Whippet Terrier Mix – Born To Chase

Whippet Terrier mix

Wat weet je over de Whippet Terrier mix? Als hondenliefhebbers weten we dat elke hond uniek en bijzonder is, elk met zijn eigen persoonlijkheid en temperament, eigenschappen en gezondheidsproblemen.

De Whippet Terrier mix is geen uitzondering.

Met een rijke geschiedenis en een verscheidenheid aan kenmerken is de Whippet Terrier mix zo uniek als maar kan. Als u overweegt er een mee naar huis te nemen, maar niet zeker weet of hij wel bij u past, dan bent u hier aan het juiste adres.

Wat is het verschil tussen de Whippet Terrier mix en een raszuivere Whippet of een raszuivere Terrier? Is een kruising niet gewoon een straathond? Hoe zorg je ervoor dat je de gezondste pup vindt van de meest betrouwbare bron?

Maakt u zich geen zorgen. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over de Whippet Terrier. Als je klaar bent met lezen, weet je of deze unieke kruising geschikt is voor jou!

Wat is de Whippet Terrier Mix?

Bent u op zoek naar een unieke kruising waarvan het uiterlijk kan variëren afhankelijk van de raszuivere ouders? Wat dacht je van een kruising waarvan het temperament energiek en lief, speels en aanhankelijk is? Zoek niet verder.

De Whippet Terrier mix is een kruising van al deze dingen en meer!

Houd in gedachten dat in tegenstelling tot veel andere kruisingen, de Whippet Terrier Mix een breed begrip is. Terwijl de raszuivere Whippet een exacter ras is, is de terriër een type dat uit meerdere rassen bestaat.

Uw Whippet Terrier Mix zou een kruising kunnen zijn tussen een aantal terriers. Hier is slechts een voorbeeld:

  • Rat Terrier Whippet mix
  • Bedlington Terrier Whippet
  • Bull Terrier Whippet
  • Jack Russell Terrier Whippet mix
  • Whippet Fox Terrier mix
  • Border Terrier kruising Whippet
  • andere Whippet mixen

Welk ras je ook hebt, de basiskenmerken blijven hetzelfde.

Dit komt omdat het Whippet ras en de Terrier groep elk enkele rudimentaire kenmerken hebben die uniek zijn voor het ras en de groep.

Laten we eerst leren over de waarheid achter kruisingen en waarom er enige controverse bestaat over het concept.

Designer Dog Controverse

Je hebt misschien wel eens gehoord van de termen “designer hond” of “hybride hond”. Beide termen worden vaak gebruikt om te verwijzen naar een kruising, zoals de Whippet Terrier mix.

De meeste mensen beschouwen een kruising als een kruising tussen twee raszuivere honden, zoals de raszuivere Whippet en een raszuivere Terrier. Maar wat maakt een kruising anders dan een straathond?

Wel, dit is een klein deel van het debat. Sommigen beschouwen mormels en kruisingen als één en hetzelfde. Anderen houden echter vol dat mormels een afstamming van verschillende rassen in hun bloedlijn hebben, terwijl kruisingen het resultaat zijn van slechts twee raszuivere honden.

Misschien wel de grootste kwestie in het debat over kruisingen en rashonden is de kwestie van de gezondheid. Het is geen geheim dat rashonden een lange lijst van gezondheidsproblemen hebben als gevolg van overfok door de eeuwen heen. Veel voorstanders van kruisingen denken dat het een oplossing kan zijn voor deze overerfbare gezondheidsproblemen.

Naysayers houden echter vol dat kruisingen net zoveel risicofactoren hebben als raszuivere rassen als het gaat om overerfbare gezondheidsproblemen. Om meer te lezen over het debat tussen rashonden versus kruisingen, bezoek ons hier.

Hoewel er nog steeds onderzoeken lopen en er geen definitief bewijs is om beide kanten van het argument te ondersteunen, is één ding zeker – we houden van onze honden, ongeacht hun afkomst!

Toch, wanneer we overwegen een nieuwe hond in ons leven te brengen, is het belangrijk om zoveel mogelijk over hen te weten te komen. Leren over de oorsprong van onze potentiële hond, temperamentvolle eigenschappen die inherent zijn aan het ras of de kruising, en de gezondheidsproblemen waarmee hij in de toekomst te maken kan krijgen, is ongelooflijk belangrijk en kan ons in de toekomst een hoop hartzeer en geld besparen.

Om deze reden hebben wij u voorzien van alles wat u moet weten over de Whippet Terrier mix.

Laten we beginnen met zijn oorsprong!

Oorsprong van de Whippet Terrier Mix

De Whippet Terrier mix is een nieuwere kruising, en daarom is zijn exacte oorsprong een beetje moeilijk te bepalen. Gelukkig is de geschiedenis van zijn raszuivere ouders zeer goed gedocumenteerd. Dit zou moeten helpen om ons een idee te geven waar de Whippet Terrier Mix vandaan komt.

We beginnen met de oorsprong van de Whippet.

Whippet ras oorsprong

Afkomstig uit de groep windhonden, is de Whippet een afstammeling van de beroemde Greyhound. Bliksemsnel en een fervent jager, werd de Whippet gecreëerd in Engeland om voornamelijk gebruikt te worden voor de jacht op kleine dieren zoals knaagdieren en konijnen.

Ook bekend als de “Poor Man’s Race Horse” of “Lightning Rag Dog,” werd hij een favoriet in de racesport, gebruik makend van zijn magere lichaam en loyale aard om wedstrijden te winnen voor zijn meester.

In 1888 werd de Whippet officieel geregistreerd bij de American Kennel Club (AKC), waar hij nu op nummer 60 van de 194 staat op de lijst van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

Maar hoe zit het met de Terriër groep?

Terrier Groep Oorsprong

Zoals we hierboven al vermeldden, is de Terriërgroep een type hond waar verschillende rassen bij horen. Maar we zullen de basis oorsprong van deze groep als geheel behandelen.

Terrier honden zijn voor het grootste deel ontstaan in Ierland en Groot-Brittannië en werden oorspronkelijk gebruikt voor de jacht, meestal op ongedierte zoals ratten en muizen.

Sommige variaties van de terriër, zoals de Wheaten Terrier, werden ook gebruikt voor het hoeden van dieren.

Tegenwoordig zijn terrier rassen meestal familie huisdieren, aanbeden om hun pittige, pittige, aanhankelijke persoonlijkheden.

Aangezien het Whippet ras en de Terrier groep beide de jacht in hun voorouders hebben, kunt u verwachten dat uw Whippet Terrier mix enige jachtinstincten heeft. Maar wat erft hij nog meer van zijn raszuivere ouders?

Laten we dat uitzoeken!

Hoe zal de Whippet Terrier Mix eruit zien?

Omdat de Whippet Terrier mix een kruising is, zal zijn uiterlijk variëren, afhankelijk van uit welk type specifiek Terrier ras hij gefokt is, evenals wat hij nog meer van zijn raszuivere ouders erft.

De beste manier om te bepalen hoe uw Whippet Terrier mix eruit zou kunnen zien, is door te kijken naar de fysieke basiskenmerken van zijn ouders.

De Whippet, bijvoorbeeld, is over het algemeen ongeveer 18-22 inch groot en weegt ongeveer 25-40 pond. Hij is een middelgrote hond met een kortere vacht, een mager lichaam en een puntig gezicht.

De kenmerken van de Terriër groep zijn wat ruimer. Terwijl sommige terriers erg klein zijn, gemiddeld 2,7 pond, kunnen anderen wel 70 pond zwaar worden!

Terriertypes kunnen vachten hebben die variëren van kort tot lang. Sommige worden beschouwd als hypoallergeen, wat betekent dat ze niet veel verharen, en sommige verharen wel.

Vergeet niet, wat u krijgt met uw Whippet Terrier mix zal vooral afhangen van het type Terrier waarmee de Whippet is gekruist.

Bedenk ook dat wanneer u te maken heeft met een gekruiste hond, u een aantal fysieke eigenschappen krijgt die kunnen variëren, afhankelijk van wat uw puppy erft van zijn raszuivere ouders.

Whippet Terrier mix mogelijkheden

Definiërende kenmerken van de Whippet Terrier mix

Omdat de Whippet Terrier kruising een gemengd ras is, zal het moeilijk zijn om precies te bepalen wat zijn vacht en andere bepalende kenmerken zullen zijn.

Terwijl de vacht van de Whippet over het algemeen glad en sluik is, komt hij in verschillende kleuren voor, waaronder:

– Gestroomd
– Wit
– Zwart
– Fawn
– Blauw
– Rood

Terrier rassen, aan de andere kant, zijn er in alle kleuren en vacht/haartypes. Het zal dus moeilijk zijn om te bepalen wat u krijgt, zelfs als u weet met welk type Terrier uw Whippet-kruising is gemengd.

Whippet Terrier Mix Temperament en Gedrag

Het zal altijd moeilijk zijn om precies te bepalen welke temperamentvolle eigenschappen een kruising van zijn raszuivere ouders zal erven. De Whippet Terrier mix kan nog moeilijker te definiëren zijn in dit artikel, omdat we het niet hebben over een specifiek Terrier type.

Toch is er bij de Terrier rassen meer een standaard als het gaat om temperament.

Terwijl de Whippet bekend staat om zijn vriendelijke, nieuwsgierige en kalme houding, staat de Terrier groep, als geheel, bekend als pittig, uitgaand en energiek!

Vergeet niet dat aangezien zowel het Whippet ras als het Terrier type een jachtachtergrond hebben, uw Whippet Terrier mix waarschijnlijk een hogere prooidrift zal hebben. Om deze reden doet hij het misschien niet goed met andere, kleinere huisdieren zoals cavia’s, ratten, vogels of zelfs katten.

Zowel de Whippet als de Terrier staan er echter om bekend het goed te doen met kinderen en in gezinsverband. Ze zijn beide intelligent en aanhankelijk, en zouden prachtige familiegenoten moeten zijn.

Toch, en zoals altijd, adviseren wij vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining met uw Whippet Terrier mix om ervoor te zorgen dat hij een gelukkige, gezonde, veelzijdige hond is die zonder zorgen overal met u mee naartoe kan.

Eén ding moet u echter in gedachten houden, en dat is dat vooral de Whippet extreem snel is. Aangezien u te maken hebt met een kruising die Whippet-afkomstig is, moet u een veilig afgesloten achtertuin hebben met een omheining van minstens twee meter hoog.

Whippets staan bekend om het springen en rennen, en de hoge prooidrift van uw Whippet Terrier mix kan betekenen dat hij met raketsnelheid achter alles aan gaat wat kleiner is dan hij en beweegt.

U zult uw Whippet Terrier kruising niet onaangelijnd mee naar buiten willen nemen tijdens wandelingen, noch wilt u hem los laten lopen in velden of op een hondenpark.

Als hij gaat rennen, is de kans groot dat u hem niet kunt vangen.

Hoe verzorg ik mijn Whippet Terrier Mix?

Zoals de meeste honden heeft uw Whippet Terrier mix een dieet nodig dat bestaat uit hondenvoer van hoge kwaliteit en dagelijks voldoende vers water.

Het verzorgen van uw Whippet Terrier mix zal afhangen van het type terriër waarmee uw Whippet gekruist is. Terwijl alle Whippets kortere, slankere vachten hebben die matig verharen, komt het Terrier type in alle vachtvormen voor, met verschillende vachten die in verschillende lengtes voorkomen.

Om deze reden zal het exacte verzorgingsonderhoud dat nodig is voor uw Whippet Terrier mix vooral afhangen van de Terrier kant en welk type vacht hij erft van die ouder.

Welke gezondheidsproblemen en speciale behoeften heeft de Whippet Terrier Mix?

Aangezien het debat over de vraag of gekruiste honden gezonder zijn dan raszuivere honden aan de gang is, is het belangrijk te weten welke gezondheidsproblemen de ouders van uw Whippet Terrier mix hebben.

We beginnen met de Whippet.

De Whippet, met zijn levensduur van 12-15 jaar, is het meest vatbaar voor kanker, epilepsie, auto-immuun hemolytische anemie, oogproblemen die tot blindheid kunnen leiden zoals staar, hartziekten, diarree door stress of voedselintolerantie, colitis, chronische allergieën, en geboorteafwijkingen zoals gedeeltelijke of volledige doofheid.

Whippets zijn ook gevoeliger voor extreme weersomstandigheden vanwege hun lagere lichaamsgewicht en korte vacht. Daarom zijn ze niet bedoeld als buitenhonden. Ze zijn ook gevoeliger voor problemen met verdovingen.

De levensduur van de Terriërgroep kan variëren van 8-17 jaar, afhankelijk van het type Terriër waarmee u te maken heeft.

Enkele van de meest voorkomende gezondheidsproblemen bij Terriers zijn patellaire luxatie, tussenwervelschijfziekte, pancreatitis en ectropion.

Om ervoor te zorgen dat u zoveel mogelijk weet over uw toekomstige Whippet Terrier mix, is het het beste om precies te weten van welk type Terrier ouder hij afkomstig is. Dit zal u helpen de exacte gezondheidsrisico’s die hij in de toekomst zou kunnen lopen beter te bepalen.

Vroegtijdig gezondheidsonderzoek kan u ook helpen om bepaalde gezondheidsproblemen bij uw hond te identificeren, voor te bereiden of zelfs te voorkomen. Daarom raden wij het altijd aan.

Hoe train ik mijn Whippet Terrier Mix?

De Whippet Terrier mix komt van twee ouders die veel energie hebben en graag rennen – vooral de Whippet! Zowel het Whippet ras als de Terrier groep hebben een hoge prooidrift en zullen graag achter speelgoed aanrennen en apporteren.

Een dagelijkse wandeling en ravotten in de tuin zijn voldoende om uw Whippet Terrier mix in goede conditie te houden!

Zowel Whippets als Terrier rassen zijn zeer intelligent, maar ze kunnen ook koppig zijn. Consequente training met positieve bekrachtiging moet ervoor zorgen dat de training van uw Whippet Terrier mix soepel verloopt en een leuke ervaring is voor u beiden!

Vergeet niet dat vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining ook een grote rol zullen spelen in het goed afgerond en gelukkig houden van uw Whippet Terrier mix gedurende zijn hele leven.

Wat is het ideale thuistype voor de Whippet Terrier Mix?

Omdat de mix half Whippet is, zou het ideale huistype een veilige achtertuin hebben met een omheining van minstens twee meter of hoger. Vergeet niet dat de Whippet gemakkelijk over alles kan springen dat korter is dan 1,5 meter.

Zowel de Whippet als de Terrier hebben een hoge prooidrift, dus huizen met kleinere huisdieren zoals knaagdieren, vogels of kleine katten zijn misschien niet geschikt voor een Whippet Terrier mix.

Hij is echter een aanpasbare hond die het goed zal doen in zowel appartementen als grotere huizen en gezinsinstellingen, zolang hij dagelijks goed wordt uitgelaten.

Als je een veilig huis hebt zonder andere kleine huisdieren, in staat bent om de juiste training en socialisatie voor dit ras te geven, bereid bent om een voornamelijk binnenhuis hond te hebben, en op zoek bent naar een aanhankelijke, speelse en nieuwsgierige hond, dan is de Whippet Terrier mix misschien wel iets voor jou!

Hoe vind ik een Whippet Terrier Mix Puppy?

Als u hebt besloten dat de Whippet Terrier mix de perfecte hond voor uw huishouden zou zijn, kunnen we niet blijer voor u zijn! Maar hoe vindt u de perfecte Whippet Terrier mix pup?

Als u deze kruising wilt redden uit een asiel, houd er dan rekening mee dat de reddingsprijzen variëren van 50 tot 100 dollar. Hoewel er veel gemengde rassen in asielen zijn, kan het vinden van een Whippet Terrier mix een hit or miss zijn, afhankelijk van wat er beschikbaar is op het moment dat u zoekt.

Toch is een van de voordelen van het redden, afgezien van de lage prijs, dat veel asielen de eerste dierenartskosten voor de adoptie dekken.

Als je echter je zinnen hebt gezet op een fokker, wees dan bereid om ergens van $200 tot meer dan $800 uit te geven, afhankelijk van de raszuivere ouderrassen en of ze al dan niet van showkwaliteit zijn.

Ondanks dat de prijs hoger is als je via een fokker gaat, is een voordeel dat je meer vragen kunt stellen over temperament, gezondheidsproblemen en of er problemen zijn geweest met vorige nesten.

U moet er ook rekening mee houden dat gerenommeerde fokkers certificaten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun honden zijn gescreend, zodat ze gezond zijn en klaar om met u mee naar huis te gaan!

Vergeet niet dat de Whippet Terrier mix nog breder is dan uw typische kruising, aangezien de Terrier meer een type is dan een specifiek ras. Zorg ervoor dat u uw onderzoek doet, zodat u precies weet wat u krijgt!

We hopen dat met de juiste training, vroege socialisatie en veel liefde, jullie twee een heel gelukkig paar zullen worden!

Heeft u een Whippet Terrier? Laat ons over hem weten in de commentaren!

Referenties

John Paul Scott en John L. Fuller, Genetics and the Social Behavior of the Dog, The Classic Study, Dog Behavior: De genetische basis

Tiffani J Howell, Tammie King, Pauleen C Bennett, Puppy Parties and Beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior, Volume 6, blz. 143-153.

Lowell Acumen DVM, DACVD, MBA, MOA, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.

Volbloed Vs Mutt – Veel voorkomende bezwaren tegen honden van gemengde rassen

Carol Beuchat PhD, The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth

D. Caroline Coile, Ph.D. Whippets, A Complete Pet Owner’s Manual.

Dana S Mosher, Pascale Quignon, Carlos D Bustamante, Nathan B Sutter, Cathryn S Mellersh, Heidi G Parker, Elaine A Ostrander, A Mutation in the Myostatin Gene Increases Muscle Mass and Enhances Racing Performance in Heterozygote Dogs, PLOS Genetics.

Heidi G. Parker, Lisa V. Kim, Nathan B. Sutter, Scott Carlson, Travis D. Lorentzen, Tiffany B. Malek, Gary S. Johnson, Genetic Structure of the Purebred Domestic Dog.

E.G. Walsh & Mary Lowe, The English Whippet, Tweede Editie.

Stanley Coren, Why We Love the Dogs We Do: Hoe vind je de hond die bij je persoonlijkheid past?