21 zeldzame hondennamen voor teefjes

Zeldzame hondennamen hebben een zeer duidelijk voordeel. Op de hondenren komen niet meerdere teven tegelijk aanrennen als je een zeldzame naam roept.

En je hoeft je niet constant te ergeren aan het feit dat het teefje van de buren dezelfde naam heeft als je eigen lieveling.
zeldzame hondennamen voor teefjes

Het vinden van zeldzame namen voor vrouwen

Er zijn vele manieren waarop een vrouwtjeshond aan haar naam komt:

 • In de meeste gevallen gaat het waarschijnlijk als volgt: een teefje komt als pup bij je wonen. Dan overlegt de familie over hoe ze haar moet noemen.
 • Er zijn ook hondenbezitters die de naam al kennen lang voordat ze het dier zelfs maar hebben gezien.
 • Anderen zien een hond. En ze denken meteen aan een passende naam.
 • Heel zelden, past geen enkele naam echt. Dan duurt het eindeloos tot de nieuwe huisgenoot bij zijn naam genoemd kan worden.

De naam van een vrouwtjeshond is altijd iets heel bijzonders. Het is mooi en opwindend om er aan te denken.

Veel vrouwelijke hondeneigenaren hebben de neiging het dier een ongebruikelijke naam te geven. Zeldzame namen die je niet altijd en overal hoort.

21 vrouwelijke hondennamen

Hier is een selectie van 21 vrouwelijke hondennamen die vrij zeldzaam zijn.

1. ashanti

Ashanti is de naam van de pinda. Deze noot, die eigenlijk een peulvrucht is, is erg populair als snack. Waarom honden er naar vernoemd zijn is waarschijnlijk niet helemaal duidelijk. Niettemin, het is een grappige naam voor een damehond.

2. jette

Een afkorting van Henriette, de naam betekent “de rijke beschermster” en komt uit het Oudhoogduits. In het Deens betekent de naam “zwart als steenkool”.

3. Buffy

Buffy is een gotische naam die staat voor schoonheid, slimheid, moed en eerlijkheid. Dit maakt Buffy een zeer geschikte naam voor veel viervoeters.

4. Becky

Als afkorting van Rebecca is Becky een populaire voornaam in Engelssprekende streken. Het betekent “de betoverende”. Dit maakt het ook voor honden een zeer opwindende naam.

5. chanel

Over Chanel hoeft niet veel gezegd te worden. Het is de naam van de beroemde Franse mode-ontwerpster en ook van het parfum dat zij creëerde. Chanel komt ook uit het Frans en betekent “kleine pot”.

6. diamant

Diamond is de Engelse naam voor diamant. Deze buitengewoon mooie en interessante steen, die eigenlijk gewoon zuiver koolstof is, bekoort vele mensen. Sommige viervoeters vertonen dezelfde kwaliteit. Zij zijn onze ware schatten en onbetaalbaar voor ons.

7. duffy

Duffy is een Gaelic achternaam. Als voornaam is hij slechts in enkele landen bekend en is hij uiterst zeldzaam.

8. electra

Elektra is de naam van verschillende personages uit de Griekse mythologie. Enerzijds is zij de dochter van Agamemnon, anderzijds de zuster van Kadmos en als dochter van Atlas is zij een van de Pleiaden. De naam is bekend door de opera van Richard Strauss.

9 Eeuwigheid

Eeuwigheid betekent eeuwigheid. Hoe mooi zou het zijn als onze geliefde honden ons tot in de eeuwigheid zouden kunnen vergezellen? Maar wie weet, misschien doen ze dat wel!

10. Flyen

Fly komt uit de Engelse taal. Het heeft verschillende betekenissen, zoals Flyen of fladderen, cool maar ook slim. Fly is de naam van de Border Collie dame in de film “A Little Pig Named Babe”.

11. Gretchen

Gretchen is het bekende personage uit Goethe’s Faust. De korte vorm van Margarete is een koosnaam in Duitstalige landen. In Engelssprekende landen is het een populaire voornaam.

12 Lassie

Lassie was een van de beroemdste filmhonden – een langharige collie. Toen de films en de TV-serie uitkwamen, was niet alleen de collie plotseling universeel populair, maar ook de naam.

Vandaag is Lassie in de vergetelheid geraakt. Bijna geen teef draagt die naam meer.

13. hommel

Een hommel is een insect dat lijkt op een bij, maar er veel voller uitziet. Eigenlijk niet zo’n gunstige naam voor een hond. Het kan echter ook staan voor een zeer temperamentvol dier. Als iemand “hommels in zijn kont” heeft, is hij niet te stoppen.

14 april

April is een Engelse voornaam en staat synoniem voor “vrede”.

In de Angelsaksische wereld is de naam zeer populair. Het komt relatief vaak voor bij meisjes, maar eerder zelden bij honden.

15 Cassandra

In de Griekse mythologie is Cassandra de dochter van koning Priam van Troje. Zij had de gave om in de toekomst te kijken en zag ook de ondergang van Troje.

16 Cleopatra

Zij was de beruchte koningin van Egypte die een verhouding had met Caesar en zelfmoord pleegde met behulp van giftige slangen. De naam komt uit het oud-Grieks en betekent “glorie van de vader”.

17. lui

Lui betekent lui. De meeste viervoeters zijn zeer actief en bewegen zich graag voort. Maar er zijn ook exemplaren die hun tijd liever op de bank doorbrengen. Voor hen is deze naam perfect.

18 Miss Marple

Miss Marple is een romanpersonage dat wereldberoemd werd door de verfilmingen van Agatha Christie’s romans. Zij werd belichaamd door de charismatische Margaret Rutherford. Zij kon de koppigheid van de zelfbenoemde detective als geen andere actrice overbrengen. Een ideale naam voor een nieuwsgierige en koppige hondendame.

19. klompje

Een nugget is een brok of klomp. Het bekendst zijn de goudklompjes van goudzoekers.

De naam is bekend in het Engels, maar komt niet al te vaak voor. Het gaat heel goed met een grappige kleine teef.

20. phoebe

De naam Pheobe komt uit de Griekse mythologie, van de Titiaan Phoibe. In Engelssprekende landen is het een populaire meisjesnaam.

21. shiva

Shiva is een godin uit het Hindoeïsme. Zij vertegenwoordigt de “Hindoe Drievuldigheid” met Brahma en Vishnu. Shiva betekent “gunstig gezinde” in het Sanskriet.

Brainstormen voor hondennamen

Niet alleen aanstaande ouders, maar ook mensen die een hond in hun leven opnemen, willen steeds vaker een ongewone en zeldzame naam voor hun lieveling.

Bij baby’s moet je ervoor zorgen dat de naam het leven van de nieuwe burger later niet moeilijk maakt. Met honden is het een beetje anders.

Je kunt je fantasie de vrije loop laten.

Samengevat zijn deze namen bijzonder zeldzaam en ongebruikelijk:

 1. Ashanti
 2. Jette
 3. Buffy
 4. Becky
 5. Chanel
 6. Diamant
 7. Duffy
 8. Elektra
 9. Eternity
 10. Fly
 11. Gretchen
 12. Lassie
 13. Bumblebee
 14. April
 15. Cassandra
 16. Cleopatra
 17. Lazy
 18. Miss Marple
 19. Nugget
 20. Phoebe
 21. Shiva