37 Zwarte Hondenrassen met Korte, Halflange & Lange Zwarte Vachten

Een hondenmaatje kiezen op ras is vrij gebruikelijk. Maar het wordt ook steeds populairder om op kleur te kiezen. Zwarte hondenrassen maken om verschillende redenen een comeback. Sommige mensen houden van de manier waarop een bepaalde kleur eruit ziet, en voor sommigen kan het passen bij hun kleding, meubels of vloerbedekking om het verharen te verhullen. Dus als iemand een hond kiest op basis van zijn zwarte vacht, zit daar meestal een reden achter.

Sommige honden met een zwarte vacht kunnen een beeld van agressiviteit of dominantie. De kleur wordt ook vaak gezien als een symbool van magie en mysterie. Als een zwarte kat je pad kruist, is dat een gelukkig voorteken. Maar hoe zit het met zwarte honden?

Zwarte honden worden in verschillende mythologieën al lang beschouwd als beschermers, gidsen en trouwe metgezellen. Dit kan de reden zijn waarom ze tegenwoordig zo populair zijn bij gezinnen. Om het u gemakkelijker te maken uw perfecte zwarte pup te vinden, hebben we onze lijst in drie secties ingedeeld gebaseerd op vachtlengte.

Het is vermeldenswaard dat niet al deze rassen volledig zwart zijn. Sommige zijn “meestal zwart” met een beetje tan. Maar dat tan kan een veel lagere verhouding zijn, afhankelijk van de hond, waardoor je wat lijkt op een geheel zwarte pup.

Zwarte Hondenrassen met korte vachten

De volgende honden zijn groot en klein, allemaal met een kortere zwarte vacht. Deze honden kunnen, afhankelijk van het ras, dubbel- of enkelvoudig behaard zijn. Dubbelharige zwarte honden verharen meer, vooral in de winter en het voorjaar.

De verzorging en het onderhoud zijn echter gemakkelijker, omdat het haar korter is en meestal minder opvalt. Laten we eens kijken naar onze favoriete honden met een kortere zwarte vacht.


Mopshond

Kleine zwarte hond op bank
Hoewel zeldzamer, kunnen Mopshonden een geheel zwarte vacht hebben.

De Mopshond is een pittige kleine hond met een vacht die helemaal zwart kan zijn. Zwarte Mopshonden gebeuren om een beetje zeldzamer te zijn, dus verwacht om een premium bedrag te besteden aan een zwarte Mopshond pup. Mopshond is een oud hondenras dat zijn oorsprong vindt in China. Deze pups werden gefokt om verfijnde koningshonden te worden.

De Mopshond is een vrolijk en aanhankelijk ras. Ze zijn de perfecte familievriend en werden speciaal gefokt voor gezelschap. De Mopshond is een plat-faced ras. Daarom moet u bij het ouder worden letten op mogelijke gezondheidsproblemen door hun platte gezicht. Ze zijn geen goede pasvorm voor mensen die in een warm klimaat leven. Mopshonden hebben meer vacht per vierkante centimeter dan enig ander hondenras op deze lijst. De kans is groot dat u hun zwarte haar moet beheren, maar niet zoveel als bij een langharig ras.


Lancashire Heeler

Lancashire Heeler met meestal zwarte vacht
Hoewel niet geheel zwart, kunnen Lancashire Heelers een beperkte hoeveelheid roestkleur in hun vacht hebben.

De Lancashire Heeler is een ongewone hond die niet vaak gezien wordt buiten het domein van de rasliefhebber. In feite werd het ras in het V.K. geplaatst op de Bedreigde rassen lijst in 2003. Dit komt door het kleine aantal dieren waaruit de genenpool bestaat en het daaruit voortvloeiende verhoogde risico op erfelijke ziekten.

Deze pups zijn liefdevol en aanhankelijk met levendige persoonlijkheden. Ze zijn ook zeer intelligent en vrij eenvoudig te trainen. Deze pups met een lang lichaam werden traditioneel gebruikt voor het hoeden van vee. De zwartbonte vacht van de Lancashire Heeler is kort, glad en waterafstotend.


Dwergpinscher

Zwarte Dwergpinscher
Dwergpinschers zijn een ander “meestal zwart” behaard hondje dat vrij klein is.

De Dwergpinscher is een pittige kleine pup met een flinke dosis attitude in een kleine verpakking. De meeste ras historici suggereren dat het ras eigenlijk is ontstaan als een kruising tussen een teckel en een Italiaanse Greyhound.. Ondanks hun kleinere formaat zijn ze een populair speelgoedras en worden ze vaak gebruikt als waakhond.

Deze karaktervolle pups komen in een reeks van kleuren. Hun vachtkleuren omvatten black-and-rust, wat voornamelijk zwart is met roestkleurige markeringen rond de mond, borst, benen, oren en wenkbrauwen.


Duitse Dog

Duitse Dog met korte zwarte vacht
Duitse Doggen kunnen een kortere zwarte vacht hebben, met af en toe een witte streep.

De Duitse Dog heeft een toepasselijke naam, met een gewicht van 180 pond en een schouderhoogte van 30 centimeter. De Deense Dog is een van de grootste hondenrassen ter wereld! Deense Doggen zijn over het algemeen rustig en gelijkmoedig. Het zijn geweldige gezinsdieren, die goed overweg kunnen met kinderen en andere huisdieren.

Deze honden hebben een korte, gemakkelijk te onderhouden vacht, en ze zijn er in veel verschillende kleuren, waaronder zwart. Meestal zal een zwarte Duitse Dog enige aanwezigheid van witte strepen ergens op hun borst. Als u besluit een Duitse Dog te nemen, moet u er rekening mee houden dat deze honden een levensverwachting hebben van slechts zeven jaar. Ze worden vaak “heartbreak dogs” genoemd omdat ze niet zo lang leven als andere rassen.


Black and Tan Coonhound

Black and Tan Coonhound op het strand
Black and Tan Coonhounds kunnen minder tan in hun vacht hebben, wat een geheel zwart uiterlijk geeft.

De Black and Tan Coonhound is een vrolijk karakter met een zorgeloze, vrolijke levenshouding. Deze grote, beweeglijke honden zijn gebruikt als spoorzoekers en hebben de reputatie betere neuzen te hebben dan de Beagle. Hun vacht is gedeeltelijk zwart, met wat tan kleuren. Afhankelijk van hun ouders en genetica, kan de tan minder zichtbaar zijn, waardoor het lijkt op een volledig zwarte pup.

Ze zijn ook atletisch en betrouwbaar in het jachtveld. Black and Tan Coonhounds kunnen ook rustige, relaxte huisdieren zijn. Het ras heeft wel gezelschap nodig om hem gelukkig te houden, en deze pups kunnen destructief en luidruchtig zijn als ze lang alleen gelaten worden.


Doberman Pinscher

Zwarte Doberman Pinscher die naar de camera kijkt
De Doberman Pinscher is een ander ras dat een bijna geheel zwarte vacht kan hebben.

De Doberman Pinscher is een groot, gespierd ras. Ze worden vaak gebruikt door het leger en door wetshandhavers als werkhonden. Ze zijn ook een van de meest populaire rassen waaraan mensen denken als een “zwarte hond” vanwege hun intimiderende uiterlijk en ten onrechte bestempelde “agressieve reputatie”.

Het ras is zeer intelligent en trainbaar, evenals krachtig en snel, waardoor ze perfect zijn voor een huishouden dat van een actieve levensstijl houdt. De korte, glanzende zwartbonte vacht van de Doberman moet elke week worden geborsteld om hem in topconditie te houden.


Teckel

Kleine zwarte teckel
Teckels kunnen een bijna geheel zwarte vacht hebben zoals andere rassen op deze lijst.

De Teckel is een Duitse jachthond die een van de beroemdste hondenrassen ter wereld is. Zoals bij andere rassen op deze lijst, zijn ze niet geheel zwart. Maar in veel gevallen zijn hun tan aftekeningen zo donker dat het lijkt op een geheel zwarte vacht.

Teckels zijn kleiner van formaat en hebben over het algemeen korter haar. Ze hebben wel de mogelijkheid om langer haar te hebben, afhankelijk van hun genetica, maar dit is zeldzamer. Teckels verharen wel, maar zijn relatief gemakkelijk schoon te maken. Hun langere lichaam maakt het ras enigszins onmiskenbaar bij het onderscheiden van andere hondenrassen.


Cane Corso

Cane Corso Zwart Bont
Cane Corso’s hebben een kortere vacht en kunnen helemaal zwart zijn, met wat witte strepen.

De Cane Corso gaat terug tot het oude Rome, toen hij werd gebruikt om het koningschap te bewaken. Ook bekend als de Italiaanse Mastiff, de Cane Corso is zeer gerespecteerd als een huis en familie beschermer. Gereserveerd bij vreemden, zijn ze fel loyaal en zullen ze hun familie met hun eigen leven beschermen als dat nodig is.

Deze indrukwekkende honden zijn niet alleen imposant om naar te kijken, maar ze zijn ook zeer intelligent, waardoor ze zeer trainbaar zijn. De zelfverzekerde Cane Corso is moedig en betrouwbaar en tegelijkertijd lief, rustig en aanhankelijk met zijn menselijke familie.


Zwarte Hondenrassen Met gemiddelde vacht

Misschien heb je een korte zwarte vacht opgegeven en wil je iets dat ergens in het midden zit? Er zijn genoeg honden van verschillende grootte die een donkere middellange vachten hebben.

Ja, je kunt een pluizige zwartharige pup borstelen tot een halflange vacht, maar genetisch gezien zullen de meeste van deze pups zonder veel verzorging in het halflange gebied vallen. Laten we eens kijken naar onze favoriete pups met halflange vachten.


Jagdterrier

Jagdterrier Puppy Hond
De Jagdterrier is een andere “meestal” zwarte hond met een halflange pezige vacht.

De Jagdterrier komt uit Duitsland, waar het ras wordt gebruikt voor de jacht. Deze worden voornamelijk gebruikt en speurhonden, die ondergronds werken.

Ondanks hun kleine formaat zijn dit levendige, onafhankelijke pups die veel mentale stimulatie en lichamelijke oefening nodig hebben om ze gelukkig te houden. Zoals de meeste pups in hun groep, zijn deze terriers niet geschikt voor huizen met kleine kinderen of kattenen ze kunnen koppig en lastig te trainen zijn.

De Jagdterrier kan een ruwe of gladde vacht hebben die meestal zwart en tan is. De tan aftekeningen zitten op de snuit, borst, poten, wenkbrauwen en aan de basis van de staart. Uw pittige black and tan pup kan ook kleine witte aftekeningen op zijn tenen en borst hebben.


Schipperke

Drie Schipperke honden
Het Schipperke is een kleine, pluizige pup met een halflange donkere vacht.

Het Schipperke komt uit België. Ze werden oorspronkelijk gefokt om te werken op schuiten of schepen als rattenvangers en waakhonden. De Schipperke, die tot 15 cm lang is op de schouder, is moedig, oplettend en zelfverzekerd.

Deze honden zijn zeer intelligent, wat maakt ze gemakkelijk trainbaar. Als u een onderhoudend, trouw en leuk huisdier zoekt, is de Schipperke misschien wel iets voor u. Ook in het hondenpark valt het Schipperke zeker op, met zijn lieve vossengezicht en dikke, weelderige donkere vacht.


Schotse Terrier

Dark Coated Schotse Terrier
Scotties zijn moedige, dappere honden met een gitzwarte vacht.

De Scottie hond is moedig, dapper en zeer onafhankelijk, een eigenschap die deze iconische kleine honden moeilijk te trainen kan maken. Echter, Scotties zijn fel loyale honden die kunnen maken liefdevolle familie huisdieren en trouwe metgezellen. Dit op voorwaarde dat ze van jongs af aan goed gesocialiseerd worden.

Dat gezegd hebbende, zijn deze pups over het algemeen gelukkiger in huizen zonder kleine huisdieren en jonge kinderen. Deze honden hebben een bedrieglijk zachte, dichte ondervacht die wel elke week geborsteld moet worden om hun vacht gezond te houden en klitten te voorkomen.


Portugese Waterhond

Portugese Waterhond Buiten
Portugese Waterhonden hebben een dikke, ruige vacht, die vaak veel korter wordt getrimd.

Als u een aanhankelijke, dappere en levendige hond als lid van uw gezin wilt, is de Portugese Waterhond (PWD) misschien precies wat u zoekt.

Deze honden werden gefokt om vissers te helpen, dus het is geen verrassing om te ontdekken dat ze gewoon houden van water! De honden hebben een krullende, zwarte, waterafstotende vacht die op verschillende manieren geschoren kan worden. Maar als je kiest voor niet om uw PWD te knippen, zult u blij zijn te weten dat ze slechts matig verharen.

Het ras is zeer intelligent en gemakkelijk te trainen. Ze doen niets liever dan een wandeling maken met hun menselijke familie of genieten van een spelletje in het hondenpark, of een uitstapje naar het meer.


Australische Kelpie

Dark Coated Austalian Kelpie
Oostenrijkse Kelpie’s kunnen veel verschillende vachtkleuren hebben, waaronder gitzwart.

De Australische Kelpie is een hardwerkend ras dat zou passen in een actief gezin of in een hoeden- of bewakingsfunctie. Dit ras is zeer intelligent, gretig en alert met schijnbaar grenzeloze energie.

De Kelpie komt uit Australië, waar ze gewend zijn aan schapen te hoeden in de barrehete omgeving van outback ranches. Hoewel ze zeer trainbaar zijn, is dit ras niet geschikt voor mensen die voor het eerst een hond bezitten. Deze pup vestigt zich over het algemeen beter in een ervaren huis, waar genoeg te doen is om deze werklustige honden tevreden te houden.


Affenpinscher

Affenpinscher Hond Rennen
Affenpinscher honden zijn klein, met een halflange pluizige vacht.

De Affenpinscher is een prikkelbare hond met een prachtig aapachtig gezicht en een lange, hangende snor. Deze pups zijn nog geen meter groot en hebben een lange, pluizige zwarte vacht. Het zijn levendige hondjes die elke dag genieten van een spelletje of een wandeling, en u zult uw pluizige vriend met plezier moeten verzorgen om te voorkomen dat er klitten en matten ontstaan in die mooie vacht.

De Affenpinscher is een trouw en liefdevol gezinshuisdier dat het goed kan vinden met kinderen en andere huisdieren. Als u een van deze schoonheden neemt, zal er nooit meer een saai moment zijn in uw huishouden!


Noorse Elandhond

Noorse Elandhond Hond
Een ras van de Noorse Elandhond heeft een halflange zwarte vacht.

De Noorse Elandhond is een geweldig huisdier, omdat hij aanhankelijk, trouw en moedig is. Deze honden zijn een moderne variant van de oorspronkelijke grijze versie van het ras. De grijze versie komt vaker voor, maar de zwarte variant wordt steeds gewilder.

Ondanks zijn relatief kleine formaat werd het ras oorspronkelijk gebruikt in zijn geboorteland Noorwegen om op groot wild te jagen, waaronder verschillende herten, elanden, elanden en zelfs beren! Elandhonden zijn zeer intelligent, waardoor ze gemakkelijk te trainen en geweldige waakhonden zijn.


Labrador Retriever

Labrador Retriever in het veld buiten
De Labrador Retriever is een van de populairste hondenrassen ter wereld.

De Labrador Retriever is een van de populairste hondenrassen ter wereld. Ze staan momenteel op nummer één op de AKC-tabel als het favoriete gezinsdier van de VS. Labs hebben die kroon al meer dan 28 jaar op rij in handen!

Labs zijn vriendelijk, trouw, gemakkelijk te trainen en geweldig met kinderen en andere huisdieren.. Deze superhonden hebben wel veel beweging nodig, want het is een werkras. Dus, als u en uw gezin graag naar het bos, het meer en het strand gaan, zou de Labrador Retriever het ideale huisdier voor u kunnen zijn.


Rottweiler

Rottweiler buiten in het veld
Wanneer Rotties een minimale roestkleur op hun vacht hebben, kan het hen volledig zwart doen lijken.

De Rottweiler is een van de meest populaire grote hondenrassen in de V.S. Met een lengte tot 27 inch bij de schouder zijn deze grote honden sterk, krachtig en dapper. Rotties zijn zwart en bruin van kleur, en ze hebben een korte vacht die eens per week geborsteld moet worden om ze scherp te houden. Wanneer hun tan of “roest” kleur wordt geminimaliseerd, kan dit de Rottie het uiterlijk geven van een volledig zwarte vacht te hebben.

Hoewel de Rottie er intimiderend en fel uitziet, is het ras eigenlijk vriendelijk, kalm en liefdevol tegenover zijn menselijke familie. Ze zijn zeer gewild als werkhond, maar ook als trouwe metgezel voor gezinnen.


Hollandse Herder

Hollandse Herder Buiten
Hollandse Herders zijn een ander herdersras dat een rasstandaard volledig zwarte vacht kan hebben.

De Hollandse Herder is een herdershond die levendig, atletisch en onafhankelijk is. Dit zijn slimme pups, maar hun onafhankelijkheid kan ze koppig maken om te trainen. Als u echter de tijd en het geduld heeft om uw Hollandse Herder te trainen, kunnen ze uitstekende trouwe metgezellen en fantastische huisdieren zijn.

Hoewel black and tan of gestroomd vaker voorkomen, kunnen Hollandse Herders een volledig zwarte vacht hebben, net als hun Duitse neven. Vaak vergeleken met andere herdershonden voor hun vacht consistentie, kan dit ras lang, gemiddeld of kort van vacht zijn.

Alle rassen verharen voortdurend, met twee zware verharingsperioden in de lente en de herfst. U kunt er dus maar beter voor zorgen dat u niet alleen veel borstels en een Furminator aanschaft, maar ook dat uw stofzuiger tegen deze taak is opgewassen!


Poedel

Standaard poedel Buiten
De standaardpoedel is een pluizig, halflangharig ras dat een zwarte vacht kan dragen.

Poedels zijn er in verschillende kleuren en maten, waaronder de grotere Standaard variëteit. Deze honden hebben een zachte, zijdeachtige vacht die in strakke krullen ligt en niet verhaart. Dit maakt de poedel een goede keuze als huisdier voor huizen met allergiepatiënten.

Het ras is uiterst intelligent en gemakkelijk te trainenwaardoor ze erg leuk zijn om in de buurt te hebben. Poedels zijn ook trouw aan hun menselijke familie en zijn geweldige huisdieren.

Het vachttype en de persoonlijkheid van de Poedel zijn zo geliefd dat het ras is gebruikt om veel van de meest populaire designerrassen te creëren.


Curly-Coated Retriever

Curly Coated Retriever op Strand
De Curly-Coated Retriever is een andere geheel zwarte pup met een halflange gekrulde vacht.

De Curly-Coated Retriever is een vergelijkbaar ras met de Flat-Coated Retriever, behalve dat hij een gekrulde vacht heeft. Deze honden zijn uitstekende zwemmers en zijn een van de beste jachthonden die je kunt vinden.

De krullende zwarte vacht van de hond is waterafstotend om hem warm te houden en te isoleren tegen de kou bij het apporteren van geschoten vogels uit ijzige meren in het jachtveld. De vacht is ook perfect aangepast om de hond te beschermen tegen verwondingen door bramen en doornen.

U moet uw hond ongeveer een keer per week borstelen, en het is de moeite waard op te merken dat vrouwelijke Curly-Coated Retrievers hun vacht volledig verharen eens per jaar. Net als andere retrievers is de Curly aanhankelijk en lief, hoewel ze enigszins koppig en onafhankelijk kunnen zijn, wat de training tot een uitdaging kan maken.


Beauceron

Beauceron Hond Buiten
De Beauceron is niet volledig zwart, maar lijkt zo wanneer er minimale tan aftekeningen zijn.

De zelden geziene Beauceron is zachtaardig, gretig om te behagen en trouw aan zijn menselijke familie. Deze honden werden gefokt om te hoeden en zijn enorm krachtig en snel. De Beauceron is extreem trainbaar en gehoorzaamen hoewel ze onvermoeibaar zullen werken in het veld, kunnen ze ook gevoelige en zachte huisdieren zijn.

Dat gezegd hebbende, zijn deze honden niet geschikt voor mensen die voor het eerst een hond bezitten. Ze kunnen dominant zijn als ze hun zin krijgen. Als u echter de tijd neemt om uw pup te socialiseren en correct te trainen, zult u beloond worden met een uitstekende gezinsvoogd en aanhankelijke metgezel.


Zwarte Hondenrassen Honden met lange vachten

De volgende honden hebben van nature een langere, vollere of zelfs pluizige zwarte vacht. Ongeacht hun grootte, zullen deze langharige honden het gesprek van de dag zijn in het hondenpark, wanneer ze ook maar een voet binnen zetten.

Houd in gedachten dat het verzorgen van een langerharige hond geduld en toewijding vereist. Langharige rassen met een dubbele vacht zullen veel verharen! Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u bereid bent om uw hond regelmatig te borstelen, of bij voorkeur meubels en vloeren heeft die passen bij de donkere vacht van uw pup!


Border Collie

Border Collie op hooi
Hoewel de meeste Border Collies witte aftekeningen op hun vacht hebben, is het mogelijk dat ze helemaal zwart zijn.

Bij Border Collies wordt meestal gedacht aan pups met een zwart-witte vacht. Maar het is heel goed mogelijk om een zeer beperkte hoeveelheid wit te hebben, waardoor ze het uiterlijk hebben van een geheel zwarte vacht te hebben. Border Collies zijn middelgrote honden met veel energie. Ze zijn heel populair als herdershond en als gezinsvriend.

Vanwege hun energieniveau is de Border Collie typisch geen aanbevolen hond voor beginnende hondeneigenaren. Ze zijn een van de slimste hondenrassen ter wereld en kunnen nieuwere hondeneigenaren het hoofd op hol brengen als het erom gaat ze te vermoeien en te laten luisteren.


Pomeriaan

Zwarte Pomeriaan Zittend Buiten
Zwarte Poms zijn zeldzamer en kunnen duurder zijn dan meer traditioneel gekleurde pups.

De Pomeriaan is niet de eerste hond waaraan velen zouden denken bij het overwegen van zwarte hondenrassen. Hoewel zeldzamer, dragen Pomeranians de genetische capaciteit om een volledig zwarte vacht te hebben. Het is heel gewoon voor zwarte Poms om een hogere prijs als puppiesalleen vanwege de zeldzaamheid van de kleur. Ook al is de kleur iets zeldzamer, het heeft geen enkel voordeel als het gaat om showen of competitie.

Pomeranians zijn kleine en actieve honden. Ze zijn zeer bekend als pocket pups, die mensen adopteren als ze een schoothondje willen overwegen. Deze pint-sized pups maken de perfecte familie metgezel voor hondenbezitters op zoek naar een kleine hond, met veel persoonlijkheid.


Dwergschnauzer

Dwergschnauzer in grasveld
Dwergschnauzers staan erom bekend dat ze minder verharen dan andere rassen en hebben een lange zwarte vacht, tenzij ze worden getrimd.

De dwergschnauzer is een van de drie variaties van Schnauzers en is de kleinste ervan. Deze honden zijn meestal zwart van kleur, staan tot 14 centimeter hoog op de schouder en wegen tot 20 pond.

Het ras is krachtig en moedig, en hoewel niet de meest intelligente van de hondenrassen, zijn ze erg gretig om hun eigenaren te behagen. Schnauzers zijn goede familiehonden en kunnen over het algemeen goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Het zijn zeer energieke honden die veel beweging nodig hebben om ze zowel lichamelijk als geestelijk gelukkig te houden.


Kroatische Herdershond

Kroatische Herdershond buiten in het gras
Kroatische Herdershonden zijn een ander zeldzaam ras, met een lange, gekrulde zwarte vacht.

De Kroatische Herdershond is een ander zeer oud ras dat wordt genoemd in manuscripten die in 1374 zijn geschreven door de bisschop van Djakovo. Zoals de meeste herdershondenrassen is de Kroatische Herdershond uiterst intelligent, atletisch en supersnel.

Dit is niet het ras om te kiezen als je niet van beweging houdt! Dat gezegd hebbende, deze pups zijn super-loyaal aan hun eigenaren en kunnen geweldige werkhonden zijn als dat is wat u zoekt. Ze hebben ook schitterende zwarte vachten en vereisen regelmatige verzorging en onderhoud om ze gezond te houden.


Zweedse Lapphund

Zweedse Lapphund hond buiten
Zweedse Lapphunds zijn middelgrote herdershonden die al eeuwenlang bestaan.

De intelligente, speelse Zweedse Lapphund vindt zijn oorsprong in Zweden, waar hij erkend is als een van de drie Lapphund-rassen die zijn afgeleid van de honden die de Sámi gebruikten.

De Zweedse Lapphund is een Spitz-type hond met een dichte, pluizige zwarte vacht en een lief, vosachtig gezicht. Deze levendige, plezierige honden zijn fantastische metgezellen die goed gedijen als ze het middelpunt van de aandacht van het gezin mogen zijn. Als u van buitenactiviteiten houdt, kunnen deze honden ook ideale tracking partners.

Naast het trainen van uw hond, moet u ook genieten van de verzorging. Deze honden hebben een zeer dikke, pluizige vacht die twee keer per week geborsteld moet worden om hem mat en klitvrij te houden.


Puli Hond

Puli Hond die op zand loopt
Puli’s kunnen verschillende kleurencombinaties hebben met hun vacht die lijkt op dreadlocks.

De Puli hond is een echte blikvanger die zeker hoofden doet omdraaien, waar je ook gaat! Pulis zijn het meest bekend om zijn dreadlocks, waardoor hij de bijnaam “dweilhond” kreeg. De dikke zwarte vacht hangt in dikke, gedraaide koorden die bijna de grond raken.

Ondanks hun nogal komische uiterlijk is de Puli uiterst krachtig en atletisch en werd hij oorspronkelijk gebruikt voor het hoeden van dieren. Puli honden zijn geweldige familie huisdieren, omdat ze fun-loving, vriendelijk en uiterst intelligent zijn. Deze middelgrote pups worden tot 17 centimeter op de schouder groot.


Mudi Hond

Mudi Hond in Gras Buiten
De Mudi hond is een zeldzamer ras en heeft een lange zwarte vacht.

De Mudi hond komt uit Hongarije, waar ze werden gefokt voor gebruik als herdershonden. Men denkt dat het ras een kruising is van de Pumi, Puli, en verschillende andere Duitse Spitz hondenrassen. Ze zijn vrij zeldzaamdus het is onwaarschijnlijk dat je er veel zult zien in het plaatselijke hondenpark.

Mudi honden zijn atletisch en uiterst beweeglijk, waardoor ze de ideale werkhond zijn voor u als u een trouwe helper nodig heeft voor uw boerderij. Dat gezegd hebbende, deze prachtige honden zijn vrij moeilijk te verkrijgen, en men denkt dat er nog maar een paar duizend van over zijn.


Barbet hond

Donkere Barbet Hond op Witte Achtergrond
Barbets staan bekend om hun dichte vacht, die wit, zwart of diverse andere kleuren kan zijn.

Barbet honden komen oorspronkelijk uit Frankrijk. Deze ongewone pups staan bekend om hun dichte, krullende zwarte vacht en kenmerkende “baard”. sinds de jaren zestienhonderd toen ze werden gebruikt voor het opjagen en vangen van wild voor jagers.

Atletisch en intelligent, Barbets zijn trouw en toegewijd aan hun menselijke families. ze kunnen geweldige gezelschapshonden zijn voor het juiste gezin, maar kunnen moeilijker te trainen zijn vanwege hun sterke wil. Ze hebben een stevige eigenaar nodig die ervaring heeft met het trainen van koppige hondenrassen.


Newfoundland

Newfoundland hond in het veld
Newfoundlands zijn een van de grootste hondenrassen met een geheel zwarte vacht.

De Newfoundland hond is de belichaming van een zachtaardige reus, staande tot 28 inch bij de schouder en met een gewicht tot 150 pond. Het ras staat bekend als een zachtaardige oppashond, die goed overweg kan met kinderen en andere huisdieren. Het is een populair ouderras voor veel kruisingen, en ze zijn doorgaans gezegend met schijnbaar eindeloze reserves aan geduld en een mild, onverstoorbaar temperament.

Deze trouwe, betrouwbare honden zijn ook bekend als geweldige waakhondendie hun geliefde menselijke familie beschermen tegen vreemden die te dichtbij komen. Die dikke, waterafstotende dubbele vacht vergt echter wel wat borstelwerk om hem mat en klitvrij te houden! Het is mogelijk dat deze zwartgejaste hond zijn genen doorgeeft aan elke hond waarmee hij wordt gemengd!


Belgische Herdershond

Belgische Herdershond buiten in gras
De Belgische Herdershond heeft een lange zwarte vloeiende vacht die hen heel herkenbaar maakt.

Als u op zoek bent naar een herdershond die veelzijdig en zeer trainbaar iszoek niet verder dan de prachtige Belgische Herdershond. Vaak verward met de Hollandse Herder of een langharige Duitse Herder, hebben deze pups een lange, vloeiende vacht.

Deze knappe honden, met hun lange zwarte vacht, kenmerkende pluizige kraag rond de hals, en scherpe, intelligente trekken, zijn veelzijdige en gehoorzame honden die graag werken. Als u een Belgische Herdershond in uw huis verwelkomt, moet u bereid zijn om tijd te besteden aan de verzorging en de training.


Flat-Coated Retriever

Flat Coated Retriever Buiten
Flat-coated retrievers worden vaak verward met Labradors, maar zijn herkenbaar aan hun langere vacht.

De edele, trouwe Flat-coated Retriever is de Peter Pan pup die nooit volwassen is geworden! Deze vrolijke, speelse honden houden van het gezinsleven en kunnen goed overweg met andere huisdieren en kinderen.

Het ras heeft een lange, platte vacht in effen zwart met bevedering op de oren, poten en soms op de staart. U moet uw hond eenmaal per week borstelen om die mooie vacht in perfecte conditie te houden.

Deze pups worden gefokt om in het veld te werken, om geschoten vogels te apporteren voor jagers. U moet dus bereid zijn tijd te besteden aan het trainen van uw hond om hem fit en gelukkig te houden.


Bergamasco Herdershond

Bergamasco Herdershond
De Bergamasco Herdershond is gemakkelijk te herkennen aan zijn ruige zwarte vacht.

Deze ideale familiehond is beminnelijk, liefdevol en trouw, dus het is verrassend dat de Bergamasco Herdershond niet populairder is als familie huisdier. Deze zelden geziene honden zijn zeer intelligentwaardoor ze gemakkelijk te trainen zijn, en ze zijn ook geweldige waakhonden.

De dubbele vacht van de Bergamasco moet twee keer per week worden geborsteld om te voorkomen dat hij gaat klitten en vervilten, en u moet ook leren hoe u de baard van uw huisdier moet trimmen.


Gordon Setter

Donker gecoate Gordon Setter in het veld
Gordon Setters zijn niet helemaal zwart, maar kunnen er wel zo uitzien, afhankelijk van de hoeveelheid roestkleurige vacht die ze hebben.

De Gordon Setter is een veelzijdig ras dat lid is van de pointergroep. Deze honden zijn werkers, die jagers begeleiden en assisteren door vakkundig vogels op te sporen en te jagen.

Dit zijn zelfverzekerde en moedige honden, maar ze zijn ook lief en vriendelijken zijn dus geweldige huisdieren. De Gordon Setter heeft veel beweging nodig om hem gelukkig te houden en zou het beste passen in een huis waar het gezin van een drukke, buitenleven geniet.


Zwarte Russische Terrier

Zwarte Russische Terrier Buiten
De Zwarte Russische Terriër heeft de vachtkleur direct in de naam van het ras.

Zwarte Russische Terriers zijn grote, krachtige honden die oorspronkelijk werden gefokt als bewakers. Hoewel ze ongetwijfeld moedig en zelfverzekerd zijn, kunnen ze ook afstandelijk en wantrouwend zijn als het om vreemden gaat.

Dat gezegd hebbende, het ras is een goede familiehond, die kalm en vriendelijk zijn rond hun menselijke eigenaren. Het zijn intelligente pups die vrij gemakkelijk te trainen zijn, maar ze zijn gefokt om te werken, dus veel dagelijkse beweging is noodzakelijk om deze knappe honden gelukkig te houden.


Zwarte Duitse Herder

Duitse herder in het veld
Hoewel black and tan de meer traditionele Duitse Herder kleur is, is volledig zwart ook mogelijk.

De meeste mensen zijn bekend met de traditionele black and tan-kleurige Duitse Herdershond, maar ze komen ook voor in gitzwart. De zwarte Duitse Herder kan in de categorie halflang of langharig vallen, omdat de GSD een halflange of lange vacht kan hebben.

De zwarte Duitse Herder komt voor vanwege een recessief gen dat de vachtkleur van de hond beïnvloedt. Dankzij die genetische gril is het ook mogelijk dat twee normaal gekleurde honden een nest pups voortbrengen waarvan er één of meer zwart zijn.

Duitse Herders zijn zeer trainbaar, loyaal en familiegericht, soms tot op het punt van overbezorgdheid als vreemden bellen. U moet voldoende tijd hebben om uw hond te trainen, want dit is een werkras dat veel beweging nodig heeft om gelukkig te blijven.

Als het gaat om verzorgingstaken, moet u weten dat alle Duitse Herders een dubbele vacht hebben. De zachte, pluizige ondervacht verhaart voortdurend, en deze honden ondergaan twee belangrijke verharingsmomenten in de lente en de herfst wanneer ze hun vacht “blazen”. In deze periodes moet u uw hond elke dag borstelen of riskeert u te verdwijnen onder een berg hondenhaar. Deze pups worden niet voor niets “Duitse Shedders” genoemd!


Hovawart

Hovawart Hond Buiten
De Hovawart heeft meestal wat roestkleurige vacht, maar kan helemaal zwart lijken, afhankelijk van de hoeveelheid.

De Hovawart is een krachtige werkhond die ook veelzijdig is, en een rol vindt in bewaking, opsporing en redding, als therapiehond, en meer. Dit zijn zelfverzekerde pups die tijd nodig hebben om te rijpenmaar het zijn ook slimme koekjes die uiterst trainbaar zijn.

Hovawarts maken graag deel uit van een actief gezin dat voldoende tijd heeft om hun hond te laten bewegen. Deze edele dieren hebben een enkele vacht die slechts eenmaal per week of zo geborsteld hoeft te worden om te voorkomen dat hij mat en verward raakt.


Laatste gedachten

Er zijn veel verschillende mooie zwarte hondenrassen, of u nu kiest voor een pup met een korte, lange, gekrulde of platte vacht. Maar voordat u een vaste beslissing neemt over wat voor soort hond u wilt, bedenk dan dat elke hond tijd nodig heeft om zich te laten verzorgen om hun vacht glanzend en gezond te houden.

In het algemeen, hoe groter de hond die je hebt, hoe meer tijd die u moet besteden aan hun verzorging. U zult thuis ook meer ruimte nodig hebben, of u zult hun haren waarschijnlijk vaker in uw huis zien. Houd dat in gedachten voordat u zich vastlegt op een van deze prachtige zwartgejaste hoektanden.

De informatie verstrekt via deze website mag niet worden gebruikt om
het diagnosticeren of behandelen van een gezondheidsprobleem of ziekte; het is niet bedoeld om een juridisch oordeel of advies te geven of een vervanging te zijn
voor professioneel veiligheids- of zorgadvies. Raadpleeg uw zorgverlener, advocaat, verzekeringsexpert,
of producthandleiding voor professioneel advies.
De besproken producten en diensten worden geleverd door derden; wij zijn op geen enkele wijze verantwoordelijk voor deze producten en diensten, noch garanderen wij de functionaliteit, bruikbaarheid of veiligheid ervan.
wij garanderen niet hun functionaliteit, nut, veiligheid of betrouwbaarheid. Onze inhoud is alleen voor educatieve doeleinden.