8 weken oude Boston Terrier – Wat kunt u verwachten van uw nieuwe huisdier?

8 weken oude boston terrier

Ik denk aan het toevoegen van een levendige kleine 8 weken oude Boston Terrier in uw familie? Met zijn charmante persoonlijkheid en knappe smoking vacht is de Boston een populair gezelschapsdier.

Als u uw zinnen heeft gezet op een Boston puppy, maar u bent nog niet bekend met de ins en outs van puppyverzorging, maak u dan geen zorgen, wij zijn er om u te helpen!

Het opvoeden van een nieuwe jonge pup kan een uitdaging zijn, zelfs voor ervaren hondeneigenaren.

Wij vertellen u wat u kunt verwachten tijdens de eerste weken van uw puppy thuis, inclusief de basisbeginselen zoals voeding, zindelijkheid en krattraining, en slaapschema’s.

Waarom 8 weken? 8 weken (2 maanden) is een gebruikelijke leeftijd voor nieuwe pups van fokkers en reddingsorganisaties om mee naar huis te gaan.

Dit geeft ze genoeg tijd om goed socialisatie met hun moeders en nestgenoten, zodat u gedragsproblemen kunt voorkomen die kunnen ontstaan bij een vroege scheiding.

Wat te verwachten van een nieuwe puppy

Als beginnende puppy-ouder zult u misschien verrast zijn hoeveel tijd en energie het kost om voor een gloednieuwe puppy te zorgen!

Veel deskundigen vergelijken het krijgen van een nieuwe puppy met het thuisbrengen van een baby.

Uw puppy zal veel toezicht nodig hebben. Het kan nuttig zijn de komst te plannen op een tijdstip dat u thuis bent van werk of school.

Wees kalm, geduldig en voorzichtig met uw nieuwe puppy. Vergeet niet dat uw puppy nog niet zindelijk is, dus ongelukjes zullen gebeuren.

Houd toezicht op alle interacties tussen de puppy en eventuele jonge kinderen of inwonende huisdieren in huis.

Bijten en huilen zijn normaal gedrag voor zeer jonge honden. We zullen het later hebben over hoe hiermee om te gaan!

8 weken oude boston terrier

Het introduceren van hun puppy krat

Krat training is een van de belangrijkste onderdelen van de training van uw nieuwe puppy.

Waarom raden zoveel deskundigen krattraining aan?

Krat training heeft vele positieve voordelen. Het kan destructief gedrag voorkomen, helpen bij de zindelijkheidstraining en uw kleintje een veilige plek bieden.

Als een klein formaat hond, kan uw Boston Terrier puppy een traditionele draadkrat of een kleine zachte of harde zijde draagmand gebruiken.

Plaats een bed en wat speelgoed in de bench. Zorg ervoor dat de bench in een ruimte staat waar uw puppy in de buurt van familie kan zijn en niet in een geïsoleerde kamer.

Laat uw puppy wennen aan de bench door de hoeveelheid tijd die in de bench wordt doorgebracht geleidelijk te verhogen.

Het is ook heel belangrijk om de bench nooit als straf te gebruiken, zodat uw puppy niet angstig of angstig wordt als hij erin wordt geplaatst.

8 Week Oude Boston Terrier Puppy Schema

Hoe ziet uw schema eruit de eerste paar weken met een nieuwe Boston puppy?

De routine van uw puppy zal gericht zijn op drie belangrijke activiteiten: eten, slapen en op het potje gaan.

Alle puppy’s zijn natuurlijk individuen, maar de meeste acht weken oude puppy’s van kleine rassen hebben vier maaltijden per dag nodig om een stabiel energieniveau te handhaven.

Het is belangrijk voor jonge pups om veel slaap te krijgen, en u kunt verwachten dat uw puppy tot 20 uur per dag slaapt (inclusief nacht en dutjes).

Hoe vaak moet u uw puppy mee naar buiten nemen om haar behoefte te doen?

Plan om uw 8 weken oude Boston Terrier pup de gelegenheid te geven om minstens elk uur op het potje te gaan, en extra uitstapjes nadat ze wakker wordt, eet, drinkt… of erg opgewonden raakt!

Potty Training van een 8 weken oude Boston Terrier

Potjestraining is een belangrijk onderdeel van de trainingsroutine van elke nieuwe puppy.

Na een potty training schema is een geweldige manier om potjestraining te benaderen.

Kleine blazen raken snel vol, dus gedurende de eerste paar weken zal uw jonge Boston pup regelmatig naar buiten moeten.

Verwacht dat u uw puppy elk uur naar buiten moet brengen, vooral na het eten, drinken en wakker worden uit dutjes.

Als uw puppy ouder wordt, in de orde van 3 tot 4 maanden, kan uw Boston langere perioden tussen toiletpauzes doorbrengen.

Een goede vuistregel om in gedachten te houden … de leeftijd van uw puppy in maanden is ongeveer gelijk aan het aantal uren tussen de potjes!

De eerste nacht met uw puppy

De eerste nacht van uw puppy, weg van zijn moeder en broertjes en zusjes, kan verontrustend zijn. Huilen tijdens de nacht is niet ongewoon in de eerste dagen.

Wat moet u doen als uw puppy ’s nachts huilt?

Houd de puppy in een bench naast uw bed. Dit is vooral belangrijk voor zeer jonge pups die nog nooit zonder moeder en broertjes en zusjes zijn geweest.

Zorg ervoor dat u gedurende de avond veel tijd besteedt aan interactie met uw puppy. Dit zal hem geruststellen en hem vermoeien voor de nacht.

Hoeveel slapen 8 weken oude Boston Terriers?

Net als menselijke baby’s, zullen 8 weken oude Boston Terrier pups veel tijd doorbrengen met slapen. Maar ook net als baby’s zullen zeer jonge puppies niet de hele nacht doorslapen.

Een jonge pup kan tot 20 uur per dag slapen, inclusief ’s nachts en meerdere dutjes.

U kunt verwachten dat uw puppy tot 10 uur per nacht slaapt, maar een puppy van 8 weken zal ’s nachts wakker moeten worden om op het potje te gaan.

Rond 4 maanden zou uw puppy de hele nacht door moeten slapen.

Hoe zit het met dutjes? Over het algemeen doen jonge pups meerdere dutjes gedurende de dag, van een half uur tot 2 uur.

Voeden van een 8 weken oude Boston Terrier

Veel nieuwe Boston puppy eigenaren hebben vragen over hoe vaak en hoeveel ze hun puppy moeten voeren, en wat voor soort voer het beste is.

Opgroeiende puppy’s hebben specifieke voedingsbehoeften die anders zijn dan die van volwassen honden, dus het is belangrijk om een kwalitatieve puppyvoeding te kiezen voor uw nieuwe kleintje.

Honden van kleine rassen kunnen gevoelig zijn voor hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegel), dus uw Boston Terrier pup heeft 4 maaltijden per dag nodig om deze aandoening te voorkomen.

De hoeveelheid die ze bij elke maaltijd moeten eten zal afhangen van welk voedsel ze eten. Uw fokker zou u gedetailleerde informatie moeten geven wanneer u ze ophaalt over wat hun maaltijden zijn.

Kopieer dit naar de letter als je thuiskomt om de routine van je pup zo min mogelijk te verstoren, en vraag je dierenarts wat de volgende fase is als je ze meeneemt voor hun eerste controle.

Praat ALTIJD met uw dierenarts als u vragen heeft over de voeding van uw pup.

8 weken oude Boston Terrier diarree

Het is niet ongebruikelijk dat uw nieuwe Boston puppy tijdens de eerste dagen bij u last krijgt van maagklachten en losse ontlasting of diarree.

Het kan gebeuren met een verandering van dieet, als u ander voer gebruikt dan de fokker. Het kan ook komen door de stress van het verlaten van de moeder en het nieuwe huis.

Meer ernstige oorzaken van diarree bij pups zijn bacteriële of virale infectie, parasieten, of het eten van iets schadelijks.

Hoe weet je wanneer het tijd is om naar de dierenarts te gaan?

Breng uw puppy naar de dierenarts als de diarree langer dan een dag aanhoudt, als u bloed ziet, of als uw puppy ook braakt en pijn lijkt te hebben.

Uw dierenarts zal u vragen een monster van de ontlasting mee te nemen om de oorzaak vast te stellen en de juiste behandeling te bepalen.

Het is belangrijk om te voorkomen dat uw puppy uitgedroogd raakt door veel water te geven.

8 weken oude Boston Terrier puppy bijt

Het is een feit, jonge puppies bijten veel! Bijten is een natuurlijk puppy gedrag, en de meeste zullen er met de tijd overheen groeien.

Aangezien puppy’s vaak bijten tijdens het spelen, kunt u uw puppy ontmoedigen om in uw vingers te bijten door hem in plaats daarvan een kauwspeeltje te geven.

Hoe opgewondener uw puppy wordt, hoe groter de kans op bijten. Kinderen (en volwassenen!) moeten geleerd worden hoe ze voorzichtig met nieuwe puppy’s kunnen spelen.

U kunt het bijten ook stoppen door gewoon weg te lopen of uw puppy in “time out” te zetten in een bench of box indien nodig.

Straf uw puppy niet voor het bijten, maar zorg ervoor dat u goed gedrag beloont.

Uw opgroeiende puppy

Uw 8 weken oude Boston Terrier zal niet lang klein blijven! Een volwassen Boston kan tot 25 pond wegen.

Terwijl uw puppy groeit, wilt u goed gedrag aanmoedigen door het gebruik van positieve versterking trainingstechnieken en het socialiseren van met andere mensen en dieren.

Wees bereid uw hond een goede thuisverzorging (borstelen, nagels knippen, tanden poetsen) en regelmatige diergeneeskundige zorg te geven.

Zoals alle rashonden, kunnen Boston Terriers een aantal erfelijke aandoeningen ontwikkelen gezondheidsproblemen.

Die grote ogen en schattige snuiten zijn aantrekkelijk, maar ze komen met bepaalde oog- en ademhalingsproblemen die geassocieerd worden met brachycephalie.

Houd in gedachten dat een gezonder alternatief voor een raszuivere Boston puppy een Boston gemengd met een langer gemuilkorfd ras.

Heeft u een Boston Terrier pup aan uw gezin toegevoegd? Vertel ons over uw hond in de commentaren hieronder!

Referenties en bronnen

  • Boston Terrier Gezondheid Links. Boston Terrier Club van Amerika.
  • Pierantoni, L., Albertini, M., Pirrone, F. Prevalentie van door de eigenaar gerapporteerd gedrag bij honden gescheiden van het nest op twee verschillende leeftijden. Veterinary Record, 2011.
  • De voordelen van krattraining. Texas A&M University Veterinary Medicine and Biomedical Sciences, 2019.
  • Hypoglykemie bij puppy’s van kleine rassen en jonge kittens. Metropolitan Veterinary Associates.
  • Williams, K. Diarree bij Honden. VCA Ziekenhuizen, 2018.
  • Boston Terrier Brachycephalic Airway Obstruction Syndrome (BAOS).. Universiteiten Federatie voor Dierenwelzijn, 2011.