Leonberger Hondenras Informatie, Foto’s, Kenmerken & Feiten


Het jumbo-sized Leonberger hondenras is een mix van de Newfoundland, de langharige Sint Bernard, en de Grote Pyreneeën.
Leonberger
Ze hebben veel beweging, aandacht en ruimte nodig, maar met de juiste huisouder kunnen ze een vriend als geen ander zijn. Met hun leeuwachtige uiterlijk en diepe blaf, zijn ze een intimiderende waakhond.

Zie hieronder voor een volledige lijst van hondenraskenmerken en feiten over Leonbergers!

Meer over dit ras

Oorspronkelijk afkomstig uit Duitsland, waar hij is ontstaan uit kruisingen tussen Newfoundlands, langharige Sint Bernards, plus een aantal Grote Pyreneeën, vereist dit reusachtige ras een toewijding aan training en een hoge tolerantie voor kattenkwaad en rommel. Hij ziet er prachtig uit in de showring, maar zijn natuurlijke staat is meer in de trant van vochtig en modderig dan leonachtige elegantie. Dat, samen met zijn lange vacht en overvloedige verharing, maakt dit een slechte keuze voor netheidskenners. Vroege en uitgebreide socialisatie en training met veel positieve versterking en consequente verwachtingen zal hem in een familievriend veranderen als geen ander, maar zonder dat is hij ondeugend en destructief.

Het hoge energieniveau en de intelligentie van de Leo maken hem een super concurrent in behendigheids- en gehoorzaamheidswedstrijden, en hij is ook te vinden voor therapiebezoeken en waterreddingswerk. Leo’s leven graag in een groep van soortgenoten, maar ze kunnen het ook goed vinden met andere dieren, waaronder katten en paarden. Vanwege hun grote omvang mogen ze nooit alleen worden gelaten met jonge kinderen. Dit is een gevoelige hond die een hekel heeft aan familieruzies. Houd uw meningsverschillen privé of hij kan proberen tussenbeide te komen.

De Leo is graag bij zijn mensen en zal niet blij zijn als hij al zijn tijd alleen in de achtertuin doorbrengt. Houd rekening met de grootte van de Leo voordat u er een in huis neemt; dit ras heeft een gezin nodig met een tuin en een SUV, niet een studio-appartement en een Miata. De vacht verhaart twee keer per jaar hevig en de rest van de tijd matig. Aan de andere kant, zijn diepe blaf en enorme omvang zijn meer dan genoeg om elke half-intelligente indringer af te schrikken.

Grootte

Mannelijke Leonbergers worden 65-80 cm groot. Het gewicht varieert van 41-75 kg.

Vachtkleur en vachtverzorging

De lange, waterafstotende dubbele vacht van de Leonberger is recht en matig zacht. Hij komt voor in leeuwengeel, goud- tot roodbruin, met een zwart masker.

Leonbergers moeten minstens één keer per week geborsteld worden. (Of na elke wandeling, als u wilt dat bladeren en ander afval op uw borstel terechtkomen in plaats van op uw meubels). Ze verharen matig, met twee keer per jaar een periode van heviger verharen.

Recent Content