Labrador Boeken in het Nederlands

Labrador boeken die je zeker gelezen moet hebben. Als je de trotse bezitter bent van een mooie, trouwe viervoeter, dan wil je daar natuurlijk alles van weten. Zoals jouw hond is er immers maar een. Die drang naar kennis is logisch, geen enkele hond is namelijk hetzelfde. Net zoals mensen hun eigenaardigheden hebben, zo hebben honden dat ook. Dan maakt het in feite niks uit welke hond je hebt, maar een Labrador is toch net even anders.

Gelukkig is er over deze hond veel geschreven en kun je veel kennis halen uit de boeken over de Labrador Retriever, zoals het ras officieel heet.

Labrador Retriever boeken

De Labrador Retriever blijft een bijzondere hond. Nu zijn er wel meer hondenrassen die waaks zijn of heel erg sociaal, maar de Labrador Retriever blinkt uit op tal van gebieden.

Mocht je dus zelf een Labrador bezitten of juist overwegen om er een aan te schaffen, dan kan het raadzaam zijn om je te verdiepen in dit bijzondere ras.

Beste Labrador boeken

De onderstaande boeken over de populaire Labrador hond mag je eigenlijk niet missen en zou elke Labrador baasje in huis moeten hebben.

De Labrador Retriever

Auteur: Cindy Schwering – ISBN: 978-94-92284-04-4
Labrador Retriever door Cindy Schwering
Cindy Schwering kun je met recht een autoriteit noemen op het gebied van honden. Het is dan ook niet haar eerste boek, maar het behoort wel tot de standaardwerken over het innemende ras.

Bekijk de dagprijs

In het boek ‘De Labrador Retriever’ komt alles over de hond aan bod: de geschiedenis, het karakter, opvoedingsadviezen en nog veel meer. Het boek is tot stand gekomen dankzij de medewerking van de Nederlandse Labrador Vereniging en talloze professionals die veel met dit ras te maken hebben.

Kortom, je vindt in dit boek waardevolle informatie zodat je veel meer te weten kunt komen over je hond.

Alles Labrador Retriever boek

Auteur : A. louwrier – ISBN : 978-90-58216-0-38
Alles Labrador Retriever boek louwrier
De auteur vertelt in dit boek uitgebreid over de ontstaansgeschiedenis van de Labrador, de rasstandaard, de toegestane kleuren en tal van wetenswaardigheden. Je komt op een leuke manier alles te weten over de hond, zijn kwaliteiten en eigenaardigheden.

Bekijk de dagprijs

De boeiende manier waarop de hond wordt beschreven zorgt ervoor dat het boek het liefst in een keer uitleest.

De opvoedtips in het boek zijn niet gebaseerd op theoretische kennis, maar op de dagelijkse praktijk waardoor veel situaties herkenbaar zijn. Ook op het gebied van de voeding van de Labrador is dit boek een absolute aanrader.

Heel bijzonder is het feit dat Louwrier veel aandacht besteed aan de gezondheid van de hond en wat je moet doen bij kleine ongelukken in- en om het huis.

Zeg maar gerust, een EHBO voor de Labrador.

Labrador dieren boek

Auteur: redactie Over Dieren – ISBN: 978-90-58210-0-43
Over Dieren - De Labrador retriever
De Labrador Retriever is een van de meest populaire honden in Nederland. Op zich is dat natuurlijk de schuld van de hond: had hij of zij maar niet zo lief moeten zijn. Zijn zachtmoedige karakter maakt hem tot een absolute speelkameraad, maar dat heeft ook een keerzijde. Door zijn kracht, uithoudingsvermogen en voorkeur voor water is het geen hond die je ‘even’ koopt.

Bekijk de dagprijs

Ook de Labrador heeft een gedegen opvoeding nodig en alle ins- en outs worden in dit boek beschreven.

Naast de nodige opvoedingstips voor Labrador pups, is er ook ruime aandacht voor het trainen van je Labrador, de verzorging van de vacht en de voeding. Voor degenen die de aanschaf van een Labrador Retriever overwegen is dit boek een absolute must, vooral vanwege de adviezen over het aankoopproces inclusief de punten waar je op moet letten.

Labrador handboek

het méést complete Labrador-boek van Nederland