Weimaraner Hondenras Informatie: Een complete gids

Weimaraner met blauwe ogen

De Weimaraner is een middelgrote tot grote zilvergrijze rashond. Dit ras is liefdevol, energiek en intelligent. Weimaraners wegen 55 – 90 pond, en worden tot 27 inch groot als ze volwassen zijn. Vandaag deelt hondentrainer en expert Jo Laurens hoe je een Weimaraner puppy opvoedt. Van het kiezen van een Weimaraner pup, tot de gezinnen en levensstijlen die passen bij een volwassen Weimaraner hond.

Inhoud

U vindt hieronder informatie over het gewicht, de grootte en het temperament van volwassen Weimaraners. We bespreken ook waar deze prachtige zilveren hond vandaan komt, en wat ze nodig hebben aan beweging en training. We onderzoeken de vachtkleur, en langharige Weimaraners, bespreken Weimaraner reddingsmogelijkheden, en delen enkele prachtige Weimaraner foto’s met u.

Deze prachtige zilverharige honden zijn intelligent, leuk en vol charisma. Maar ze kunnen ook lijden aan verlatingsangst, en hebben een grote behoefte aan beweging. Dus laten we uitzoeken of dit het juiste ras voor u is!

Deze baby Weimaraner pups hebben plezier in hun box!

Wat is een Weimaraner?

Een Weimaraner is een middelgroot, slank gebouwd werkend sportief hondenras. Ze zijn relatief populair, en zijn geweldige huisdieren voor actieve gezinnen.

Populariteit: 36 van 193 op AKC
Doel: Sportief / jacht
Gewicht: 55 tot 90 pond
Temperament: Vriendelijk, zelfverzekerd, trouw

Waar komen Weimaraners vandaan?

Weimaraners zijn een groot ras van sporthonden. In de VS worden ze ‘veelzijdige’ jachthonden genoemd en in het Verenigd Koninkrijk Hunt Point Retrievers. Ze zijn uitstekende jachthonden als ze uit werklijnen zijn gekozen.

Waar komt de naam vandaan?

Ze worden ‘Weimaraners’ genoemd omdat ze uit Weimar, Duitsland, zouden komen. De geregistreerde geschiedenis van de Weimaraner gaat terug tot 1897, toen in Duitsland voor het eerst een club voor het ras werd opgericht. Er zijn betrouwbare gegevens beschikbaar vanaf die datum. De geschiedenis vóór 1897 kan echter het best worden omschreven als troebel en mythisch van horen zeggen.

Weimaraner Ras

Veel verslagen over de ontwikkeling van het ras vermelden de Groothertog van Weimar – een mythe die grotendeels is ontkracht door Craig Koshyk’s uitstekende boek “Pointing Dogs – Volume One: The Continentals”.

Zoals Craig schrijft: “de hele Grand Duke theorie is gebaseerd op niets meer dan het feit dat hij leefde in de regio waarnaar de Weimaraner is vernoemd en dat een paar stoffige oude gravures hem lijken te tonen in het veld met kortharige jachthonden”.

Weimaraner Geschiedenis

Het is veilig om te zeggen dat we eigenlijk helemaal niet veel weten over de periode voor 1897. En dat alle bronnen die dat beweren te weten, onbetrouwbare informatie gebruiken. Wat we wel weten is dat Weimaraners van 1897 tot 1922 werden opgenomen in het Duitse Korthaar Pointer (GSP) stamboek en geen eigen register hadden.

Voorstanders van het ras moesten hard vechten om de hond erkend te krijgen als een apart ras. Niet gewoon een grijze versie van de GSP (Koshyk 2011). Wat het recente verleden betreft, zien we dus dat de Weimaraner het meest verwant is aan de GSP.

Weimaraner FAQ’s

Bekijk de populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Weimaraner. U kunt naar de antwoorden springen door deze links te volgen

Leuke feiten over Weimaraners

De Weimaraner werd erkend door de AKC in 1943. En sindsdien zijn ze populair! Zelfs bij sommige behoorlijk bekende mensen.

President Dwight Eisenhower bezat een van deze honden, genaamd Heidi!

Plus, dit prachtige ras heeft in de loop der jaren geweldige kunstwerken geïnspireerd. Kijk eens naar de kunst van William Wegman, die zijn eigen Weimaraners gebruikte in zijn kunstwerken. Hij maakte videosegmenten van deze grote honden die daadwerkelijk verschenen in het kinderprogramma Sesamstraat.

Weimaraner Verschijning

Weimaraners zijn werkelijk prachtige honden, die overal waar ze komen blikken van waardering trekken. Traditioneel is dit een gecoupeerd ras, maar ongecoupeerde honden worden nu ook vaak gezien, vooral als huisdier.

Weimaraner Gewicht en Grootte

Het gemiddelde gewicht van mannelijke Weimaraners zal groter zijn dan dat van teven. Vrouwelijke Weimaraners variëren van 25-35 kg en zijn 22-25 cm lang. Mannelijke Weimaraners variëren van 30-40 kg en zijn 24-27 cm lang.

Deze honden hebben een diepe borstkas en aanzienlijke ’tuck-ups’ na de ribbenkast. Ze moeten er zeer atletisch uitzien.

Is mijn Weimaraner te dun?

Soms hebben mensen, in hun gedachten, de lichaamsvorm van een show-fok labrador en proberen hun Weimaraners op te voeden om dit te bereiken. Zo hoort het lichaamstype van een Weimaraner er niet uit te zien. Een Weimaraner met die lichaamsbouw zou veel te zwaar zijn.

Puberende Weimaraners, vooral reuen, gaan vaak door een ‘magere’ fase waarin het moeilijk lijkt om ze op gewicht te houden – maar daar komen ze wel weer uit. Probeer je dus geen zorgen te maken als je puberende Weimaraner mager is!

Weimaraner Vachtsoorten

Hun meest opvallende kenmerk is waarschijnlijk hun opvallende zilvergrijze vacht. Interessant is dat dit uiterlijk wordt bereikt door een zeer nauwe vermenging van witte en bruine haren – niet door een vacht die eigenlijk zilver is.

De kortharige Weimaraner is het meest voorkomende type – met een vacht die lijkt op die van de Duitse Kortharige Pointer. Deze heeft weinig tot geen verzorging nodig. Er is ook een langharige Weimaraner, die regelmatig geborsteld moet worden.

Officiële Weimaraner vachtkleuren

Er zijn drie verschillende en even aanvaardbare beschrijvingen van de zilvergrijze kleur erkend door de AKC. Het kan ook beschreven worden als, blauw, of grijs. Vandaar dat sommige mensen verwijzen naar blauwe Weimaraners.

Omstreden is dat er ook een donkerder blauwe Weimaraner vacht bestaat, die lijkt op een heel donker, staalgrijs. Deze kleur valt buiten de rasstandaard, en wordt als ongewenst beschouwd.

Een complete gids voor de Weimaraner

Blauwe Weimaraner Controverse

Volgens de rasstandaard wordt dus alleen de zacht zilvergrijze Weimaraner geaccepteerd. Desondanks fokken sommige fokkers – misschien ingegeven door winstbejag – bewust de blauwe Weimaraner, noemen ze ‘zeldzaam’, en vragen het dubbele van de prijs van een zilveren Weim.

Als u op zoek bent naar een Weimaraner pup, is het nooit aan te raden om een fokker te kiezen wiens motieven uitsluitend op winst gericht zijn.

En, aangezien de blauwe Weimaraner niet kan worden tentoongesteld en door liefhebbers van het ras als onaanvaardbaar wordt beschouwd, zijn er niet veel andere redenen om de blauwe Weimaraner bewust te produceren.

Blauwe Weimaraner Fokkers

In de VS is er een kleine groep enthousiastelingen die probeert de blauwe Weimaraner als een legitiem apart ras neer te zetten. Deze fokkers zouden een betere reputatie hebben en betere doelstellingen.
Dus als u op zoek bent naar een blauwe Weimaraner in de VS zouden zij de eerste mensen zijn om contact mee op te nemen.

Langharige Weimaraner

De langharige Weimaraner hond is anders door zijn langere vacht. Maar het temperament en de andere kenmerken zijn hetzelfde. Regelmatig borstelen helpt voorkomen dat zijn vacht gaat klitten.

Weimaraner Temperament

Er zijn altijd uitzonderingen op elke regel, en individuele honden die buiten deze beschrijving vallen. De Weimaraner persoonlijkheid heeft een aantal fantastische kwaliteiten, maar Weimaraners zijn ook geen gemakkelijke honden. Ze raken erg gehecht aan hun baasjes.

Soms ook wel ‘klittenbandhond’ genoemd, zal dit ras dicht bij je willen zijn en – ondanks hun grootte – op je zitten, en de Weimaraner persoonlijkheid zou je kunnen omschrijven als emotioneel ‘behoeftig’.

Scheidingsangst

Deze genegenheid en betrokkenheid is een deel van wat eigenaren zo leuk vinden aan hen. Maar de keerzijde van dit aspect van het Weimaraner temperament is de hoge incidentie van verlatingsangst bij het ras. Veel Weimaraners worden hierdoor opgegeven voor reddingsacties.

Ook om deze reden zijn ze niet geschikt om in kennels te leven en moeten ze in huis wonen. Naast deze intense gehechtheid aan hun eigenaren is de persoonlijkheid van de Weimaraner vaak vrij afstandelijk en ongeïnteresseerd tegenover vreemden.

Als u een hond wilt die meteen ieders beste maatje is, is de Weim misschien niet iets voor u.

Weimaraner Energieniveaus

Weimaraners zijn zeer drukke honden, met veel energie. Zoals elke pup van een groot ras, moeten ze niet te veel beweging krijgen als ze jong zijn. Maar als volgroeide Weimaraner zullen ze veel beweging nodig hebben (bij voorkeur tegelijk met training).

Ze kunnen een geweldige raskeuze zijn als u geïnteresseerd bent in een actieve hondensport, zoals behendigheid of werkproeven of canicross – allemaal sporten waarbij hun energie en atletisch vermogen zullen schitteren.

Zijn Weimaraners destructief?

Maar als Weims niet genoeg mentale of fysieke stimulatie krijgen, zullen ze hun eigen vermaak ‘maken’ – vaak door destructief te zijn rond het huis.

Hoewel dit voor veel rassen geldt, brengt het Weimaraner temperament het naar een geheel nieuw niveau – de mate waarin u niet in staat bent om iets anders te doen met een niet-geoefende Weimaraner in de buurt, zal ertoe leiden dat u haar ofwel meer oefent – of haar opgeeft om te redden. Waar helaas velen in terecht komen.

Het frustrerende van het hoge energieniveau van de Weimaraner hond, is dat het zich niet vertaalt in jachtdrift of ‘rennen’ – de meerderheid van de moderne Weimaraners zijn slechte jachthonden als gevolg van Weimaraner fokkers die voornamelijk fokken voor de show of voor huisdieren.

Weimaraner jachtdrift

Weimaraners zijn zeer mondgericht. We zouden kunnen zeggen dat de Weimaraner persoonlijkheid oraal gefixeerd is(!). Dit aspect van het temperament van het ras manifesteert zich op verschillende manieren.

Ondanks het feit dat de jachtdrift grotendeels is verdwenen uit de meeste lijnen van Weimaraners in het VK en de VS, is het verlangen om te apporteren nog steeds aanwezig: Weimaraners hebben doorgaans een groot natuurlijk apport, door een sterke drang om zo ongeveer alles in hun bek te stoppen. Dit is positief.

Een complete gids voor de Weimaraner

Er is ook een sterk verlangen om touwtje te spelen (prooidrift), wat erg nuttig is als trainingsmiddel naast voedsel (waar ze – geen verrassing – ook erg gemotiveerd door zijn!).

Weimaraner Kauwen

Als een negatieve draai aan dit element van het Weimaraner temperament, komt stress of misselijkheid bij veel van deze honden vaak tot uiting in ‘mondgerichte’ activiteiten – pogingen om oneetbare dingen te eten.

Ik moet dit illustreren met een paar voorbeelden van onze eigen hond: Als onze Weimaraner een moeilijke ontmoeting heeft met een andere hond, zal ze zich naar de dichtstbijzijnde stok wenden en daarop proberen te kauwen – haar stress ombuigen naar deze activiteit.

Op het strand, eens lastig gevallen door een andere hond, at ze mondvol zand en moest met spoed geopereerd worden om haar darmen eruit te spoelen.

Als ze zich misselijk voelde, heeft ze in de loop der jaren gaten in talloze dekens gegeten. En af en toe kauwt ze graag op haar eigen teennagels – op een bijna gedreven, obsessieve manier die moeilijk te onderbreken of bij te sturen is.

Op dit moment (12 jaar) krijgt ze antibiotica en draagt ze een laars omdat ze een nagel tot op het bot heeft afgebroken terwijl ze op haar eigen teennagels beet, en die is geïnfecteerd!

Dit gedrag kan schadelijk zijn!

Dit aspect van het temperament van het ras is dus niet alleen lastig, maar kan ook een gevaar voor de gezondheid zijn. Onze hond is slechts één voorbeeld van het ras, en het is onwaarschijnlijk dat alle individuen op deze manier op stress reageren – maar ik noem deze voorbeelden omdat ik gehoord heb van vele andere Weimaraners met soortgelijke problemen.

En ik heb verschillende eigenaren gesproken wiens Weims een muilkorf dragen tijdens wandelingen, om te voorkomen dat ze dingen opeten.

Zijn Weimaraners goed met andere honden?

Weimaraners kunnen ‘uit’ zijn met andere honden. Extreme agressie van een gevaarlijk niveau, komt bij het ras niet voor. Maar de hele Weimaraner reu kan heel vaak reactief zijn naar andere hele reuen, op een ‘allemansmanier’.

Vrouwelijke Weims kunnen een hekel hebben aan elke hond of veel behoefte voelen om een andere hond ‘uit te schelden’.

Het is zeker mogelijk om dit ras te houden in huishoudens met meerdere honden van hetzelfde geslacht (wij doen dat ook!), maar verwacht met het Weimaraner temperament geen bijna Labrador-achtige liefde voor alle andere honden. Dit is misschien niet het ras voor u als u een sociale vlinder van een hond wilt.

Uw Weimaraner trainen en oefenen

Vanwege hun hoge energieniveau is training voor een Weimaraner hond essentieel. Dit is geen ras voor wie niet bereid is veel tijd te investeren in training. Maar als u die tijd wel investeert, zult u er waarschijnlijk de vruchten van plukken.

Weimaraner-training heeft een enorm potentieel omdat deze honden zeer voedsel-gemotiveerd en ook touwtrekker-gemotiveerd zijn en dit betekent dat het ideale honden zijn voor hondensporthuizen. Ze zijn intelligent en leren snel nieuwe vaardigheden.

Als u echter geïnteresseerd bent in jagen met uw Weim, zult u voorzichtig moeten zijn waar u een pup vandaan haalt. (Meer hieronder!)

Een complete gids voor de Weimaraner

Jagen met Weimaraners

Weimaraners moeten jagen om wild te vinden; wijzen wanneer ze wild vinden; wild doortrekken op commando; standvastig zijn om door te trekken; en apporteren wanneer dat wordt gevraagd. Ze moeten ook zwemmen. In hun geboorteland Duitsland is het opsporen van gewond groter wild ook een belangrijke taak.

De rasstandaard stelt dat de Weimaraner “Jachtvaardigheid is van het grootste belang” – hoewel het onduidelijk is hoe dit aspect van de rasstandaard kan worden beoordeeld in een showring, waar geen jacht plaatsvindt…

Wellicht mede hierdoor is het jachtvermogen in de meeste lijnen van de Weimaraner in het VK en de VS vrijwel volledig weggefokt.

Dit ras is het slachtoffer geworden van zijn eigen succes – zeer gewild vanwege de mooie zilveren vacht en de doordringende ogen, werd het uiterlijk nog meer gepopulariseerd door de fotografie van William Wegman, waardoor de vraag naar Weims als huisdier nog verder toenam.

Met als eindresultaat dat de markt gedurende tientallen jaren overspoeld werd door fokkers die verkochten aan huisdieren en showhuizen, zowel in het VK als in de VS.

Weimaraner gezondheid en verzorging

Er zijn niet al te veel Weimaraner gezondheidsproblemen, in vergelijking met veel andere rassen.

De enige gezondheidstest waarvan u mag verwachten dat die is uitgevoerd bij de ouders van een nest dat u overweegt, is een heupscore.

Beide ouders moeten in Amerikaanse tests goede heupen hebben. De gemiddelde (mediaan) heupscore voor deze honden in het VK is 10. Idealiter hebben beide ouders een heupscore met een gemiddelde van 10 of lager.

Zijn Weimaraners Inteelt?

Om de incidentie van gezondheidsproblemen bij Weimaraners te verminderen, is het ook belangrijk om de COI (inteeltcoëfficiënt) te controleren van elk nest dat u overweegt.

Dit laat u weten hoe nauw de ouders van uw pup aan elkaar verwant waren. De gemiddelde COI voor Weimaraners is 7,5%. U moet ervoor zorgen dat elk nest dat u overweegt een COI heeft van 7,5% of minder. Zoek bij voorkeur naar nesten met een COI van 5% of minder, want 5% is het punt waarop de ongewenste effecten van inteelt zichtbaar worden.

In de VS moet u de fokker om documentatie vragen om dit te staven. Als u in het VK de KC geregistreerde namen kent van de vader en de moeder van een nest, kunt u zowel hun heupscores als de COI voor de voorgestelde dekking controleren.

Een complete gids voor de Weimaraner

Weimaraner Levensverwachting

De gemiddelde levensduur van een Weimaraner is 10-12 jaar. Hoewel onze Weim nu 12,5yo is. En haar moeder is onlangs overleden op een indrukwekkende leeftijd van 15 jaar!

Zijn Weimaraners goede familie huisdieren?

Als u op zoek bent naar een atletisch, intelligent en energiek gezinslid om een actief leven mee te delen. En/of je bent een hondensport liefhebber (of bereid er een te worden!). Dan kan een Weimaraner een geweldige keuze zijn.

Als u uw Weim als jachthond wilt gebruiken, moet u zorgvuldig een pup uitzoeken.

Vergeet echter niet hun aanleg voor verlatingsangst. Als u fulltime van huis werkt, is een Weimaraner pup waarschijnlijk niet het beste ras voor u.

Deze honden worden niet algemeen aanbevolen als een ras voor onervaren gezinnen of voor mensen die voor het eerst een hond bezitten. Maar toegewijde nieuwe eigenaren kunnen en hebben deze honden met succes bezeten. Dus als u bijzonder vastberaden bent, laat u dan niet afschrikken omdat u voor het eerst een hondeneigenaar bent.

Het redden van een Weimaraner

Een Weimaraner rescue is een goede keuze als je de moeilijkheden van de puppytijd wilt vermijden.

Met een reddingshond weet u wat u krijgt. Ze zullen al hun volwassen zelf zijn.

Bovendien zijn veel Weimaraner reddingshonden 6+ jaar oud. Nog jong genoeg om energie te hebben en zeker niet geriatrisch. Maar oud genoeg om iets langzamer te worden na de pubertijd.

Dus, als de energiebehoefte van een fitte, jonge Weim je een beetje afschrikt, maar je toch van het ras houdt, kan een rescue een goede keuze zijn. Als u een Weimaraner reddingshond wilt, moet u een reddingscentrum bij u in de buurt zoeken. Bekijk er hieronder enkele.

Weimaraner Ras Reddingscentra

USA

UK

Canada

Australië

Als je nog andere geweldige reddingsacties kent die we aan deze lijst kunnen toevoegen, laat het ons dan weten in de commentaren hieronder.

Een complete gids voor de Weimaraner

Het vinden van een Weimaraner Puppy

Er is altijd een kleine groep fokkers geweest in de VS die met succes uitstekende werk Weimaraners hebben gefokt die competitief zijn in de competitie tussen alle rassen.

Die groep is geformaliseerd in een groep genaamd de Hunting Weimaraner Alliance, die nestlijsten bijhoudt waarbij beide ouders bepaalde veldkwalificaties moeten hebben om te worden opgenomen.

Ondertussen, zoals dit uitstekende artikel van Craig Koshy opmerkt, worden er elk jaar ongeveer 550 Weimaraner pups geboren in Duitsland – bijna allemaal gefokt door Weim fokkers die jagers zijn, en voor jachthonden.

Er worden ook enkele goede jacht Weimaraners gefokt door Zweedse/Scandinavische Weimaraner fokkers.

Als u op zoek bent naar een Weim voor de jacht, zijn er enkele uitstekende nesten – maar u moet misschien harder en langer zoeken dan bij andere rassen om er een te vinden.

Misschien moet je een pup uit het buitenland importeren, om jezelf de beste kans te geven op een goede werkhond. Of je kunt een nestje uit Engeland vinden met als vader, of van een import.

Weimaraner Fokkers

Wanneer u een Weimaraner puppy krijgt, zorg er dan voor dat u zich houdt aan gerenommeerde fokkers. Vermijd puppyfabrieken die onethische fokpraktijken gebruiken. Deze puppy’s zijn normaal gesproken goedkoper. Maar met puppies krijg je waar je voor betaalt. Dierenwinkels kopen hun pups meestal van puppyfabrieken, dus probeer deze ook te vermijden.

Gerenommeerde fokkers zorgen ervoor dat hun pups gezond en gelukkig zijn, en zo klaar als ze kunnen zijn voor een nieuw gezin.

Goede Weimaraner Fokkers

Zorg ervoor dat beide ouders de relevante gezondheidstesten hebben.

Voor de socialisatie is het altijd het beste om een fokker te vinden die een nest in huis heeft grootgebracht. In een stimulerende omgeving, in plaats van een fokker met een nest buiten in kennels of een bijgebouw.

Goede fokkers zullen u veel vragen stellen over uzelf en uw omstandigheden, en moeten ervoor openstaan om op hun beurt ondervraagd te worden.

Weimaraner Kosten

In de VS kunt u verwachten 600 tot 1000 dollar uit te geven voor een Weimaraner. In het VK zijn Weimaraner pups momenteel te koop tussen £800-900. De Weimaraner jongensprijs en de meisjesprijs moeten hetzelfde zijn – een fokker mag niet meer vragen voor teefjes.

Opvoeden van een Weimaraner Puppy

Vanwege de aanleg van het ras voor verlatingsangst, is een Weimaraner pup niet de pup voor u als u fulltime werkt (misschien zelfs parttime!).

Het is in de puppytijd dat deze honden moeten leren dat, wanneer mensen het huis verlaten, ze altijd terugkomen. Zo leren ze zich veilig en geborgen te voelen als ze alleen zijn. Dat leren ze niet als ze van u gescheiden zijn.

Nachtelijke uren kunnen om dezelfde reden een uitdaging zijn. Veel andere puppyrassen kunnen prima alleen gelaten worden met slechts een beetje lawaai. Een Weim moet een paar nachten bij u in bed blijven. Dan moet hij geleidelijk wennen aan het idee van een bench in een aparte kamer.

Een complete gids voor de Weimaraner

Puppy Gedrag

Weimaraner pups zullen een niet te stuiten verlangen hebben om alles op te rapen wat maar op de grond ligt. Tijdens het uitgaan, maar ook thuis.

Hoewel dit een kenmerk is van puppies in het algemeen, is de drang om dit te doen bij de Weimaraner meestal groter dan bij de meeste andere rassen. De puppytijd wordt een eindeloze reeks van dingen uit de mond van uw puppy verwijderen. Vergeet niet te ruilen met eten, om wegblijven te voorkomen! En alles van de vloer te verplaatsen naar een onbereikbare plaats.

Als er een voorwerp op de vloer valt, zal je puppy er zijn. Wat het voorwerp ook is en of ze aan de andere kant van de kamer waren, of sliepen, toen het viel.

Puppy speelbijten is ook vaak moeilijk bij Weims, om dezelfde redenen – maar deze fase gaat voorbij.

Weimaraner Puppy Uiterlijk

Weimaraner pups worden geboren met donkergrijze tijgerstrepen op hun vacht – die na de eerste week vervagen. Wanneer hun ogen opengaan, zijn ze diepblauw. Ze zullen dan veranderen naar blauw-groen op volwassen leeftijd en, als de hond ouder wordt, naar geel/oranje ogen.

Alle Weim pups mogen in de VS gecoupeerd worden. Maar in de UK zijn er enkele nieuwe wetten die het couperen verhinderen, tenzij de pups bestemd zijn voor het werk.

Weimaraner pups in de UK mogen legaal gecoupeerd worden als ze jonger zijn dan 5 dagen. Maar alleen als de pups bestemd zijn voor het werk. De pup moet dan komen met een vrijstellingscertificaat. Dit betekent dat je kunt bewijzen dat ze legaal gecoupeerd is.

Gecoupeerde Puppies

Gecoupeerde Weims kunnen niet worden tentoongesteld op hondenshows in het Verenigd Koninkrijk als leden van het publiek betalen om de show te mogen bezoeken. Dit beperkt het aantal hondenshows dat toegankelijk is voor gecoupeerde Weims enorm. Dus als u hoopt uw puppy tentoon te stellen, wilt u misschien geen gecoupeerde Weimaraner.

Als u van plan bent met uw hond te gaan werken, wilt u misschien wel een gecoupeerde Weimaraner.

Wanneer Weimaraner pups gecoupeerd worden, worden ook hun dauwklauwen conventioneel verwijderd. Deze mogen zelfs worden verwijderd als een pup niet wordt gecoupeerd (aangezien er geen wetgeving bestaat rond het couperen van de wolfsklauwen, in tegenstelling tot het couperen).

Bespreek couperen en dauwklauwen met je fokker vóór de geboorte van het nest, als je sterke gevoelens hebt over dit onderwerp.

Een complete gids voor de Weimaraner

Puppy Verzorging Gidsen

De zorg voor een kwetsbare puppy is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn geweldige gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training. U vindt ze op onze puppy pagina.

Populaire Weimaraner Rassenmixen

Sommige mensen geven de voorkeur aan gemengde rassen boven raszuivere. En er zijn genoeg geweldige Weim-mixen waar je naar kunt kijken. Bekijk hieronder enkele van onze gidsen.

De Weimaraner vergelijken met andere rassen

Het vergelijken van rassen is een goede manier om te zien welk ras het beste bij je past. Gelukkig hebben we hieronder de Weimaraner hond vergeleken met enkele vergelijkbare rassen. Welke komt als beste uit de bus?

Vergelijkbare rassen

De Weim is niet de beste hond voor iedereen. Het kan een hele uitdaging zijn voor mensen die voor het eerst een hond hebben, of voor mensen die niet veel tijd aan een hond kunnen besteden. Als u niet zeker weet of u het meest geschikt bent voor dit ras, bekijk dan hieronder enkele vergelijkbare rassen.

Voordelen en nadelen van het nemen van een Weimaraner

Dit ras is niet voor iedereen geschikt. Laten we de voor- en nadelen van deze karakteristieke pup eens op een rijtje zetten om te zien of hij bij jouw gezin past.

Nadelen

 • Kan last hebben van verlatingsangst als hij te veel alleen wordt gelaten
 • Ze kunnen destructief gedrag vertonen als ze zich vervelen.
 • Dit ras kan de neiging hebben om bij angst op dingen te kauwen of te eten wat niet mag, wat gezondheidsproblemen veroorzaakt.
 • Ze kunnen niet altijd goed opschieten met andere honden.

Voors

 • Past heel goed in een actief gezin.
 • Het ras ondervindt relatief weinig gezondheidsproblemen.
 • Zeer aanhankelijk en liefdevol met zijn gezin.

Weimaraner Producten en Toebehoren

De voorbereiding van een nieuwe hond kan heel wat voeten in de aarde hebben! Er zijn allerlei producten te koop om ervoor te zorgen dat uw pup gezond en gelukkig is.

Er is veel om uit te kiezen.

Maar we hebben ze hier allemaal verzameld zodat je uit de beste kunt kiezen.

Of ben je misschien op zoek naar een Weimaraner accessoire voor jezelf?

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Levensduur en sterfte van honden in eigendom in Engeland. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Adams VJ, et al. 2010. Resultaten van een onderzoek onder Britse rashonden. Journal of Small Animal Practice.