Miniatuur Schnauzer Levensduur – Hoe lang zal uw hond leven?

Miniatuur Schnauzer Levensduur

De gemiddelde levensduur van een dwergschnauzer is 12 jaar.

Dit steekt goed af tegen raszuivere honden in het algemeen – kleinere honden leven vaak langer dan hun grotere hondachtige tegenhangers.

Jaren kunnen worden toegevoegd aan de levensduur van de dwergschnauzer door alleen te fokken uit de gezondste ouders, en een leven lang goede zorg te bieden.

Dus laten we onderzoeken hoe dit te doen.

Hoe lang leven dwergschnauzers?

Volgens studies leven rashonden gemiddeld 11 jaar. De levensduur van de Dwergschnauzer is gemiddeld ongeveer 12 jaar.

Je vraagt je misschien af waarom dit zo is. Waarom leven sommige hondenrassen langer dan andere?

De belangrijkste factor is de grootte. Kleine rassen hebben de neiging om langer te leven, terwijl reuzenrassen meestal een kortere levensduur hebben.

Andere factoren zijn de kenmerken van de hond. Deze omvatten onder andere de vorm van hun gezicht en de lengte van hun rug.

De kenmerken van de hond kunnen problemen veroorzaken die bekend staan als bevleesdheidsgebreken, die soms ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid en de levensduur van een hond.

Gezondheidsproblemen die de levensduur van de dwergschnauzer beïnvloeden

Verschillende gezondheidsproblemen kunnen de levensduur van de Dwergschnauzer beïnvloeden. We zullen het eerst hebben over gebreken aan de bouw, daarna over andere veel voorkomende gezondheidsproblemen.

Dwergschnauzers hebben te maken met gebitsafwijkingen vanwege hun kleine formaat. Dit omvat problemen met hun tanden, vanwege hun kleine mond.

Dwergschnauzers worden ook geconfronteerd met een aantal gezondheidsproblemen die alleen zij ontwikkelen, of die zij meer ontwikkelen dan andere rassen.

Gebitsproblemen

Zoals we besproken hebben, kunnen Dwergschnauzers problemen hebben met hun gebit vanwege hun kleine mond. Ze zijn gevoelig voor infecties, die een verscheidenheid aan andere problemen kunnen veroorzaken!

Het is belangrijk om het gebit van uw hond indien mogelijk regelmatig te poetsen, en ze regelmatig mee te nemen voor een gebitsreiniging.

Huidproblemen

Schnauzers kunnen allergieën hebben.

Ze kunnen ook “Schnauzer bulten” ontwikkelen. Deze aandoening heet eigenlijk Comedo Syndroom, en het veroorzaakt mee-eters, haaruitval, en korstvorming op de rug van de hond.

Tenslotte zijn Schnauzers gevoelig voor huidtumoren.

Oogproblemen

Veel voorkomende oogaandoeningen die Schnauzers kunnen ontwikkelen zijn staar, progressieve nieratrofie, lensluxatie en glaucoom.

Cataract is wanneer de lens van de hond na verloop van tijd troebel wordt. Indien niet behandeld, kan dit leiden tot blindheid in het aangetaste oog.

Progressieve Renale Atrofie zorgt ervoor dat het netvlies van een hond verslechtert. Dit leidt uiteindelijk tot blindheid.

Lens Luxatie is wanneer de lens van het oog van een hond van zijn plaats glijdt.

Glaucoom is de aanwezigheid van te veel vloeistof in het oog. Het kan blindheid veroorzaken.

Oorinfecties

Dwergschnauzers zijn gevoelig voor oorontstekingen. Deze zijn echter gemakkelijk te behandelen door een dierenarts. Ze kunnen vaak voorkomen worden door de oren van de hond regelmatig schoon te maken.

Urinewegstenen

Urinestenen komen meer voor bij Dwergschnauzers dan bij enig ander hondenras. Dit kan komen doordat dwergschnauzers zwakke urinewegen hebben.

Urinestenen ontstaan wanneer bepaalde mineralen zich ophopen in de blaas van een hond. Dit kan voorkomen worden met de juiste voeding.

Pancreatitis

Pancreatitis treedt op wanneer de alvleesklier ontstoken raakt. Deze ernstige aandoening moet onmiddellijk door een dierenarts worden behandeld.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie treedt op wanneer een hond niet genoeg schildklierhormoon produceert. Dit, op zijn beurt, beïnvloedt de stofwisseling van de hond.

Myotonia Congenita

Dit is een spierziekte waarbij de spieren van een hond te gemakkelijk samentrekken. Ze worden dan stijf. Dit kan verschillende problemen veroorzaken voor de hond, waaronder problemen met bewegen en slikken.

Ziekte van Cushing

De ziekte van Cushing treedt op wanneer een hond een teveel aan cortisol heeft. Dit wordt veroorzaakt door tumoren, meestal in de hypofyse in de hersenen. Zelden bevindt de tumor zich in de bijnieren. Het kan ook een symptoom zijn van medicijnen.

De ziekte van Cushing heeft invloed op het stressniveau, het gewicht en de bloedsuikerspiegel van een hond. Het kan het ook moeilijker maken voor een hond om infecties te bestrijden.

Hartziekte

Dwergschnauzers zijn vatbaar voor verschillende vormen van hartziekten. Hartziekten kunnen natuurlijk een negatieve invloed hebben op de levensduur van de Dwergschnauzer.

Deze omvatten mitralisklepziekte, sick sinus syndroom, en pulmonale stenose.

Mitralisklepziekte is de meest voorkomende vorm van hartfalen waarmee honden te maken krijgen. Dit treedt op wanneer de mitralisklep van het hart van de hond zwakker wordt. Die opent en sluit dan niet meer goed, waardoor er te weinig bloed stroomt. Onbehandeld zal het hart van de hond falen.

Sick sinus syndroom tast de sinusknoop van de hond aan. Hierdoor gaat het hart onregelmatig kloppen. Uiteindelijk treedt disfunctioneren van organen op, omdat de organen van de hond niet de juiste hoeveelheid bloed krijgen.

Pulmonale stenose is wanneer de bloedstroom van het hart naar de longen wordt belemmerd. Soms hebben honden zo’n mild geval dat het volledig onopgemerkt blijft. Ernstigere gevallen kunnen hartfalen veroorzaken.

De ziekte van Von Willebrand

De ziekte van Von Willebrand is een stollingsstoornis. Dit veroorzaakt overmatige bloedingen, omdat het bloed van de hond niet stolt zoals het hoort.

Er zijn twee vormen van deze ziekte. Type II komt het meest voor en veroorzaakt dat een hond bloedt uit zijn neus en tandvlees, of bloed heeft in zijn urine of ontlasting.

Type I komt minder vaak voor, maar kan ernstiger zijn. Honden vertonen ofwel geen symptomen, of de ziekte is dodelijk voor hen. Honden zonder symptomen zijn nog steeds drager van de ziekte en kunnen het doorgeven als ze puppies krijgen.

Legg-Calve-Perthes ziekte

De ziekte van Legg-Calve-Perthes treedt op wanneer het dijbeen van een hond verslechtert. Dit leidt ertoe dat ze de achterpoot waarin de ziekte voorkomt niet meer kunnen gebruiken.

Miniatuur Schnauzer Levensduur

Hoe de levensverwachting van een dwergschnauzer te verhogen

Er zijn verschillende manieren om de levensduur van de Dwergschnauzer te verhogen. De beste manier om problemen aan te pakken is frontaal, vanaf het allereerste begin.

Dit betekent naar een gerenommeerde fokker gaan. Vermijd puppyfabrieken ten koste van alles, en koop niet in dierenwinkels.

Natuurlijk is redding ook een fantastische optie! Dat raden we zeker niet af. Weet alleen dat als je een hond redt, je meestal niet zijn volledige medische geschiedenis kent.

Zo meteen zullen we het hebben over meer dingen die je kunt doen om het leven van je hond te verlengen – die zijn allemaal van toepassing op reddingspups, of je harige vriend die al bij je thuis zit.

Kopen bij een fokker

Als je van plan bent een pup van een fokker te kopen, wil je er zeker van zijn dat je ziet waar hij is grootgebracht. Dit houdt ook in dat je de ouders en de rest van het nest ziet.

Zo kun je controleren op rode vlaggen en ervoor zorgen dat de fokker goed zorgt voor de honden die ze opvoeden.

Je fokker zou je ook graag de medische geschiedenis van de honden moeten laten zien. Ouders en pups moeten allemaal gezond zijn, zonder erfelijke ziekten die ze zouden kunnen doorgeven. Ze moeten ook up-to-date zijn met hun vaccins.

Het kiezen van een gezonde puppy is een geweldige manier om de levensduur van uw Dwergschnauzer te verlengen.

Goed zorgen voor uw pup

Het volgende wat u kunt doen om de levensverwachting van de Dwergschnauzer te verhogen, is ze in de gaten houden en ze dagelijks verzorgen.

Gezonde voeding, hydratatie en voldoende beweging zijn net zo belangrijk voor uw hond als voor de mens! U wilt uw hond ook schoon en goed verzorgd houden.

Vergeet ook niet dat de eerste waarschuwingssignalen van een gezondheidstoestand zich vaak tonen door veranderingen in het gedrag. Als uw hond zich vreemd gedraagt en u kunt hem meenemen naar de dierenarts, kunt u misschien vroegtijdig problemen vaststellen.

Dit brengt ons bij onze volgende manier om de levensduur van uw hond te verlengen. Ze regelmatig naar de dierenarts brengen. Regelmatige controles zijn de beste manier om ervoor te zorgen dat uw hond gezond en gelukkig blijft.

Bij de dierenarts kunt u uw pup ook op de hoogte houden van hun vaccins. En alle vlooien en hartwormen die ze nodig hebben.

Tot slot, toon uw harige baby veel liefde terwijl ze hier zijn!

De Langst Levende Dwerg Schnauzer

We weten niet zeker wie de oudste Dwergschnauzer ter wereld is.

Een studie uit 2010 documenteerde een Dwergschnauzer die 18 jaar werd.

Sommige Dwergschnauzers worden echter meer dan 20 jaar oud! Dus de levensduur van de Dwergschnauzer kan enorm zijn!

Hoe oud is uw Dwergschnauzer?

Meer weten over Dwergschnauzers?

We hebben nog veel meer artikelen voor u om te bekijken als u het leuk vond om te leren over de Dwergschnauzer.

Bekijk er hier een paar:

En, misschien wilt u leren wat er gebeurt als u een Dwergschnauzer kruist met een ander ras:

Referenties en bronnen