Baby Beagle feiten en plezier – Kijk hoe hij groeit!

baby beagle

Een baby Beagle wordt volledig hulpeloos geboren. Ze moeten nog veel groeien en ontwikkelen voordat ze klaar zijn om mama te verlaten en zich bij een nieuwe familie aan te sluiten! Tussen de geboorte en 8 weken oud zullen ze hun ogen openen, leren lopen, en ontdekken hoe ze zich moeten binden aan mensen en andere honden. Vandaag vertellen we hoe uw baby Beagle zich zal ontwikkelen, en hoe u hem het beste kunt ondersteunen om in de toekomst op te groeien tot een gelukkige, gezonde oude Beagle.

De onnavolgbare Beagle

Oorspronkelijk gefokt als jachthond, staan Beagles bekend om hun compacte bouw en een goed reukvermogen.

Ze zijn het zesde meest populaire hondenras in de VS, grotendeels dankzij hun vriendelijke en liefdevolle temperament.

Hun grote hoofden en flaporen zien er schattig uit als ze klein zijn, wat veel potentiële eigenaren aantrekt om een baby Beagle aan te schaffen.

Denk je erover om een baby Beagle te nemen?

In dit artikel bekijken we de Beagle vanaf de geboorte tot de dag dat ze bij je thuiskomen.

Lees verder om te leren over de voeding, het uiterlijk en de mijlpalen in de ontwikkeling van de baby Beagle.

Een Baby Beagle is geboren!

baby beagle

Na zijn geboorte zal uw baby Beagle dicht bij zijn moeder blijven om zich warm te houden, aangezien hij zijn eigen lichaamswarmte niet kan behouden.

Ze zullen ook snel na de geboorte hun moeder voeden. De melk van hun moeder zal hen voorzien van essentiële voeding om hun immuunsysteem te versterken en hen te beschermen voor later in het leven.

De gemiddelde nestgrootte van een Beagle is zes pups, dus je baby Beagle zal ongeveer vijf broertjes en zusjes hebben.

Pasgeboren Beagles

Beagles worden geboren met gesloten ogen, zonder tanden, en kunnen niet horen of lopen.

Ze hebben een korte, witte vacht met zwarte of bruine vlekken en wegen 5 tot 10 ons.

In dit stadium doen ze niet veel, behalve rusten en zogen van hun moeder.

Eén week oude Baby Beagle

Een één week oude baby Beagle zou iets groter moeten zijn met sterkere voorpoten, waardoor hij zich naar zijn moeder toe kan trekken.

Hun ogen en oren zullen nog gesloten zijn, en ze zullen het grootste deel van zijn tijd doorbrengen met zogen.

Als ze zich ongemakkelijk voelen of verpleegd willen worden, kunnen ze huilen om de aandacht van hun moeder te trekken.

Ze zullen nog steeds niet in staat zijn om hun eigen lichaamswarmte te behouden, dus zullen ze tegen hun moeder en broers en zussen aan kruipen voor warmte.

Twee weken oude Beagle

Tijdens hun tweede levensweek beginnen de ogen van een baby Beagle open te gaan. In dit stadium kunnen ze nog niet veel zien.

Ze zullen sterkere poten hebben en moeten blijven aankomen en groeien.

Ze zullen op hun moeder vertrouwen om darm- en blaasbewegingen aan te moedigen door hun achterwerk te likken.

Drie weken oude Baby Beagle

Je baby Beagle zal tijdens zijn derde week veel veranderingen meemaken.

Hun ogen en oren zullen geopend zijn, zodat het graag op onderzoek uitgaat, maar het moet nog steeds het grootste deel van zijn tijd doorbrengen met zijn moeder en broers en zussen.

De spieren en het evenwichtsgevoel van een baby Beagle zullen in deze periode veel ontwikkeling doormaken als ze gaan proberen te staan en te lopen.

Ze zullen beginnen te interageren met hun broertjes en zusjes als ze met elkaar spelen.

Groei en gewichtstoename zouden in dit stadium snel moeten blijven gebeuren, waarbij je baby Beagle nu 1 – 1,5 pond weegt.

Vier weken oude Beagle

Een vier weken oude baby Beagle zal zeer actief en energiek beginnen te worden. Ze zijn sterk genoeg om te staan, te lopen en te spelen.

Ze zullen hun moeder minder nodig hebben en in staat zijn hun blaas en darmen zonder haar hulp te legen.

Je baby Beagle zal in deze tijd beginnen met het leren van bijtremming door te spelen met hun broertjes en zusjes en moeder. Als uw puppy te hard bijt, maakt hij een geluid om te laten zien dat het pijn doet.

Hun tanden zullen zich beginnen te ontwikkelen en zijn persoonlijkheid zal echt beginnen door te schijnen.

Vijf weken oude Baby Beagle

Op deze leeftijd begint uw baby Beagle te blaffen en met speelgoed te spelen.

Ze zullen ontvankelijker zijn voor interacties met mensen, zodat ze vaker kunnen worden aangepakt.

Het spenen begint in deze fase, zodat je baby Beagle minder aandacht van zijn moeder nodig heeft.

Ze zullen gedurende deze tijd erg nieuwsgierig worden en moeten doorgaan met het verkennen en ervaren van nieuwe dingen. Hoe meer nieuwe dingen ze in deze fase ervaren, hoe minder angstig ze later waarschijnlijk zullen zijn.

Zes weken oude Beagle

Tegen het einde van de zesde week moet uw baby Beagle volledig gespeend zijn en vast voedsel kunnen eten.

Ze kunnen af en toe bij de moeder zuigen, maar dat is niet nodig.

Tijdens dit stadium worden ze zeer onafhankelijk en zullen ze hun grote reukzin willen gebruiken om op verkenning te gaan.

Ze moeten ongeveer 2,5 pond wegen en een volledig gebit hebben.

Zeven weken oude Baby Beagle

Het is de laatste week van je baby Beagle bij hun fokker voordat ze met jou mee naar huis gaan.

Tegen die tijd moeten ze op een vast voedsel dieet staan en volledig onafhankelijk zijn.

De zindelijkheidstraining kan in dit stadium beginnen, maar hun blaas- en darmspieren zijn nog niet volledig ontwikkeld, zodat er nog steeds ongelukjes kunnen gebeuren.

Deze fase is vaak een angst inprentingsperiode, wat betekent dat je baby Beagle tekenen van angstigheid kan gaan vertonen tegenover ongewone geluiden of bezienswaardigheden.

Acht weken oude Beagle

Het is tijd voor uw baby Beagle om naar huis te komen!

Op deze leeftijd moeten ze ongeveer 3 pond wegen en een ronde vorm hebben. Ze hebben hun moeder niet meer nodig en zijn volledig aangepast aan een vast voedsel dieet.

Je baby Beagle zal in deze levensfase nog ernstige veranderingen en ontwikkelingen doormaken. Je moet er dus voor zorgen dat ze een geschikte voeding krijgen om dit te ondersteunen.

Wat moet uw Beagle Puppy eten?

Dat betekent dat hun voeding hoogwaardige eiwitbronnen zoals gevogelte of vis moet bevatten om de spiergroei te ondersteunen.

Daarnaast moet het ook rijk zijn aan calcium en fosfor ter ondersteuning van de botvorming, en essentiële vetzuren ter ondersteuning van de ontwikkeling van het gezichtsvermogen.

Beagles zijn gevoelig voor het ontwikkelen van overgewicht, wat gewrichtsproblemen en hartziekten kan veroorzaken. Daarom is het de moeite waard hun calorie-inname in de gaten te houden.

Hoeveel maaltijden u uw Beagle geeft hangt af van zijn activiteitsniveau, maar in het algemeen moet hij op deze leeftijd ongeveer vier maaltijden per dag krijgen.

Om meer te lezen over wat u uw Beagle moet voeren, kunt u onze gidsen over het beste puppyvoer voor Beagles en het voeden van Beagle-puppy’s lezen.

Hoeveel moet uw Beagle Puppy slapen?

Ongeveer 18 uur van de dag van uw baby Beagle wordt besteed aan slapen.

Maar ze zullen zeer hyper en onderzoekend zijn als ze wakker zijn.

Uw Beagle Puppy Trainen

Ze zullen veel beweging nodig hebben om aan hun hoge energiebehoefte te voldoen, dus zorg ervoor dat u uw baby Beagle veel speeltijd kunt geven.

Op deze leeftijd kunnen ze nog niet gaan wandelen omdat ze hun laatste vaccinatieboost nog niet hebben gehad. Blootstelling aan de buitenlucht kan hen in gevaar brengen om een ernstige ziekte op te lopen.

Zindelijkheidstraining

Nu hun darm- en blaasspieren bijna klaar zijn met ontwikkelen, kan de zindelijkheidstraining beginnen als dat nog niet gebeurd is.

Baby Beagles zullen heel vaak moeten ‘gaan’. Wij raden u daarom aan om de vloerbedekking te beschermen als u uw Beagle voor het eerst in huis neemt.

Om uw Beagle te trainen, kunt u ons puppy potty training schema gebruiken om u op het goede spoor te houden.

Bijten

Net als bij andere rassen zijn Beagle pups geneigd om te bijten. Ze doen dit meestal als een vorm van spel of omdat ze tandjes krijgen, maar het kan erg pijnlijk zijn.

De aanschaf van kauwspeelgoed of het uitvoeren van training wordt aanbevolen om mogelijke verwondingen te voorkomen. U kunt meer tips lezen in onze gids om te voorkomen dat een puppy bijt.

Laatste gedachten

Als u uw baby Beagle de beste kwaliteit van zorg geeft, zou hij in zijn nieuwe huis moeten gedijen gedurende zijn puppytijd en volwassenheid.

Vergeet niet dat de overgangsperiode naar zijn nieuwe gezin schrijnend kan zijn voor uw jonge Beagle.

Als ze zich na een paar dagen niet lijken te settelen of als je je zorgen maakt over hun gedrag, neem dan contact op met je fokker voor advies.

Geniet van je nieuwe familielid!

Lezers vonden ook leuk

Referenties en verder lezen

Xy J et al. 2015. Afgescheiden fosfolipase A2-remmer moduleert vetzuursamenstelling en vermindert obesitas-geïnduceerde ontsteking bij Beagle-honden. The Veterinary Journal.

Phillips A. 2011. De Beagle Beste van het Ras. The Pet Book Publishing.

Hawthrone AJ et al. 2004. Body-weight changes during growth in puppies of different breeds. The Journal of Nutrition.