Beagle Yorkie Mix – Ontmoet de Borkie

Hoe is de Beagle Yorkie mix?

Wil je alles weten over de Beagle Yorkie mix?

Vraag je je af of deze schattige kruising de juiste hond voor jou zou zijn?

Zo ja, dan kun je je hart ophalen.

Hier is je allesomvattende gids voor de vrolijke, aanhankelijke en pittige kruising, de Beagle Yorkie mix!

Wat is een Beagle Yorkie mix?

De Beagle Yorkie mix, ook wel Borkie genoemd, is een kruising tussen de Yorkie en de Beagle.

De Beagle Yorkie mix stijgt snel in populariteit onder fokkers en hondenliefhebbers, maar er is nog veel te overwegen over deze designer hond voordat u besluit hem mee naar huis te nemen.

Laten we meer te weten komen.

De Designer Dog Controverse

Hoewel kruisingen al bestaan sinds het begin van de relaties tussen honden en mensen, lijkt de praktijk de laatste 20 jaar een meer populaire maar controversiële trend te zijn geworden.

Wat is kruisen, en wat maakt een kruising anders dan een straathond? Eigenlijk is dit een deel van het debat.

Je bent misschien ook geïnteresseerd in de Morkie – een schattige Maltezer Yorkie mix

Zie je, zij die voorstander zijn van kruisingen houden vol dat terwijl mormels een onbekende afstamming hebben van verschillende rassen, kruisingen de nakomelingen zijn van twee specifiek gekozen raszuivere ouders.

Om meer te weten te komen over mormels in vergelijking met kruisingen, bezoek ons hier.

Anderzijds is er ook de kwestie van de gezondheid.

Ras vs mix

Terwijl sommigen beweren dat kruisingen de kwaliteit van rassen kunnen verminderen door de bloedlijn van raszuivere honden te temperen, houden anderen vol dat kruisingen een manier zijn om gezondere honden te creëren.

Sommige voorstanders van kruisingen hopen bijvoorbeeld dat daardoor minder erfelijke ziekten van ouders op nakomelingen worden overgedragen.

Andere deskundigen houden echter vol dat kruisingen evenveel kans hebben om dezelfde gezondheidsproblemen te erven als hun raszuivere soortgenoten.

Aan de andere kant, als je meer geïnteresseerd bent in het leren van alles over de Beagle Yorkie mix, blijf dan lezen!

Laten we beginnen met de geschiedenis van deze kleine hybride!

Hoe kwam de Beagle Yorkie Mix tot stand?

Hoewel kruisingen al generaties lang worden toegepast, is er heel weinig bekend over de Beagle Yorkie mix.

In feite wordt deze hond naar hedendaagse maatstaven nog steeds beschouwd als een eerste-generatie kruising.

Daarom is zijn exacte oorsprong nog steeds onbekend.

Gelukkig kunnen we meer te weten komen over de Beagle Yorkie mix en wat hem drijft door de geschiedenissen van zijn raszuivere ouders te onderzoeken.

Laten we beginnen met de Beagle!

Oorsprong van de Beagle

De Beagle is een oud ras waarvan de werkelijke plaats van herkomst tot op heden een mysterie blijft.

Echter, volgens de Amerikaanse Kennel Club (AKC), blijkt uit verslagen dat er al konijnen- en hazenjachthonden in de Engelse regio rondzwierven voordat de Romeinen daar in 55 voor Christus aankwamen.

Het lijkt waarschijnlijk dat de hedendaagse Beagle verwant is aan deze vroege roedeljachthonden, waarbij sommigen verwijzen naar het ras als zijnde “inheems aan de bodem”.

Ooit aangeduid als een “voet jachthond,” de Beagle was een hoofdbestanddeel voor zowel edelen als burgers, vooral ten dienste van degenen die hulp nodig hadden bij de jacht op klein wild, maar zich niet konden veroorloven een paard te houden of te oud waren om te rijden.

Deze jachthonden deden wat hun naam suggereert – ze jaagden te voet naast hun meesters, waardoor jachttochten betaalbaar, succesvol en gemakkelijk werden voor een aantal mannen en vrouwen.

Beagles vonden hun weg naar de Verenigde Staten pas na de Burgeroorlog, waar ze prompt populaire metgezellen werden voor konijnenjagers!

Geregistreerd door de AKC in 1885, is de Beagle een van de favoriete honden van de Verenigde Staten, trots zittend op nummer 5 van de 194 op de lijst van de AKC van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

En, tot op de dag van vandaag, blijven Beagles een favoriet onder jagers op klein wild, die de ongelooflijke reukzin van dit ras, de scherpe vaardigheid voor de jacht en het unieke gehuil begeren.

Oorsprong van de Yorkie

De Yorkshire Terrier is vermoedelijk ontstaan in de jaren 1800 in de Engelse regio’s Lancashire en Yorkshire.

Ondanks zijn miniatuur formaat, werd de Yorkie gefokt als een kleine, stoere verdelger.

Werkend in kolenmijnen en textielfabrieken, was het zijn taak om zijn domein te ontdoen van knaagdieren en ander ongedierte.

Het duurde echter niet lang of de Yorkie ging van werken in vuile fabrieken en grotten naar knuffelen in de schoot van edelvrouwen.

In feite vond de echte verschuiving plaats in 1886, toen de Kennel Club van Engeland het ras officieel erkende, waardoor hij beroemd werd onder adellijke vrouwen, die het ras onder hun arm stopten zoals ze modieuze zakboeken zouden doen.

Yorkies werden niet officieel erkend in Amerika tot 1885, toen een vrouwelijke Yorkie genaamd Belle werd geregistreerd door de AKC.

Tegenwoordig staat de Yorkie op nummer 9 op de AKC-lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen, slechts vier achter zijn hondse tegenhanger, de Beagle.

Laten we eens kijken wat je krijgt als je de getalenteerde en intelligente Beagle mengt met de hardwerkende en pittige Yorkie.

Wat is het Beagle Temperament?

Omdat de Beagle Yorkie mix een kruising is, wordt zijn temperament overgelaten aan toeval en genetica, afhankelijk van welke ouder hij het meest opneemt.

De Beagle, bijvoorbeeld, is een geweldige familiehond en kan goed overweg met zowel kinderen als andere huisdieren!

Het is een actieve en stevige hond, waardoor hij een geweldige metgezel is voor kinderen, want hij is gehard en vol energie.

Aangezien Beagles van nature werkrassen zijn, zijn ze het gelukkigst in de buurt van hun gezin, nemen ze deel aan zoveel mogelijk activiteiten en hebben ze elke dag een constante hoeveelheid beweging nodig.

Beagles zijn ook geneigd te ontsnappen.

Natuurlijke probleemoplossers en ongelooflijk slim, staat dit ras erom bekend dat hij zich een weg graaft, klimt en wurmt uit huizen en achtertuinen.

Toekomstige eigenaren moeten ervoor zorgen dat hun tuin veilig is en hun Beagle goed in de gaten houden als ze het huis in en uit gaan.

En vanwege de sterke prooidrift van de Beagle, waarschuwen deskundigen tegen het loslaten van dit ras tijdens wandelingen.

Als u dat wel doet, loopt u het risico dat uw Beagle achter kleinere dieren aangaat en zichzelf mogelijk in gevaar brengt, vooral als u hem uitlaat in de buurt van drukke wegen of woonwijken.

Dus, hoe zit het met de Yorkie?

Wat is het Yorkie temperament?

De Yorkshire Terrier is volgens de AKC een echte terriër en dat betekent pit, moed en veel pit!

Dom en vriendelijk, de Yorkie is gretig om te behagen en raakt zeer gehecht aan zijn gezinsleden.

Hij is een echte schoothond die urenlang bij je zal zitten, maar laat je dat niet wijsmaken!

Dit ras heeft veel beweging en speeltijd nodig en zal met veel plezier met je meegaan op al je uitstapjes.

Hoewel de Yorkie een goede familievriend is en goed overweg kan met andere huisdieren en kinderen, is hij niet het aanbevolen ras voor jongere, meer energieke kinderen of huizen met grotere, meer hyperige honden.

De Yorkie, hoewel hij stoer en pittig is, is nog steeds een zeer kleine hond en kan gemakkelijk gewond raken door ruw spel.

Omdat de Yorkie graag wil behagen, kan hij gevoelig zijn voor harde scheldpartijen en moet hij altijd met zachte, liefdevolle hand tegemoet worden getreden.

En, net als de Beagle, werd de Yorkie oorspronkelijk ingezet als een soort jager en kan daarom geneigd zijn achter kleinere dieren aan te gaan in de tuin of tijdens wandelingen.

Experts zeggen om altijd een leiband te gebruiken met deze hond en voorzichtig te zijn met hem alleen buiten in de tuin te laten, omdat hij klein is en gevoelig kan zijn voor roofdieren zoals grote uilen of coyotes.

Beagle Yorkie Mix Temperament

Gezien de bovenstaande informatie kunt u verwachten dat uw Beagle Yorkie mix een sterke prooidrift heeft en behoorlijk actief is.

Hij zal het waarschijnlijk heel goed doen met kinderen en andere dieren, maar als hij kleiner is, zoals zijn Yorkie ouder, dan zullen potentiële eigenaren met kleinere kinderen ervoor willen zorgen dat hun kinderen begrijpen hoe kwetsbaar hun puppy kan zijn.

Zoals met alle honden, zal de Beagle Yorkie mix profiteren van vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining.

Het socialiseren van uw Beagle Yorkie mix zal ervoor zorgen dat hij gelukkig en goed afgerond is.

Borkie - de Beagle Yorkie mix

Hoe groot is de Beagle Yorkie mix?

Houd in gedachten dat bij elke kruising het bepalen van grootte en gewicht aan het toeval wordt overgelaten.

We kunnen echter een idee krijgen van hoe uw Yorkshire Beagle mix eruit zal zien door te kijken naar de grootte van zijn raszuivere ouders.

De Beagle is een middelgrote jachthond die ongeveer 13-15 inch groot is en 15-30 pond weegt.

De Yorkie is veel kleiner, 7-8 inches groot en weegt minder dan 7 pond.

Beagle Yorkie Mix – Algemeen voorkomen

Net als bij temperament en grootte, hangt het uiterlijk van uw kruising Beagle Yorkie mix af van genetica en toeval.

Laten we eens kijken naar de mogelijke opties.

De Beagle heeft een korte vacht die mild verhaart, een langer lichaam, flaporen, grote bruine ogen, en een lange staart.

De gladde vacht van de Beagle komt in verschillende kleurencombinaties voor, waaronder:

  • Oranje en wit
  • Citroen en Wit
  • Tri-Color
  • Chocolade Tri
  • Wit en Chocolade
  • Wit en Kastanje
  • Rood en Wit

De Yorkie daarentegen is een kleine, evenredige hond met lang, zijdeachtig haar dat niet verhaart. Hij heeft rechtopstaande oren, een korte, gecoupeerde staart en ronde, bruine ogen.

Het Yorkie haar komt in drie kleurencombinaties, zoals:

  • Zwart en Goud
  • Blauw en Bruin
  • Blauw en Goud

Vergeet niet dat uw Beagle Yorkie mix elk aantal van de bovenstaande vachtcombinaties kan erven, dus wees voorbereid op een verscheidenheid aan looks.

Hoe moet ik een Beagle Yorkie mix verzorgen?

Beagle en Yorkie mix verzorging zal afhangen van het vachttype dat hij van zijn ouders erft.

De Beagle, bijvoorbeeld, is eenvoudig te verzorgen en hoeft slechts af en toe in bad. Toch moet hij ongeveer twee keer per week geborsteld worden om losse haren op afstand te houden.

De Yorkie, aan de andere kant, moet elke dag geborsteld worden en hij moet één keer per week in bad.

Met haar dat erg lijkt op menselijk haar, kan de Yorkie worden getrimd met een puppycut of zijn haar kan helemaal tot vloerlengte worden gegroeid!

Hoeveel verzorging hij nodig heeft, hangt af van zijn kapsel.

En, terwijl de Yorkie als hypoallergeen wordt beschouwd, is de Beagle dat niet.

Om deze reden moet u verwachten dat uw Beagle Yorkshire Terrier mix enigszins zal verharen.

Uw pup moet ook regelmatig zijn nagels knippen om te voorkomen dat ze breken en zijn oren schoonmaken om te voorkomen dat was en vochtophoping infecties veroorzaken.

Beagle Yorkie Mix Levensduur en gezondheidsproblemen

Het zal moeilijk zijn om de levensduur en mogelijke gezondheidsproblemen van de Beagle Yorkie mix te bepalen, omdat hij een kruising is tussen twee raszuivere ouders met verschillende levensverwachtingen en gezondheidsproblemen.

De Beagle heeft een levensduur van 10-15 jaar en is het meest vatbaar voor glaucoom, patellaire luxatie, centrale progressieve retinale atrofie, epilepsie, hypothyreoïdie, chondrodysplasie, distichiasis, kersenoog en keratoconjunctivitis sicca.

Aan de andere kant leeft de Yorkie ongeveer 11-15 jaar en kan hij vatbaar zijn voor hypoglykemie, de ziekte van Legg-Perthes, huidproblemen en allergieën, netvliesdysplasie, levershunt, ingeklapte luchtpijp, knieschijfdislocatie, pancreatitis, hemorragische gastro-enteritis en gebitsproblemen.

Vergeet niet dat uw Beagle Yorkshire puppy vatbaar kan zijn voor dezelfde gezondheidsproblemen als zijn ouderrassen.

Om die reden kunt u een vroegtijdig gezondheidsonderzoek overwegen.

Vroegtijdig gezondheidsonderzoek kan helpen om u een idee te geven van wat uw puppy in zijn toekomst kan tegenkomen.

Houd in gedachten dat gerenommeerde fokkers van Yorkshire Beagles hun nesten op hun gezondheid zullen screenen en u certificaten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun honden gezond zijn en vrij van problemen.

Oefenen en trainen van een Beagle Yorkie Mix hond

De Beagle Yorkie kruising zal waarschijnlijk actief en speels zijn, net als zijn raszuivere ouders.

Hij moet minstens dertig minuten tot een uur per dag worden geoefend, afhankelijk van zijn grootte en gewicht.

Als uw Beagle Yorkie kruising van gemiddelde grootte is, zoals zijn Beagle ouder, dan moet hij dagelijks een uur worden uitgelaten en veel speeltijd krijgen.

Is uw Beagle Yorkie mix wat kleiner en lijkt hij op zijn Yorkie ouder, geef hem dan ongeveer dertig minuten goede beweging per dag.

Een snelle wandeling, evenals een ravotten in de tuin, moet voldoen aan de bewegingsbehoeften van deze kruising.

Gelukkig moet training eenvoudig zijn, want zowel de Beagle als de Yorkie zijn intelligent en willen graag behagen.

Houd in gedachten dat vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining kunnen helpen om de Beagle Yorkie kruising gedurende zijn hele leven goed aangepast te houden.

Vergeet ook niet dat vooral het Yorkie ras gevoelig kan zijn voor harde training.

Is mijn huistype ideaal voor de Beagle Yorkie Mix?

De Beagle Yorkie kruising zal het het beste doen in een huis met een veilig omheinde achtertuin en, als hij kleiner is, een huis met kinderen die ouder en respectvoller zijn.

Dit ras schiet echter goed op met zowel dieren als kinderen en is tamelijk gemakkelijk in de omgang.

Hij is zowel een uitstekende familiehond als een metgezel voor alleenstaanden.

En hij past zich aan vele soorten huizen aan, zolang aan zijn dagelijkse bewegingsbehoeften wordt voldaan!

Ik wil een Beagle Yorkie Mix! Hoe kan ik een Borkie Puppy vinden?

Wilt u een Beagle Yorkie mix pup? Geweldig! Hier zijn enkele tips van deskundigen over hoe je de perfecte pup kunt uitzoeken.

Je Yorkie gemengd met Beagle pup krijgen via een asiel kan hit or miss zijn, afhankelijk van wat er op dat moment beschikbaar is.

Een voordeel van het redden van een Beagle Yorkie kruising is echter dat de adoptiekosten veel lager zijn dan de fokkerskosten.

Je kunt verwachten dat je ergens tussen de $50 en $100 betaalt, en wees ook niet verbaasd als het asiel de eerste dierenartskosten dekt!

Aan de andere kant, als je van plan bent om via een fokker te gaan, bereid je er dan op voor om ongeveer $500 tot meer dan $1000 te betalen.

Een voordeel van een fokker is echter dat je vragen kunt stellen over gezondheid en temperament van de ouderrassen of vorige nesten.

Ook, en zoals eerder gezegd, zullen verantwoordelijke fokkers hun puppy’s op gezondheid hebben gescreend en u certificaten kunnen overhandigen waaruit blijkt dat uw Beagle Yorkie Mix puppy gezond is!

Heb je nog meer tips voor het vinden van een Beagle Yorkie puppy, of heb je zelf een Beagle Yorkie kruising?

Vertel het ons in de commentaarsectie!

Referenties

Borbala Turcsan, Adam Miklosi, Eniko Kubinyi, Owner Perceived Differences Between Mixed-Breed and Purebred Dogs.

Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.

Nathan B Sutter en Elaine A Ostrander, Dog Star Rising: The Canine Genetic System, Nature Reviews Genetics, Volume 5, blz. 900-910.

Lowell Acumen DVM, DACVD, MBA, MOA, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.

Volbloed Vs Mutt – Veel voorkomende bezwaren tegen honden van gemengde rassen

Carol Beuchat Ph.D., The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth