Apple Head Chihuahua – Wat betekent deze hoofdvorm voor uw pup?

appelhoofd chihuahua

Apple Head Chihuahua’s zijn zelfverzekerd, brutaal en dapper, aanhankelijk met hun familie maar zeer onafhankelijk. Ze zijn een van de twee soorten Chihuahua’s. De Apple Head Chihuahua heeft een ronde kop met een richel van 90 graden waar de neus het voorhoofd ontmoet. Een Deer Head Chihuahua heeft een meer ovaal, langer hoofd met een meer zachte stop van 45 graden tussen de snuit en het voorhoofd. De vorm van de schedel van de Apple Head Chihuahua zorgt ervoor dat hun ogen breder lijken en iets uitpuilen, en kan ervoor zorgen dat de zachte plek op hun hoofd niet sluit. Vandaag zullen we de Apple Head Chihuahua vergelijken met de Deer Head Chihuahua, en u helpen beslissen welke het beste bij uw gezin past.

Inhoud

Heb je ooit gehoord van de Apple Head Chihuahua of de Deer Head Chihuahua? Heb je je afgevraagd wat het verschil is tussen die twee? De kleine Chihuahua is een beroemd speelgoedras, met een miniatuur die wordt overtroffen door een enorme persoonlijkheid! Maar wist u dat veel eigenschappen van uw Chihuahua kunnen afhangen van het feit of hij een Apple Head of een Deer Head is?


Apple Head Chihuahua vs Deer Head Chihuahua

Chihuahua’s zijn verdeeld in twee onofficiële types, genaamd de Apple Head Chihuahua en de Deer Head Chihuahua. De enige twee officiële Chihuahua types zijn de langharige en de gladharige variant. Toch vermelden deze clubs dat, volgens de rasstandaard, de Chihuahua een “appelkoepelvormig” hoofd moet hebben.

Dus, wat is het verschil tussen de Apple Head Chihuahua en de Deer Head Chihuahua?

Apple Head Chihuahua

  • Heeft een rond hoofd in de vorm van een appel.
  • Heeft een hoek van 90 graden bekend als een “stop” waar de snuit het voorhoofd ontmoet

Hertenkop Chihuahua

  • Heeft een langer hoofd en grotere oren als een hert
  • Heeft een hoek van 45 graden waar de snuit het voorhoofd ontmoet.

En terwijl de hierboven genoemde kenmerken misschien de snelste manieren zijn om een Apple van een Deer Head Chihuahua te onderscheiden. Maar er zijn nog veel meer kenmerken die uniek zijn voor de Apple Head Chihuahua en waardoor hij zich onderscheidt.

apple head chihuahua gids

Chihuahua Ras Type Oorsprong

De nationale hond van Mexico, de kleine Chihuahua is een oud ras waarvan het verhaal zo oud als de tijd lijkt te zijn. Oude kunstvoorwerpen over de hele wereld beelden honden van het Chihuahua-type af, wat bewijst dat ze zelfs bij de vroegste aristocraten van de menselijke geschiedenis favoriet waren. Maar hoe werd de Chihuahua geassocieerd met Mexico? Om eerlijk te zijn, niemand weet het. Waarschijnlijk afstammend van de oude Techichi, werd ooit gedacht dat de kleine honden creaties werden uitgeroeid tijdens de verovering van Cortez.

Gelukkig wist het veerkrachtige kleine ras te overleven in geïsoleerde dorpen, waar hij in de jaren 1800 door Amerikanen werd ontdekt. De meeste van deze kleine honden werden ontdekt in Chihuahua, en zo werd het ras bekend als de Chihuahua hond.

Apple Head Chihuahua Uiterlijk

Apple Head Chihuahua honden staan ook bekend om hun rechtopstaande oren, expressieve gezichten en intelligente, uitpuilende ogen. Samen met zijn 90 graden hellende voorhoofd, dat algemeen wordt beschreven als een perfecte L vorm makend wanneer bekeken vanuit het profiel, is de Apple Head onderscheidend. Hij heeft ook een langere kaaklijn en een kortere nek dan de Deer Head.

Apple Head Chihuahua’s staan ook bekend om hun “uitpuilende” ogen en kortere benen. Verder worden vrijwel alle Apple Head pups geboren met een zachte plek, molera genaamd. Deze sluit zich rond de leeftijd van drie of vier maanden.

Hoe groot zijn Apple Head Chihuahua volwassenen?

Hoewel er verschillen zijn tussen de Apple Head Chihuahua en de Deer Head Chihuahua, zijn er ook veel overeenkomsten. Bijvoorbeeld, dit zijn beide kleine Chihuahua honden die niet meer dan zes pond wegen en slechts 5 tot 8 centimeter lang zijn. Een volwassen Apple Head Chihuahua zal dus vrij klein zijn.

Apple Head Chihuahua Kleuren en Vachten

Zowel de Apple Head Chihuahua als de Deer Head Chihuahua kunnen komen met een gladde of lange vacht. En terwijl reekalf de meest voorkomende Chihuahua kleur is, kan hun vacht komen in zes kleurvariëteiten, waaronder:

  • Zwart
  • Wit
  • Fawn
  • Chocolade
  • Crème
  • Goud

Deer Head vs Apple Head Chihuahua Temperament

Het Apple Head Chihuahua temperament is relatief charmant en schattig, net als de Deer Head. Volgens liefhebbers van het ras is de Chihuahua in het algemeen een aangenaam hondje dat zich een weg weet te banen naar zowat ieders hart.

Toch is dit een hond die een goede socialisatie nodig heeft als hij jong is, en veel gehoorzaamheidstraining, want hij is zeer intelligent en kan wat bazig zijn als hij niet goed getraind is.

En terwijl de Apple Head Chihuahua het goed doet in gezinsverband met oudere kinderen, wordt hij niet aanbevolen voor zeer jonge kinderen. Dit komt met name door de kleine omvang en kwetsbaarheid van de Apple Head Chihuahua.

Apple Head Chihuahua Levensduur

Met een levensverwachting van 14 tot 16 jaar heeft de Apple Head Chihuahua wat meer gezondheidsproblemen dan zijn Deer Head Chihuahua tegenhanger.

Gezondheidsproblemen

Toch kunnen zowel de Apple Head Chihuahua als de Deer Head Chihuahua gevoelig zijn voor hartproblemen zoals patent ductus arteriosus en mitralisklep ziekte. Evenals oogaandoeningen, patella luxatie, en idiopathische epilepsie.

Door zijn appelvormige hoofd en die scherpe, 90-graden hoek waar de Apple Head hond bekend om staat, is hij vatbaarder voor het Brachycephalic Airway Syndrome. Brachycephalic Airway Syndrome kan ademhalingsproblemen veroorzaken zoals ongemak, snurken, slaapapneu en meer.

De Apple Head Chihuahua is ook vatbaarder voor gebitsproblemen en oogproblemen, waaronder oogletsel en ooginfectie door zijn schedelvorm en uitpuilende ogen.

Apple Head Chihuahua training en oefening

Zoals eerder vermeld, zal de Apple Head Chihuahua veel vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining nodig hebben vanaf de puppytijd om ervoor te zorgen dat hij opgroeit tot een goed opgevoede volwassene. Wij raden altijd het positieve beloningssysteem en de loftechniek aan als het gaat om het trainen van uw Apple Head Chihuahua.

Dit is een ras dat graag wil behagen en u niet wil teleurstellen, dus hij zal waarschijnlijk het beste reageren op signalen dat u blij met hem bent! Wat beweging betreft, zal de Apple Head Chihuahua elke dag een matige hoeveelheid beweging nodig hebben.

Hoewel hij klein is, is hij een actief en energiek hondje dat graag in een veilig omheinde achtertuin zal spelen of met u door het huis zal rennen. Stevige wandelingen passen ook goed bij zijn bewegingsbehoeften.

Wat Te Voeden Een Appelkop Chihuahua

Alle kleine honden doen het het beste op een hoogwaardige hondenvoeding die gespecificeerd is voor hun leeftijd, gewicht en activiteitsniveau. Dit betekent dat de Chihuahua zal gedijen op hondenvoer met vleeseiwitten in de eerste paar ingrediënten.

Zorg er ook voor dat het hondenvoer is afgestemd op honden van kleinere rassen, want die ontwikkelen zich anders dan honden van grotere rassen en hebben andere voedingsstoffen nodig. Uw Apple Head Chihuahua moet ook elke dag toegang hebben tot vers water en traktaties moeten worden gegeven tijdens de training, maar met mate, omdat ze vaak veel calorieën bevatten.

Zijn Apple Head Chihuahua’s goede huisdieren?

De Apple Head Chihuahua is zeker een favoriete hond. Toch is hij gevoelig voor bepaalde gezondheidsproblemen en misschien niet de beste keuze voor gezinnen met zeer jonge kinderen. Hij vereist ook een goede hoeveelheid vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining om op te groeien tot een veelzijdige en flexibele volwassen hond.

Als je de tijd en het geduld hebt om te trainen en aandacht te besteden aan de unieke behoeften die Apple Head Chihuahuas hebben, dan is dit misschien de hond voor jou. Ook als u van plan bent uw Apple Head Chihuahua te showen, houd er dan rekening mee dat hij het enige type is dat door grote clubs wordt geaccepteerd.

Apple Head Chihuahua Puppies

Als u geïnteresseerd bent in een Apple Head Chihuahua puppy, dan helpen wij u graag om een zo gezond mogelijke Chihuahua te vinden. Als je via een fokker gaat, zorg er dan altijd voor dat je veel onderzoek doet. Er zijn een aantal bronnen beschikbaar die beweren gezonde Chihuahua puppy’s te verkopen, maar ze zijn niet allemaal gerenommeerd en verantwoordelijk.

Houd in gedachten dat gerenommeerde fokkers het belang van verantwoorde fokpraktijken zullen begrijpen en eerder hun nesten op gezondheid zullen hebben gescreend. Daarom zullen ze u certificaten kunnen aanbieden die bewijzen dat hun honden gezond zijn en klaar om gekocht te worden.

Hoeveel kosten Apple Head Chihuahua Puppies?

Nou, als je via een fokker gaat, kun je verwachten dat je tussen de $500 en meer dan $1000 betaalt voor je Apple Head Chihuahua puppy, met prijzen die hoger liggen als de ouderhonden showkwaliteit zijn. Als u een Apple Head pup uit een asiel wilt redden, zullen de meeste adoptiekosten rond de $50 tot $100 liggen.

Schuilplaatsen dekken meestal ook de eerste dierenartsreis, zodat uw reddingschihuahua up-to-date is met zijn vaccins en klaar is om door u te worden geadopteerd.

Als u op weg bent om uw huis open te stellen voor een Apple Head Chihuahua, wensen wij u veel geluk en hopen dat hij u jarenlang plezier brengt.

Deel je gedachten en ervaringen met de Apple Head Chihuahua in de reacties hieronder!

Lezers hebben ook genoten van

Referenties