Weimaraner Lab Mix – Uw complete gids voor de Labmaraner

Weimador

De Weimaraner Lab mix is ook vaak bekend als de Weimador of Labmaraner! Het is gewoon een pup die geboren wordt uit een Weimaraner en een Labrador Retriever.

Een Weimador is intelligent, vriendelijk en wil graag behagen. Wat een geweldige combinatie is voor training!

Ze hebben een korte vacht die kan voorkomen in een van de Labrador tinten, of de zilverachtige tinten van de Weimaraner.

Vraagt u zich af of een Weimaraner Lab mix pup geschikt is voor u?

Wat staat er in deze gids

Labrador Weimaraner Mix FAQs

Hier zijn enkele van de populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Weimador.

Welkom bij onze complete gids voor de Weimaraner Lab mix!

Weimaraner Lab Mix: Ras in een oogopslag

 • Populariteit: In de lift!
 • Doel: Gezinsgenoot, sportieve groep
 • Gewicht: 55 tot 90 pond
 • Temperament: Gretig om te behagen, intelligent, vriendelijk

We geven u alle informatie zodat u zelf kunt beslissen of deze kruising uw hart kan stelen!

Weimador Rasbeoordeling: Inhoud

Het is geen verrassing dat deze twee populaire rassen zijn gecombineerd, in de hoop een nog betere hond te creëren.

Deze combinatie is echter een eerste-generatie mix, wat betekent dat je enige controverse kunt tegenkomen rond dit gemengde ras.

Geschiedenis en oorspronkelijk doel

Zoals bij veel van de meer dan 500 soorten designerhonden, is de geschiedenis van de Weimaraner Lab mix niet gemakkelijk te achterhalen.

We hebben geen idee of ze met opzet of per ongeluk zijn gecreëerd. We weten wel dat ze een van de zeldzamere, nieuwere vormen van Lab mix zijn.

Sommige mensen noemen ze “Labmaraners.”

De twee ouderrassen lijken op elkaar, maar zijn zeer verschillende honden. Ze hebben een verschillende oorsprong en zijn niet verwant.

Maar we kunnen iets meer te weten komen over de oorsprong van hun gemengde pups door te kijken naar de geschiedenis van de twee ouderrassen.

Weimaraner Lab mix

Labrador Geschiedenis

Labrador Retriever voorouders komen oorspronkelijk uit Newfoundland, waar kleine waterhonden netten en vallen vol vis trokken voor hun eigenaren.

Deze honden werden gefokt met grotere Newfoundland honden om de St. John’s Water Dog te creëren. Deze hond wordt beschouwd als de belangrijkste voorouder van de Lab.

In de 19e eeuw, importeerde de Graaf van Malmesbury naar verluidt een van deze honden naar Engeland. Zijn familie fokte ze als jagers, en gaf ze hun naam.

De Engelse Kennel Club erkende Labradors als een ras in 1903. De Amerikaanse Kennel Club volgde in 1917. Vandaag de dag zijn ze Amerika’s meest populaire hond.

Weimaraner Geschiedenis

Wat rassen betreft, is de Weimaraner vrij jong, teruggaand tot het begin van de 19e eeuw in Duitsland. Er wordt aangenomen dat hij afstamt van de Bloedhond.

Honden werden in Duitsland gefokt om goede jachtdieren voort te brengen, zoals de Duitse Korthaar Pointer, en de Weimaraner kan hieruit zijn voortgekomen.

Oorspronkelijk werden ze gefokt als honden voor groot wild, maar veranderende jachtprioriteiten veranderden het ras in een gewilde vogelhond.

Vroeger werd de Weimaraner de Weimar Pointer genoemd, naar het hof dat het ras sponsorde.

De Weimaraner werd naar de VS gebracht door een man genaamd Howard Knight in de jaren 1920.

De Amerikaanse Kennel Club verleende de Weimaraner erkenning in 1943.

Leuke feiten over Weimaraner Labrador Mix

Zoals u weet, komen raszuivere honden vaak met stambomen en lange bloedlijnen. Designer honden, zoals de Weimaraner Lab Mix, zijn kruisingen tussen twee raszuivere honden.

Sommigen beweren dat dit van een designerhond een straathond maakt, zelfs als de ouders van de designerhond raszuivere honden met stamboom zijn.

Veel mensen die raszuivere honden fokken zeggen dat het zuiver houden van hondenrassen een goede zaak is. Dat komt omdat het fokken van honden volgens een bepaalde standaard de kwaliteiten en eigenschappen voorspelbaar houdt.

Als het fokken een hond oplevert met goede gezondheids- en persoonlijkheidskenmerken, kunnen fokkers precies vertellen waar de genen vandaan komen. Ze kunnen dan de kans op erfelijke problemen, zoals ziekten, verkleinen.

Maar het fokken van dieren die genetisch op elkaar lijken, kan ook tot problemen leiden. Als een hondenras gevoelig is voor bepaalde erfelijke problemen, kunnen deze problemen in de volgende generatie raszuivere dieren worden vergroot.

Verantwoordelijke fokkers zorgen ervoor dat stamboominformatie wordt gebruikt om diversiteit in de genenpoel van het ras te brengen.

De andere kant van het debat

Aan de andere kant zullen voorstanders van gemengde rassen je vertellen dat het kruisen van rassen leidt tot gezondere honden, omdat je genetische diversiteit introduceert.

We zijn in dit artikel dieper op de kwestie ingegaan.

We moeten echter opmerken dat veel van de rassen die we tegenwoordig als raszuiver beschouwen, ooit gemengde rassen waren. Bovendien zullen veel van onze huidige zuivere rassen in de toekomst misschien niet overleven zonder enige hybridisatie.

Als je je meer wilt verdiepen in de wetenschap van het kruisen van genetische subpopulaties en hoe dit honden kan beïnvloeden, bezoek dan dit artikel.

Er is echter één ding dat we weten – we zouden het meest bezorgd moeten zijn over het welzijn van individuele honden, of ze nu van gemengde rassen zijn of van stamboomlijnen.

Laten we verder gaan om iets meer te weten te komen over de Weimaraner Labrador mix in het bijzonder.

Weimaraner Lab Mix Uiterlijk

Ten eerste moet je weten dat een Weimaraner die gekruist is met een Labrador eigenschappen van beide rassen zal hebben, maar het is niet gemakkelijk te voorspellen welke dat zijn.

Je kunt eenvoudigweg niet van tevoren zeggen welke ouder een Labrador Weimaraner mix zal bevoordelen.

Dit geldt voor alle hybride honden. Maar kennis over de ouders kan je tenminste een hint geven over hoe de pup zal zijn!

Laten we dus eens nader bekijken wat je van de rassen Lab en Weim kunt verwachten.

weimaraner lab mix

Weimador Maat

Labradors worden meestal tussen de 21,5-24,5 inches groot (reuen vallen aan de langere kant). Ze kunnen 55-80 pond wegen.

Weimaraners zijn iets groter en zwaarder. Ze kunnen als volwassene wel 27 centimeter lang worden; teefjes kunnen wel 23 centimeter klein worden.

Vrouwelijke Weimaraners wegen tussen 55-75 pond, terwijl reuen tussen 70-90 pond wegen.

Of uw Lab Weimaraner pup nu op vader of moeder lijkt, u zult er een grote hond bij hebben!

Vachttype en kleuren

Hoewel het moeilijk is om precies te weten wat je krijgt van de combinatie van een Lab en een Weimaraner, levert deze kruising over het algemeen honden op met een korte, platte vacht en flaporen.

Weimaraners zijn er in drie kleuren – blauw, grijs en zilvergrijs. Labs zijn er in drie kleuren – zwart, chocolade en geel.

Maar, er is een zeldzame kleurvariatie van Labradors genaamd zilver. Silver Labs zijn, in wezen, chocolade Labs met een “verdund” kleur gen.

Sommige mensen geloven dat de zilveren kleur van deze Labradors is ontstaan door het kruisen van Labradors met Weimaraners, maar deze theorie blijft onbewezen. Er zijn een aantal manieren waarop Silver Labs hun kleur gekregen kunnen hebben.

Voor een compleet overzicht van Silver Labs en de controverse eromheen, bezoek ons artikel over dit onderwerp.

In principe kan uw Weimaraner kruising Lab alle eigenschappen van beide rassen hebben.

Je kunt een chocolate Lab Weimaraner krijgen, een Weimaraner black Lab mix, of een yellow Lab Weimaraner mix. Hun vachten kunnen ook grijs of zilver zijn!

Weimaraner Labrador Mix Temperament

Temperament bij gemengde rassen is net als uiterlijk – onmogelijk te voorspellen! Maar kijken naar de ouderrassen kan ons een beter idee geven.

Beide typen honden blaffen wanneer dat nodig is, dus verwacht af en toe een blaffer.

Ook zijn beide rassen actief en hebben ze beweging nodig om hun energie kwijt te raken. Ze zijn gemakkelijk te trainen, maar moeten wel enige stimulatie krijgen.

Gelukkig zijn ze zeker leergierig, dus uw hond van een gemengd ras zal gemakkelijk te trainen zijn, goed met kinderen, en goed met honden als ze goed gesocialiseerd zijn. Het is het beste om toch toezicht te houden op deze interacties.

Weimaraner Lab mix pups kunnen temperamentvol zijn, zoals een Lab, of een geweldige loper met veel uithoudingsvermogen, zoals een Weimaraner. Waarschijnlijk zal een mix vriendelijk en lief zijn.

Toch moet je onthouden dat je Weimaraner en Labrador mix eigenschappen van beide ouders kan vertonen.

Uw Labrador Weim mix trainen en oefenen

Beide ouderrassen staan erom bekend dat ze gemakkelijk te trainen zijn. Maar de methoden die u kiest om ze te trainen kunnen dit beïnvloeden.

Een Lab Weim mix zal het beste reageren op positieve versterking. Harde, op straf gebaseerde methoden kunnen wantrouwen en koppigheid veroorzaken bij het trainen.

Training zal de broodnodige mentale stimulatie bieden, maar ook een beetje beweging.

Beide ouderrassen zijn actieve, energieke honden. U kunt dus een mix tussen beide verwachten.

Ze zullen elke dag veel beweging nodig hebben, of dit nu een energiek spelletje apporteren is, zwemmen, wandelen, of samen met u rennen. Ze zullen goede kandidaten zijn voor hondensporten als behendigheid en rally.

Wees alleen voorzichtig met het overmatig trainen van Weimaraner Lab mixen, vooral als ze jong zijn, omdat dit een negatieve invloed kan hebben op de gezondheid van hun gewrichten als ze ouder zijn.

Als u niet zeker weet hoe u de juiste balans kunt vinden, is de beste persoon om met uw dierenarts te praten.

weimaraner lab mix

Het belang van de juiste training en socialisatie

Training en socialisatie zijn goed voor elke pup, maar bij deze kruisingen is het absoluut noodzakelijk. Om te beginnen zullen Lab/Weimaraner mixen grote honden zijn, dus ze moeten onder controle gehouden worden.

Bovendien hebben Labs vooral een hoog energieniveau.

In combinatie met de snelheid, behendigheid en het uithoudingsvermogen van de Weimaraner, zul je je handen vol hebben als je niet traint.

Plus, Weimaraners staan erom bekend enigszins destructief te zijn als ze niet goed bezig zijn. Training kan helpen.

Socialisatie kan Labradors helpen om vooral hun van nature vriendelijke, relaxte aard te laten zien. Het zal ook helpen om eventuele natuurlijke jachtinstincten te verminderen.

Beknibbel hier niet op – u zult ons dankbaar zijn voor de tip als uw Weimaraner Lab pup groter wordt.

Weimaraner Lab Mix Gezondheid en Verzorging

Een Labmaraner hond kan een mix zijn, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij de gezondheidsproblemen van de ouderrassen zal vermijden.

Sommige onderzoeken tonen aan dat gemengde rassen gezonder kunnen zijn, maar dit is een algemene bevinding.

Als u een hond van een gemengd ras krijgt, moet u ervoor zorgen dat u de gezondheidsgeschiedenis van beide ouders van de pup kent.

Je moet er ook voor zorgen dat de hond getest is op gezondheidsproblemen die voorkomen bij Labradors en Weimaraners. Hier zijn enkele dingen waar je op moet letten.

Labrador Gezondheid

Labradors zijn over het algemeen een gezond ras. Maar ze zijn genetisch gevoelig voor zwaarlijvigheid, gezichtsproblemen en bepaalde soorten kanker.

Ze zijn ook gevoelig voor heup- en elleboogdysplasie, dat zijn ontwikkelingsstoornissen in de gewrichten. Honden van grote rassen lijden hier vaak aan.

Andere aandoeningen waarvan bekend is dat ze Labradors kunnen treffen zijn:

 • Door inspanning veroorzaakte instorting
 • Centronucleaire myopathie
 • Retinale progressieve atrofie
 • Koper-geassocieerde chronische hepatitis
 • Atopische dermatitis
 • Idiopathische epilepsie
 • Bloat

Wanneer u het gezondheidsonderzoek van uw hond laat doen, moet u erop letten of heup- of elleboogdysplasie een probleem kan zijn.

Zowel Labs als Weimaraners zijn grotere honden, dus ze zouden dit allebei in hun genetische opmaak kunnen hebben.

Weimaraner Gezondheid

Ook Weimaraners zijn een over het algemeen gezond ras. Maar ze zijn ook genetisch vatbaar voor bepaalde aandoeningen, waaronder heup- en elleboogdysplasie.

Enkele aandoeningen die bekend zijn bij Weimaraners zijn onder andere:

 • Hypertrofische osteodystrofie (inflammatoire botziekte)
 • Hypomyelinisatie (trillen of schudden)
 • Maag dilatatie-volvulus
 • Factor VIII deficiëntie (Hemofilie A)
 • Factor XI deficiëntie (tekort aan bloedplaatjes)
 • Tricuspidalisklep dysplasie
 • Folliculaire dysplasie
 • Congenitale diafragmatische hernia’s
 • X-gebonden spierdystrofie
 • Aandoeningen die het cervicale ruggenmerg samendrukken

Bovendien kunnen Weimaraners bepaalde oogproblemen krijgen, zoals staar, dermoïden, hoornvliesdystrofie en distichiasis entropion.

Zoals u ziet, zijn sommige van deze aandoeningen vergelijkbaar met wat de Labrador Retriever heeft, waardoor het mogelijk is dat uw hybride gezondheidsproblemen zal erven.

U kunt enkele van de valkuilen van deze gezondheidsproblemen vermijden door grondig te testen – voordat u verliefd wordt op een puppy (we weten dat dat moeilijk is!).

Kent u de Weimaraner Labrador mix?

Verzorging en algemene zorg

Geen van beide ouderrassen heeft een lange vacht. De Labmaraner mix heeft dus geen onderhoudsverzorging nodig.

Labradors hebben een dubbele vacht die per seizoen verhaart, dus ze moeten regelmatig worden verzorgd.

Weimaraners hebben een korte vacht die niet veel verzorging nodig heeft, behalve een wekelijkse zachte borstelbeurt en misschien af en toe een bad.

Bij beide rassen moeten de nagels worden geknipt en de oren gecontroleerd om infecties te voorkomen. Ook hun tanden moeten worden gepoetst.

Vooral labradornagels kunnen snel groeien.

Maken Weimaraner Lab Mixen Goede Familie Huisdieren?

De vriendelijkheid van de Labrador en het gehoorzame, passieve karakter van de Weimaraner kunnen zorgen voor een prachtige familiehond.

Vooral Labradors staan erom bekend dat ze goed zijn voor gezinnen, maar ook Weimaraners zijn op dit gebied niet mis.

Zorg ervoor dat ze actief blijven. Een actieve Labrador x Weimaraner is een gelukkige.

Er is kans op een groot aantal gezondheidsproblemen. Maar de kans daarop kan worden verkleind door een gerenommeerde fokker te kiezen die zijn pups op hun gezondheid test, en door regelmatig dierenartsbezoeken af te leggen zodra u uw pup mee naar huis neemt.

Je moet blij zijn met elke combinatie van eigenschappen van beide ouderrassen als je deze mix overweegt.

Het is volledig onvoorspelbaar.

Voor het juiste gezin kunnen Weimadors een geweldig gezinshuisdier zijn.

Het redden van een Weimaraner Labrador Mix

Als je graag een wat oudere hond mee naar huis neemt, kun je overwegen een Labmaraner rescue te nemen.

Ze zijn meestal goedkoper dan puppies, en zijn voorbij de lastige eerste trainingsfases.

Maar, dit is geen enorm veel voorkomend gemengd ras. Het kan dus even duren voor u een Weimaraner Lab mix vindt die geschikt is voor uw huis.

Zorg ervoor dat u veel vragen stelt om een reddingshond te vinden die perfect bij uw huis past. Als je kunt, zoek dan uit waarom ze naar het asiel zijn gebracht.

Stel ook vragen over hun temperament, inclusief hoe goed ze gesocialiseerd zijn verschillende soorten mensen, dieren en dingen.

Scroll naar het einde van de gids voor links om u te helpen uw zoektocht naar een Weimador redding te beginnen.

Het vinden van een Weimaraner Lab Puppy

Labmaraners zijn zeldzamer dan veel hybriden, maar je kunt nog steeds fokkers online vinden.

Vergeet niet uw persoonlijke netwerken aan te boren om een Lab Weimaraner gemengde rashond te vinden.

Maar vergeet niet, als je een fokker bezoekt, let dan op de omstandigheden van de honden.

Ontmoet de ouders van de pup, stel vragen, en vraag fysieke bewijzen van gezondheidsonderzoeken.

Volg alle regels voor een ontmoeting met een fokker onder alle omstandigheden, en verplicht je niet tot een aankoop voordat je tevreden bent.

U kunt onze puppy zoekgids gebruiken als uitgangspunt bij het zoeken naar een nieuwe pup.

Opvoeden van een Weimaraner Lab Puppy

Zoals elke puppy, moet u hard werken om uw puppy te trainen en te socialiseren vanaf het moment dat u hem mee naar huis neemt.

Kies een geschikte puppyvoeding die past bij hun grootte en leeftijd. Zeer jonge puppy’s hebben niet veel behoefte aan formele oefening.

Te veel beweging als jonge pup kan de gewrichten beschadigen en het risico op heupdysplasie vergroten.

Kiezen voor een puppycursus is een goed idee als je niet zeker weet waar je moet beginnen. Of u kunt kiezen voor een online trainingscursus om thuis de basis te leren.

Kijk voor meer hulp bij de verzorging van een nieuwe puppy eens naar enkele van onze puppyverzorgingsgidsen.

Labmaraner Producten en Accessoires

Nieuwe eigenaren van dit ras hebben er baat bij om volledig voorbereid te zijn voordat ze hun nieuwe hond of puppy mee naar huis nemen.

De bovenstaande gidsen zullen u helpen de beste producten voor uw nieuwe gezinslid te kiezen.

Voor-en nadelen van het krijgen van een Weim Lab Mix

Hier is een snelle samenvatting van alles wat we geleerd hebben over dit unieke gemengde ras.

Nadelen

 • Uiterlijk en temperament is onvoorspelbaar
 • Nogal wat gezondheidsproblemen die geërfd kunnen worden
 • Kan moeilijk zijn om dit gemengde ras te vinden
 • Kan destructief zijn als hij niet goed getraind wordt.
 • Sommige Labmaraner mixen zijn gevoelig voor blaffen.

Pros

 • Elke pup zal uniek zijn
 • Bij een goede socialisatie zijn deze honden vriendelijk en geweldig met kinderen en andere dieren.
 • Zeer trainbaar
 • Gezonde lichaamsbouw

Heeft u een beslissing genomen over de Weim Labrador mix?

De Weimador vergelijken met andere rassen

Als het geluid van de Labrador Weimaraner mix je bevalt, ben je misschien ook geïnteresseerd in enkele andere rassen van Lab en Weim mix rashonden.

Net als bij de Lab Weimaraner mix zullen hun temperament en uiterlijk niet erg voorspelbaar zijn.

Kijk dus eerst naar de ouderrassen voordat je over hen beslist.

Hoe zit het met andere gidsen voor soortgelijke rassen?

Vergelijkbare rassen

De volgende rassen hebben enkele gelijkaardige eigenschappen als de Weimaraner Lab mix. Neem een kijkje als je geïnteresseerd bent!

En, tot slot, wat als je een Weimador reddingshond probeert te vinden?

Weimaraner Lab Mix Ras Rescues

Specifieke Weimador rasreddingen zijn zeldzaam. Maar u kunt een van deze honden tegenkomen door te kijken bij reddingscentra die zich richten op de ouderrassen.

Weimaraner Reddingscentra

Labrador Rescues

Als je nog andere weet die aan deze lijst kunnen worden toegevoegd, laat het ons weten in de commentaren!

Referenties en bronnen

 • Clark, R. D. ‘Medical, Genetic & Behavioral Risk Factors of Weimaraners’ Xlibris (2014)
 • Heynold, Y. (et al), ‘Clinical, Epidemiological and Treatment Results of Idiopathic Epilepsy in Labrador Retrievers: a Long Term Study’, Journal of Small Animal Practice, (1997).
 • Kornegay, J. N. (et al), ‘Hypomyelination in Weimaraner Dogs’, Acta Neuropathologica (1987).
 • Rowell, J. L. ‘Dog Models of Naturally Occurring Cancer’, Trends in Molecular Medicine (2011).
 • Shaw, S. C. (et al), “Estimation of Heritability of Atopic Dermatitis in Labrador and Golden Retrievers”, American Journal of Veterinary Research (2004).
 • Shih, J. L. (et al) ‘Chronic Hepatitis in Labrador Retrievers: Clinical Presentation and Prognostic Factors’, Journal of Veterinary Internal Medicine (2007).
 • Sutter, N. B. en Ostrander, E. A. ‘Dog Star Rising: The Canine Genetic System’, Nature Reviews Genetics (2004)