Rottweiler Lab Mix: Rottador Eigenschappen en Gedrag

rottweiler lab mix

Rottweiler Lab mix honden zijn zelfverzekerd, energiek, intelligent, actief en trouw. Het zijn grote, stevige honden met een breed gezicht en borst, en een lange staart. De Rottador, Labweiler of Labrottie, zijn meestal zwart en tan zoals hun aanhankelijke Rottweiler ouder. Vandaag bekijken we of deze beschermende waakhond een goed huisdier kan zijn voor gezinnen met kinderen en andere dieren. En waar je gezonde, gelukkige Rottweiler Lab mix pups kunt adopteren, en hoe je ze kunt opvoeden en verzorgen.

Inhoud

Rottweiler Lab mix persoonlijkheid kan hun vriendelijke en uitgaande Labrador Retriever ouder weerspiegelen. Of het kan dichter bij hun loyale en beschermende Rottweiler hond ouder staan. Een nieuwe hond in uw leven brengen is een grote beslissing, en er is veel te overwegen bij de beslissing welk ras het beste bij u en uw levensstijl past.


Wat is een Rottweiler Lab Mix?

De Rottweiler Lab Mix is een kruising tussen de intelligente en vriendelijke Labrador Retriever en de trouwe en beschermende Rottweiler. Ze zijn ook bekend als de Labrottie of Rottador!

 • Populariteit: groeien
 • Doel: metgezel, wokhond
 • Gewicht: 55-135 pond!
 • Temperament: Loyaal, actief, aanhankelijk

Waar komen Rottweiler Lab Mix honden vandaan?

Door de meesten beschouwd als een eerste generatie kruising, heeft de Rottweiler Lab Mix een oorsprong die nog steeds in de maak is. We kunnen het meeste leren over waar ze vandaan komen door naar hun ouders te kijken.

De Rottweiler is een oud ras met wortels die teruggaan tot het Romeinse Rijk. De Rottweiler stamt waarschijnlijk af van oude veedrijvershonden en zou zijn naam te danken hebben aan de Romeinse stad Rottweil. Hier werd het ras beroemd als waakhond en herdersras.

De Rottweiler was zo loyaal en beschermend dat veel eigenaren hem in de Middeleeuwen vertrouwden om heen en weer te reizen naar de markt met kleine zakken geld om zijn gespierde nek gebonden.

Een Canadees ras, de Labrador komt eigenlijk uit Newfoundland, niet Labrador, zoals zijn naam doet vermoeden. Het ras, waarvan wordt aangenomen dat het al vóór 1500 bestond, werd ooit gebruikt als vissers- en jachthond. Een ideale boot hond, de Lab maakte een getalenteerde zwemmer.

Hij was gebouwd voor de koude Canadese wateren dankzij zijn dikke, waterbestendige vacht, unieke “otterstaart” die hem hielp voortbewegen en zijn indrukwekkend gevinde poten. De Labrador was misschien wel het meest geliefd om zijn vermogen om voorzichtig vis en eend in het water te apporteren zonder het wild te beschadigen. Het duurde niet lang voordat de Labrador’s werklust, ongelooflijke intelligentie en zachtaardige aard hem niet alleen favoriet maakten bij vissers en jagers, maar ook bij liefhebbers van het ras.

rottweiler lab mix

Rottweiler Lab Mix Uiterlijk

Voor het grootste deel zal uw Rottweiler gekruist met Labrador flaporen hebben, een lange staart, en dat is ongeveer alles wat we kunnen nagelen!

Proberen vast te stellen hoe uw Labrador en Rottweiler mix eruit zal zien, zal een moeilijke taak worden. Dat komt omdat hij een kruising is en zijn eigenschappen worden overgelaten aan het toeval en de genetica die hij erft van elk van zijn raszuivere ouders.

De Rottweiler is een gespierde hond met een slanke zwarte vacht met bruine of karamelachtige vlekken op zijn snuit, borst en poten. En terwijl sommige eigenaren ervoor kiezen de staart van hun Rottweiler te couperen, laten anderen hem lang. De Rottweiler heeft flaporen, ronde ogen en een vrolijk, expressief gezicht.

Rottweiler Lab Mix Kleuren

De Rottweiler Lab mix heeft een korte, glanzende vacht. Ze kunnen de tan gezicht markeringen van een Rottweiler hebben, en hebben de meeste kans om de zwarte vacht te erven die beide rassen gemeen hebben.

Verzorging

Gelukkig komt de Rottweiler Labrador mix uit twee ouders met vrij gelijkaardige vachten wat betreft textuur en lengte, dus is er niet veel giswerk nodig voor de vachtverzorging.

Omdat zowel de Rottweiler als de Labrador verharen, moet u uw Rottweiler en Lab mix minstens twee tot drie keer per week borstelen, en mogelijk meer tijdens het verharingsseizoen, dat twee keer per jaar plaatsvindt.

De Rottweiler Lab mix zal slechts af en toe een bad nodig hebben, tenzij hij natuurlijk buitensporig vies wordt, wat mogelijk is bij deze actieve kruising die aangetrokken wordt door water!

Verder moet uw Rottweiler Lab mix zijn oren regelmatig schoonmaken om oorontstekingen te voorkomen en zijn nagels consequent knippen om te voorkomen dat ze barsten of splijten tijdens het spelen of tijdens wandelingen.

Rottweiler Lab Mix Maat

Een Rottweiler Lab mix valt ergens tussen de maten van hun ouders in. Dit betekent dat ze 22-27 inches groot zijn en 55-135lbs wegen!

De Rottweiler is een gemakkelijk te herkennen ras met een lengte van 22 tot 27 centimeter en een gewicht van 80 tot 135 pond. De Lab is misschien kleiner dan de Rottweiler, maar niet veel, met een lengte van 22 tot 25 centimeter en een gewicht van 55 tot 80 pond.

Rottweiler Lab Mix Temperament en Gedrag

Twee rassen kunnen twee heel verschillende persoonlijkheden hebben, en uw half Labrador half Rottweiler pup kan verschillende temperamentvolle eigenschappen van elke ouder erven.

Uw Rottie Lab mix zal waarschijnlijk een speelse persoonlijkheid hebben, een gemakkelijk karakter, en leergierigheid. Als ze op hun Lab ouder lijken, zullen ze een actieve, extraverte hond zijn. Eén die met iedereen en alles overweg kan en evenveel plezier beleeft aan kinderen, andere dieren, vreemden en oude vrienden.

Ze hebben veel energie en hebben dagelijks veel beweging en mentale stimulatie nodig om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen en destructief worden.

U kunt dus verwachten dat uw Rottweiler Lab Mix intelligent, speels, actief en leergierig zal zijn, omdat zijn beide ouderrassen dat ook zijn. Maar of hij ongelooflijk trouw en beschermend is of zeer energiek, hangt af van genetica en toeval.

Zijn Rottweiler Lab Mixen Agressief?

Ondanks het feit dat de Rottweiler een verboden ras is in sommige regio’s, staat hij eigenlijk bekend als ongelooflijk loyaal, uitgaand en zeer slim. Rottweilers raken zeer gehecht aan hun gezin, ze houden van spelen, en het zijn zeer actieve rassen, dus doen ze het uitstekend in actieve huishoudens met eigenaars die graag buiten zijn.

Een toekomstige eigenaar moet er echter rekening mee houden dat terwijl de beschermende en loyale aard van de Rottweiler hem zo’n geweldige waakhond maakt. Het kan averechts werken voor de eigenaar die zijn Rottweiler niet goed socialiseert en traint.

Gelukkig is dit een helder, speels ras dat graag leert en u graag wil behagen en trots maken, dus trainen is eenvoudig en leuk!

Rottweiler Lab Mix Training

Aangezien uw Rottweiler Lab mix de kruising is van twee zeer actieve en atletische ouders, kunt u zich voorbereiden op een atletische en actieve pup. De Lab x Rottweiler zal ook behoorlijk intelligent zijn, want zijn beide ouderrassen staan bekend om hun hersens.

Gelukkig zijn de Rottweiler en de Labrador allebei leergierig en vinden ze het leuk om te leren en u trots te maken. Dit betekent dat uw gekruiste puppy een makkie zal zijn om te trainen en graag nieuwe commando’s en trucjes zal leren! Houd er echter rekening mee dat intelligente honden wat meer werk vergen, omdat ze zich sneller kunnen vervelen als ze niet mentaal gestimuleerd worden.

Vooral de Lab is geneigd tot kauwen als hij zich verveelt. Daarom zult u uw Rottweiler Lab mix willen voorzien van veel kauwspeelgoed en botten. Uw Rottweiler Lab mix zal het ook goed doen met alle hondentaken die u hem wilt leren uitvoeren, zoals helpen met de was, de vaatwasser inladen of de krant halen.

Socialisatie

Natuurlijk zijn vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining essentieel om ervoor te zorgen dat uw Rottweiler Lab mix opgroeit tot een veelzijdige en gelukkige volwassen hond. Dit is vooral belangrijk omdat Rottweilers bijzonder beschermend zijn. Vanwege zijn bewakingsinstincten moet elke Rottie of Rottie kruising eigenaar er zeker van zijn dat hij zijn hond op zeer jonge leeftijd goed socialiseert en traint.

Rottweiler Lab Mix Oefeningen

Wat de lichaamsbeweging van uw Rottweiler Lab Mix betreft, denk eraan dat zijn ouderrassen zeer actief en energiek zijn. Hij heeft dagelijks minstens een uur beweging nodig en daarna vrije speeltijd waarin hij kan rennen en ravotten in een veilig omheinde achtertuin.

Hybride Hond Gezondheid

Een kruising is het specifiek gefokte nageslacht van twee doelbewust gekozen raszuivere honden, gemengd in de hoop bepaalde eigenschappen te combineren. Het kruisen van honden om hybriden te creëren zoals de Rottweiler en Labrador kruising is een praktijk die al eeuwen bestaat, maar dat betekent niet dat het geen wenkbrauwen heeft doen fronsen.

Rashonden zijn inherent vatbaarder voor genetische gezondheidsproblemen als gevolg van generaties van overfokken in steeds kleiner wordende genenpools. Voorstanders van kruisen beweren dat de praktijk een oplossing kan zijn voor het dilemma van de raszuivere gezondheid door het verbreden van de genenpoel.

Dit vermindert vervolgens de kans dat genetische gezondheidsproblemen worden doorgegeven aan de nesten. Anderen houden echter vol dat dit speculatie is, en dat rashonden en gekruiste honden even vatbaar zijn voor het erven van bepaalde genetische problemen van hun ouderrassen. Lees anders verder om erachter te komen hoe de Rottweiler Lab mix is ontstaan!

Rottweiler Lab Mix Gezondheid

Terwijl we de levensverwachting van een Rottweiler Lab mix kunnen schatten, is het moeilijker om eventuele genetische gezondheidsproblemen waarvoor hij vatbaar is te voorspellen.

Maar omdat de Labrador Rottweiler mix een kruising is, is hij vatbaar voor dezelfde genetische gezondheidsproblemen als de ouderrassen. Daarom stellen wij voor de gezondheid van zowel de Rottweiler als de Labrador ouder te onderzoeken.

Rashonden Gezondheidsproblemen

Zoals alle rashonden is de Rottweiler vatbaar voor een aantal genetische gezondheidsproblemen. Deze gezondheidsproblemen omvatten:

 • aorta stenose
 • heup- en elleboogdysplasie
 • entropion
 • ectropion
 • kruisbandruptuur
 • Osteochondritis Dissecans
 • kanker
 • nat eczeem
 • koud water staart
 • juveniele strottenhoofdverlamming
 • polyneuropathie

Het lab kan gevoelig zijn voor:

 • elleboogdysplasie
 • heupdysplasie
 • losse kniegewrichten
 • gescheurde ligamenten in hun achterpoten
 • hartziekte
 • oogziekte
 • epilepsie
 • kanker
 • obesitas
 • bloat
 • chronische allergieën

Rottweiler Lab Mix Levensverwachting

De Rottie heeft een gemiddelde levensduur van 9 tot 10 jaar. Een Labrador Retriever leeft 10 tot 12 jaar. Honden van gemengde rassen leven meestal langer dan raszuivere honden, dus je kunt redelijkerwijs hopen dat deze mix meer dan 10 jaar oud wordt.

Zijn Rottweiler Lab Mix Honden Goede Huisdieren?

Terwijl de Labrador Retriever en Rottweiler mix een geweldig huisdier zijn voor de juiste persoon, zijn ze niet de juiste kruising voor iedereen. Een toekomstige Rottweiler kruising Labrador moet er rekening mee houden dat dit ras zeer actief en zeer intelligent zal zijn. Hij zal veel training, beweging en veel socialisatie op jonge leeftijd nodig hebben.

Dit is een kruising die het het beste doet in huizen met grote, omheinde achtertuinen en met eigenaren die een actieve levensstijl hebben en graag buiten zijn.

Bovendien moeten mogelijke eigenaren van Lab en Rottweiler mix honden niet vergeten dat deze kruising zeer gehecht kan raken aan zijn gezin. Hij zal het niet goed doen om voor meerdere uren achter elkaar alleen gelaten te worden.

Rottweiler Lab Mix Puppies

Als u hebt besloten dat de Rottweiler Lab Mix geschikt is voor u, dan hebben we enkele tips over hoe u de beste en gezondste Labrador kruising Rottweiler puppy kunt vinden en uitkiezen!

Als je wilt kijken naar Rottweiler kruising Labrador pups via fokkers, verwacht dan ergens van $500 tot meer dan $1000 te betalen.

De meeste gerenommeerde fokkers hebben hun Rottweiler Lab mix pups gescreend en kunnen u certificaten aanbieden die dat bewijzen.

Vergeet niet dat het van het grootste belang is om uw Lab en Rottweiler mix pups te krijgen van bronnen die verantwoordelijk zijn en het belang van foknormen begrijpen. Door alle rekeningen, het vinden van verantwoordelijke fokkers en schuilplaatsen die Lab en Rottweiler mix pups bieden moet niet al te moeilijk zijn, zolang je genoeg onderzoek doet en je tijd neemt.

Rottweiler Lab pups zijn schattig en lief en met de juiste socialisatie en training zullen ze zeker opgroeien tot goed afgeronde, aanpasbare en prachtige huisdieren voor de juiste persoon of familie!

Referenties