Hoeveel kost een Yorkshire Terrier Puppy – Kosten van het opvoeden van een Yorkie

Hoeveel kost een Yorkshire Terrier

Hoeveel kost een Yorkshire Terrier puppy? Wat is de beste manier om uw zoektocht te beginnen? Als u verliefd bent geworden op het ras Yorkshire Terrier, wilt u misschien een kleine Yorkie puppy mee naar huis nemen. De Yorkshire Terrier is zeker een populaire keuze. Ze staan momenteel op de 9e plaats van populairste rassen in de VS. Voordat u de sprong waagt en een puppy koopt, is het belangrijk om de financiële gevolgen te overwegen. Niet alleen van de aanschaf van uw puppy, maar ook van de langetermijnkosten voor de verzorging ervan.

In dit artikel beantwoorden we de vraag hoeveel een Yorkshire puppy kost. We onderzoeken het verschil tussen de prijzen en wat voor lopende kosten u bij dit ras kunt verwachten. We kijken ook even naar het redden van een puppy of oudere hond en waarom dit ook een goede optie kan zijn.

Het berekenen van de kosten voor een Yorkshire Terrier Puppy

Zodra u begint te kijken naar Yorkshire Terrier puppy fokkers, zult u waarschijnlijk een breed scala aan prijzen vinden. Puppies die bestemd zijn voor de showring zullen veel meer kosten dan andere. Maar elke fokker zal de kosten van een puppy berekenen, om zowel hun kosten te dekken als (soms) een beetje winst te maken.

Deze prijs omvat een deel van de kosten voor het fokken en opvoeden van elke kleine pup. Omdat Yorkshire Terriers zulke kleine hondjes zijn, hebben ze vaak kleine nestjes. Dit betekent dat de prijs per pup vaak hoger is dan sommige andere rassen die grotere nesten hebben.

Hoeveel kost het om een nestje groot te brengen?

Het lijkt misschien redelijk eenvoudig om een nest pups groot te brengen en ze vervolgens door te verkopen, maar als we de kosten uitsplitsen, is het gemakkelijk te zien dat het fokken van pups niet alleen veel tijd en moeite kost, maar ook niet goedkoop is.

Bijvoorbeeld, fokkers met een nest van 6 pups zullen waarschijnlijk ongeveer $2300 besteden aan het fokken van een normaal, gezond nest pups, zonder complicaties. Hier is een overzicht van de kosten:

Pre-fok kosten voor vrouwelijke hond

 • Oogonderzoek $25
 • Röntgenonderzoek naar heupdysplasie $200
 • Brucellosetest $50
 • Progesteron test $150
 • Hartworm onderzoek $50
 • Schildklier panel $120
 • DNA test $40
 • Pre-fok onderzoek $40
 • Fokkosten
 • Dekgeld $600
 • Transportkosten $75

Kosten vóór de hulpverlening

 • Dierenartscontrole voor teefje vóór de bevalling $130
 • Benodigdheden voor puppies $125
 • Nestkosten (6 puppies)
 • Dierenarts controle $120
 • Vaccinaties en ontwormen $180
 • Voedsel voor teef en pups $100
 • Hartworm behandeling $60
 • Nestregistratie $65 +
 • Benodigdheden voor pups $50
 • Puppypakketten voor nieuwe eigenaren $150

Al deze kosten worden in aanmerking genomen wanneer de fokker beslist hoeveel een Yorkshire Terrier pup zal kosten. Als er complicaties waren, zoals de moederhond die een spoedkeizersnede nodig had, of pups die extra zorg nodig hadden, dan kan de prijs hoger zijn om die extra kosten te weerspiegelen.

Dure Puppies Vs Lage Prijs Puppies

Op het moment van publicatie vonden we Yorkie pups te koop van $500 – $3500. Waarom is er zo’n groot prijsverschil tussen Yorkie puppies? Het komt allemaal neer op het type fokker.

Laten we eens kijken naar de verscheidenheid aan fokkers die u kunt vinden die adverteren met Yorkshire Terrier pups, evenals welke van die te vermijden. We zullen ook een korte blik werpen op fokkers die Yorkie-pups in verschillende ongebruikelijke kleuren aanbieden, en op fokkers die reclame maken voor ’teacup’ Yorkies.

Showline Yorkshire Terrier fokkers

Yorkshire Terriers die bestemd zijn voor de showring zullen in de regel het duurst zijn. Ze worden misschien niet eens via de gebruikelijke kanalen geadverteerd. Puppies waarvan de ouders en grootouders titelhouders van prestigieuze shows zijn, kunnen wel 10.000 dollar kosten.

Rasechte Yorkshire Terrier Fokkers

Hoewel sommige van deze pups misschien niet bestemd zijn voor showklassen, zullen hun fokkers nog steeds veel tijd en moeite steken in het matchen van geschikte bloedlijnen om de gezondste pups te produceren.

Rasechte Yorkie fokkers zijn over het algemeen gepassioneerd over het ras. Zij stellen de gezondheid en het welzijn van hun honden boven het maken van winst.

Typisch, zullen zij gezondheidstests, genetica, en temperament overwegen bij het selecteren van ouderhonden.

Spreek met een paar raszuivere Yorkie-fokkers en je begint een goed idee te krijgen waarom ze de prijs vragen die ze vragen, en of dat wel of niet binnen je verwachtingen past.

Het is een goed idee om te vragen of je beide ouders mag zien van de pups waarin je geïnteresseerd bent, en om alle vragen te stellen die je hebt over gezondheidstesten, training en temperament.

Veel van deze fokkers zullen meer dan blij zijn om met u in contact te blijven nadat u uw puppy mee naar huis heeft genomen.

Tuinfokkers

Deze fokkers kunnen het fokken meer terloops aanpakken. Misschien hebben ze een vriend met een andere Yorkshire Terrier, en besluiten ze beiden samen te fokken. Of een hek is achteloos open gelaten, en nu is hun teefje zwanger van een onbekende reu.

Puppies van achtertuinfokkers lijken misschien op Yorkies, maar zijn misschien niet raszuiver. Als ze raszuiver zijn, is de kans groot dat de ouders niet op hun gezondheid zijn getest.

Puppy Mills

Als laatste, de puppy fabriek. Puppyfabrieken zijn vooral bezig met winst maken. Hier gaat geld voor het welzijn van de honden.

In de VS worden jaarlijks maar liefst 2 miljoen puppies gefokt in molens. Elke molen kan honderden tot duizenden honden bevatten. De omstandigheden in deze fabrieken kunnen echt schokkend zijn. Puppies en hun moeders kunnen worden gehouden in draadkooien, met weinig of geen veterinaire zorg. Gezondheidstesten zijn niet beschikbaar voor deze pups.

De meeste pups die in dierenwinkels te vinden zijn, komen uit puppyfabrieken. Andere worden geadverteerd op het internet. Hoewel de kosten van puppies van deze operaties in het begin betaalbaar lijken, stelt het kopen van een puppy op deze manier de puppyfabrieken in staat om te blijven functioneren.

Een actieve belangstelling voor de ethiek van elke fokker, en vragen stellen over de gezondheid van zowel de ouders als de pups, is de beste manier om het welzijn van de honden te verzekeren.

Een Yorkshire Terrier redden

Als geen van de opties voor fokkers van Yorkshire Terrier pups u aanspreekt, is er nog een andere optie. Het redden van een puppy of oudere hond is een geweldige manier om de perfecte hond voor uw gezin te vinden.

Ongebruikelijke kleuren en teacup Yorkshire Terriers

Je hebt misschien een aantal Yorkie pups met ongewone kleuren gezien tijdens het doen van je onderzoek. Evenals kleine puppies die worden geadverteerd als micro, mini, of teacup Yorkies. In beide gevallen adviseren wij u voorzichtig te werk te gaan. De enige door de Amerikaanse Kennel Club goedgekeurde kleuren voor Yorkshire Terriers zijn:

 • Zwart en goud
 • Black and Tan
 • Blauw en Goud
 • Blauw en Bruin

Elke andere kleur, zoals golden, of parti, wordt niet gefokt door gerenommeerde fokkers.

Teacup Yorkies zijn de laatste tijd sterk in populariteit gestegen, en komen met een groot prijskaartje.

We raden ook aan om voorzichtig te zijn wanneer je overweegt een Teacup Yorkie aan te schaffen. Ze zijn niet erkend als een apart ras door de Amerikaanse Kennel Club.

Toch kunnen deze kleine pups torenhoge prijzen vragen.

Hoewel Teacup Yorkies er schattig uitzien, kunnen ze door hun kleine formaat vatbaar zijn voor extra gezondheidsproblemen. U kunt daar meer over lezen in onze volledige review.

Wat Is De Kosten Van Een Yorkshire Terrier Puppy

Toen we keken naar de prijzen van Yorkshire Puppies in de VS op het moment van publicatie, vonden we de goedkoopste puppies geadverteerd op $500, en de duurste op $3500. Wees er echter van bewust dat sommige hoog geprijsde pups, zoals teacup Yorkies, of die met ongebruikelijke kleuren, niet noodzakelijkerwijs een goede keuze zijn.

Zijn er andere kosten bij een Yorkshire Terrier Puppy?

Zoals bij elk puppy ras, zullen uw kosten zeker niet ophouden zodra u het geld aan uw Yorkie fokker heeft overhandigd, en uw puppy mee naar huis heeft genomen.

Je moet rekening houden met een aantal uitgaven, waaronder..:

 • Voer
 • Microchippen
 • Vlooien- en tekenpreventie
 • Ontwormen
 • Bedding en kratten
 • Training
 • Veterinaire reis voor vaccinatie boosters, en gezondheidscontroles
 • castratie/neutratie
 • Voedsel- en waterbakken
 • Speelgoed
 • Verzorgingsproducten
 • Leiband, halsband en harnas

Sommige van deze uitgaven zullen eenmalig zijn. Andere moeten vaker worden aangeschaft. Het is mogelijk om maandelijkse leveringen van voer en bepaalde medicijnen zoals vlooienbehandelingen te regelen.

Veel dierenartspraktijken bieden een loyaliteitsprogramma, waarbij u voor een vaste prijs per maand behandelingen geleverd krijgt die zijn afgestemd op de behoeften van uw hond. Sommige websites bieden ook een dergelijke service.

Omdat Yorkies klein zijn, hebben ze slechts ongeveer een half kopje voer per dag nodig. Een zak van 5 pond van de beste brokken voor kleine honden kost ongeveer 10 dollar, en bevat 16 kopjes voer.

Hoeveel kost een Yorkshire Terrier

Zoals u kunt zien uit de details over de verschillende soorten fokkers, hebben de pups die duurder zijn over het algemeen de neiging om minder winst te genereren voor hun fokkers.

Dit komt omdat zij de gezondheid en het welzijn van hun honden boven het verdienen van geld stellen.

Neem de tijd om de fokkers die je vindt te leren kennen, en stel een reeks vragen.

Als u de nieuwe eigenaar bent van een schattige Yorkie pup, of een fokker met advies voor degenen die op zoek zijn naar hun perfecte pup, laat het ons dan weten in de commentaren hieronder.

Referenties en bronnen