Met de hond naar Engeland [alles wat je moet weten]

Met de hond naar Engeland [alles wat je moet weten]

Ben je van plan om met je hond naar Engeland te reizen? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In dit artikel geven we je alle informatie die je moet weten voordat je met je trouwe viervoeter de oversteek maakt naar het Verenigd Koninkrijk.

Wat zijn de vereisten voor het reizen met je hond naar Engeland?

Als je je hond mee wilt nemen naar Engeland, moet je voldoen aan bepaalde vereisten. Ten eerste moet je hond een microchip hebben, zodat deze geïdentificeerd kan worden. Daarnaast moet je hond ingeënt zijn tegen hondsdolheid en moet deze een geldig Europees dierenpaspoort hebben.

Verder moet je hond behandeld zijn tegen lintworm. Dit moet tussen de 24 en 120 uur voor aankomst in Engeland gebeuren. Ook moet je hond behandeld zijn tegen teken en vlooien, dit moet binnen 48 uur voor aankomst gebeuren.

Welke vervoersmiddelen zijn geschikt voor het reizen met je hond naar Engeland?

Er zijn verschillende vervoersmiddelen waar je voor kunt kiezen als je met je hond naar Engeland wilt reizen. Een populaire optie is om de trein te nemen via de Eurotunnel. Hierbij blijft je hond in de auto en reis je samen door de tunnel. Een andere optie is om de veerboot te nemen. Hierbij kan je hond meestal mee aan boord, maar dit kan per veerbootmaatschappij verschillen.

Als je liever met het vliegtuig reist, is het belangrijk om te controleren of je hond mee mag in de cabine of dat deze in het vrachtruim moet. Elke luchtvaartmaatschappij hanteert hier andere regels voor, dus informeer hier goed naar voordat je je reis boekt.

Wat zijn de belangrijkste regels en wetten omtrent honden in Engeland?

In Engeland gelden er verschillende regels en wetten omtrent honden. Het is bijvoorbeeld verplicht om je hond aan te lijnen op openbare plaatsen, tenzij er specifieke borden hangen die aangeven dat dit niet nodig is. Daarnaast moet je hond gechipt en geregistreerd zijn.

Het is ook handig om te weten dat er in Engeland veel hondenpensions en hondenhotels zijn waar je je hond kunt onderbrengen als je bijvoorbeeld een dagje uit wilt zonder je viervoeter. Informeer van tevoren naar de mogelijkheden en regels van deze accommodaties.

Conclusie

Als je van plan bent om met je hond naar Engeland te reizen, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je hond voldoet aan alle vereisten, zoals een microchip, inentingen en een Europees dierenpaspoort. Kies het juiste vervoersmiddel en informeer naar de regels en wetten omtrent honden in Engeland. Op deze manier kun je samen met je hond genieten van een zorgeloze reis naar het Verenigd Koninkrijk.

FAQs

Kan ik mijn hond meenemen naar Engeland zonder een microchip?

Nee, het is verplicht dat je hond gechipt is voordat je naar Engeland reist. Dit is essentieel voor de identificatie van je hond.

Moet mijn hond in quarantaine bij aankomst in Engeland?

Nee, sinds 2012 is het niet meer nodig om je hond in quarantaine te laten gaan bij aankomst in Engeland. Wel moet je hond aan bepaalde vereisten voldoen, zoals inentingen en behandelingen tegen parasieten.

Kan ik mijn hond meenemen in de Eurotunnel?

Ja, je kunt je hond meenemen in de Eurotunnel. Je blijft samen met je hond in de auto tijdens de reis door de tunnel.

Wat moet ik doen als mijn hond ziek wordt tijdens mijn verblijf in Engeland?

Als je hond ziek wordt tijdens je verblijf in Engeland, is het verstandig om contact op te nemen met een dierenarts. Zorg ervoor dat je de gegevens van een lokale dierenarts bij de hand hebt, zodat je snel hulp kunt krijgen voor je viervoeter.

Zijn er speciale regels voor het reizen met een puppy naar Engeland?

Ja, er gelden speciale regels voor het reizen met een puppy naar Engeland. Informeer van tevoren naar de vereisten en zorg ervoor dat je puppy oud genoeg is en de juiste inentingen heeft gehad voordat je de reis maakt.