie – bijna 1 op de 5 Beagles zou hieraan lijden.

Verantwoorde fokkers screenen op dit probleem en delen graag de resultaten van de heupbeoordeling van hun honden met u.

De Cavalier King Charles Spaniel is pas het tweede ras met de meeste kans op patella luxatie (ontwrichting van de knieschijf). Dit kan pijn en uiteindelijk artrose van het kniegewricht veroorzaken.

Hoewel de botafwijking die leidt tot patellaire luxatie veel minder waarschijnlijk is bij een gemengd ras, is het toch verstandig om na te gaan of het niet veel voorkomt in de foklijn.

Andere belangrijke gezondheidsproblemen bij de ouderrassen

Helaas heeft de Cavalier King Charles Spaniel ook een hoog percentage syringomyelia, een hersen- en ruggengraatziekte die ongelooflijk pijnlijk kan zijn.

Veroorzaakt door een misvorming aan de achterkant van de schedel, veroorzaakt syringomyelia een hernia van het onderste deel van de hersenen door de onderkant van de schedel en in het ruggenmerg. De behandeling kan regelmatige medicatie en soms een operatie vereisen.

Epilepsie begint meestal als Beagles nog puppies zijn, dus het is een levenslange aandoening. Het kan meestal onder controle worden gehouden met medicatie, maar onderschat de emotionele en financiële investering daarbij niet.

De meest voorkomende doodsoorzaak voor de Cavalier King Charles Spaniel is mitralisklepziekte die heeft geleid tot hartfalen. Veel Cavalier King Charles Spaniels lijden aan deze aandoening.

Veel voorkomende kleine problemen bij de ouderrassen

Bijna de helft van de Beagles heeft tegen de tijd dat ze twee jaar oud zijn een soort van tandenborstel of tandvleesproblemen. Dit kan gezwollen tandvlees en een slechte adem inhouden. Een goede dierenarts kan u helpen bij het plannen van een gebitsverzorgingsroutine om het gebit van uw hond fris te houden – maar u moet zich er wel aan houden!

Bijna 1 op de 5 Beagles die tussen 200 en 2005 door de Canine Eye Registration Foundation zijn beoordeeld, hadden abnormaal geplaatste wimpers die over het oogoppervlak wreven. Onbehandeld kan dit leiden tot zweren op het hoornvlies.

Gezondheidstest Beaglier Ouders

Het goede nieuws is dat op veel van deze aandoeningen gescreend kan worden. Ze komen ook minder vaak voor bij het gemengde ras – een belangrijke reden om een mix te overwegen. Fokprogramma’s die een verplichte screening op mitralisklepaandoeningen opleggen, produceren al pups met een veel lagere frequentie van hartaandoeningen.

Elke verantwoordelijke fokker zal een dierenarts vragen een MRI-scan te maken van de schedel van een Cavalier King Charles Spaniel voordat ze worden gebruikt voor de dekking, om het risico te beoordelen dat ze deze afschuwelijke aandoening doorgeven aan hun pups. En natuurlijk moet uw fokker de resultaten graag met u delen en openhartig met u bespreken.

Het kennen van de gezondheidsproblemen van de ouderhonden kan toekomstige problemen bij een Beagle Cavalier mix helpen voorspellen. Een Beaglier kan beschermd zijn tegen Syringomyelia omdat hun Beagle-achtige vorm hen meer ruimte geeft in hun schedel. Maar het is verstandig om waakzaam te zijn voor de symptomen van een aandoening die beide rassen kan treffen.

Designer Honden Gezondheid

Raspuristen staan erop dat de zuivere rassen die zij voorstaan selectief worden gefokt op specifieke eigenschappen en dat er tegen bepaalde rasspecifieke genetische kwalen wordt geselecteerd. Het maakt de resulterende pups meer voorspelbaar in hun uiterlijk, aard en gezondheid.

Hoewel dit waar kan zijn als de fokker een goede reputatie heeft en al zijn honden zorgvuldig screent, zijn sommige fokkers niet zo voorzichtig en laten deze overerfbare aandoeningen toe. Bovendien komen problemen vaker voor als de genenpoel kleiner is, zoals bij rashonden het geval is.

Designer honden hebben een bredere genenpoel en zeggen dat de hybride honden minder inteelt hebben en minder van de zwakheden die voorkomen bij zuivere rassen.

Beaglier Levensduur

De gemiddelde levensduur van de Beagle is 12-13 jaar (en sommige leven tot bijna 18 jaar.
De gemiddelde levensduur van de Cavalier King Charles Spaniel is 11-12 jaar en kan oplopen tot 18 jaar.

De verwachte levensduur voor de Beaglier zou daar ergens tussenin moeten liggen, maar kan iets aan de langere kant zijn door het vermijden van enkele van de gezondheidsproblemen van de raszuivere rassen.

beaglier

Zijn Beagliers goede huisdieren?

Het zachte en speelse temperament van de Beaglier maakt het een uitstekende keuze als gezinshuisdier als de kinderen oud genoeg zijn om voorzichtig te zijn met deze kleinere hond.

Hoewel we misschien wat bedenkingen hebben bij de Cavalier King Charles Spaniel pup voor een gezin vanwege gezondheidsproblemen, komen deze waarschijnlijk lang niet zo vaak voor bij het gemengde ras.
Dat gezegd hebbende, heeft het redden van een volwassen Beaglier het voordeel dat u vanaf het begin op de hoogte bent van de gezondheid van de hond.

Voors en tegens van het krijgen van een Beaglier

Nadelen van het krijgen van een Beaglier:

 • Afhankelijk van hoeveel van de Beagle’s drang om te blaffen doorkomt in uw pup, kunt u te maken krijgen met een zeer vocale hond. Dit kan deels beteugeld worden door toegewijde training.
 • Aangezien beide ouderrassen hun wortels hebben als jagers, verwacht niet dat dit een pup is die van nature knuffelt met katten en andere kleinere dieren.
 • Hij kan de neiging hebben angstig te worden als hij alleen gelaten wordt

Voordelen van het krijgen van een Beaglier:

 • Je vindt hem vaak een ongelooflijk aanhankelijke, zachte en toch speelse vriend.
 • Hij is een tamelijk aanpasbaar ras
 • Hybride kracht betekent dat u enkele van de geneugten van de Cavalier King Charles Spaniel kunt ervaren zonder bij te dragen aan de gezondheidsproblemen waarmee ze te kampen hebben.

Is een Beaglier het juiste huisdier voor mij?

De King Charles Cavalier Beagle mix heeft het potentieel om een schattige, lieve familiehond te zijn. Er zijn zeker legioenen van trouwe eigenaren die van hen houden!

Als u graag een King Charles Cavalier Spaniel wilt, maar u wilt de gezondheidscrisis waar deze kleine hondjes mee kampen niet in stand houden, dan kan een Beaglier een perfect alternatief zijn.

Zoals bij elke eerste generatie kruising, moet u nadenken of u gelukkig zou zijn met een Beagle of een King Charles Cavalier Spaniel voordat u een Beaglier in huis haalt. U weet pas als uw pup opgroeit welke combinatie van eigenschappen ze van beide honden hebben overgenomen, maar als u ervan overtuigd bent dat u met beide ouders gelukkig zou zijn, is dat een goed teken dat een King Charles Cavalier Beagle mix u niet zal teleurstellen!

Zorg ervoor dat uw levensstijl het mogelijk maakt dat een Beaglier pup in uw gezin past voordat u besluit er een mee naar huis te nemen. Onderzoek fokkers en zorg ervoor dat degene die je kiest een goede naam heeft. Als u besluit dat uw gezin en levensstijl geschikt zijn voor een Beaglier, zult u er geen spijt van krijgen deze schattige pup mee naar huis te nemen.

Een Beaglier redden

Een van de voordelen van het gaan via een asiel of reddingsorganisatie is dat de prijs veel lager is dan je zult betalen voor een puppy via een fokker. Adoptiekosten variëren meestal van $50 tot $100.
Dit is een bijzonder goede deal als je bedenkt dat reddingen of opvangcentra vaak zorgen voor vaccinaties, ontsexing en rasspecifieke gezondheidsonderzoeken.
Behalve dat het een meer economische optie is, biedt het redden van een Beaglier hond een thuis voor een hond die het zijne heeft verloren en redt mogelijk zijn leven.
Scroll naar het einde van het artikel of klik hier voor onze lijst van reddingscentra.

Zijn Reddingshonden problemen?

Soms gaan mensen ervan uit dat als een hond een reddingshond is, hij wel problemen moet hebben, maar dat is niet per se waar. Er zijn veel redenen waarom mensen hun geweldige hond niet kunnen houden.
Bovendien doen reddingsorganisaties ook vaak temperamenttesten op de reddingsdieren, zodat u waarschijnlijk op de hoogte bent van het verleden en de persoonlijkheid van de hond.
Als je je hart hebt verpand aan een redding, kun je met een beetje zoeken misschien wel een Beaglier vinden die een nieuw thuis nodig heeft.
Bent u klaar om een puppy te vinden?

Een Beaglier puppy vinden

U kunt onze gids voor het vinden van puppy’s raadplegen om u te helpen bij de zoektocht naar uw nieuwe pup. Aangezien designer rasmengsels populair zijn geworden, is het steeds gemakkelijker om er een te vinden van een geweldige fokker.

Veel mensen vragen zich af hoeveel een Beaglier pup zal kosten. Je moet verwachten dat een goede fokker 500 tot 1200 USD betaalt voor een King Charles Cavalier Beagle mix pup.

Dus, hoe weet je dat de fokker die je op het oog hebt een goede naam heeft?

Ten eerste, overweeg alsjeblieft niet om een puppy te halen uit een dierenwinkel of online advertentie. Deze puppy’s worden vaak opgevoed in puppyfabrieken waar winst belangrijker is dan het welzijn van de dieren. Naast de slechte omstandigheden voor de fokdieren dragen deze bij aan gezondheids- en gedragsproblemen op lange termijn voor de pups.

Beaglierfokkers

Bij het bekijken van een fokker zijn er dus een paar dingen die je van een gerenommeerde fokker mag verwachten. Het is ideaal om een bezoek te kunnen brengen, ten minste één van de ouders te ontmoeten, en de gelegenheid te hebben de leefomstandigheden en de pups te observeren in de omgeving waarin ze opgroeien.

Er zijn ook enkele gezondheidsgerelateerde handelingen die als goede praktijk voor fokkers worden beschouwd.

Alle ouderdieren zouden een volledige dierenartscontrole moeten ondergaan en gescreend moeten worden op bekende gezondheidsproblemen voordat de dekking plaatsvindt. Er moet documentatie beschikbaar zijn waaruit blijkt dat er geen ernstige gezondheidsproblemen zijn.

Wanneer de pups zijn geboren, zal de fokker ervoor zorgen dat ze door een dierenarts worden gecontroleerd. Afhankelijk van de leeftijd waarop u adopteert, kan het vaccinatieproces worden gestart en moeten ze om de 2 weken ontwormd zijn.

Gerenommeerde Beaglier-fokkers zullen een gezondheidsgarantie bieden voor uw puppy wanneer u hem mee naar huis neemt. Dit is om u en uw puppy te beschermen, maar u moet de instructies volgen die bij de garantie horen.

Goede fokkers zijn niet alleen de bewakers van hun vroege gezondheid, maar beginnen ook met het belangrijke werk van het socialiseren van hun pups, zodat ze opgroeien tot zelfverzekerde en goed opgevoede leden van de hondenmaatschappij. Ze willen het beste voor hun honden en zijn trots op hun pups.

Een Beaglier pup opvoeden

Het verzorgen van een kwetsbare Beaglier pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training. U vindt ze in onze puppy gids.

U zult zich ook moeten voorbereiden op uw nieuwe hond of puppy met een paar belangrijke items, dus blijf lezen voor een aantal beoordelingen.

Beaglier producten en accessoires

De Beaglier met andere rassen vergelijken

Beaglier vs. Beagle – Hé, als je geïnteresseerd bent in de mix, blijkt misschien een van de ouderrassen ook goed te passen. Hoewel het moeilijk is om precies te zeggen welke mix van eigenschappen zal overheersen bij een mix, zal in het algemeen de invloed van de Cavalier de Beagle een beetje afzwakken. Toch zijn Beagles hele lieve honden, alleen wat meer geneigd tot achtervolgen en blaffen.

Beaglier vs. Basenji – De Basenji is een andere hond van vergelijkbare grootte met een vergelijkbare kleurstelling als de Beaglier. Als u op zoek bent naar een rustigere hond met een wat meer onafhankelijke geest, zou u verder kunnen kijken naar de Basenji.

Beaglier vs. Basset Hound – De Basset Hound is een andere hond met wortels in de jacht. Hij is iets groter dan de Beaglier. Qua temperament is de Basset waarschijnlijk meer ontspannen.

Vergelijkbare rassen

Andere hondenrassen die u misschien wilt overwegen:

De Bichon Frise is een andere aanhankelijke kleine hond met veel charme.

Bolognezers zijn ook opperbeste kleine metgezellen.

Chihuahuas zijn liefdevolle en actieve kleine hondjes.

Een andere kleine pup met veel persoonlijkheid en liefde is de Havanezer.

Misschien vind je de witte Cocker Spaniel ook leuk.

Beaglier Rasverenigingen

Reddingen uit de VS:

UK-reddingen

Australische reddingen

Canada gebaseerde reddingen

Heeft u een Beagler?

Wat bracht je tot deze kruising?

Lijkt uw pup meer op zijn Beagle voorouders, of op zijn King Charles Cavalier Spaniel familieleden?

Vertel ons over hen in de commentaren hieronder!

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Owned Dogs In England. The Veterinary Journal
 • Adams VJ, et al. 2010. Resultaten van een onderzoek onder Britse rashonden. Journal of Small Animal Practice.
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • Arman K., Een nieuwe richting voor Kennel Club Reglementen en Rasstandaarden. Canadian Vet J 2007
 • Bell & Cavanagh, Veterinary Medical Guide to Dog And Cat Breeds, CRC Press, 2012.
 • Birkegard et al, Breeding Restrictions Decrease the Prevalence of Myxomatous Mitral Valve Disease in Cavalier King Charles Spaniels over an 8- 10-Year Period, Journal of Veterinary Internal Medicine, 2015.