Labradoodle kosten – Wat zal het prijskaartje van uw puppy zijn?

Labradoodle kosten om te kopen

Poedelmengsels zijn enkele van de populairste gemengde rassen die er zijn, maar geen enkele mix is misschien wel zo populair als de Labradoodle. In dit artikel onderzoeken we wat de typische Labradoodle kosten zijn.

Een kruising tussen de raszuivere Poedel en de raszuivere Labrador retriever, de Labradoodle is een combinatie van hersenen en schoonheid.

Maar hoeveel gaat deze begeerde kruising u kosten? Hoe zit het met de levenslange kosten van het opvoeden van een van deze krullende schatjes?

Laten we het uitzoeken!

Het berekenen van de kosten voor een Labradoodle Puppy

Rashonden zijn niet de enige honden die veel geld opbrengen als het gaat om fokkerskosten.

In de loop der jaren zijn designer honden zoals de Labradoodle enorm in populariteit toegenomen, waarbij deze kruisingen evenveel, zo niet meer kosten dan hun raszuivere tegenhangers.

En voor degenen die een Labradoodle pup willen maar zich de prijs vooraf niet kunnen veroorloven, kan het verleidelijk zijn om via andere bronnen te gaan.

Als je niet via een fokker gaat, offer je dan echt de algemene gezondheid van je Labradoodle op? En hoe kun je puppyfabrieken vermijden?

Dit is het verhaal.

Een puppy fokken kost tijd en geld, vooral als het goed gedaan wordt. En hoewel dit een potentiële eigenaar op voorhand heel wat kan kosten, kan het hem uiteindelijk geld besparen.

Dat komt omdat verantwoordelijke fokkers er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat elke pup die via hen geboren en verkocht wordt, afkomstig is van gezonde ouders, voorzien is van gezondheidscertificaten, en op de juiste manier wordt grootgebracht tot de dag dat hij aan u verkocht wordt.

Kosten voor de fokker

Ervoor zorgen dat de pups gezond en gelukkig zijn kan natuurlijk een aardige cent kosten. Dus, wat kost het proces van fokken uw fokker eigenlijk als puntje bij paaltje komt?

Aan de laagste kant van de schaal, kunnen fokkers rond de 7.744 dollar uitgeven.

Gemiddeld besteden de meeste fokkers echter ongeveer $15.828 om een gezond nest te fokken, terwijl degenen die pups van showkwaliteit fokken meer dan $24.000 moeten uitgeven!

Zie dit artikel voor een analyse van het proces en om meer te weten te komen over waarom fokkers uitgeven wat ze uitgeven.

Toch is het logisch als je de methode eenmaal begrijpt.

Fokkers zijn verantwoordelijk voor alles van reiskosten, tot het betalen van gezondheidsonderzoeken voor de ouderrassen, en opnieuw voor de pups zodra ze geboren zijn.

Fokkers moeten ook de medische kosten, geboorte kosten, benodigdheden, hondenvoer, puppy voer, beddengoed, en meer dekken.

Het goede nieuws is dat al deze zorgvuldige voorbereiding uiteindelijk moet leiden tot een gezonde, gelukkige pup.

Maar wat als je het je niet kunt veroorloven om via een fokker te gaan? Offer je dan de gezondheid van je puppy op? Laten we het uitzoeken.

Dure puppy’s versus goedkope puppy’s

De huisdierenbranche is een enorme industrie, die helaas heeft geleid tot het bestaan van puppyfabrieken, onervaren achtertuinfokkers en online verkopers die geen idee hebben wat ze doen.

Het resultaat is dat onwetende en goedbedoelende hondenliefhebbers die wat geld proberen te besparen, eindigen met ongezonde pups die slecht gefokt zijn en vaak opgroeien met gezondheids- en temperamentsproblemen.

Deze eigenaars zullen uiteindelijk vaak meer uitgeven aan hun ongezonde puppy.

Dus, hoe kun je voorkomen dat je per ongeluk een puppy-molen steunt en in totaal veel meer betaalt voor je puppy?

Begin met het doen van veel onderzoek en het vermijden van dierenwinkels, achtertuinfokkers en online verkopers die geen bewijs van gezondheidscertificaten kunnen aanbieden.

Labradoodle kosten

De puppy voor u vinden

Hoe vindt u de gezonde puppy van uw dromen zonder een enorme som geld uit te geven?

Misschien is het goede nieuws dat Labradoodle-pups gemengde rassen zijn, en daarom zijn ze niet geaccepteerd door grote rasverenigingen en komen ze dus niet in aanmerking voor show.

Dit betekent dat elke gerenommeerde fokker waarvan u koopt, geen pups van showkwaliteit zal verkopen. Deze pups zijn geen showkwaliteit, hoe goed hun fokdieren ook zijn.

Dat gezegd hebbende, Labradoodles zijn nog steeds prijziger dan andere gemengde rassen vanwege hun overweldigende populariteit. Dus, het is een soort tweesnijdend zwaard.

Toch, als je denkt dat een fokker te veel van je portemonnee vergt, kun je altijd kiezen voor een rescue.

In feite kun je misschien zelfs enkele asielen vinden die specifiek gericht zijn op Labs en Labradoodle honden, dus het kan geen kwaad om rond te kijken en wat onderzoek te doen voordat je een fokker kiest.

Maar hoe zit het met de gezondheid van je hond als je ervoor kiest om hem uit een rescue te halen?

Maakt u zich geen zorgen. De meeste gerenommeerde reddingscentra zijn net als gerenommeerde fokkers en zullen de gezondheid en het temperament van hun honden hebben getest voordat ze ter adoptie worden aangeboden!

En nu we de belangrijkste onderwerpen van kopen of redden hebben behandeld, laten we de totale kosten van een Labradoodle pup doornemen.

Wat kost een Labradoodle puppy?

Als je via een gerenommeerde fokker je Labradoodle puppy koopt, bereid je dan voor op een bedrag tussen de $500 en $3.000.

De prijs zal variëren tussen fokkers en zal ook afhangen van de kwaliteit van de ouderrassen waar de Labradoodle pups van afkomstig zijn.

Als de raszuivere ouderrassen van de Labradoodle van showkwaliteit zijn, kunnen de Labradoodle kosten zeker wat hoger uitvallen.

Als u ervoor kiest om via een reddingsactie te gaan, zullen de adoptiekosten variëren tussen $50 en $300.

Zijn er nog andere kosten verbonden aan een Labradoodle Puppy?

De waarheid is dat de eerste betaling voor uw Labradoodle slechts het begin is. Elke toekomstige hondeneigenaar moet zich voorbereiden op kosten gedurende het hele leven van hun pup.

Zodra een puppy van u is, zullen er terugkerende kosten zijn om hem op te voeden en gezond te houden. Eigenaren moeten zich voorbereiden op kosten voor zaken als:

 • Hondenvoer
 • Hondenvoer
 • Dierenarts rekeningen
 • Beddengoed
 • Speelgoed
 • Riemen en halsbanden
 • Verzorging
 • Diverse andere items

We moeten ook opmerken dat het eerste jaar van het bezit van een hond naar verluidt het duurst is voor eigenaren.

In feite geven eigenaren gemiddeld $2.674 uit voor kleinere hondenrassen, terwijl eigenaren met grotere honden, zoals de Labradoodle, in dat eerste jaar meer dan $3.536 uitgeven.

Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat, bovenop de vooruitbetaling voor een puppy, de voorbereiding op de puppy duur kan worden.

Gelooft u ons niet?

Klik hier voor meer informatie over alle spullen die je nodig hebt om je voor te bereiden op het thuisbrengen van een nieuwe pooch!

Maar hoe zit het met de levenslange kosten van een Labradoodle? De meeste hondenbezitters en organisaties zijn het erover eens dat hoe groter het ras, hoe duurder hij is om op te voeden.

Dat betekent echter niet dat grotere honden in het algemeen duurder zijn. In feite, ook al kosten grotere honden hun baas meer per maand, kleinere honden kosten hun baas meer gedurende hun hele leven.

En dan is er nog de levensstijl van de eigenaar.

Een zeer drukke eigenaar kan merken dat hij meer uitgeeft aan zijn hond door gebruik te maken van hondenoppasdiensten, trainingsprogramma’s en pensionfaciliteiten.

Dus, wat zijn de levenslange kosten van het opvoeden van een hond? Bronnen zeggen dat de totale kosten van de opvoeding van een grote hond, zoals een Labradoodle puppy, hun eigenaren in totaal 23.410 dollar kunnen kosten.

Is er een manier om de kosten te drukken? Natuurlijk!

Gezondheidsproblemen en medische kosten

De meeste deskundigen zijn het erover eens dat het duurste deel van het bezitten en opvoeden van een hond neerkomt op medische kosten.

U kunt helpen uw hond gezond te houden en uw portemonnee lekker dik door ervoor te zorgen dat uw Labradoodle een goed, gezond dieet krijgt, gespecificeerd voor zijn leeftijd, gewicht en activiteitsniveau, en door ervoor te zorgen dat hij voldoende beweging krijgt en goed en consequent wordt verzorgd.

Toch kan zelfs de meest waakzame huisdiereigenaar zijn huisdier niet tegen alles beschermen. Het is belangrijk in gedachten te houden dat alle honden vatbaar kunnen zijn voor genetische gezondheidsproblemen.

De Labradoodle, afkomstig van een Labrador en een Poedel, kan gevoelig zijn voor:

 • Elleboogdysplasie
 • Heupdysplasie
 • Obesitas
 • Oorontstekingen
 • Hartziekte
 • Bloat
 • Progressieve Retinale Atrofie
 • Epilepsie
 • Ziekte van Addison
 • Schildklier problemen
 • Hypoglykemie

Om ervoor te zorgen dat uw Labradoodle pup gezond is, moet u de fokker vragen om een certificaat van gezondheidsonderzoek.

Als u uw Labradoodle redt en er zijn geen certificaten beschikbaar, kunt u hem zelf laten screenen op zijn gezondheid. Enkele testen die voor de Labradoodle kruising worden aanbevolen zijn:

 • Heup en elleboog evaluatie
 • Oogheelkundige evaluatie
 • EIC DNA Test

Hoeveel kost een Labradoodle?

Zoals we hierboven hebben behandeld, zijn Labradoodle’s ongelooflijk populair en kunnen daarom duurder zijn dan andere gekruiste honden wanneer ze bij een fokker worden verkocht.

Het goede nieuws is dat elke gerenommeerde fokker of asiel zal helpen ervoor te zorgen dat uw nieuwe hond zowel lichamelijk als temperamentvol gezond is door gezondheidsscreening en temperamenttests.

Gemiddeld kost een Labradoodle tussen de $500 en $3.000 is niet ongebruikelijk, terwijl Labradoodle kosten van een redding tussen de $50 en $300 kunnen kosten.

Bent u van plan om een Labradoodle pup aan te schaffen, en zo ja, geeft u de voorkeur aan een rescue of een fokker?

Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Gerelateerde artikelen

Referenties

AKC Staff, Hoeveel kost het om een hond op te voeden? De Amerikaanse Kennel Club

ASPCA, Algemene huisdierenzorg, Kosten voor huisdierenzorg verlagen

American Pet Products Association, Pet Industry Market Size & Ownership Statistics.

Carol Beuchat Ph.D., The Myth of Hybrid Vigor in Dogs…Is A Myth.

The Labrador Site, Rasecht Vs Mutt – Algemene bezwaren tegen honden van gemengde rassen.