Standaard Poedel Hondenras Informatie

speelse standaard poedel met sport clip vacht op een strand, brengt eigenaar een stok

De atletische Standaard Poedel is de grootste variëteit van het Poedelras. Hoewel elke Poedel van meer dan 15 centimeter wordt geclassificeerd als een Standaard Poedel, worden de meesten tot 24 centimeter lang, en wegen 40 tot 70 pond als ze volwassen zijn. Dit is een energieke, speelse hond, die meer beweging nodig heeft dan de miniatuur- en speelgoedpoedelrassen. Maar met de juiste training en verzorging zijn deze trouwe en behendige honden geweldige huisdieren met een laag allergeengehalte voor een actief gezin.

We gaan kijken naar de oorsprong van de Standaard Poedel, hun gedragskenmerken, gezondheid, persoonlijkheid en behoeften. We geven tips over de opvoeding en de band met je huisdier en over het vermijden van veel voorkomende problemen. En we bekijken wat er nodig is om die krullende vacht in orde te houden!

Inhoud

Moderne Standaard Poedels zijn leden van de niet-sportieve groep gezelschapshonden, en hebben een lange geschiedenis als hardwerkende, trotse water retrievers. Beroemd om de showring continentale clip te zien in de fascinerende video hieronder, zijn de meeste familie poedels beter geschikt voor de sport clip.


We zullen het zo meteen meer over vachten hebben, maar we beginnen met het verkennen van de oorsprong van het poedelras

Geschiedenis en oorspronkelijk doel

De Amerikaanse Kennel Club erkende de Poedel voor het eerst als ras in 1887. De Standard Poodle zou oorspronkelijk uit Duitsland komen als een ras van waterretrievers. Het woord Poedel komt waarschijnlijk van het Duitse woord Pudel.

Sommigen beweren dat de poedel een afstammeling is van de Franse Barbet hond. Wat we wel weten is dat dit een oud ras is, met een geschiedenis die minstens teruggaat tot de 15e eeuw.

Snelle statistieken: Standaard Poedel

Populariteit: Top 10 meest populaire rassen in Amerika
Doel: Niet-sportieve groep, meest voorkomend als familie huisdier
Gewicht: 40 – 70 pond
Hoogte: Alles meer dan 15 inches
Temperament: Loyaal, energiek en intelligent
Vacht: Strak gekrulde, weinig verharende, weinig allergene vacht

De kenmerkende continentale snit van de Standard Poodle, te zien in de video hierboven en in showringen over de hele wereld, is ontstaan uit de manier waarop poedels in het verleden door hun jager-eigenaren werden geschoren.

Eigenaren schoren de achterkant van hun poedels om het hen gemakkelijker te maken te zwemmen en watervogels te apporteren. De banden die aan hun enkels bleven zitten, zouden hun gewrichten warm hebben gehouden in het ruwe water.

De meeste moderne poedels zijn natuurlijk huisdieren, en hebben baat bij een volledige knipbeurt of een zogenaamde sportknip of clip, om de vier tot zes weken gedurende het hele jaar.

Veelgestelde vragen over de standaard poedel

Voor-en nadelen van het krijgen van een standaard poedel

standaard poedel
Pros Nadelen
Vol energie Mogelijk te onstuimig voor jonge kinderen
Loyaal en liefdevol vatbaar voor ernstige gezondheidsproblemen
Weinig verharende vachten Veel onderhoud qua verzorging

Leuke feiten over standaard poedels

De naam “Poedel” is waarschijnlijk een afgeleide van het woord “Pudel” en het woord “Puddle”; een associatie afkomstig van zijn waterhond routes.

standaard poedel

Opmerkelijke films zoalsBreakfast at Tiffany’s, Look Who’s Talking Now enEdward Scissorhands allemaal met dit schattige ras in de hoofdrol!

Ook, actrice Jaclyn Smith bezat twee zwarte Standaard Poedels.

Dus wat is het uiterlijk van dit ras dat hen zulke populaire filmsterren maakt?

Standaard Poedel Uiterlijk

Grootte: Middelgroot tot groot
Hoogte: Meer dan 15 inches
Gewicht: 40 – 70 pond
Kleur: Grote verscheidenheid van kleuren
Markeringen: Vaak tweekleurig, kan witte markeringen hebben
Vachttype: Gekrulde vacht die lang of kort geschoren kan worden.

Wat te verwachten

Standaard Poedels zijn goed geproportioneerde honden. Dat wil zeggen, ze zijn groot met gelijkmatige benen en ruggen, en een trots postuur.

Hun ogen zijn donkere ovalen, en hun oren hangen dicht tegen hun hoofd aan. Hun schedels zijn rond, maar met gedefinieerde platte jukbeenderen. Over het geheel genomen geven ze de indruk van elegantie en gratie.

Standaard Poedel Hondenras Informatie Centrum

Hun vachten zijn er in twee verschillende soorten: gekruld of gekoord.

De gekrulde poedelvacht is hard en dicht over het hele lichaam, met een gelijkmatige verdeling van de vacht.

Aan de andere kant heeft de corded Standard Poodle een vacht van strakke koorden. Ze hebben ook een langere vacht op hun hoofd en lichaam, maar korter op hun enkels.

Standaard Poedel Kleuren

Deze honden komen in een fantastische reeks kleuren, van de prachtige rode Standaard Poedel tot de diepzwarte Standaard Poedel.

Ze kunnen bijvoorbeeld komen in een van de volgende effen kleuren:

 • Abrikoos
 • Zwart
 • Blauw
 • Bruin
 • Crème
 • Grijs
 • Rood
 • Zilver
 • Zilver Beige
 • Wit

De abrikooskleurige Standard Poodle is een populaire keuze voor honden van gemengde rassen, zoals de Labradoodle.

Standaard Poedel Hondenras Informatie Centrum

Maar er is meer!

Er is ook een serie tweekleurige Poedels:

 • Zwart en Abrikoos/Bruin/Crème/Grijs/Rood/Zilver/Tan/Wit
 • Blauw en Wit
 • Bruin en abrikoos/wit
 • Cafe Au Lait
 • Crème en Wit
 • Grijs en Wit
 • Rood en abrikoos/wit
 • Wit en abrikoos/zilver

Markeringen

Standaard Poedels kunnen ook een mengeling van kleuren zijn, meestal uitgedrukt door duidelijke aftekeningen.

Een zwarte Standaard Poedel kan bijvoorbeeld witte aftekeningen hebben, of een rode Standaard Poedel kan zwarte accenten hebben. Deze kunnen de vorm hebben van:

 • Zwarte aftekeningen, masker of punten; of
 • Witte merktekens of masker.

Tegenwoordig zijn Standard Parti Poedels (twee kleuren met minstens 50% wit) ook steeds populairder, maar vrij zeldzaam. Dit kleurtype wordt momenteel niet gespecificeerd in de show rasstandaarden.

Maar het is erg in trek bij kopers van poedelpups.

Standaard Poedel Maat

Standaard Poedels worden minimaal 15 centimeter hoog bij de schouder. Alles daaronder wordt geclassificeerd als dwergpoedel.

Maar de standaard poedelgrootte kan overal oplopen tot 24 duim bij de schouder.

Dit hoogteverschil is het belangrijkste onderscheidende kenmerk tussen de Standaard Poedel en de andere Poedelmaten. Voor de rest is alles hetzelfde.

Dit specifieke ras weegt meestal rond de 60 pond; maar het gewicht van de Standaard Poedel kan sterk variëren omdat hun hoogte aanzienlijk kan variëren.

Zijn Standaard Poedels Hypoallergeen?

In werkelijkheid is geen enkel hondenras volledig hypoallergeen. Hondenallergenen komen voor in huidschilfers, speeksel en urine – dus elke hond heeft ze.

De strakke gekrulde of gekoord vacht van de Poedel zal echter vaak huidschilfers opvangen en vasthouden, in plaats van ze met de vacht mee te laten lopen.

Veel mensen met hondenallergieën merken dus dat ze minder symptomen vertonen rond de Standaard Poedel.

witte poedel

Als u last heeft van hondenallergieën, kan de poedel een goede keuze zijn. Maar u moet uw hond ook zeer regelmatig borstelen en een strikt schoonmaakregime toepassen.

Was het beddengoed van uw hond regelmatig, en alle zachte speeltjes die speeksel kunnen opnemen.

Standaard Poedel Temperament

Standaard Poedels zijn meestal actieve, intelligente honden.

Ze hebben de reputatie afstandelijk te zijn. Maar dit is meer een kalme terughoudendheid tegenover vreemden. Ze zijn zeer liefdevol en trouw aan leden van hun familie.

Deze rustige reserve betekent ook dat ze waarschijnlijk minder worden afgeleid door andere mensen wanneer je wilt dat ze zich concentreren.

Bovendien kunnen ze een gevoelig ras zijn, die ineenkrimpen of ineenkrimpen als je je stem tegen hen verheft. Ze kunnen dus het beste voorzichtig worden behandeld, als afspiegeling van hun eigen zachte en schattige aard.

Ondanks dat het een zeer actieve hond is, zal een goed getrainde Poedel heel graag ontspannen en naast je slapen.

Ze zullen bijvoorbeeld niet door het huis racen; in plaats daarvan zullen ze een relaxte metgezel zijn, zolang ze dagelijks voldoende beweging hebben gehad.

U kunt hun gevoeligheid helpen verminderen door een grondige puppysocialisatie.

Standaard Poedel Blaffen

Ondanks deze rustige aard, kunnen Standaard Poedels fans zijn van hun eigen stem. Ze hebben de neiging je te waarschuwen voor bezoekers, wat een eigenschap is die sommige gezinnen waarderen.

Als u geen fan bent van blaffen, zorg er dan voor dat u nooit reageert op het wuiven van uw hond.

Ook de click for quiet techniek kan zeer effectief zijn om het blaffen van een luidruchtige hond te verminderen.

Uw standaardpoedel trainen en oefenen

Ondanks hun stereotype als chique, verwaande honden, is de Standaard Poedel eigenlijk een heel slimme en actieve, hard werkende hond.

Standaard Poedeltraining is iets waar zowel de hond als de eigenaar echt van kunnen genieten en van kunnen profiteren. In feite blinken Standaard Poedels uit in het samenwerken met hun baasjes en hebben ze een groot vermogen tot fysieke activiteit.


Ze leren ook zeer snel en kunnen talloze trucjes worden geleerd en deelnemen aan een breed scala van hondenhobby’s.

Als gevoelige honden werken ze het meest effectief wanneer ze worden getraind met behulp van positieve bekrachtigingsmethoden.

Dit houdt ze gelukkig en gemotiveerd tijdens jullie sessies samen, en vergroot de sterke band tussen jullie.

zwarte poedel

Socialisatie

Het socialiseren van uw Standard Poodle pup is een belangrijke manier om ervoor te zorgen dat hij of zij opgroeit tot een zelfverzekerde, gelukkige volwassen hond.

Dit moet beginnen vanaf de dag dat je haar thuisbrengt op 8 weken oud.

Om te beginnen kun je haar naar buiten dragen (totdat haar vaccinaties zijn afgerond) naar alle plaatsen waar je wilt dat ze zich prettig voelt als ze ouder is. Laat haar een verscheidenheid aan plaatsen, geluiden en geuren ervaren.

Ten tweede, zorg ervoor dat je veel bezoekers bij je thuis krijgt, en dat ze zich allemaal gelukkig en op hun gemak voelen.

Al met al, als je haar vreemden laat associëren met prettige ervaringen, zal ze minder snel op haar hoede zijn als ze het huis nadert als ze volwassen is.

Zorg ervoor dat je andere dieren en honden in je socialisatieproces betrekt, om eventuele risico’s op agressie bij je Poedel te minimaliseren.

Behoefte aan beweging

Het is van vitaal belang dat u uw Standard Poodle regelmatig beweegt, als u hem fit en gelukkig wilt houden.

Ze zullen graag elke dag met je wandelen, joggen, rennen of apporteren.

Deze actieve hond houdt ervan om naar buiten te gaan en zijn lange benen te strekken. Een goed getrainde Poedel zal een meer ontspannen metgezel zijn wanneer u weer thuiskomt.

Beweging is ook belangrijk om uw Standaard Poedel op een gezond gewicht te houden (niet meer dan 70 pond).

Gewicht is helaas maar een van de vele gezondheidsproblemen waarmee je rekening moet houden.

Standaard Poedel Gezondheid en Verzorging

Standaard Poedels zijn een rashondenras. Rashonden met kleine populaties zoals de Standaard Poedel zullen grotere problemen hebben met erfelijke ziekten.

De gezondheid van dit ras kan echter zeer goed zijn, als men erin slaagt de erfelijke ziekten te vermijden.

De beste manier om een gezonde volwassene te krijgen is een pup te kopen van een fokker die beide ouders heeft getest op de volgende mogelijk problematische aandoeningen.

Standaard poedel informatie voor pupkopers en poedelliefhebbers

Op zijn minst moet u de fokker vragen of er een geschiedenis is van deze ziekten in een van de lijnen van de ouders.

Eigenaren moeten zich bewust zijn van de volgende gezondheidsproblemen.

Hersenen: Epilepsie
Ogen: Progressieve Retinale Atrofie (PRA), staar…
Gewrichten: Heupdysplasie
Andere: von Willebrand’s Disease, bloat, sebaceous adenitis, Addison’s Disease, Autoimmune Haemolytic Anemia

Epilepsie

Idiopathische epilepsie wordt soms gezien bij Standaard Poedels. Men denkt dat het een erfelijke aandoening is.

U moet dus geen puppy kopen met een ouder of grootouder die ooit een aanval heeft gehad.

Progressieve Retinale Atrofie

Progressieve Retinale Atrofie (PRA) is een genetische aandoening die leidt tot blindheid bij honden.

Gelukkig bestaat er een DNA-test voor PRA, en je moet ervoor zorgen dat beide ouders van je Poedel deze test hebben ondergaan.

U moet om een bewijs vragen dat de ouders van de pup “beide vrij” of “één vrij en één drager” zijn.

gratis haakpatroon

Staar

Er bestaat geen test voor cataract, maar u kunt met een veterinaire oogtest zien hoe gezond de ogen van een volwassen hond zijn.

Zorg ervoor dat beide ouders het afgelopen jaar oogonderzoeken hebben ondergaan. De fokker moet daar certificaten van hebben die hij u kan laten zien.

Heupdysplasie

Zoals veel grote rashonden kan de Standaard Poedel lijden aan heupdysplasie. Dit is een aandoening waarbij een misvorming van het heupgewricht artrose, pijn en bewegingsverlies veroorzaakt.

U kunt de kans op het krijgen van een Poedel met heupdysplasie aanzienlijk verkleinen door alleen een pup te kopen van ouders met goede heupscores.

Als u bijvoorbeeld in de VS bent, zorg er dan voor dat de heupen van beide ouders de beoordeling “Uitstekend” of “Goed” hebben.

De rasmediaan voor een Poedel in het VK is 11, dus koop alleen een pup van ouders die allebei minder dan 11 scoren. Hoe lager, hoe beter.

Ziekte van von Willebrand

De ziekte van Von Willebrand (vWD) is een erfelijke bloedstollingsstoornis, die overmatige bloedingen veroorzaakt.

Deze ziekte komt het meest voor bij Standaard Poedels, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat beide ouders een DNA-test op deze aandoening hebben ondergaan voordat u uw puppy mee naar huis neemt.

Bloat

Bloat is een veel voorkomend probleem bij verschillende grote hondenrassen. Het ontstaat wanneer gas ervoor zorgt dat de maag opgezwollen raakt.

Om een opgeblazen gevoel te helpen voorkomen, moet u uw hond meerdere kleinere maaltijden per dag geven. U kunt hem op de grond voeren en, indien nodig, zijn eten in een langzame voerbak doen.

Lees hier meer over deze aandoening.

zwarte standaard poedel

Sebaceous Adenitis

Sebaceous adenitis is een inflammatoire huidziekte die Poedels kan treffen. Het kan jeuk, haaruitval, infecties, blaarvorming en schilfering van de huid veroorzaken.

Er bestaat momenteel geen DNA-test voor talgafwijkingen. Het is dus belangrijk uw fokker te vragen of er honden in de lijn zijn die huidproblemen hebben gehad.

Zo ja, dan moet u een andere lijn zoeken om uw pup van te kopen.

Ziekte van Addison

De ziekte van Addison is een bijnierhormoonaandoening die problemen veroorzaakt met de bloedsamenstelling van de hond.

De symptomen kunnen vrij vaag zijn en moeilijk voor de dierenarts om een diagnose te stellen. Deze symptomen omvatten lusteloosheid, maag-darmproblemen, een lage temperatuur en pijn.

Er is geen huidige DNA test voor Addison’s. Dus, moet je vragen naar familie
geschiedenis.

Autoimmuun hemolytische anemie

Ook bekend als Immuun-gemedieerde Hemolytische Anemie, treedt deze aandoening op wanneer het immuunsysteem van de hond zijn eigen zuurstofdragende rode bloedcellen vernietigt.

Het veroorzaakt dat de hond lethargisch wordt en een abnormale ademhaling/pulsfrequentie en bleek tandvlees heeft.

Er is geen huidige DNA test voor Autoimmuun Hemolytische Anemie. U zult dus moeten vragen naar de familiegeschiedenis.

rode standaard poedel

Belang van gezondheidstesten

Kortom, de ouders van uw pup moeten de volgende tests hebben ondergaan:

 • Heupscores
 • Jaarlijks oogonderzoek
 • Progressieve Retinale Atrofie DNA Test
 • Von Willebrand’s Ziekte DNA Test

De Standard Poodle Club financiert momenteel nieuw DNA-onderzoek om te helpen bij deze problemen.

Algemene verzorging

Standaard Poedelverzorging is zeer belangrijk.

Dit zijn geen onderhoudsarme honden. Ze vereisen dagelijkse beweging, training, verzorging en regelmatig gezelschap gedurende de dag.

U moet de oren en ogen van uw Poedel regelmatig controleren om er zeker van te zijn dat ze schoon en helder zijn.

Ook als je een Standaard Poedel wilt kopen, is het essentieel dat je bereid bent om je in te zetten voor het in goede conditie houden van zijn onderhoudsrijke vacht.

Vachtverzorging

Standaard Poedels staan bekend als een niet verharend ras, maar dit is niet strikt waar.

Hun gekrulde vacht vangt losse haren op en voorkomt de overmatige vervelling die de meeste andere hondenrassen ervaren.

Het is dus heel belangrijk om de vacht regelmatig te verzorgen en te knippen.

De meeste eigenaren van huishonden zullen hun Standaard Poedel overal op gelijke lengte laten scheren.

standaard puppy

U moet hun vacht minstens eens in de vier weken knippen om hem beheersbaar te houden.

Als alternatief kunt u gebruik maken van een hondentrimsalon die ervaring heeft met poedelvachten.

Let er in de tussentijd vooral op dat de vacht niet in hun ogen komt en ze irriteert of dat ze mat worden rond de voeten of poten.

Wat is de levensduur van de Standaard Poedel?

De gemiddelde levensduur van de Standaard Poedel is ongeveer 12 jaar.

Ze hebben een kortere levensduur dan hun Miniatuur tegenhangers, die gemiddeld 14 jaar leven.

Maar, natuurlijk, met goede algemene zorg en een puppy van een gerenommeerde fokker, kan uw Standaard Poedel tot ver in hun tienerjaren leven.

Wij raden u aan al deze gezondheidsproblemen en verzorgingseisen in overweging te nemen als u een puppy in uw gezin introduceert.

Zijn Standaard Poedels goede familie huisdieren?

Standaard Poedels zijn intelligente en actieve honden. Ze hebben ook veel tijd en aandacht van hun gezin nodig.

Dit ras is bijvoorbeeld niet geschikt voor huizen waar zijn eigenaren de hele dag weg zijn. In deze situatie zullen ze zich snel vervelen en mogelijk destructief of depressief worden.

In plaats daarvan zijn ze het best geschikt voor zeer actieve huizen, met een grote belangstelling voor training. Idealiter is de familie van de Poedel in staat om veel fysieke en mentale energie aan hun hondenvriend te besteden.

Standaard Poedels kunnen over het algemeen goed opschieten met rustige, verstandige kinderen. Ze zijn zachtaardig van aard, maar ook vrij groot en kunnen dus fysiek imposant zijn voor een klein kind.

abrikoos standaard pup

Huizen met kleine kinderen

Jonge Poedels kunnen, zoals elke jonge hond, erg springerig zijn. Een levendige jonge hond moet misschien fysiek gescheiden worden van een klein kind om ongelukken te voorkomen.

Het is belangrijk te onthouden dat elke hond, hoe betrouwbaar ze ook lijken, onder toezicht moet staan rond kleine kinderen.

Dit komt omdat honden en kinderen elkaar per ongeluk kunnen verwonden; door goed op te letten, kunt u mogelijke problemen of stress voor de hond voorkomen.

Poedels kunnen ook wat gevoelig zijn voor plotselinge geluiden en onvoorspelbare bewegingen van kinderen.

Ze kunnen enige bewakingsinstincten hebben, hoewel deze meer op het gebied van de vocale waakhond neigen.

Een standaard poedel redden

Er zijn veel voordelen aan het redden van een Standaard Poedel in plaats van er een te kopen.

Om te beginnen zul je ook weten of een volwassen Poedel gedrags- of temperamentproblemen heeft.

Dit zal je een goed idee geven of hij goed bij je gezin past, vooral als je jonge kinderen hebt.

Het vinden van een Standaard Poedel Reddingscentrum

Dit is een populair ras, dus het vinden van een Standard Poodle reddingscentrum moet niet al te moeilijk zijn. In feite hebben veel landen rascentra gewijd aan het Poedelras.

Hier zijn er enkele om je zoektocht te beginnen.

Als je andere gerenommeerde poedelreddingen kent, laat dan hun namen achter in de commentaren zodat we ze aan deze lijst kunnen toevoegen.

Het vinden van een Standaard Poedel Puppy

Standaard Poedel pups zijn allemaal prachtig. Laat hun schattige gezichtjes je echter niet afleiden van hun gezondheid en temperament.

Uw beste kans om een gezonde pup te krijgen is om ervoor te zorgen dat de fokkers van de Standard Poodle alle beschikbare tests op beide ouders hebben uitgevoerd, en om veel vragen te stellen.

Vraag bijvoorbeeld naar hun familiegeschiedenis om te proberen uit te sluiten dat bepaalde aandoeningen worden doorgegeven.

Let ook op advertenties die vermelden of de ouders volledig op hun gezondheid zijn getest. Dit betekent vaak dat de heupscores en de oogtests zijn uitgevoerd. Het betekent echter niet dat vWD en PRA DNA-testen zijn uitgevoerd.

Wanneer je een fokker hebt gevonden die volledig gezondheidsonderzoeken uitvoert, zul je waarschijnlijk op een wachtlijst voor een pup moeten gaan staan.

Terwijl je wacht, regel dan een ontmoeting met de fokker en hun honden. Zorg ervoor dat de ouders zelfverzekerde en relaxte karakters hebben.

Je zou bijvoorbeeld niet verwachten dat een Standaard Poedel overdreven opdringerig is bij vreemden. Ze moeten echter wel een ontspannen kwispelende staart hebben, een open mond en een vrolijke houding.

labradoodle

Waar te vermijden

Alle Poedelpups zijn prachtig. Maar als je het nest van je puppy bezoekt, moeten ze ook alert, helder van geest en brutaal zijn.

Het is belangrijk dat je je bewust bent van plaatsen als puppy mills en puppy farms. Deze fokkers fokken alleen maar puppy’s voor de winst, zonder rekening te houden met een goede gezondheid of temperament.

Een puppy van deze plaatsen halen kan in eerste instantie goedkoper zijn, maar kan uiteindelijk grote problemen opleveren later in het leven van uw hond.

Vermijd puppyfabrieken en dierenwinkels bij het zoeken naar uw puppy.

Standaard Poedel Prijs

Standaard Poedel fokkers hebben verschillende prijzen.

In de VS kunt u bijvoorbeeld verwachten dat u tussen de $1.500 en $3.000 uitgeeft aan een puppy van ouders die gezond zijn bevonden.

Aan de andere kant varieert in het VK de gemiddelde Standard Poodle van £850 tot £1.200.

Gezondheidstesten, dierenartscontroles en goede voeding zijn allemaal dure benodigdheden.

De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de plaatselijke vraag, de afstamming van de pup, rashonden, meer.

De prijs van een Standard Poodle pup lijkt misschien hoog, maar is klein in vergelijking met wat u in de loop van uw leven samen aan hen zult uitgeven.

Opvoeden van een Standaard Poedel Puppy

De zorg voor een kwetsbare puppy is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.

Standaard Poedel mixen zijn erg populair op dit moment. Bekijk onze gids voor Poedelmengsels hier.

Enkele veel voorkomende Standaard Poedel mixen zijn:

Deze honden kunnen ook prachtige huisdieren zijn. Maar je moet ze even grondig onderzoeken als een raszuivere Standaard Poedel.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de ouders gezondheidstests hebben ondergaan die relevant zijn voor hun ras.

De Standaard Poedel vergelijken met andere rassen

Bekijk ons artikel over het vergelijken van Poedels en Labradoodles voor een overzicht van de belangrijkste verschillen en overeenkomsten.

Misschien ben je ook geïnteresseerd in het bekijken van andere grote hondenrassen.

Of kijken naar de voor- en nadelen van dwerg- en speelgoedpoedels.

Vergelijkbare rassen

Deze rassen delen enkele vergelijkbare kenmerken met de Standaard Poedel.

Als je eenmaal een beslissing hebt genomen, is het tijd om je voor te bereiden met wat hondenaccessoires.

Standaard Poedel Producten en Accessoires

Hier is onze lijst met accessoires en producten die wij aanbevelen voor dit ras.

De Standaard Poedel: Samenvatting

Heeft u thuis een Standaard Poedel?

Laat ons weten waarom je hebt gekozen voor een Standaard in plaats van een kleiner Poedelras, en hoe je ervaring is met dit mooie ras.

Referenties en bronnen

 • Gough, A. (et al) ‘Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats’, Wiley Blackwell (2018).
 • O’Neill (et al) ‘Longevity and Mortality of Dogs Owned In England’, The Veterinary Journal (2013)
 • Schalamon (et al) ‘Analysis of Dog Bites In Children Who Are Younger Than 17 Years’, Pediatrics (2006)
 • Duffy, D. (et al) “Rasverschillen in hondenagressie”, Applied Animal Behavior Science (2008).
 • Adams, V. J. (et al) “Results of a Survey of UK Purebred Dogs”, Journal of Small Animal Practice (2010).
 • Farrell, L. L. (et al), ‘The Challenges of Pedigree Dog Health: Approaches to Combating Inherited Disease’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
 • Oberbauer, A. M. (et al), ‘Ten Inherited Disorders in Purebred Dogs by Functional Breed Groupings’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
 • Blackwell, E. J. (et al), ‘The Relationship Between Training Methods and the Occurrence of Behavior Problems, as Reported by Owners, in a Population of Domestic Dogs’, Journal of Veterinary Behavior, (2008).
 • Kelawala, D. N. (et al) ‘Clinical Studies on Progressive Retinal Atrophy in 31 Dogs’, Iranian Journal of Veterinary Research (2017).
 • Thomas, J. ‘Von Willebrand’s Disease in the Dog and Cat’, Veterinary Clinics of North America: Small Animal Practice (1996)
 • Rusbridge, C. ‘Canine Idiopathic Epilepsy’, In de praktijk (2014)
 • Pedersen, N. C. (et al) ‘The Effect of Genetic Bottlenecks and Inbreeding on the Incidence of Two Major Autoimmune Diseases in Standard Poodles, Sebaceous Adenitis and Addison’s Disease’, Canine Genetics and Epidemiology (2015).
 • Brooks, W. ‘Immune Mediated Hemolytic Anemia (IMHA) in Dogs and Cats’, Veterinary Partner (2003).
 • Vredegoor, D. (et al), ‘Can f 1 Levels in Hair and Homes of Different Dog Breeds: Lack of Evidence to Describe Any Dog Breed as Hypoallergenic’, Journal of Allergy and Clinical Immunology (2012).