4 beste hondenvoermerken voor tandheelkundige gezondheid

4 beste hondenvoermerken voor tandheelkundige gezondheid

Gebitsproblemen zijn de nachtmerrie van elke huisdierouder. Het is hartverscheurend om je harige hondenvriend te zien huilen van de pijn elke keer dat hij voedsel eet. Deze problemen kunnen echter worden vermeden als we voor de tanden van onze honden beginnen te zorgen wanneer ze nog jong zijn.

Dagelijkse toppen poetsen als het gaat om de gezondheid van het gebit. Een regelmatig bezoek aan de tandarts helpt ook. Maar het dieet van uw hond is cruciaal voor tandheelkundige zorg. Kauwen is de natuurlijke manier van uw hond om tandplak en tandsteen te verwijderen. Hondenvoer voor tandheelkundige zorg zijn die welke het risico op gebitsproblemen en de impact van tandheelkundige aandoeningen verlagen. Ze spelen ook een sleutelrol bij het versterken van de tanden. Het nuttigen van dergelijke maaltijden zorgt ervoor dat uw hond geniet van zijn gouden jaren zonder tandheelkundige problemen.

Oppassen voor de vroege tekenen van gebitsproblemen helpt het risico op pijn en beschadigde tanden te verminderen. De meest voorkomende tandheelkundige problemen bij honden zijn vergelijkbaar met die welke mensen treffen. Ze omvatten een verkeerde uitlijning van tanden, parodontitis, abcessen en tumoren in de mond.

Wat zijn de eigenschappen van het beste hondenvoer voor de gezondheid van het gebit?

Hondenvoer speelt een belangrijke rol in het welzijn van uw hond. De meeste fabrikanten van huisdiervoeding hebben speciale formules die gericht zijn op het verminderen van plaque en tandsteenopbouw. Hier zijn de eigenschappen om op te letten bij het selecteren van het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid:

 • Gebitsproblemen zijn het gevolg van resten die vast komen te zitten op of tussen de tanden van uw hond. Natvoer heeft meer kans om een vettige film achter te laten en zo bacteriën aan te trekken. Bovendien kauwen honden langer op droog voedsel, waardoor tandplak en tandsteen worden verwijderd. Droogvoer is daarom de beste optie voor de gezondheid van het gebit. U moet er echter voor zorgen dat uw hond toegang heeft tot vers en schoon water om de risico’s op uitdroging te verminderen en kleine deeltjes uit de tanden te verwijderen.
 • Calcium en fosfor spelen een cruciale rol in het welzijn van de tandheelkunde. Ze geven je hond sterke botten, tanden en spieren. Voor maximale tandheelkundige voordelen, ga voor voedingsmiddelen die voldoende hoeveelheden calcium en fosfor bevatten.
 • De brokgrootte is ook van belang voor het beste hondenvoer voor de gezondheid van het gebit. Grote brokjes hebben de voorkeur boven kleine brokjes. Honden kauwen langer op grotere brokjes waardoor de kans op tandsteen en tandplak wordt verkleind.
 • De textuur is ook belangrijk voor het welzijn van het gebit. Hoe knapperiger het voedsel, hoe beter voor de tanden, omdat het helpt bij het verwijderen van het tandsteen. Ingrediënten zoals wortels en bevroren bessen hebben een vezelige en knapperige textuur om de gezondheid van de tanden te ondersteunen.
 • Alle honden hebben eiwitten nodig voor hun algehele welzijn. Eiwitrijke droge voedingsmiddelen zijn het beste voor de gezondheid van het gebit. Het eerste ingrediënt moet altijd echt herkenbaar vlees zijn. Eiwit levert aminozuren die ervoor zorgen dat de spieren van uw hond sterk zijn. Hoogwaardige eiwitbronnen zijn kip, rundvlees en kalkoen.
 • De beste voedingsmiddelen voor tandheelkundige gezondheid moeten ook in balans zijn voor algemeen welzijn. Ze moeten antioxidanten bevatten om honden te beschermen tegen vrije radicalen die ontstekingen veroorzaken, essentiële vitamines zoals vitamine C en A voor de gezondheid van het immuunsysteem en de huid, en taurine voor de gezondheid van het hart.
 • De beste voedingsmiddelen voor de gezondheid van het gebit moeten ook matige vetwaarden hebben. Gezonde vetten zorgen voor energie en helpen de vacht en huid van je hond mooi te houden.

Het selecteren van het beste voedsel voor tandheelkundige gezondheid kan hectisch zijn, omdat veel merken beweren het beste te zijn. Ons uitgebreide onderzoek naar de beste 4 hondenvoermerken voor tandheelkundige gezondheid maakt het voor u gemakkelijker. Gaan voor de juiste voeding vermindert de kans op allergische reacties, ongezond gewicht en spijsverteringsproblemen voor het geluk van uw hond.

Wat zijn de meest voorkomende symptomen van gebitsproblemen?

Veel verklikkertekens waarschuwen u voor mogelijke tandheelkundige problemen die uw hond treffen. Deze symptomen, indien vroeg geïdentificeerd, besparen u geld en voorkomen chronische gezondheidsproblemen. Hier zijn de belangrijkste symptomen van gebitsproblemen:

 • Moeite met kauwen of het laten vallen van voedsel uit de mond.
 • Poten aan de mond.
 • Extra tanden of vastgehouden melktanden.
 • Gebroken of losse tanden.
 • Slechte adem.
 • Abnormaal kauwen of kwijlen.
 • Verkleurde tanden.
 • Slechte eetlust.
 • Pijn in of rond de mond.
 • Bloedend uit de mond.
 • Rood en gezwollen tandvlees.

Wees op je hoede voor deze symptomen, want vroege interventie is de sleutel. Routinecontroles door de dierenarts helpen bij tandheelkundig welzijn. Je moet je harige hondenvriend een of twee keer per jaar meenemen voor een controle.

Welke hondenrassen zijn gevoeliger voor gebitsproblemen?

Hoewel alle honden kunnen worden beïnvloed door tandheelkundige problemen, zijn sommige honden kwetsbaarder dan andere. Hun hoge gevoeligheiditeit komt voornamelijk voort uit de vorm van hun snuit en kaakopstelling. Hieronder vindt u een lijst met hondenrassen die gevoelig zijn voor gebitsproblemen:

Pugs

Deze honden hebben kleine kaken die leiden tot verdringing van de tanden. Drukte resulteert in gebitsproblemen, waaronder gingivitis, opbouw van tandplak, parodontitis en verlies van tanden.

Yorkshire Terriërs

Veel factoren zoals genetische aanleg, haar gevangen in de mond en behouden melktanden veroorzaken plaque-opbouw in Yorkies. Uw hond zal een slechte adem hebben, gevolgd door verhoogde niveaus van tandbederf.

Chihuahua’s

Deze honden hebben kleine tanden en snuiten en dus verdringing van tanden. Behouden melktanden maken ze ook vatbaar voor gebitsproblemen.

Shelties

Shelties hebben lange, kleine snuiten die hen blootstellen aan gebitsproblemen. Puppy’s worden geboren met onevenwichtige bijtpatronen; sommigen hebben onderbeten, terwijl anderen overbeten hebben. Ze ervaren tandvleespijn omdat de snijtanden kunnen groeien of naar buiten kunnen wijzen. Andere tanden kunnen niet groeien of gaan vroeg verloren tijdens de puppyfase. De hoektanden kunnen in andere gevallen zijwaarts groeien, wat leidt tot een uniek tandheelkundig probleem dat lancen hoektanden wordt genoemd.

Greyhounds

Windhonden zijn genetisch vatbaar voor tandproblemen. Ze kunnen gemakkelijk parodontale aandoeningen krijgen tijdens hun puppyfase. Ze zijn ook gevoelig voor de problemen van tandglazuur die leiden tot pijnlijk tandvlees, tandverlies en wortelblootstelling.

Cavalier Koning Charles Spaniel

Deze hondenrassen zijn gevoelig voor gingivitis en tandsteenopbouw. Gingivitis leidt tot parodontitis, tandbederf, tandontspanner en tandverlies.

Teckels

Teckels hebben kleine tanden en kaken en lange, smalle snuiten. Deze kenmerken maken ze vatbaar voor halitose, gingivitis en parodontitis.

Maltees

Deze honden staan bekend om hun vertraagde mijlpalen. Maltese puppy’s krijgen hun melktanden later dan andere honden. De tanden doen er ook langer over om te vallen, en andere keren vallen ze helemaal niet. Deze tengere honden zijn ook gevoelig voor tanddruk, tandplak en tandsteenopbouw, parodontitis, vroeg tandverlies en gingivitis. meer weten over Maltese honden Sociale leven zorg & dieet informatie.

Chinese Naakthond

Hun haarloosheid is direct gekoppeld aan tandproblemen. Ze hebben ondiepe wortels, waardoor ze worden blootgesteld aan tandheelkundige problemen. meer weten over de Chinese Crested Dog Breed Social life care &dieet informatie.

Poedel

Poedels groeien ook en verliezen hun eerste tanden later dan andere honden. Ze zijn vatbaar voor parodontitis als gevolg van tandsteenopbouw en gevangen haar.

Tijdens het kopen of adopteren van een hond is het het beste om te weten of ze vatbaar zijn voor tandheelkundige problemen. Als je van een van deze hondenrassen houdt, zorg er dan voor dat je hun tanden regelmatig poetst, regelmatig de dierenarts bezoekt en tandenvriendelijke maaltijden serveert.

Factoren die bijdragen aan gebitsproblemen bij honden

Veel factoren dragen bij aan tandheelkundige problemen. Hieronder staan de belangrijkste:

 • Leeftijd: Naarmate honden ouder worden, worden hun tanden zwakker, waardoor ze worden blootgesteld aan tandziekten.
 • Ras: Sommige hondenrassen zijn meer vatbaar voor tandheelkundige problemen dan andere. Kleine rassen worden geconfronteerd met meer tandheelkundige problemen in vergelijking met hun grotere tegenhangers.
 • Voedsel: Kleverig of suikerhoudend voedsel stelt uw hond bloot aan tal van gebitsproblemen, waaronder plaque-opbouw en gingivitis.

Wat zijn de voordelen van goede tandheelkundige zorg?

Goede tandheelkundige zorg vanaf jonge leeftijd komt met enorme voordelen voor uw hond. Hier zijn enkele van de redenen om vroeg met mondhygiëne te beginnen:

 • Parodontitis vermijden: Het serveren van het juiste dieet en het regelmatig poetsen van de tanden van uw hond verlaagt het risico op tandplak en tandsteenopbouw. Tandsteen leidt tot ontsteking en tandvleesontsteking. Indien onbehandeld, leidt dit tot tanden die zich terugtrekken, waardoor tandvlees wordt blootgesteld en uiteindelijk gingivitis wordt veroorzaakt. De eerste fase van gingivitis is tandvleesontsteking, maar het wordt op de lange termijn een parodontitis.
 • Pijn voorkomen: Tandheelkundige problemen gaan gepaard met veel pijn voor uw hond. De pijn kan het zelfs moeilijk maken voor uw hond om te eten. Een goede gebitsverzorging verlaagt het risico dat uw hond pijn ervaart.
 • Slechte adem voorkomen: Het kussen van een hond met een slechte adem is een enorme afknapper. Slechte tandheelkundige zorg leidt tot de groei van bacteriën in de tanden, wat resulteert in een stinkende adem.
 • Tandverlies voorkomen: Het prioriteren van tandheelkundige zorg voor uw hond zorgt ervoor dat de wortels sterk en gezond blijven. Dit houdt ook de tanden op hun plaats, waardoor het voor uw hond gemakkelijk is om te eten en te kauwen voor maximale voedingsvoordelen. Tandverlies maakt het moeilijk voor uw hond om te eten en kan lead aan ondervoeding.
 • Orgaanschade voorkomen: Bacteriën die plaque veroorzaken, kunnen naar de belangrijkste organen reizen, waaronder het hart, de nieren en de lever. Dit veroorzaakt op de lange termijn orgaanschade. Goede tandheelkundige zorg verlaagt dit risico.
 • Honden zijn goed in het verbergen van tandpijn: Het is moeilijk om te weten of je hond pijn heeft of niet. Dit komt omdat honden weten hoe ze hun tandpijn goed kunnen verbergen. Regelmatige controle van de tanden van uw hond helpt u echter om elk tandheelkundig probleem te identificeren voordat het chronisch wordt.
 • Bespaart u geld: Een goede tandverzorging vanaf de puppyfase vermindert het begin van gebitsproblemen tijdens de volwassenheid en de hogere fase. Dit bespaart u geld. Vroege detectie van plaque-opbouw zorgt ervoor dat het wordt verwijderd voordat de bacterie zich verspreidt en chronisch wordt.

Wat zijn de beste hondenvoermerken voor tandheelkundige gezondheid?

Er zijn tal van opties om uit te kiezen voor het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid. Sommige merken zijn echter de beste van de rest. Hier zijn “tops” lijst van het beste voedsel voor tandheelkundige gezondheid:

 • Hill’s Science Dieet
 • Koninklijke Canin
 • Merrick

Het eten is er in verschillende maten en elk heeft een unieke prijs. De gemiddelde prijs voor onze 4 beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid is $ 73,99 met prijzen vanaf $ 59,98 en oplopend tot $ 97,98 voor zakken met een gewicht van 17,6 lbs tot 28,5 lbs.

Het ras en de levensfase van uw hond spelen ook een belangrijke rol bij het selecteren van het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid. Puppy’s hebben een hogere energiebehoefte dan volwassenen en senioren. Ze hebben calorierijke maaltijden nodig voor een goede groei en ontwikkeling. Verschillende hondenrassen hebben verschillende voedings- en gezondheidsbehoeften en vereisen daarom unieke diëten. Hieronder vindt u een lijst met de beste hondenvoeding voor de gezondheid van het gebit:

Beeld Product Functies Prijs
Beste overall

Hill's Science Dieet Volwassen Mondverzorging Droog Hondenvoer

Hill’s Science Dieet Volwassen Mondverzorging Droog Hondenvoer

 • In elkaar grijpende vezeltechnologie helpt tanden en tandsteen te reinigen
 • Omega 6-vetzuren ondersteunen de gezondheid van huid en vacht
 • Gemaakt met natuurlijke ingrediënten
10
Prijs controleren
Beste prijs-kwaliteitverhouding

Merrick Lil Borden Klein Ras Droog Hondenvoer met Echt Vlees

Merrick Lil Borden Klein Ras Droog Hondenvoer met Echt Vlees

 • Brokjes speciaal gemaakt voor kleinere hondenrassen
 • Chondroïtine ondersteunt gezonde gewrichten
 • Graanvrij recept
9.9
Prijs controleren
Beste recept voedsel

Hill's Prescription Diet t / d Dental Care Kip Smaak Droog Hondenvoer, Veterinair Dieet

Hill’s Prescription Diet t / d Dental Care Kip Smaak Droog Hondenvoer, Veterinair Dieet

 • Gemaakt met een unieke brokvorm die helpt bij het reinigen van het tandoppervlak
 • Bevordert gezond tandvlees door de tandvleesrand op te ruimen
 • Bevat antioxidanten ter ondersteuning van evenwichtige voeding
9.8
Prijs controleren
Beste graanvrij

Royal Canin Veterinair Dieet Dental Dry Dog Food

Royal Canin Veterinair Dieet Dental Dry Dog Food

 • Gemaakt voor honden van grotere rassen met een gewicht van 22 pond en hoger
 • Klinisch bewezen om tandsteenopbouw te verminderen
 • Calcium en fosfor helpen gezonde tanden en sterke botten te ondersteunen
9.6
Prijs controleren

Inhoudsopgave weergeven

 • Beste overall
  1. Hill’s Science Diet Adult Oral Care Droog hondenvoer
 • Beste prijs-kwaliteitverhouding
  2. Merrick Lil’ Borden Graanvrij Droog Hondenvoer
 • Beste hondenvoer op recept
  3. Hill’s Prescription Diet Dental Care Droog hondenvoer
 • Beste graanvrij
  4. Royal Canin Veterinair Dieet Dental Dry Dog Food
 • Wat zijn de feiten die u moet weten over hondenvoer voor Dental Health?
  • Wat moeten honden eten om hun tanden schoon te houden?
  • Wat kunt u doen als uw hond last heeft van gebitsproblemen?

Beste overall

1. Hill’s Science Diet Adult Oral Care Droog hondenvoer

Deze delicatesse van Hill’s Pet Nutrition is speciaal gemaakt voor het tandheelkundige welzijn van uw hond. De eerste productiedatum is 30 september 2004 en richt zich op alle hondenrassen. De belangrijkste ingrediënten zijn kip, volkoren tarwe, cellulose in poedervorm, bruine rijst en kippenvet.

Hill's Science Dieet Volwassen Mondverzorging Droog Hondenvoer
10/10Onze Score
 • In elkaar grijpende vezeltechnologie helpt tanden en tandsteen te reinigen
 • Omega 6-vetzuren ondersteunen de gezondheid van huid en vacht
 • Gemaakt met natuurlijke ingrediënten
 • Het nuttigen van deze maaltijd reinigt de tanden van uw hond en verfrist zijn adem met de in elkaar grijpende vezeltechnologie.
 • Het ondersteunt de gezondheid van het gebit door tandsteen en plaque-opbouw te verminderen.
 • Vitamine C en E werken samen met krachtige antioxidanten om de immuungezondheid te verbeteren en honden te beschermen tegen vrije radicalen die kanker veroorzaken.
 • Het maakt gebruik van natuurlijke en premium ingrediënten vrij van kunstmatige conserveermiddelen, kleuren of smaken.
 • De matig vetwaarde van 13% en het caloriegehalte van 275 Kcal/cup houden uw hond in een goede conditie omdat het het risico op obesitas vermindert.
 • Beta-caroteen ondersteunt het gezichtsvermogen, de vacht en het welzijn van de huid, terwijl taurine het hart sterk en gezond houdt.

Dit recept is geschikt voor honden die granen kunnen verdragen omdat het graaninclusief is. Voor een optimaal gewicht past u de voerhoeveelheden aan. Als u niet zeker bent van de bedragen die u moet serveren, raadpleeg dan de dierenarts. Een overgangsperiode van 7 dagen minimaliseert het risico op buikklachten en allergische reacties. Begin met kleine hoeveelheden Hill’s en verhoog deze hoeveelheden geleidelijk tot de 7e dag wanneer je volledig kunt overstappen. Een zak van 28,5 pond kost $ 68,99.

Beste prijs-kwaliteitverhouding

2. Merrick Lil’ Borden Graanvrij Droog Hondenvoer

Verbeter de tandheelkundige gezondheid van uw hond met Merrick Lil ‘ Plates Formula van Merrick Pet Care. De eerste productiedatum is 14 januari 2016 en richt zich op extra kleine, speelgoed- en kleine rassen. De belangrijkste ingrediënten zijn ontbeende kip, kippenmeel, kalkoenmeel, zoete aardappelen en aardappelen.

Merrick Lil Borden Klein Ras Droog Hondenvoer met Echt Vlees
9.9/10Onze Score
 • Brokjes speciaal gemaakt voor kleinere hondenrassen
 • Chondroïtine ondersteunt gezonde gewrichten
 • Graanvrij recept
 • Het bevat echte kip als het nummer één ingrediënt voor een hoogwaardige eiwitwaarde van 30% om de gezondheid van de spieren te ondersteunen.
 • Het is gemaakt met probiotica en prebiotische vezels voor de darm- en darmgezondheid.
 • Het wordt geleverd in een kleine brok en heeft een knapperige textuur om tandplak en tandsteenopbouw te verminderen.
 • Merrick Lil Plates is gemaakt met toonaangevende niveaus van glucosamine en chondroïtine voor kraakbeenwelzijn en heeft omega 6- en 3-vetzuren voor een heldere vacht en een glanzende huid.
 • Het bevat taurine en DHA voor cardiale gezondheid, cognitief welzijn, verbeterde concentratie en gemakkelijker trainbaarheid.
 • Het consumeren van dit dieet ondersteunt een gezond gewicht met L-carnitine dat overtollig vet afbreekt in nuttige energie.

Merrick Lil Plates Formula is het beste voor honden met een gevoelige spijsvertering en graanallergieën. De dagelijkse inname varieert afhankelijk van het gewicht van uw hond, met honden die 2 lbs wegen en 1/4 kopje nodig hebben. Degenen met een gewicht van 5 lbs hebben 1/2 kopje nodig en degenen met 10 lbs hebben 1 kopje nodig. Lichaamsgewichten variërend van 15-30 lbs hebben een bereik van 1 1/4 tot 2 kopjes nodig. Een zak van 20 pond kost $ 59,98.

Beste hondenvoer op recept

3. Hill’s Prescription Diet Dental Care Droog hondenvoer

Geef uw hond de beste tanden ooit met Hill’s receptformule van Hill’s Prescription Diet. De eerste productiedatum is 8 juli 2010 en richt zich op alle hondenrassen. De belangrijkste ingrediënten zijn Brewers Rice, Volkoren Maïs, Chicken By-Product Meal en Powdered Cellulose.

Hill's Prescription Diet t / d Dental Care Chicken Flavor Droog hondenvoer, veterinair dieet, 5 lb. Zak (verpakking kan variëren)
9.8/10Onze Score
 • Gemaakt met een unieke brokvorm die helpt bij het reinigen van het tandoppervlak
 • Bevordert gezond tandvlees door de tandvleesrand op te ruimen
 • Bevat antioxidanten ter ondersteuning van evenwichtige voeding
 • Het wordt geleverd in een unieke brokgrootte en vorm om het tandoppervlak te reinigen door tandplak in de mond weg te schrobben, waardoor systemisch welzijn wordt ondersteund.
 • Het maakt gebruik van vezelmatrixtechnologie om de risico’s van plaque en tandsteenopbouw te minimaliseren.
 • Het consumeren van dit dieet verlaagt de problemen van een slechte adem en bevordert het algehele welzijn.
 • Het is gemaakt met S + OX SHIELD om in overeenstemming te zijn met unieke voedingsnormen die de gezondheid van de urinewegen bevorderen en de risico’s van calciumoxalaatkristallen en struviet verlagen.
 • Dit product vereist toestemming van de dierenarts.

Hill’s Prescription Formula is ideaal voor honden die granen kunnen verdragen of erwtenallergieën hebben. Honden met een gewicht van 5 lbs hebben een dagelijkse inname van 7/8 kopjes nodig, terwijl degenen die 10 lbs wegen 1 3/8 kopje nodig hebben. Lichaamsgewichten variërend van 15-100 lbs vereisen een bereik van 1 7/8 kopjes tot 8 kopjes. Een geleidelijke overgangsperiode van 7 dagen zorgt ervoor dat uw hond zich volledig aanpast aan het nieuwe hondenvoer. Een zak van 25 pond kost $ 97,98.

Beste graanvrij

4. Royal Canin Veterinair Dieet Dental Dry Dog Food

Geef uw hond een gezond gebit en een lieve glimlach met Royal Canin Veterinaire Formule door Royal Canin Veterinary Diet. De eerste productiedatum is 2 mei 2012 en richt zich op alle hondenrassen. De primaire ingrediënten zijn Brewers Rice, Chicken By-Product Meal, Corn, Chicken Fat en Wheat Gluten.

Royal Canin Veterinair Dieet Dental Dry Dog Food
9.6/10Onze Score
 • Gemaakt voor honden van grotere rassen met een gewicht van 22 pond en hoger
 • Klinisch bewezen om tandsteenopbouw te verminderen
 • Calcium en fosfor helpen gezonde tanden en sterke botten te ondersteunen
 • Deze veterinair-exclusieve formule is speciaal gemaakt voor honden die gevoelig zijn voor tandplak en tandsteenophoping.
 • De Veterinaire Mondgezondheidsraad keurt het goed als het beste voor tandheelkundige zorg.
 • De unieke brokjes zorgen voor een tandenpoetseffect wanneer je hond erop kauwt om tandsteen en tandplak te verwijderen.
 • Het heeft omega’s voor de gezondheid van de vacht en de huid. Bovendien ondersteunen chondroïtine en glucosamine de gezondheid van de gewrichten.
 • Deze premium maaltijd is een uitstekende keuze voor tandheelkundige gezondheid, omdat het ook vol zit met calcium en fosfor voor sterke botten en tanden.

Royal Canin Veterinary Formula is geschikt voor honden met erwtenallergieën en honden die granen kunnen verdragen. De voedingsrichtlijnen begeleiden u alleen, maar u moet de hoeveelheden aanpassen aan de leeftijd, het gewicht, de activiteitsniveaus en het rastype van uw hond. Vermijd tafelresten en ander menselijk voedsel omdat ze niet qua voedingswaarde in balans zijn voor het welzijn van uw hond. Een zak van 17,6 pond kost $ 68,99.

Wat zijn de feiten die u moet weten over hondenvoer voor Dental Health?

Het selecteren van het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid heeft een positieve invloed op het algehele welzijn van uw hond. Hier zijn de feiten om te weten over hondenvoer voor de gezondheid van het gebit:

 • Hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid heeft een zegel van de Veterinaire Mondgezondheidsraad op het etiket van het hondenvoer. Het zegel bewijst dat het voedsel is goedgekeurd door de raad en het beste is voor tandheelkundig welzijn.
 • Hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid moet tandvriendelijke ingrediënten bevatten. Lees de ingrediëntenlijst goed door. Vermijd hondenvoer met toegevoegde suikers, omdat suiker de belangrijkste oorzaak is van gaatjes. Sommige ingrediënten zoals wortels en bevroren bessen hebben een knapperige textuur om de gezondheid van het gebit te ondersteunen.
 • Eiwit is een belangrijk onderdeel in hondenvoer voor de gezondheid van het gebit. Spierondersteuning is van cruciaal belang voor alle honden. Ga voor hoogwaardige eiwitbronnen, waaronder vis en kalkoen. De eiwitbron moet het nummer één ingrediënt zijn. Hoe meer echte en identificeerbare vleesbronnen in de primaire ingrediënten, hoe beter het is voor uw hond.
 • De brokgrootte voor hondenvoer voor de gezondheid van het gebit is belangrijk. Grotere brokjes zijn het beste omdat ze honden langer laten kauwen, waardoor hun tanden worden schoongemaakt en de kans op tandplak en tandsteenopbouw wordt verlaagd.
 • Antioxidanten, vezels, prebiotica, probiotica, taurine en L-carnitine zijn ook handig voor de gezondheid van het gebit. Ze ondersteunen het immuunsysteem, de spijsvertering en het welzijn van het hart.
 • Je hond heeft ook vet nodig om energiek te blijven. Daarnaast zijn vetten uitstekende bronnen van omega-vetzuren die de huid voeden voor een aantrekkelijke uitstraling.

Wat zijn de beste hondenvoeding voor Dental Health volgens hondenmaten?

De grootte van uw hond speelt een cruciale rol bij het kiezen van het juiste voedsel voor de gezondheid van het gebit.

Het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid voor kleine honden

 • Purina Pro Plan Dental Health DH Veterinair Dieet Kleine Hapjes Droogvoer: Dit veterinaire dieet is geformuleerd om de opbouw van tandplak en tandsteen te verminderen. Het heeft het zegel van de Veterinaire Mondgezondheidsraad voor het beste hondenvoer voor tandheelkundige zorg.

Het beste hondenvoer voor tandheelkundige zorg voor middelgrote honden

 • Eukanuba Medium Breed Volwassen Droogvoer: De 3D DentaDefense bevordert het welzijn van de tandheelkunde door de risico’s op tandsteenopbouw te minimaliseren. Het stimuleert ook de gezondheid van spieren en gewrichten met premium eiwitten, chondroïtine en glucosamine.

Het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid voor grote honden

 • Holistische Select Puppy Gezondheid Groot &Giant Breeds Droogvoer: Het heeft calcium en fosfor voor sterke botten en tanden. Antioxidanten, taurine en glucosamine werken samen voor het algehele welzijn van uw hond.

Wat zijn de beste hondenvoeding voor Dental Health met verschillende ingrediënten?

Het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid met pompoen.

 • Orijen Graanvrij Origineel DroogvoerPompoen levert vezels om de textuur van voedsel te verbeteren en de brokjes bij elkaar te houden, waardoor de kans op tandsteenopbouw wordt verminderd.

Het beste hondenvoer voor tandheelkundige gezondheid met wortels

 • Rachel Ray Nutrish Klein Ras Droogvoer: Wortelen maken het hondenvoer ook knapperiger om de gezondheid van het gebit te verbeteren.

Whoed moeten honden eten om hun tanden schoon te houden?

Poetsen is het belangrijkste hulpmiddel om te gebruiken voor de gezondheid van het gebit. Er zijn echter andere voedingsmiddelen die honden moeten consumeren voor sterke en gezonde tanden. Dit zijn de beste vijf:

Groenten en fruit

Het serveren van groenten en fruit als snacks voor uw hond bevordert het welzijn van de tanden. Groenten en fruit hebben een knapperige textuur en helpen tandsteen en tandplak te verwijderen terwijl uw hond erop kauwt. Ga voor gezonde groenten en fruit, waaronder appels, wortels en pompoen.

Rauwe vlezige botten

Hun textuur en het vermogen om rond de tanden te buigen, maken rauwe botten resistent tegen bacteriële plaque en ophoping van puin. Botgrootte is belangrijk omdat grote botten verstikkingsgevaar zijn. Vermijd gekookte botten omdat ze gemakkelijk kunnen splinteren en verwondingen in de mond kunnen veroorzaken.

Tandheelkundige kauwen

Tandheelkundige kauwen zijn hondentraktaties die speciaal zijn geformuleerd voor de gezondheid van het gebit. Ze bevatten ingrediënten die ervoor zorgen dat het gebit gezond is en je hond een frisse adem heeft. Ze zijn er in verschillende smaken en helpen bij het ontwikkelen van sterke kaakspieren. Bovendien kunnen tandheelkundige kauwen komen als speelgoed voor entertainment en het belonen van uw hond.

Yoghurt of kefir

Het kiezen van yoghurt of kefir voor uw hond verlaagt het risico op tandsteen en tandplak. Deze twee producten hebben probiotica om het darm- en immuunwelzijn te stimuleren. Voor het beste resultaat breng je de yoghurt rechtstreeks aan op het tandvlees van je hond. Deze voorkomt bacteriegroei rond het tandgebied. meer weten over kunnen honden veilig yoghurt eten?

Specifiek droog hondenvoer

De meeste fabrikanten van hondenvoer hebben voedingsmiddelen geformuleerd die het beste zijn voor de gezondheid van het gebit. Kauwen op droog voedsel ondersteunt ook sterke tanden. Een grote en harde brokgrootte moedigt langer kauwen aan voor een beter gebit.

Wat kunt u doen als uw hond last heeft van gebitsproblemen?

Sommige gebitsproblemen zijn genetisch en dus onvermijdelijk. Dit is wat u moet doen als uw hond last heeft van gebitsproblemen:

 • Serveer hondenvoer van goede kwaliteit: Vermijd voedingsmiddelen die het tandheelkundige probleem kunnen escaleren. Ga voor hondenvoer van hoge kwaliteit met premium ingrediënten. Droogvoer met calcium en fosfor is het beste voor uw zieke hond.
 • Vermijd harde botten als kauwspeelgoed: Honden met gebitsproblemen hebben zwakke tanden en harde botten kunnen leiden tot tandverlies omdat de wortels niet langer sterk zijn.
 • Poets hun tanden regelmatig: Frequent poetsen verwijdert vuil van de tanden om het risico op bacteriegroei en tandsteenopbouw te verminderen.
 • Neem uw hond mee voor een jaarlijks oraal onderzoek en reiniging: Constant onderzoek en reiniging verminderen de kans op tandplak of tandsteen, waardoor gebitsproblemen bij honden verder escaleren.
 • Geef ze zacht kauwspeelgoed: Zacht kauwspeelgoed is gemakkelijk te kauwen en dus uitstekend geschikt voor honden met gebitsproblemen.
 • Geef uw hond ontstekingsremmende pijnstillers: Deze medicijnen verminderen de intensiteit van pijn. Zorg ervoor dat u de dierenarts raadpleegt voordat u medicijnen koopt.
 • Geef speciaal mondwater: Voeg een speciaal hondenveilig mondwater toe aan het water van uw hond voor een schone mond en een frisse adem.
0/5

(0 Beoordelingen)