Shih Tzu Mixen – Welke schattige kruising is jouw favoriet?

Shih Tzu Mengsels

Shih Tzu honden zijn schattig, dus het feit dat Shih Tzu mixen in populariteit stijgen is niet verwonderlijk.

Maar wist je dat de raszuivere Shih Tzu een koninklijke achtergrond heeft?

Perfect gefokt in het paleis van de Chinese keizer, is deze “Leeuwhond” een oud ras dat al lang gekoesterd wordt om zijn toewijding, aanhankelijke persoonlijkheid en majestueuze verschijning.

Maar wat gebeurt er als je de Keizerlijke Shih Tzu kruist met een ander ras?

Hoewel de meeste aspecten van eerste-generatie kruisingen aan het toeval worden overgelaten, kunnen we toch enkele basisideeën verzamelen van wat we kunnen verwachten als we een Shih Tzu kruising verwachten.

Dus, als je jezelf afvraagt of een Shih Tzu mix misschien geschikt is voor jou en je gezin, dan heb je geluk.

We hebben een lijst van tien van de beste Shih Tzu kruising honden beschikbaar en zijn hier om u te helpen beslissen welke geschikt zou kunnen zijn voor uw unieke levensstijl en huis type.

Laten we beginnen!

Nr 1: De Cairn Terrier Shih Tzu Mix

Soms ook wel Care-Tzu genoemd, de Cairn Terrier Shih Tzu mix is een kruising tussen twee aanhankelijke en speelse kleine rassen.

shih tzu mixen

Als u uw zinnen heeft gezet op een Care-Tzu, moet u een kleine hond verwachten tussen negen en 14 pond met een zeer vriendelijk karakter.

Cairn Terriers zijn echter actieve rassen op zichzelf en hebben een natuurlijke prooidrift door hun geschiedenis als vossenjagers in Schotland.

In tegenstelling tot hun Shih Tzu tegenhanger, die voornamelijk werd gefokt voor gezelschap, kan de Cairn Terrier ook wat graafinstincten hebben.

Dit is misschien niet de beste kruising voor huishoudens met kleinere huisdieren in huis, zoals knaagdieren of vogels.

Oefening

Toekomstige eigenaren moeten zich ook voorbereiden op een drukke kruising die veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft om zich niet te vervelen en destructief te worden.

En terwijl de Cairn Terrier Shih Tzu mix een goed familie huisdier is, is hij het best geschikt voor huizen met oudere, meer respectvolle kinderen vanwege het feit dat zijn Cairn Terrier ouder misschien niet het geduld heeft dat nodig is voor het leven in huizen met kleinere kinderen.

Nr. 2: De Shih Tzu Bichon Frise Mix

De Shih Tzu kruising Bichon Frise is een hond met vele namen. Terwijl sommigen hem kennen als de Zuchon, verwijzen anderen naar hem als de Shichon.

shih tzu kruisingen

Als je kijkt naar Shih Tzu mixen in de hoop er een te vinden die een perfecte familiehond vormt, dan is de Shih Tzu kruising Bichon er zeker een om te overwegen.

Zowel de Bichon Frise als de Shih Tzu staan bekend om hun zachtaardige, liefdevolle persoonlijkheden en doen het goed met andere huisdieren en kinderen van alle leeftijden.

De Bichon Frise weegt slechts zes tot 11 pond, wat betekent dat de Shih Tzu Bichon mix vrij klein en draagbaar zal zijn, wat geweldig is voor gezinnen onderweg!

Ook, als je allergiepatiënten in huis hebt, is de Bichon Frise Shih Tzu mix een uitstekende keuze vanwege het feit dat zijn beide raszuivere ouders door de meesten als hypoallergeen worden beschouwd.

Nr. 3: De Pomeriaan Shih Tzu mix

Ondanks zijn teddybeer uiterlijk is de Pomeriaan Shih Tzu mix het meest geschikt voor oudere gezinnen of alleenstaanden en stellen zonder jonge kinderen.

shih tzu mixen

Dit is een kruising die erg klein wordt en kan verharen, dus hij is misschien ook niet de beste keuze voor mensen die last hebben van allergieën.

Waar we echter wel van houden bij deze kruising is dat hij een geweldige metgezel is voor mensen met een wat drukke levensstijl.

Temperament

Pomeranians zijn van nature onafhankelijk, en hoewel dit een probleem kan vormen bij de training, is het goede nieuws dat deze honden geweldig zijn voor gezinnen die niet de hele dag, elke dag thuis kunnen zijn.

Echter, een aspirant Pomeriaan Shih Tzu mix eigenaar moet in gedachten houden dat deze onafhankelijke eigenschap hun Pomeriaan Shih Tzu kruising volledig kan omzeilen.

Ze kunnen eindigen met een zeer gebonden kleine pup als hij de persoonlijkheid van zijn Shih Tzu ouders erft.

Zoals bij al onze Shih Tzu kruisingen, zal hun uiterlijk en temperament afhangen van genetica en toeval.

Nr. 4: De Shih Tzu Mopshond Mix

We moeten toegeven dat de mopshond Shih Tzu mix super schattig is, maar we kunnen hem niet aanbevelen vanwege een aantal ernstige gezondheidsproblemen die deze kruising kunnen teisteren.

Hoewel alle Shih Tzu mixen vatbaar kunnen zijn voor Brachycephalie, wat ernstige ademhalingsstoornissen en andere gezondheidscomplicaties kan veroorzaken bij rassen met verkorte schedels en kaakbeenderen, is de Pug Shih Tzu mix vrijwel gegarandeerd een Brachycephalische kruising.

Dit komt omdat zowel de Mopshond als de Shih Tzu Brachycefale rassen zijn.

Het is belangrijk om de gevolgen te overwegen van het bezit van een ras of kruising met inherente gezondheidsproblemen zoals Brachycephalie, omdat het op de lange termijn financieel en emotioneel problematisch kan zijn.

Nummer 5: De Shih Tzu Poedel Mix

Bekend bij de meeste liefhebbers als de Shih-Poo, combineert de Shih Tzu kruising Poedel ongelooflijke intelligentie en showmanship met vriendelijkheid en moed.

shih tzu mengsels

En hoewel de raszuivere poedel er in drie verschillende maten kan zijn, is het waarschijnlijk dat u de Shih Tzu kruising speelgoedpoedel meer zult zien dan de meeste andere.

Oefening

Een kleine, vriendelijke kruising, de Shih Tzu Poedel is een geweldige hond voor actieve gezinnen die tijd hebben om hun poedel te trainen en te oefenen.

De Poedel is bijzonder atletisch en werd gefokt als zwem- en jachthond, wat betekent dat uw Shih Tzu Poedel mix ook een hoge prooidrift of een diepgewortelde liefde voor water kan hebben!

Zoals met alle Shih Tzu mixen op deze lijst, zal de Shih Tzu Poedel kruising veel beweging nodig hebben en kan hij mogelijk zeer gehecht raken aan zijn familie, wat betekent dat hij het misschien niet tolereert om te lang alleen te zijn.

Ben je nieuwsgierig naar andere kleine poedelmixen? Bezoek ons hier!

Nr. 6: De Shih Tzu Yorkshire Terrier Mix

De Shorkie is een moeilijk te weerstaan, makkelijk te houden kleine hybride waar veel hondenliefhebbers helemaal weg van zijn!

shih tzu mixen

Houd echter in gedachten dat dit een Shih Tzu Terrier mix is, en de meeste terriër rassen werden gefokt voor de jacht.

Terriers kunnen onafhankelijke denkers zijn met een klein beetje geduld en zijn misschien niet geschikt voor huizen met zeer jonge kinderen.

U moet vooral in gedachten houden dat een Shih Tzu Yorkie een kruising is tussen twee zeer kleine rassen, en hij kan daarom gemakkelijk gewond raken als hij te ruw wordt behandeld.

Aan de andere kant is de Shih Tzu Yorkie mix een van onze favoriete Shih Tzu mixen vanwege de hechte en liefdevolle band die hij vormt met zijn gezinsleden.

Daarom vinden we dit een perfect huisdier voor wie op zoek is naar een schoothondje met een beetje pit!

Nr. 7: De Shih Tzu Maltezer Mix

Net als zijn Shih Tzu tegenhanger, werd de geliefde Maltezer gefokt voor gezelschap, wat betekent dat de Maltezer Shih Tzu mix een fantastisch familie huisdier zou zijn!

teacup Maltezer

Dit is nog een van onze Shih Tzu mixen die het uitstekend kan vinden met kinderen en andere huisdieren.

Hij zal het echter het beste doen in huizen met mensen die een flexibel werkschema hebben en vaker thuis bij hem kunnen zijn.

Aangezien de Shih Tzu Maltese mix afkomstig is van twee ouders die een zeer hechte band met hun mensen ontwikkelen, is de kans groot dat hij het niet tolereert om te lang alleen gelaten te worden en dat hij verveeld en depressief kan worden als hij eenzaam wordt achtergelaten.

Nr. 8: De Shih Tzu Chihuahua Mix

We houden van de Shih Tzu Chihuahua mix voor zijn unieke uiterlijk en brutale persoonlijkheid, maar dat betekent niet dat we hem voor iedereen aanbevelen.

shih tzu mixen

Dit is een van onze Shih Tzu mixen die naar een bijzonder huis moet, vooral omdat de Chihuahua in hem minder tolerant kan zijn ten opzichte van handtastelijke kinderen en het niet goedkeurt om zijn domein te delen met andere huisdieren.

De Shih Tzu Chihuahua mix zal waarschijnlijk erg klein zijn en kan ook wat schichtig zijn.

Hij zal het het beste doen in gezinnen die hem een warme, gezellige schoot kunnen bieden.

Hij is een van onze Shih Tzu mixen die veel training en positieve versterking nodig zal hebben om ervoor te zorgen dat hij een gelukkige, gezonde en beleefde kleine hybride is.

Nr 9: De Shih Tzu Jack Russell Terrier Mix

De Jack Russell Shih Tzu mix is een intelligent ras dat, als hij de persoonlijkheid van zijn Jack Russell ouders erft, wat ondeugend kan zijn en een onafhankelijke denker.

jack russell terrier

Maar de Jack Russell Shih Tzu mix zal waarschijnlijk een slimme kleine kruising zijn met natuurlijke probleemoplossende vaardigheden en een drang om te spelen.

Houd in gedachten dat Jack Russell honden terriërs zijn, en ze kunnen een beetje vocaal en afstandelijk zijn bij vreemden.

En zoals een aantal Shih Tzu mixen op onze lijst, raden we Jack Russell Shih Tzu mixen niet aan voor gezinnen met zeer kleine kinderen.

Nr. 10: De Shih Tzu Lhasa Apso Mix

En als laatste op onze lijst van Shih Tzu mixen staat de Lhasa Apso Shih Tzu mix!

We houden van hem vanwege zijn schattige uiterlijk, vriendelijke aard en moedige karakter.

lhasa apso vs shih tzu

Deze kruising is echter niet de beste keuze voor jonge gezinnen en moet vroeg worden gesocialiseerd, zodat hij zich goed gedraagt tegenover vreemden, kinderen en andere honden.

Vooral de Lhasa Apso kan geneigd zijn tot luid, schel geblaf, dus voor wie een meer zachtaardige kleine kruising wil, pas op!

Het bewaken van

Deze kruising zou echter een geweldige waakhond kunnen zijn en zal niets verdachts door zijn domein laten gaan zonder u te waarschuwen.

Wist u dat Lhasa Apso honden eigenlijk werden gefokt als kleine waakhonden in boeddhistische kloosters?

Dat betekent dat uw kleine Shih Tzu Lhasa Apso een kruising is tussen een liefhebbende schoothond en een miniatuur waakhond! Wie had dat gedacht?

Hoe weet ik of een Shih Tzu mix geschikt is voor mij?

Hoewel we van alle Shih Tzu mixen op deze lijst houden, dringen we er bij toekomstige eigenaren op aan om meer onderzoek te doen voordat ze beslissen welke van deze specifieke kruisingen het beste voor hen is.

Denk eraan, voor de gezondheid en het geluk van uw Shih Tzu mix, blijf uit de buurt van puppyfabrieken en dierenwinkels en probeer altijd via gerenommeerde fokkers of verantwoordelijke opvangcentra te gaan.

De meeste fokkers vragen ongeveer $500 tot meer dan $1000, en zij zullen meestal hun nesten op gezondheid hebben gescreend en zullen u certificaten kunnen aanbieden waaruit blijkt dat uw nieuwe pup gezond is verklaard en klaar is om met u mee naar huis te gaan.

Als u uw Shih Tzu mix wilt redden, betaalt u misschien adoptiekosten van ongeveer $50 tot $100, maar dat is volkomen standaard.

Een van de geweldige dingen van het adopteren via een asiel is dat de meeste asielen zullen zorgen voor de eerste dierenarts reis.

Denk je dat een van de hierboven genoemde Shih Tzu mixen in jouw levensstijl zou passen? Vertel ons in de commentaren welke je hartje begeert!

Shih Tzu Mixen - Welke schattige kruising is jouw favoriet?

Referenties en verder lezen