Ontmoet de Schnug – De Mopshond Schnauzer Mix

schnug

Welkom bij onze complete gids voor de Schnug hond!

We kijken van dichtbij en openhartig naar de Schnauzer Mopshond mix persoonlijkheid, en hoe ze zijn als huisdier.

Dit omvat wat te zoeken in Schnauzer puppies, hoeveel beweging ze nodig hebben, en hoe hun gezondheid waarschijnlijk zal zijn.

Schnug Honden

Er zijn honderden hondenrassen, elk met hun eigen kenmerken – zowel positief als negatief.

Wij geloven dat het belangrijk is voor toekomstige eigenaren van honden om zich volledig bewust te zijn van alle voor- en nadelen van elke pup die ze overwegen.

Vandaag nemen we de mopshond Schnauzer mix, ook wel bekend als de Schnug, onder de loep.

Een schattige, weliswaar vreemd uitziende hond, de Schnug wint aan populariteit en wint de harten van hondenbezitters wereldwijd.

Maar is de Schnug een goed ras om te bezitten? Laten we het uitzoeken!

Schnauzer x Mopshond – Gewoon een andere design hond?

Eerst en vooral moeten we de olifant in de kamer aanpakken – de controverse rond zogenaamde “designer dogs”, of eerste generatie mixen.

Er is een voortdurend debat in de gemeenschap van hondenbezitters.

schnug

Sommigen vinden dat designerhonden zoals de Schnug onethisch of te onvoorspelbaar zijn.

Sommigen beweren dat onervaren fokkers “voor God spelen” als ze nieuwe kruisingen ontwikkelen, en dat de pups waarschijnlijk in een opvangcentrum terechtkomen als de eigenaar teleurgesteld is in het resultaat.

Anderen houden van gemengde honden en designerhonden, op grond van het feit dat ze helpen om enkele van de veel voorkomende gezondheidsproblemen die geassocieerd worden met raszuivere honden te elimineren.

Bewijs van hybride kracht bij gekruiste honden geeft aan dat ze inderdaad op weg zijn naar een langer, gelukkiger leven.

Uiteindelijk is geen enkele kant goed of fout bewezen. Designer honden hebben voor- en nadelen, net als rashonden.

De strijd tussen raszuiver en straathond zal waarschijnlijk nog wel even doorgaan. Waar je ook staat in deze kwestie, we moedigen onze lezers altijd aan om er open voor te staan.

Het kiezen van een Schnauzer Mopshond mix

Als we het over een Schnug hebben, bedoelen we meestal een Dwergschnauzer kruising Mopshond.

Van de drie Schnauzer types zijn Miniatuur Schnauzers het dichtst in grootte bij Mopshonden, waardoor ze het meest geschikt zijn voor kruisingen.

Bij elke kruising zoals de Schnauzer kruising Mopshond, is er nooit garantie welke eigenschappen een pup van elk van zijn ouders zal overnemen.

Je moet dus op de hoogte zijn van beide rassen, en bereid zijn de onvoorspelbaarheid te omarmen.

Dit omvat elke combinatie van de fysieke kwaliteiten, temperament, bewegingsbehoeften en gezondheidsproblemen van elke ouder.

Je kunt een Schnug krijgen die voornamelijk Mopshond is, of voornamelijk Schnauzer – of ergens daartussenin!

Dus laten we nu meer leren over deze twee rassen – te beginnen met hun geschiedenis!

Oorsprong van de Mopshond

De Mopshond is een oud ras met een geschiedenis die meer dan 2000 jaar teruggaat.

Men denkt dat hij is ontstaan in China, waar de oude Chinese keizers een affiniteit hadden met toegewijde gezelschapsrassen zoals de Mopshond, Shih Tzu en Pekingees.

Tot de jaren 1500 waren Mopshonden zeldzaam en zeer moeilijk te verkrijgen voor niet-royalty’s. Ze werden doorgegeven binnen koninklijke families, en soms cadeau gedaan.

Nederlandse handelaren brachten het ras uiteindelijk naar Europa, waar het snel aan populariteit won.

Vandaag de dag zijn Mopshonden tamelijk populair en staan ze in de top 40 van populairste rassen op de AKC Ras Populariteitslijst.

Oorsprong van de Schnauzer

De Dwergschnauzer is een ander ras met een lange geschiedenis. Het ras zou al in de jaren 1400 in Duitsland zijn ontstaan.

De Miniatuur werd uit de Standaard Schnauzer gefokt met als doel een ideaal ras te creëren voor de jacht op ratten.

De dwergschnauzer paste perfect in deze rol en werd al snel een populaire keuze voor Europese boeren die op zoek waren naar een rattenjachthond.

Vandaag de dag is de Dwergschnauzer zelfs populairder dan de Mopshond en staat consequent in de top 20 van populairste rassen.

Oorsprong van de Schnauzer x Mopshond kruising

De Schnug hond is vermoedelijk ontstaan in de Verenigde Staten.

De exacte datum van oorsprong is onbekend, maar het is een vrij jonge kruising vergeleken met bijvoorbeeld de bekendere Labradoodle of Cockerpoo.

Omdat de Dwergschnauzer-mopsenmix nog niet erg populair is, zijn er veel dingen die we nog niet zeker weten over hen, zoals je zult zien!

Mopshond en Schnauzer Mix Maat

Zoals elke eerste generatie kruising, kan er veel fysieke variatie zijn tussen Schnug honden – zelfs tussen broers en zus uit hetzelfde nest!

Gefokt uit twee kleine rassen, is de Schnug voorspelbaar klein.

Een volwassen Schnug wordt meestal 10 tot 14 centimeter groot, met een gewicht tussen de 15 en 24 pond of zo.

Schnugs zijn meestal vrij lang (van kop tot staart) en toch kort (van schouders tot vloer).

Ze kunnen er wat doosachtig uitzien, met een hoofd dat net iets te groot lijkt voor hun lichaam.

Schnug Kenmerken

De vorm van hun gezicht zal variëren afhankelijk van welk ras sterker naar voren komt.

Ze kunnen de korte, spitse snuit van de Schnauzer hebben, of het platte gezicht van de Mopshond – of ergens daartussenin.

Schnugs hebben vaak het bebaarde gezicht van de Schnauzer en velen hebben grote, opvallende ogen.

Hun staart lijkt vaak op die van de Mopshond, die omhoog en over de achterkant van het lichaam krult, maar dat is niet gegarandeerd.

Schnug Temperament

Schnugs worden vaak beschreven als een relatief energierijk ras – zoals hun Schnauzer ouders – maar niet hyperactief. Ze houden van wandelingen en veel beweging.

De Schnauzer kruising Mopshond ras is meestal een gelukkige, sociale en nieuwsgierige hond. Ze hebben ook een beetje ondeugende trekjes.

Ze zijn typisch intelligent en willen hun baas graag behagen, hoewel ze net als hun beide ouders soms een koppige kant kunnen hebben.

Om het beste uit hun training te halen, moet je gewapend zijn met veel positieve versterkingstechnieken en veel geduld.

Schnugs zijn over het algemeen goed met andere honden en menselijke vrienden, hoewel ze wat tijd nodig kunnen hebben om zich aan vreemden op te warmen.

De Schnauzer Mopshond mix is een sociaal ras en is graag in de buurt van hun mens.

Ze kunnen last hebben van verlatingsangst zoals Mopshonden, dus dit is misschien niet het beste ras om te kiezen als je voor langere tijd uit huis bent.

Schnug Vacht

De Schnug heeft meestal een halflange vacht die relatief recht is, behalve rond het gezicht, waar hij meer gekruld of piekerig kan zijn.

De kleur van de vacht kan variëren. Tinten grijs, crème, wit en lichtbruin komen het meest voor, maar andere kleuren zoals zwart en rood zijn mogelijk.

Schnugs hebben vaak een bebaarde snuit, die meestal donkerder van kleur is dan de rest van hun vacht.

Schnug verzorging

De Schnug is een matig onderhouden ras, dat ten minste tweemaal per week geborsteld moet worden om de vacht gezond te houden.

Ze verharen vaak, hoewel hun relatief kleine omvang en korte vacht betekent dat het verhaarde haar zich niet zo snel ophoopt.

De nagels moeten ongeveer eens per maand worden geknipt. De oren moeten ook regelmatig worden gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt.

U moet ook ten minste eenmaal per week de tanden van uw hond poetsen om het gebit gezond te houden.

Als u uw metgezel als puppy krijgt, is dit het ideale moment om een regelmatige verzorgingsroutine in te stellen en uw hond aan het proces te laten wennen.

Het kan moeilijk zijn om op latere leeftijd nieuwe verzorgingsmethoden te introduceren, omdat de hond kan leren het proces niet leuk te vinden.

Schnug Gezondheidsproblemen

De Schnauzer Mopshond mix kan lijden aan een verscheidenheid van gezondheidsproblemen.

Er zijn weinig harde en snelle manieren om echt te voorspellen welke problemen je pup zal ontwikkelen, maar het is een goed idee om je bewust te zijn van de mogelijke problemen waarmee je het meest te maken krijgt.

Zoals bij elk gemengd ras kan de Schnug een aanleg erven voor ziekten die geassocieerd worden met een van beide ouderrassen.

Men moet dus kijken naar het potentieel voor gezondheidsproblemen bij zowel de Mopshond als de Dwergschnauzer om een beter idee te krijgen van waar men op moet letten bij een Schnug-kruising.

Enkele veel voorkomende gezondheidsproblemen van de Mopshond zijn Mopshondenencefalitis (PDE), brachycefalie, heupdysplasie, langwerpig gehemelte, ziekte van Legg-Perthes, patella luxatie, entropion, zwaarlijvigheid en huidinfecties.

Aan de Schnauzer kant zijn er gezondheidsproblemen zoals mycobacterium avium infectie, oogproblemen zoals cataract en netvliesdysplasie, allergieën en het Schnauzer comedo syndroom.

Zijn Schnugs gezond?

Over het algemeen zijn Schnauzers gezondere honden dan Mopshonden.

Dat komt omdat Mopshonden gefokt zijn voor een zeer extreem uiterlijk, met een zeer brachycefaal (afgeplat) gezicht.

Helaas resulteert dit vaak in problemen met eten, ademen en het regelen van hun temperatuur, evenals oog- en tandproblemen.

Dit doet sommigen geloven dat een kruising Schnug gezonder kan zijn dan een raszuivere Mopshond – maar er zijn geen definitieve studies om die theorie te bewijzen.

Het zou ook oneerlijk zijn om de robuuste Dwergschnauzer te compromitteren met misvormingen en gezondheidsproblemen die ze anders niet zouden hebben gehad.

De voornaamste zorgen voor Schnug-eigenaren zijn ademhalingsproblemen, oogproblemen en gewrichtsproblemen.

Mopshonden en Schnauzers die voor de fok worden gebruikt, moeten vóór de dekking door een dierenarts worden gecontroleerd, inclusief een volledig oogonderzoek en beoordeling van heup en knie.

Een goede fokker zal graag de resultaten hiervan met u delen, openhartig praten over de gezondheidsproblemen van Schnauzers, en hoe ze proberen hun pups te beschermen.

Schnug Energie- en bewegingsbehoeften

Dit is een levendige, energieke hond die geniet van veel wandelingen en veel speeltijd. Ze hebben een matig tot hoog energieniveau.

Hun kleine formaat betekent dat ze niet per se heel lange wandelingen nodig hebben, maar frequente uitstapjes, minstens twee keer per dag, zijn ideaal.

Schnugs zijn speelse hondjes, maar ze zijn niet hyperactief. Ze spelen graag met andere honden en hun baasjes, hoewel ze zichzelf ook vaak vermaken.

Hun energiereserves kunnen een probleem worden voor Schnug-pups die de liefde voor activiteit van een Schnauzer erven, maar de brachycephale kenmerken van een Mopshond.

Voor deze pups staat hun instinct om hard te werken haaks op hun fysieke vermogen om dat te doen, wat verontrustend, frustrerend en zelfs gevaarlijk kan zijn.

Ideaal Huis voor Dwerg Schnug Puppies

De Schnauzer Mopshond kruising kan gelukkig leven met verschillende eigenaren.

Maar aangezien elke eerste generatie kruising een genetische loterij is, moet je in plaats daarvan een eigenaar zijn die gelukkig kan leven met een verscheidenheid aan honden.

Specifiek, zou je gelukkig zijn met een Mopshond? En zou u gelukkig zijn met een dwergschnauzer?

Als u een specifieke eigenschap van een van beide rassen wilt vermijden, is het misschien geen verstandige gok om een Schnug te nemen.

Als u met een van beide een huis zou kunnen beginnen, maar u wordt terecht afgeschrikt door de gezondheidsproblemen van Mopshonden, dan zou een Schnug uw dilemma kunnen oplossen.

Hoewel ze intelligent zijn, erven Schnugs een onafhankelijk karakter en een korte aandachtsspanne van beide ouders, wat betekent dat ze niet tot de gemakkelijkste honden behoren om te trainen.

Als u geen tijd of zin hebt voor een levenslange inzet voor training en het versterken van goed gedrag, is de Schnug misschien geen goede partij voor u.

Maar als u nog steeds geïnteresseerd bent, waar kunt u uw Schnug puppy vinden?

Hoe te vinden Schnug Puppies

Mopshond en Schnauzer mix pups kunnen een uitdaging zijn om te vinden in veel gebieden.

Het ras is relatief nieuw en hoewel hun populariteit toeneemt, zijn de aantallen nog steeds klein.

Het is dus onwaarschijnlijk dat u een Schnug vindt in een reddingssituatie, en u zult waarschijnlijk een Schnug-fokker moeten zoeken om uw pup te vinden.

Bij het zoeken naar Schnug fokkers is het belangrijk om je onderzoek te doen.

Het selecteren van een gerenommeerde, ervaren fokker is van vitaal belang omdat het uw kansen op het krijgen van een gezonde, gelukkige hond verbetert.

Zorg ervoor dat de Mopshondouder wijd open neusgaten heeft die nooit een operatie nodig hebben gehad. Dat ze niet snurken of zittend slapen, en dat ze tenminste een verlengde snuit hebben.

Om een fokker te vinden kun je online zoeken naar een lokale bron.

Wees bereid om op een wachtlijst te komen. Wees in feite op je hoede voor fokkers die altijd nestjes beschikbaar hebben – dit is een grote alarmbel dat je te maken hebt met een puppyfarm.

Is een Schnug geschikt voor mij?

De Schnug is een kruising tussen twee van onze meest populaire kleine gezelschapshonden.

Deze kleine mix wordt waarschijnlijk een speels en persoonlijk lid van uw gezin.

Omdat ze klein zijn en geen urenlange beweging nodig hebben, zijn het goede appartementbewoners.

Maar ze hebben nog steeds veel spelletjes en training nodig, en ze zijn gevoelig voor verlatingsangst, dus ze zijn het best geschikt voor eigenaars die veel tijd aan hen kunnen besteden.

Als u op zoek bent naar een nieuwe hond, moet u eerst en vooral een goede, gerenommeerde fokker in uw omgeving vinden, die de gezondheid en het welzijn van hun pups hoog in het vaandel heeft staan.

Daarna kunt u helpen om uw hond gelukkig en gezond te houden door regelmatig de dierenarts te bezoeken en ervoor te zorgen dat uw hond een gezonde, actieve levensstijl heeft.

Heeft u een Schnug om mee te knuffelen?

Wat leidde je naar deze onwaarschijnlijk uitziende kruising?

Denk je dat we ze recht hebben gedaan in dit artikel?

Neem deel aan het gesprek via het commentaarvak!

Referenties

Amerikaanse Kennel Club

Tipold, A. Diagnosis of inflammatory and infectious diseases of the central nervous system in dogs: a retrospective study. Journal of Veterinary Internal Medicine. 1995

Oechtering et al. Structural characteristics of the nose in brachycephalic dog breeds analysed by computed tomography. Tierärztliche Praxis Kleintiere. 2007.

Parshall, C. J., Wyman, M., Nitroy, S., Acland, G. M., & Aguirre, G. D. Photoreceptor dysplasia: an inherited progressive retinal atrophy of miniature schnauzer dogs. Progress in Veterinary & Comparative Ophthalmology, 1991.

Gelatt, K. N., Samuelson, D. A., Bauer, J. E., Das, N. D., Wolf, E. D., Barrie, K. P., & Andresen, T. L. Inheritance of congenital cataracts and microphthalmia in the Miniature Schnauzer. American journal of veterinary research, 1983.