Wanneer mogen puppy’s naar buiten?

wanneer mag mijn puppy naar buitenPuppy’s moeten naar buiten om te plassen, te poepen, mensen en andere dieren te ontmoeten en de wereld te verkennen. Maar de eerste paar weken van hun leven lopen ze ook risico op infecties en ziekten. De meeste deskundigen zijn het erover eens dat uw puppy vanaf acht weken oud in uw achtertuin naar buiten kan, maar dat u moet wachten met buiten op de grond gaan in het openbaar tot ze 16 weken oud zijn. Vandaag beantwoorden we de belangrijke vraag wanneer puppy’s naar buiten mogen, en laten we zien hoe je je puppy veilig voor 16 weken mee naar buiten kunt nemen voor socialisatie.

Inhoud

De vraag wanneer puppy’s naar buiten mogen is voor nieuwe eigenaren van groot belang. Wanneer is uw hond klaar voor de achtertuin of het hondenpark? Als je net een nieuwe puppy mee naar huis hebt genomen, zijn dit belangrijke vragen! Deskundigen op verschillende gebieden van dierverzorging lijken verschillende antwoorden op deze vraag te hebben. In dit artikel gaan we dieper in op dit belangrijke onderwerp.


Wanneer kunnen puppy’s naar buiten?

Hoewel het prima is dat ze vanaf 8 weken oud in uw privé achtertuin komen, worden openbare uitjes niet door iedereen aanbevolen op dit punt. Sommige dierenartsen waarschuwen dat het niet veilig is voor puppies om in contact te komen met potentiële biologische gevaren tot ze 16 weken oud zijn. Andere gedragsdeskundigen pleiten voor het belang van vroege socialisatie. Dr. Meghan Herron, een dierenarts en specialist in dierlijk gedrag, stelt dat de kritieke periode om uw puppy te socialiseren tussen 3 en 16 weken ligt. Maar wachten met socialiseren tot de vaccins volledig werkzaam zijn, kan betekenen dat u deze belangrijke periode mist.

Vroege socialisatie is noodzakelijk voor een goed aangepaste hond.

Door ervoor te zorgen dat uw jonge puppy zoveel mogelijk positieve interacties heeft met nieuwe mensen, plaatsen en dingen, krijgt hij een zelfverzekerde en vriendelijke volwassen hond. Volgens Dr. Ian Dunbar, veterinair gedragstherapeut, moet uw puppy positieve ervaringen opdoen met honderd of meer mensen tegen de tijd dat hij 16 weken oud is.

Dat zijn veel mensen! Als je je puppy met 8 weken mee naar huis neemt, zijn dat ongeveer 12 nieuwe mensen per week. Dus wanneer kunnen puppies naar buiten om al deze nieuwe mensen te ontmoeten?

Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt u ervoor zorgen dat de veiligheid en gezondheid van uw puppy niet in gevaar komen, terwijl u toch aan hun socialisatiebehoeften voldoet. Ervoor zorgen dat uw puppy niet in contact komt met ziekten totdat hij volledig is ingeënt, is de eerste prioriteit. Maar dit betekent niet dat uw puppy geen nieuwe ervaringen kan opdoen!

Wanneer mogen puppy’s naar buiten – Het medische standpunt

Puppy’s zijn meestal klaar om naar hun nieuwe huis te gaan als ze 8 weken oud zijn. Maar dat ze klaar zijn voor een nieuw huis, betekent niet dat ze klaar zijn voor al het andere. Net als menselijke baby’s hebben jonge puppy’s veel slaap nodig.

Volgens de American Veterinary Medical Association, kunnen pups jonger dan drie maanden tot 20 uur per dag slapen.-wat laat niet veel tijd over voor andere activiteiten. Hoe belangrijk socialisatie ook is, ervoor zorgen dat uw puppy voldoende slaapt is noodzakelijk voor een goede groei en hersenontwikkeling en zal er ook voor zorgen dat uw puppy een goed humeur heeft.

Daarbij komt dat jonge puppy’s niet zoveel beweging nodig hebben als oudere puppy’s of volwassen honden. Een gangbare vuistregel is vijf minuten beweging per maand leeftijd. Met twee maanden oud betekent dit slechts tien minuten.

Wanneer kunnen puppy’s buiten wandelen?

Langer met een puppy wandelen dan waar hij klaar voor is, kan snel uitdraaien op een negatieve ervaring – en kan zelfs fysiek schadelijk zijn voor uw puppy.

De groeiplaten in de lange botten van een volwassen pup sluiten zich pas volledig als een hond ongeveer een jaar oud is. Dus overmatig trainen van uw puppy kan schadelijk zijn voor de ontwikkeling van hun skeletstructuur.

De belangrijkste reden om voorzichtig te zijn met het mee naar buiten nemen van een jonge pup is echter de blootstelling aan ziekten waartegen uw pup misschien nog niet is ingeënt.

Blootstelling riskeren aan ziekten waartegen uw hond niet beschermd is, is gevaarlijk. Veel ziekten, zoals het parvovirus, kunnen alleen al door contact met levenloze voorwerpen worden verspreid.

Dit betekent dat zelfs het snuffelen aan iets waarmee een besmette hond uren eerder in contact is geweest, een niet-gevaccineerde puppy kan besmetten.

Vaccinaties en ziekten

Het is onmogelijk om te weten of elke hond up-to-date is op hun vaccinaties bij een bezoek aan een park of dierenwinkel, dus het verbieden van contact met vreemde honden is uiterst belangrijk voor jonge pups.

Zelfs schijnbaar gezonde honden kunnen virussen bij zich dragen. Dit betekent dat ze er gezond uitzien en zich gezond gedragen, maar toch de ziekte hebben en deze kunnen verspreiden naar andere honden.

Jonge pups hebben nog geen volledig ontwikkeld immuunsysteem, en zijn dus extra vatbaar voor ziekten. Daarom is het belangrijk om je puppy nooit in een onbekende omgeving op de grond te zetten, tenzij ze al hun vaccinaties hebben gehad.

Wanneer mogen puppy’s naar buiten in de tuin?

Betekent wachten om naar het park te gaan dat puppy’s helemaal niet naar buiten kunnen totdat ze volledig gevaccineerd zijn? Gelukkig niet! Plaatsen zoals privétuinen en -tuinen bieden veilige plaatsen voor jonge puppy’s om op eigen houtje te verkennen zonder het risico te lopen van blootstelling aan gevaarlijke virussen.

Een puppy kan beginnen met het verkennen van uw tuin op de dag dat u hem thuisbrengt. Het vertrouwd raken met uw erf of tuin is een noodzakelijk onderdeel van de zindelijkheidstraining. Hier loopt een jonge pup niet het risico een ziekte op te lopen die door een ongevaccineerde hond wordt verspreid.

Het uitlaten van uw pup moet worden uitgesteld totdat hij volledig is ingeënt. Er is altijd een kans dat een ongevaccineerde hond aan hetzelfde stuk gras heeft gesnuffeld waar uw puppy in wil rollen.

Deze schijnbaar kleine actie kan ertoe leiden dat uw puppy in contact komt met een gevaarlijk virus.

Maar zoals eerder vermeld, heeft uw jonge puppy niet veel beweging nodig. De meeste dierenartsen zijn het erover eens dat puppy’s op de leeftijd van 16 weken volledig gevaccineerd zijn en dan kunnen ze ongeveer 20 minuten per keer bewegen. Tot dit punt kan aan de bewegingsbehoefte van uw puppy worden voldaan in de veiligheid van uw huis of tuin.

Wanneer mag mijn puppy naar buiten?

Uw puppy veilig houden betekent niet dat hij of zij niet meteen kan beginnen met socialiseren. Als u de suggestie van Dr. Ian Dunbar van honderd mensen wilt halen tegen de tijd dat uw puppy 16 weken oud is, moet uw puppy twaalf mensen per week ontmoeten.

Tenzij u elke week feestjes geeft, zal het moeilijk zijn om dit doel te bereiken zonder dat uw puppy het huis verlaat.

Diervriendelijke winkels bieden uitstekende mogelijkheden voor uw puppy om meer mensen te ontmoeten. En het is minder waarschijnlijk dat uw puppy op deze locaties in direct contact komt met een andere hond. Maar het is nog steeds niet veilig om uw puppy op de grond te zetten als de kans bestaat dat hij in contact komt met een andere hond.

Parvovirus kan tot een jaar in leven blijven in een niet-levende omgeving, dus zelfs als u geen andere hond ziet, is het nog steeds veiliger om uw puppy te dragen. Als uw puppy immuniteit opbouwt door vaccins en natuurlijke blootstelling, praat dan met uw dierenarts over veilige plaatsen die u uw puppy kunt laten verkennen naarmate hij ouder wordt.

Wanneer mogen puppy’s buiten op de grond?

Ik heb veel dierenartsen horen suggereren dat de kans om ziektes op te lopen op de vloer van een dierenartsenpraktijk klein is. Dat komt omdat het zeer onwaarschijnlijk is dat een niet-gevaccineerde hond daar onlangs is geweest. Dus dit kan een geweldige plek zijn om rond te snuffelen en mensen te ontmoeten die van honden houden!

Check wel altijd dubbel met je dierenarts. De kans om een door een vaccin te voorkomen virus op te lopen is klein in een dierenkliniek, maar je dierenarts kan je met zekerheid vertellen of het gebied veilig is of niet.

Zelfs als uw dierenarts u voorstelt uw puppy vast te houden in plaats van hem of haar op de grond te zetten, is het nog steeds een geweldige plek om nieuwe mensen te ontmoeten.

Toen ik bij een dierenkliniek werkte, was het beste deel van mijn dag altijd het ontmoeten van een nieuwe puppy. Ik weet zeker dat de receptionisten, dierenartsassistenten en alle anderen die in de kliniek werken enthousiast zullen zijn over het knuffelen van je jonge puppy terwijl je het papierwerk invult!

Vaccinatieschema’s kunnen voor een jonge pup wel vier bezoeken in beslag nemen, waardoor het kantoor van uw dierenarts een nietje is in het sociale leven van uw pup.

wanneer mag mijn puppy naar buitenWanneer kan mijn puppy nieuwe mensen ontmoeten?

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat uw puppy verschillende soorten mensen ervaart. Kinderen van alle leeftijden, lange mensen, mensen met hoeden en zonnebrillen, mensen in uniformen en mensen met een handicap moeten allemaal op de lijst staan van mensen die uw puppy tijdens de socialisatie kan ontmoeten.

We hebben allemaal verhalen gehoord van honden die gewoon niet van mannen houden, of van mensen met kort haar, of van honden die bang zijn voor rolstoelen.

Vroege socialisatie is de beste kans om ervoor te zorgen dat uw puppy deze angsten niet ontwikkelt. Hondvriendelijke bouwmarkten zijn een uitstekende bestemming voor een jonge pup.

Hoewel uw puppy hier niet de vloer moet verkennen, vinden veel winkels het goed als een puppy in de kar wordt rondgeduwd terwijl u door de gangpaden loopt.

Dit bespaart je het dragen van een opgroeiende puppy de hele reis en betekent dat ze wennen aan de beweging van de kar. Vergeet alleen niet het wagentje voor en na gebruik goed schoon te maken!

Waar kan mijn puppy andere honden ontmoeten?

De plaatsen waar een jonge puppy veilig op de grond kan verkennen zijn de eerste 16 weken vrij beperkt. Een optie is om speelafspraken te maken met honden die u misschien kent. Het is belangrijk om niet alleen de vaccinatiestatus van een potentiële speelkameraad te kennen, maar ook het temperament van de hond.

Sommige oudere honden zijn niet zo geduldig met puppy’s, wat gevaarlijk kan zijn. Indien mogelijk, is het een goed idee voor uw jonge puppy om puppy’s van een vergelijkbare leeftijd te ontmoeten, die net zo enthousiast zullen zijn om te spelen als zij.

Dit helpt bij het aanleren van gedragskenmerken voor toekomstige ervaringen met andere honden en helpt ook om wat van die puppy-energie te verbranden.

Agressie vermijden

Het socialiseren van pups met mensen en andere honden is noodzakelijk voor elke hond, maar vooral voor rassen die gevoelig zijn voor agressie. Honden die gefokt zijn om te waken kunnen agressief worden als ze niet goed gesocialiseerd zijn op jonge leeftijd.

Ervoor zorgen dat uw pup niet alleen veel nieuwe ervaringen opdoet, maar ook positieve ervaringen zijn ultra belangrijk.

Het meenemen van traktaties kan helpen om de aandacht van een verstrooide puppy te krijgen en ook het vertrouwen te vergroten.

Totdat uw puppy door alle vaccins is gedekt, moeten speelgroepen bijeenkomen in achtertuinen of huizen die niet in contact zijn gekomen met niet-gevaccineerde honden.

Wanneer mogen puppy’s naar buiten om met andere honden te spelen?

Het vinden van veilige speelgroepen met andere gevaccineerde honden is een geweldige manier voor uw puppy om te leren spelen. Deze speelgroepen kunnen plaatsvinden in de veiligheid van een tuin of erf waar alle honden beschermd zijn tegen mogelijke blootstelling aan de omgeving en nauwlettend in de gaten kunnen worden gehouden.

Speelgroepen zijn om nog een andere reden veiliger dan het ontmoeten van andere honden tijdens wandelingen. Aangelijnde honden vertonen eerder angst of op angst gebaseerde agressie, dus door het park over te slaan en te kiezen voor plezier in de achtertuin, blijven alle partijen veiliger.

Dit betekent dat uw puppy is ingesteld op succes omdat de kans groter is dat de ervaring een positieve is. De fysieke gezondheid van uw puppy in evenwicht brengen met zijn gedragsbehoeften hoeft niet verwarrend of ingewikkeld te zijn.

Onthouden dat u nieuwe ervaringen met een nieuwe puppy langzaam opneemt, kan ervoor zorgen dat nieuwe ervaringen positief zijn. Dit betekent dat u medische gevaren zoals blootstelling aan virussen vermijdt en uw puppy niet overweldigt.

Wanneer kan mijn puppy gaan wandelen?

Het is verleidelijk om een nieuwe puppy overal mee naartoe te nemen wanneer hij voor het eerst thuiskomt. Maar ervoor zorgen dat de eerste ervaringen positief en veilig zijn, is het belangrijkste onderdeel van de socialisatie.

Gedurende enkele weken kan dit betekenen dat hun blootstelling aan andere honden wordt beperkt. Als de ervaringen die uw puppy opdoet met andere honden echter allemaal positief zijn, zal hij al op jonge leeftijd sociale vaardigheden beginnen te ontwikkelen.

Hoewel vaak wordt gezegd dat de kritieke periode voor socialisatie de eerste vier maanden zijn, is dit slechts een basis. Blijven bouwen op deze ervaringen zal zorgen voor een gelukkige, goed aangepaste volwassen hond.

Wanneer mag mijn puppy naar buiten?

Het antwoord is niet noodzakelijkerwijs zwart-wit. Wanneer mogen puppy’s naar buiten in een tuin? Meteen, mits er van tevoren geen ongevaccineerde honden in contact zijn geweest met de omgeving. Pups moeten echter wachten met het verkennen van omgevingen buitenshuis waar andere honden vaak komen.

Tenzij u de vaccinatiestatus kent van elke hond die voor u en uw pup op een bepaalde locatie is geweest, is het belangrijk om uw pup niet op de grond te zetten totdat alle vaccins volledig zijn uitgewerkt.

Voor de meeste pups zal dit rond de 16 weken zijn.

Dit betekent niet dat de socialisatie in de ijskast moet worden gezet.

Uw puppy dragen of in een gezuiverd winkelwagentje leggen zijn twee geweldige manieren om uw puppy veilig te houden terwijl hij buiten is.

Vanuit de veiligheid van uw armen of een andere verhoogde omgeving kan een puppy toch een aantal nieuwe mensen ontmoeten en de wereld buiten uw huis ervaren.

Allemaal zonder het risico te lopen in contact te komen met ziektes waar ze nog niet immuun voor zijn.

Heb je een nieuwe puppy? Of heb je misschien eerdere ervaringen of meningen over het socialiseren van je puppy en wanneer je ze mee naar buiten moet nemen? Laat het ons weten in de commentaren.

Referenties en verder lezen

AVMA

Ohio State University Medical Center

Dunbar I. 1996. Hondengedrag: An Owner’s Guide to a Happy Healthy Pet. Howell Book House.