Wolf Hybrid – Ben je klaar voor een Wolf Dog Hybrid?

Wolf Hybrid

De wolf hybride groeit in populariteit. Zie het onder ogen, ze zijn absoluut prachtig in elk opzicht, en het is geen wonder dat mensen in de verleiding komen. Sommige mensen denken dat een wolf hond hybride betekent dat je je huis kunt delen met een harige metgezel die eruit ziet als een wolf, maar zich gedraagt als een hond. Zeker, dit geeft je het beste van beide werelden!

Nou, wacht eens even – zo eenvoudig is het niet. Een wolfhond bezitten is niet zo makkelijk als sommige mensen denken. Het is iets waar je heel, heel goed over na moet denken.

Je moet je volledig bewust zijn van wat je jezelf op de hals haalt voordat je er zelfs maar aan denkt om een wolf-hond hybride in huis te halen. Door de jaren heen hebben veel mensen het geprobeerd en veel mensen hebben gefaald, en uiteindelijk het dier aan een asiel gegeven.

In dit artikel geven we je wat waardevolle informatie over deze wolf-hond hybriden en laten we je zien waarom het bezitten van een wolf-hond misschien niet zo’n goed idee is.

We zullen bekijken waarom mensen zich aangetrokken voelen tot hun schoonheid en zien hoe sommigen geloven dat het bezitten van een wolfshondhybride een manier is om deel uit te maken van de prachtige legendes en spiritualiteit rond wolven.

Hierna duiken we in de geschiedenis van wolfshonden voordat we het hebben over hun temperament en eigenschappen. Tenslotte kunnen we de vraag beantwoorden of ze goede huisdieren zijn.

Als je er klaar voor bent, laten we gaan! Waarom willen mensen deze dieren in de eerste plaats bezitten?

Wolf Hybrid

Schoonheid en Wildheid – Waarom mensen Wolf Hybriden willen

We hebben allemaal die enorme, indrukwekkende wolf hybriden gezien en het zijn echt prachtige dieren. Je kunt begrijpen waarom mensen zich tot hen aangetrokken voelen.

Niet alleen zijn wolven werkelijk prachtige dieren, maar door de jaren heen hebben ze in elke cultuur duizenden verhalen en legendes verzameld. Nu hebben we het niet over ‘grote, slechte wolven’ die Roodkapje proberen op te eten of weerwolven die de nacht stalken.

In plaats daarvan zien we wolven als wilde beschermers van de natuur, met mythische kwaliteiten als ze zich geruisloos door het bos bewegen. Hun gehuil is oer en onaards en doet een beroep op onze spirituele kant. Films, boeken, kunstwerken en foto’s herinneren ons aan de majestueuze aard van deze wezens.

Natuurlijk realiseren de meeste mensen zich dat het bezitten van een wolf onmogelijk is. Dus zoeken ze naar een andere optie, de wolf hond hybride.

Ze lijken op wolven, maar omdat ze gemengd zijn met huishonden, zijn ze veilig om te bezitten als familie huisdier… of toch niet?

De populariteit van wolfhonden

Feit is dat de wolf-hond hybride de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen, grotendeels door de opkomst van sites als YouTube en Facebook.

Sites als deze maken het mogelijk om relatief gemakkelijk beelden van deze massieve beesten te delen onder een grote groep mensen. Wolfshonden zijn prachtig, dus je begrijpt wel waarom mensen de foto’s willen delen!

Een foto vertelt echter nooit het hele verhaal. Het vertelt je niets over hun temperament en of het goede huisdieren zijn. Het vertelt je niet welke problemen je kunt tegenkomen als je er een adopteert, en moedigt je aan om met je hart te denken, niet met je hoofd!

Hoewel ze misschien worden aangeprezen als veilig en goedaardig, zijn ze niet zo ongevaarlijk als ze lijken.

Wolven en wolf hybriden hebben een extreem ander temperament en sociaal patroon dan gedomesticeerde honden.

Omdat het hybriden zijn, zijn hun gewoonten bovendien niet voorspelbaar. Dit maakt ze bijzonder gevaarlijk en moeilijk te bezitten.

Niet overtuigd? Denk je er nog steeds over om een hybride in huis te halen?

Lees verder om te leren waarom wolfhybriden niet de beste huisdieren zijn, voordat we enkele mogelijke alternatieven delen.

Voordat we beginnen, moeten we misschien eerst kijken naar wat een wolf-hond hybride eigenlijk is!

Wat is een wolf hybride?

Laten we beginnen met het eenvoudige antwoord. Een wolf-hond hybride is precies wat het klinkt – een kruising tussen een wolf en een hond.

Natuurlijk zijn de dingen wat ingewikkelder dan dat!

Omdat wolven en honden beide tot de familie van de Canis behoren, is het mogelijk dat zij zich kruisen en hybriden vormen. Hoe de hybride eruit ziet of zich gedraagt is sterk afhankelijk van de specifieke rassen van de ouders.

Er zijn veel verschillende soorten wolven en veel verschillende soorten grote honden die met wolven kunnen kruisen. Daarom zal het uiterlijk van een wolf-hond hybride sterk verschillen van hybride tot hybride.

Grijze wolven kruisen veel meer met honden dan alle andere hondensoorten, omdat ze genetisch zeer dicht bij elkaar staan.

Terwijl de term “wolfhond” over het algemeen vrij algemeen is in de populaire cultuur, gaan de meeste organisaties in de richting van de term “wolf-hond hybride.”

wolf hybride

Dit is om mensen sterk af te raden deze dieren als huisdier te houden, en om te benadrukken dat het GEEN honden zijn.

Het zijn half wilde dieren, en wolfhonden zijn niet volledig gedomesticeerd.

Het is verleidelijk om te denken dat deze gehybridiseerde wolfhonden altijd het resultaat zijn van opzettelijk fokken, maar ze kunnen wel degelijk in het wild voorkomen. Laten we eens kijken hoe dat gebeurt.

Hoe ontstaan wolf-hond hybriden?

Kruisingen kunnen in het wild voorkomen. Dit gebeurt meestal wanneer de wolvenpopulatie afneemt.

Als de wilde wolven moeite hebben een partner van hun eigen soort te vinden, zullen ze soms proberen te paren met soortgenoten, zoals honden.

Het is ook mogelijk voor wolven om zich alleen met honden te kruisen als de mens hun territorium heeft aangetast.

Met andere woorden, hoe dichter de honden en wolven bij elkaar leven, hoe groter de kans dat ze paren.

Het is echter waarschijnlijker dat kruising van wolven en honden in gevangenschap plaatsvindt voor verschillende doeleinden.

Hoewel sommige van de wolf-hond hybriden worden gebruikt voor wetenschappelijke of beschermingsdoeleinden, worden ze meestal verkocht aan nietsvermoedende klanten die op zoek zijn naar een wild uitziend, uniek huisdier.

Dat is een van de gevaarlijkste dingen aan deze hybriden. Hoewel de meeste mensen begrijpen dat een hybride gevaarlijk kan zijn, realiseren ze zich misschien niet dat de puppy waar ze naar kijken eigenlijk een hybride is!

Het is pas wanneer ze de wolfshond pup mee naar huis nemen en het zijn eigen sterke persoonlijkheid begint te ontwikkelen dat het mis begint te gaan. Zelfs ervaren puppy-eigenaren kunnen niet begrijpen waarom hun puppy zich anders ontwikkelt dan hun andere honden!

Wat zijn enkele van de problemen met wolf hybride pups?

Wolf Hybride Puppies

Wolf hybride pups zijn heel anders dan de gemiddelde pup. Zelfs op jonge leeftijd kun je al merken dat er iets niet helemaal klopt.

Ten eerste ontwikkelen wolfhybride pups zich in een onvoorspelbaar tempo. Dat komt omdat wolf puppies en honden puppies zich niet op dezelfde tijdlijn ontwikkelen.

Daarom is, wanneer ze samen gefokt worden, hoe de pups zich ontwikkelen volledig onvoorspelbaar.

Bovendien hebben wolfpups totaal andere instincten, waardoor ze minder snel met mensen omgaan.

Hun zintuigen ontwikkelen zich anders dan hondenpups, wat vroege interactie met mensen moeilijk maakt.

Deze eigenschappen kunnen overgaan op de wolf-hond hybriden en kunnen zelfs op latere leeftijd gedragsproblemen veroorzaken.

De mening van een bioloog

Biologe Kathryn Lord legt het als volgt uit: “Wanneer wolvenpups voor het eerst beginnen te horen, zijn ze aanvankelijk bang voor de nieuwe geluiden, en wanneer ze voor het eerst beginnen te zien, zijn ze ook aanvankelijk bang voor nieuwe visuele stimuli. Als elk zintuig in werking treedt, ervaren wolfpups een nieuwe ronde van zintuiglijke schokken die hondenpups niet ervaren.”

Deze zintuiglijke schok leidt tot problemen bij het wennen van de pups aan mensen: “De gegevens helpen verklaren waarom, als je een hond wilt socialiseren met een mens of een paard, je maar 90 minuten nodig hebt om ze tussen de leeftijd van vier en acht weken te introduceren. Daarna zal een hond niet meer bang zijn voor mensen of wat je ook introduceert. Een echte relatie opbouwen kost natuurlijk meer tijd. Maar om bij een wolfspup zelfs maar in de buurt te komen van dezelfde angstreductie is 24 uur per dag contact nodig, te beginnen vóór de leeftijd van drie weken, en zelfs dan krijg je niet dezelfde gehechtheid of hetzelfde gebrek aan angst.”

Alsof deze moeilijkheden nog niet genoeg waren, zijn hybriden veel veranderlijker dan raszuivere honden en weet je echt niet wat je krijgt.

Wolf Hybride Variaties

Er zijn een aantal mogelijke variaties op deze hybride, afhankelijk van het specifieke ras van de ouders van de hybride.

Een hybride die afstamt van een rode wolf zal er opvallend anders uitzien dan een hybride die afstamt van een grijze wolf. Een zwarte wolf hybride zal zijn eigen unieke uiterlijk hebben.

Natuurlijk hebben sommige hondenrassen meer kans op kruising en het ontstaan van deze hybride dan andere rassen.

Er zijn tenminste zeven hondenrassen met een grotere kans op kruising met wolven.

Deze honden omvatten de Alaska Malamute, de Husky, de Poedel, en vier variaties van Duitse Herders.

Het temperament en het uiterlijk van de wolfshond hybride kan sterk verschillen, afhankelijk van de specifieke kenmerken van zijn hond en wolf ouders.

Er zijn bijvoorbeeld vier Duitse Herder varianten die, wanneer ze met wolven gefokt worden, zeer verschillende wolf-hond hybriden creëren.

Ze zien er niet alleen heel anders uit, maar ze gedragen zich ook heel anders.

Wolf Hybride Temperament

Omdat wolf-hond hybriden een mengeling van genetische eigenschappen hebben, is het gedrag dat zij zullen vertonen en de persoonlijkheid die zij zullen bezitten zeer onvoorspelbaar.

Net als bij elke hybride weet je nooit welke eigenschappen de pup van elke ouder zal krijgen.

Dit betekent dat je nooit echt weet wat je gaat krijgen als het gaat om wolf-hond hybriden. De wolfhond kan erg hondachtig zijn of erg wolfachtig. Je zou kunnen denken dat je het beste van beide werelden krijgt, maar wat als je het slechtste van beide werelden krijgt?

Je kunt het gewoon niet weten als het om deze dieren gaat.

Het is echt moeilijk om gedrag te voorspellen, zelfs voor derde generatie hybriden.

Met andere woorden, je kunt niet gemakkelijk voorspellen welke genen de hybride van elke ouder krijgt en, in tegenstelling tot rashonden, is het moeilijk om zelfs maar de waarschijnlijke persoonlijkheid van de hybride te raden op basis van zijn ouders.

Een husky wolf hybride of een Duitse Herder wolf hybride kan zich gedragen als normale husky’s of Duitse Herders. Ze kunnen zich echter ook als wolven gedragen!

Ze hebben een ander karakter dat zelfs de meest ervaren hondenbezitters met moeite zullen begrijpen.

Wolf Hond Hybride – Een Andere Aard

Zelfs binnen hetzelfde nest pups maakt het genetische verschil het karakter van een hybride moeilijk te voorspellen. Uiterlijk, temperament en gedrag variëren allemaal en je weet nooit hoe ze zullen worden.

Een voorbeeld is dat wolven en honden heel verschillend tegen territorium aankijken. Wolven zwerven graag, dus je wolf-hond kan de hele tijd proberen te ontsnappen. Ze kunnen uit je tuin springen, kauwen of graven en hun weg vinden naar een drukke weg.

Ze kunnen hun territorium, inclusief je huis, markeren met urine en poep.

Een ander probleem is dat sommige wolfshonden erg gehecht raken aan hun roedel, namelijk uw familie en andere huisdieren, en ieder ander wegjagen.

Wacht even, dat specifieke gedrag maakt ze toch geweldige waakhonden?

Zijn wolf hybriden geweldige waakhonden?

Mensen denken vaak dat ze geweldige waakhonden zijn en je eigen familie zullen beschermen. Je kunt begrijpen waarom. Wolven zien er woest uit en iedereen weet dat ze venijnig en agressief zijn als ze hun roedel verdedigen – nietwaar?

Als je een felle wolf kruist met een waakhond als een Duitse herder, dan zal deze Duitse herder-wolf hybride zeker perfect zijn om je huis en eigendommen te beschermen!

Welnu, dat is niet altijd het geval. Wolven zijn vaak schuchterder dan honden en verbergen zich liever voor vreemden dan dat ze hen confronteren. Over het algemeen blaffen ze niet hard en geven ze alleen een of twee waarschuwende kreten.

Dat is hun instinct, dus een wolfshond-hybride zal meestal geen goede waakhond zijn.

Als dat is wat je zoekt, zijn er veel betere keuzes! Honden die waken en veel makkelijker te controleren zijn.

Erger nog, als angst de drijfveer is voor wolfhondenagressie, maakt dit hen gevaarlijk en onvoorspelbaar als je niet oppast. Sommige zijn timide, sommige zijn agressief, en sommige kunnen zonder waarschuwing tussen die twee wisselen.

Wolf Hybride Agressie

In het algemeen zijn wolf-hond hybriden schuwer rond mensen dan huishonden.

Dit komt grotendeels door de verschillende puppyontwikkeling – wolfhonden hebben nooit echt de kans om hun angst voor mensen te verliezen zoals de gemiddelde hond.

Hierdoor zijn ze angstig en timide.

Door het spel van toevallige hybridisatie weet je echt niet of een bepaalde hybride agressief zal zijn.

Bovendien kan een hybride volkomen volgzaam zijn, totdat hij op een dag plotseling agressief wordt en iemand kwaad doet.

Of een wolf-hond kruising gevaarlijk is of niet hangt vaak af van het gedrag van het specifieke dier en niet noodzakelijkerwijs van wolf-hond hybriden als geheel.

Dit leidt tot de volgende vraag – kun je wolfhonden trainen en ze zich meer als honden dan als wolven laten gedragen?

Wolf Hybride Training

Sommige mensen beweren dat je de aangeboren agressieve eigenschappen van de wolf-hond hybriden kunt overwinnen met training en intensieve menselijke omgang. Er is echter weinig onderzoek of wetenschappelijk onderzoek dat dit ondersteunt.

Een wolfhybride is over het algemeen moeilijker te trainen dan de gemiddelde hond, ook al kunnen ze zeer intelligent zijn.

Dit komt gedeeltelijk door hun ongeschikte aard wat betreft menselijke interactie. Ze hebben veel sterkere instincten dan huishonden en het is moeilijk die te overwinnen.

Hun gebruikelijke angstreactie op mensen en nieuwe situaties maakt het trainen van hen veel moeilijker dan uw gebruikelijke huisdier.

Vooral wolfhybriden hebben grote moeilijkheden met zindelijk worden en kunnen overal plassen en poepen. Ze markeren gewoon hun territorium.

Hun wolf genetische inhoud en wilde instincten dragen sterk bij aan hun gedrag, en ze zijn wat ze zijn – deels hond en deels wolf. Het is niet eerlijk om te verwachten dat ze hun wolvenaard vergeten.

wolf hybride

We hebben gekeken naar het wolfshonden temperament, maar hoe zit het met de gezondheid? Zijn deze hybride dieren sterk en gezond?

Wolf hybride gezondheid

Omdat het kruisingen zijn, zijn deze hybriden over het algemeen gezondere dieren dan raszuivere honden.

Wolfshonden hebben minder erfelijke ziekten doordat de ouders verschillende genetica hebben, waardoor erfelijke aandoeningen uiterst onwaarschijnlijk zijn.

Hierdoor zijn wolf-hond hybriden meestal veel gezonder dan beide ouders.

In feite fokten mensen sommige van de gevestigde wolf-hond hybriden die vandaag de dag bestaan speciaal om de gezondheid van honden te verbeteren. Dat is nog eens een feitje voor jou!

Een belangrijke gezondheidsoverweging voor honden is vaccinatie. Kun je wolfhonden een normaal hondenvaccin geven?

Vaccinaties

Er zijn meerdere controverses over de vaccinatieschema’s van deze hybriden.

De USDA heeft geen enkel rabiësvaccin goedgekeurd voor gebruik bij wolf-hond hybriden.

Zij bevelen echter wel aan, buiten de boeken om, dat wolf-hond hybriden worden ingeënt met het gebruikelijke vaccin.

Over het algemeen is dit officiële gebrek aan goedkeuring een zet om het bezit van wolfhonden niet te vergoelijken.

De USDA wil niet de indruk wekken het bezit van deze wilde dieren aan te moedigen, en heeft daarom geen officieel schema of aanbeveling voor vaccins voor deze hybriden in het bijzonder vrijgegeven.

Nou, als hun gezondheid goed is, en we ze kunnen vaccineren, zijn wolfhonden dan goede huisdieren?

Zijn Wolf-Hond Hybriden goede huisdieren?

Vanwege hun onvoorspelbare aard, gemeenschappelijke angstreactie, en algemene aangeboren agressie, zijn deze hybriden beslist geen huisdieren.

Wolfshonden zijn wilde dieren, zelfs als één van hun ouders gedomesticeerd was.

Ze zijn niet aangepast of geschikt voor de huiselijke omgeving, noch past hun onvoorspelbare aard of gewone agressieve reactie in welk gezin dan ook.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om een van deze wild uitziende dieren te kopen voor de unieke “wow”-factor, is het echt het risico niet waard.

Deze dieren zijn te onvoorspelbaar en onkenbaar om als huisdier te houden, vooral als je kinderen hebt. Helaas begrijpen te veel mensen dit niet en het aantal wolfhonden dat in asielen wordt achtergelaten groeit.

Verlaten Wolf Hybriden

Veel reddingsgroepen in de VS en elders moeten elk jaar veel hybriden euthanaseren. Mensen adopteren wolfhonden, en kunnen het niet aan als ze groeien en wolfachtig gedrag gaan vertonen.

Onvermijdelijk belanden ze in asielen waar ze waarschijnlijk geen nieuw thuis vinden. In sommige staten, omdat het illegaal is om een wolfhond te bezitten, euthanaseren opvangcentra ze meteen.

Om het nog moeilijker te maken, weigeren sommige dierenartsen hybriden te behandelen omdat hun verzekering ze niet dekt.

Sommige mensen begrijpen de problemen pas als het te laat is, of ze realiseren zich misschien niet eens dat hun hond deels wolf is, vooral als het de tweede of derde generatie is. Een latere generatie husky-wolf hybride kan er net zo uitzien als een normale husky!

Conclusie

Dus, als je van wolven houdt en graag een wolfhond zou adopteren, zodat je er een in huis kunt halen, denk dan nog eens na. Het zijn moeilijke dieren om te houden en te trainen, en er een bezitten is oneerlijk tegenover jou, je familie en je buren.

Het is vooral oneerlijk tegenover de wolfhond hybride zelf. Het is een wild dier met sterke instincten, en het zal zelden gelukkig zijn in een gezinshuis. Als je echt van wolven houdt, laat ze dan in het wild blijven waar ze thuishoren.

We weten dat dit niet het antwoord is dat sommigen van jullie wilden horen. Als je echt van wolven houdt en ervan droomt om met hen te lopen, wat kun je dan doen?

Nou, gelukkig lijken veel honden op wolven, of je nu een zwarte wolfshybride wilt of een andere kleur.
U kunt iets vinden dat uw dromen levend houdt en u tegelijkertijd een geweldig, trouw huisdier geeft. Er zijn genoeg veilige, huiselijke alternatieven om uw behoefte aan een onderscheidend huisdier te vervullen.

Dus, wat denk je van deze Wolf-Hond Hybriden? Is er iets dat we vergeten zijn te vermelden? Heb je ooit een wolfshond willen bezitten? Is je mening veranderd na het lezen van dit artikel?

U kunt het ons laten weten in de commentaren en uw ervaringen delen. We updaten onze artikelen graag met alles wat u ons interessant vindt, en hebben dit artikel voor het laatst ververst in de zomer van 2019.

Referenties en verder lezen

  • Williams, Robert DVM. “The Wolf-Dog Hybrid: Een overzicht van een controversieel dier”. Dierenwelzijn
    Information Center, 1995.
  • Randi, Ettore. “Multilocus Detection of Wolf x Dog Hybridization in Italy, and Guidelines for Marker
    Selectie.” De medewerkers van PLOS ONE, 2014.
  • Vila, Carles. “Hybridisatie tussen wolven en honden”. Conservation Biology, 1999.
  • O’Connell, T. 2009, “The Pros and Cons of Owning Wolf-dog Hybrids.” International Wolf J0urnal, 19(4)
  • Derr, Mark. “Waarom de transformatie van wolven naar honden een puzzel blijft.” Psychology Today, 2013.
  • Lorenzini et al. 2014. Wolf-hond kruising: “Ruiken” van een hybride kan niet eenvoudig zijn. Zoogdierbiologie-Zeitschrift für Säugetierkunde, 79(2), blz.149-156.