Beabull – De Beagle Engelse Bulldog Mix

beabull

Veel mensen vragen: “wat is een Beabull hond?” en “wat is een Beabull pup?”.

Heb je gehoord over de Beabull – de Beagle Bulldog mix?

Of je nu nog nooit van de Beagle Bulldog mix hebt gehoord of gewoon op zoek bent naar meer Beabull info, je bent hier aan het juiste adres.

Dit is je complete gids voor de Beabull – de Beagle Bulldog mix!

De Bulldog en Beagle zijn beide populaire rassen

Elk van deze honden is het meest populaire ras in hun respectievelijke groep (niet werkend en jachthond).

In feite is de Bulldog Amerika’s vierde meest populaire hondenras, met de Beagle op de voet gevolgd door de vijfde meest populaire.

Omdat gemengde rassen niet zo goed gedocumenteerd zijn als zuivere rassen, weten we niet zeker hoe populair de Beagle en Bulldog mix is, soms wordt hij ook wel de Beagle Bull genoemd.

Gezien de stijgende populariteit van gemengde rassen in het algemeen, en de populariteit van de twee ouderrassen echter, is het waarschijnlijk veilig om te zeggen dat er veel belangstelling is voor Beabulls en Beabull mix pups.

Al geïntrigeerd? Lees dan verder voor meer Beabull info en zelfs enkele schattige Beabull foto’s!

Designer Dog Controverse

Niet iedereen steunt het kruisen van honden.

Sommige mensen beweren dat het fokken van zogenaamde “designer dogs” ongezonde honden oplevert en dat fokkers die kruisen oplichters zijn die te veel rekenen voor die ongezonde honden.

De werkelijkheid kan niet anders zijn.

De strikte conformiteitsnormen voor de meeste raszuivere hondenrassen hebben geleid tot inteelt van honden en selectie op ongezonde eigenschappen.

Gemengde rassendaarentegen erven eigenschappen van een veel grotere genenpool, waardoor ongezonde eigenschappen worden gecorrigeerd en de kans op het erven van een genetisch gezondheidsgebrek wordt verkleind.

Er zijn echter ook kosten verbonden aan kruisingen.

Die grotere genenpoel betekent ook dat er geen manier is om te voorspellen hoe andere erfelijke eigenschappen zullen samengaan in een gekruiste hond.

Om deze reden geven we een beschrijving van de mogelijke eigenschappen die de Beabull – de Beagle Bulldog mix – kan erven op basis van de eigenschappen van de twee ouderrassen, aangezien het garanderen van specifieke eigenschappen onmogelijk is.

Multigenerationele kruisingen zullen meer lijken op het ene of het andere ras, maar er is geen manier om eigenschappen van elk ouderras te kiezen.

Geschiedenis van de Beabull

Voor alle duidelijkheid, als we het over de Beabull hebben, hebben we het over de Engelse Bulldog Beagle mix.

Hoewel de American Bulldog Beagle mix en de Beagle kruising Franse Bulldog ook interessante mixen zijn, zijn ze genetisch verschillend van de Engelse Beabull en moeten ze apart besproken worden.

De oorsprong van het hondenras Beabull, zoals de meeste gemengde rassen, is niet duidelijk, maar we kunnen gissen dat het ergens in de laatste twee tot drie decennia in de Verenigde Staten is begonnen.

We weten echter meer over de oorsprong van de ouderrassen.

De term “Beagle” ontstond in Engeland als een verzamelnaam voor geurhonden in de middeleeuwen, maar de moderne Beagle ontstond in het midden van de negentiende eeuw.

De aantallen kleine geurhonden liepen terug, maar de opkomst van de vossenjacht als trend maakte ze meer gevraagd.

Jagers begonnen hun geurhonden te kruisen, waarbij ze selecteerden op speurvaardigheid en kleine afmetingen, wat uiteindelijk leidde tot de Beagle zoals we die nu kennen.

De oudste bekende vermelding van de Bulldog dateert uit de zestiende eeuw.

Dit ras werd in Engeland gefokt voor stierengevechten, en fokkers selecteerden op de grote kop en schouders en op onverschrokken en agressieve persoonlijkheden.

Toen de bloedsporten in 1835 werden verboden, begonnen fokkers te fokken op zachtere, kalmere persoonlijkheden, zodat ze Bulldogs als huisdieren konden verkopen.

Hoe groot worden Beabulls?

Omdat Beagles en Bulldogs vergelijkbare hoogtes hebben, is dat aspect van de grootte van Beabulls vrij gemakkelijk in te schatten.

De typische Beabull volgroeid is tussen de 13 en 15 inch groot, hoewel als de Beagle ouder minder dan 13 inch is, de Beabull pups ook kleiner kunnen zijn.

Beabull Gewicht

Het gewicht, daarentegen, is veel minder voorspelbaar voor een full size Beabull.

13 tot 15 inch Beagles wegen tussen de 20 en 30 pond, terwijl Beagles die 13 inch en kleiner zijn minder wegen.

Aan de andere kant wegen mannelijke Bulldogs ongeveer 50 pond, terwijl vrouwtjes ongeveer 40 pond wegen.

Een volwassen Beabull kan overal in dat bereik wegen, maar ze vallen meestal ergens in het midden.

Dus een mannelijke Beagle kruising Bulldog kan overal wegen van 20 tot 50 pond, maar zal meestal vallen in het 30 tot 40 pond bereik.

Een vrouwtje kan overal tussen de 20 en 40 pond wegen, maar zal meestal in de buurt van de 30 pond zitten.

Uiterlijk van de Beabull

De Bulldog en Beagle hebben vrij gelijkaardige vachten, dus er is niet veel variatie in Beabull vachten.

De Beabull zal een gladde, harde vacht hebben die dicht op het lichaam ligt.

Hij kan een korte of middellange lengte hebben, en de Beabull kan de dichte dubbele vacht van de Beagle erven.

De Beabull kan licht of matig verharen en moet twee tot drie keer per week worden geborsteld.

Als de Beabull een dubbele vacht heeft, is dagelijks borstelen waarschijnlijk noodzakelijk tijdens het verharingsseizoen in het voorjaar.

De meeste Beagle Bulldog pups erven de korte staart, het korte en rimpelige gezicht en de stevige poten van de Bulldog, maar ze hebben deze eigenschappen meestal niet zo extreem als rasechte Bulldog pups.

Ze kunnen ook helemaal geen van deze eigenschappen hebben.

Algemene verzorging van de Beabull

De gevouwen oren van het ras kunnen vocht vasthouden, dus moeten ze wekelijks worden gecontroleerd om infectie te voorkomen.

Evenzo moeten alle plooien of rimpels in het gezicht worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat er geen voedsel, vocht en vuil is ingesloten, wat infectie en huidplooidermatitis kan veroorzaken.

Eventuele opeenhopingen kunnen worden verwijderd met een in peroxide gedompeld watje en maïzena kan worden gebruikt om het drogen te bevorderen, maar geen van beide mag rond de ogen worden gebruikt.

Bulldogpups die overvoed zijn, waardoor ze te snel groeien, kunnen last krijgen van osteochondritis dissecans, een aandoening waarbij het gewrichtskraakbeen niet goed hecht aan het bot.

Dit kan ook voorkomen bij Beagle Bull pups, dus eigenaren en fokkers van Bulldog Beagle mix pups moeten samenwerken met hun dierenarts om het gezondste dieet voor hun pups te bepalen.

beabull

Beabull Temperament & Gedrag

Zowel de Beagle als de Bulldog hebben de neiging geduldig, lief en vriendelijk te zijn, maar met een koppige inslag, zodat van de Beabull ook deze eigenschappen verwacht kunnen worden.

Beabulls houden van hun gezin, vooral van kinderen, en zijn het gelukkigst als ze tijd met hen doorbrengen.

Ze kunnen goed opschieten met andere honden en kunnen eigenlijk de voorkeur geven aan een huishouden met meerdere honden.

De rest van de persoonlijkheid van een Beabull kan lijken op die van de Bulldog, de Beagle, of een mix van beide.

Net als Bulldogs kunnen Beabulls aanhankelijk, zachtaardig en ontspannen zijn, met een voorliefde voor kauwen en touwtrekken.

Net als Beagles kunnen Beabulls speels, nieuwsgierig en energiek zijn.

Ze kunnen zeer geurgericht zijn, graag graven, en destructief zijn wanneer ze zich vervelen, eigenschappen die hen in de problemen kunnen brengen zonder de juiste training, beweging en mentale stimulatie.

Oefening & Training van de Beabull

Zowel de Beagle als de Bulldog zijn gevoelig voor overgewicht, dus regelmatige lichaamsbeweging is essentieel voor uw Beabull.

De Beabull lijdt echter, net als de Bulldog, aan Brachycephalie, wat betekent dat hij een verkorte gezichtsstructuur heeft, wat leidt tot ademhalingsproblemen en andere gezondheidsproblemen.

Het is daarom essentieel dat de Beabull tijdens het sporten onder toezicht staat, niet overprikkeld mag raken, en niet buiten blijft tijdens heel warm weer.

Trappen en zwemmen kunnen ook moeilijk zijn voor Beabulls met korte pootjes, dus mogen ze niet zonder toezicht worden achtergelaten rond trappen of zelfs ondiepe plassen water.

Beabull training

Bulldogs zijn over het algemeen niet de beste luisteraars, maar Beagles zijn mensenvrienden, dus het gemak van training is niet gemakkelijk te voorspellen.

Beide rassen zijn zeer voedsel gemotiveerd, dus traktaties zijn geweldige motivatoren voor Beagles tijdens de training.

Bulldogs kunnen echter territoriaal zijn over hun voedsel, dus eigenaren moeten voedsel van hun Beabull pup afpakken (voordat ze het teruggeven, natuurlijk), ook direct uit de mond van de hond, om voedselagressie te voorkomen.

Bulldogs kunnen ook mondig zijn en genieten van kauwen en touwtrekken.

De Beabull mag ook nooit enig deel van een mens of ander dier in zijn mond stoppen, zelfs niet voorzichtig.

De sterke kaken van het ras maken het gemakkelijk om per ongeluk letsel op te lopen.

Socialisatie en trainingslessen zijn een must voor Beabull pups.

Gezondheidsproblemen van de Beabull

Zoals u misschien al geraden heeft uit de verwijzingen naar gezondheidsproblemen die al gemaakt zijn, is de Bulldog geen gezond ras met een levensduur van slechts 8 tot 10 jaar.

Veel van de problemen van het ras zijn het gevolg van Brachycephalie, waaronder slaapstoornissen, een verhoogd risico op verslikken en kokhalzen, snurken, en diverse ademhalingsproblemen.

Vanwege hun grote heupen en smalle hoofd hebben Bulldogs ook veel problemen met betrekking tot voortplanting en geboorte.

Bulldogs hebben vaak moeite met de daad van het fokken en vrouwelijke Bulldogs moeten meestal bevallen via een keizersnede.

Vijfenzeventig procent van de fokkende vrouwelijke bulldogs moet volgens een studie uit 2013 kunstmatig worden geïnsemineerd.

Huidziekten, oogproblemen en gebitsproblemen komen ook allemaal veel voor bij Bulldogs.

Bulldog puppies hebben een hoog percentage misvormingen (8%), doodgeboorte (13%), en kindersterfte (10%).

De Beagle daarentegen is een relatief gezond ras en heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 15 jaar.

De meest voorkomende problemen voor Beagles zijn overgewicht en heupdysplasie.

Heupdysplasie treft bijna een vijfde van de Beagles, volgens de Orthopedic Foundation for Animals (OFA) en treedt op wanneer het heupgewricht zich niet correct vormt, wat pijn en mogelijke mobiliteitsproblemen veroorzaakt.

Hypothyreoïdie, epilepsie en zichtproblemen zoals glaucoom komen ook veel voor bij Beagles.

Zelfs met de relatieve gezondheid van Beagles, lopen Beabulls nog steeds risico op ernstige gezondheidsproblemen, met name obesitas, gewrichtsdysplasie, en gezichtsproblemen, aangezien deze bij beide rassen veel voorkomen.

Hoe een Beabull te kiezen

Het fokken van alleen gezonde honden die geen genen dragen die verband houden met gezondheidsproblemen helpt de kans op gezondheidsproblemen bij Beabull pups te minimaliseren.

Een fokker moet kunnen bewijzen dat zijn of haar honden gezond zijn door ze te registreren bij een gezondheidsdatabank zoals het Canine Health Information Center (CHIC).

CHIC vereist dat Beagles getest worden op heupdysplasie, gezichtsproblemen, MLS, en ofwel hartproblemen of schildklierproblemen.

CHIC vereist dat Bulldogs getest worden op:

 • patellaire luxatie,
 • hartproblemen,
 • tracheale hypoplasie,
 • en zichtproblemen.

Testen voor:

 • heup- en elleboogdysplasie,
 • auto-immune thyroiditis,
 • aangeboren doofheid, en
 • hyperuricosurie,

worden ook aanbevolen, maar zijn niet verplicht.

Meer tests betekent natuurlijk meer zekerheid over de gezondheid van de nakomelingen van de hond.

Voordat u een Beabull kiest, moet u voorbereid zijn op de gezondheidsproblemen die de hond waarschijnlijk zal ondervinden.

U moet ook voorbereid zijn op het temperament en de trainbaarheid van beide rassen.

Hoewel u vrijwel zeker een lieve metgezel krijgt, moet u ook voorbereid zijn op een hond die koppig is, moeilijk te trainen, zeer actief en prikkelbaar, ondanks gezondheidsproblemen die te veel activiteit en opwinding gevaarlijk maken.

Nu je enkele Beabull feiten kent, hoe denk jij over de Beabull – de Beagle Bulldog mix? Laat het ons weten in de commentaren hieronder!

Referenties

 • Bastien, B., A. Patil, & E. Satyaraj, 2015, ‘The impact of weight loss on circulating cytokines in Beagle dogs.’, Veterinary Immunology and Immunopathology.
 • Credille, K. et al., 2008, ‘De effecten van schildklierhormonen op de huid van Beagle honden.’, Journal of Veterinary Internal Medicine.
 • Graham, K., C. McCowan, & A. White, 2016, ‘Genetic and Biochemical Biomarkers in Canine Glaucoma.’, Veterinary Pathology.
 • Lohi, H. et al., 2005, ‘Expanded Repeat in Canine Epilepsy.’, Science.
 • Mellersh, C., 2014, ‘De genetica van oogaandoeningen bij de hond.’ Canine Genetics and Epidemiology.
 • Pederson, N. C. et al., 2016, ‘Een genetische beoordeling van de Engelse Bulldog’, Canine Genetics and Epidemiology.
 • Wydooghe, E. et al., 2013, ‘International Breeder Inquiry Into the Reproduction of the English Bulldog.’, Vlaams Diergenesskundig Tijdschrift.
 • De Amerikaanse Kennel Club
 • Het Canine Health Information Center
 • De Orthopedische Stichting voor Dieren