Hoe leer je een hond pootje te geven

Uw hond leren hoe hij u zijn poot op verzoek kan geven is een eenvoudige maar indrukwekkende hondentruc die niet lang duurt om te leren. Het proces van het leren van uw hond om je hand te schudden kan ook een leuke manier om de band met uw pooch, start uw hond opleiding en zal zeker indruk maken op uw vrienden en familie als ze op bezoek komen. Wat meer is? Het beheersen van de pootschud techniek zal de weg vrijmaken voor u om uw hond meer ingewikkelde vaardigheden te leren. Honden leren immers graag nieuwe trucjes!
hond pootje leren geven
Hier is hoe je een hond leert om pootje te geven vanuit het comfort van je huis:

Kies een traktatie waar uw hond dol op is

Leg een voorraadje aan van de favoriete traktatie van uw hond en zorg dat u wat in de buurt hebt wanneer u uw hond begint te leren pootje te geven. Traktaties zijn een belangrijk onderdeel van het proces en zorgen voor een smakelijke beloning voor uw hond terwijl ze werken aan het onder de knie krijgen van de poot-truc, samen met het gebruik van een eenvoudig verbaal commando. Uiteindelijk zullen ze in staat zijn om dit te doen zonder elke keer een traktatie te krijgen.

Vind de perfecte plek om uw hond te trainen

Kies een plek in uw huis of tuin om uw hond dit nieuwe kunstje te leren en gebruik voor de consistentie elke keer dezelfde plek als u uw hond traint. Probeer een duidelijke ruimte te vinden met zo min mogelijk afleiding, zodat uw hond zich kan concentreren op zijn taak (of moeten we zeggen poot!).

Kies een verbaal commando en blijf erbij

Kies een eenvoudig verbaal commando dat u zult gebruiken elke keer dat u uw hond vraagt om u zijn poot te geven. Door dit commando in de training te gebruiken, zullen ze het leren herkennen en uiteindelijk op verzoek uw hand schudden wanneer u dit zegt. Iets als ‘schudden’ of ‘poot geven’ zal goed werken.

Leer uw hond te zitten (als ze dit nog niet op commando kunnen)

Als uw hond nog niet op commando kan zitten, is het vrij eenvoudig om hem dit te leren. Het is veel gemakkelijker om ze te leren pootje te geven als ze al in de zitpositie zitten. Houd een traktatie voor hen en als ze er naar reiken, druk zachtjes op hun rug om hen aan te moedigen te gaan zitten. Als ze eenmaal zitten, beloon ze dan met een traktatie. U moet dit oefenen en herhalen totdat ze dit op commando doen met het woord ‘zit’. Een paar keer per dag zou voldoende moeten zijn.

Kietel de achterkant van hun poot

Terug naar het aanleren van een hondenpoot. Zorg ervoor dat u een traktatie in een hand hebt om ze tot actie te verleiden. Als uw hond zit, kietel dan zachtjes de achterkant van een van hun voorpoten. Uw hond zal reageren door zijn poot naar u toe te bewegen. Beloon ze met een traktatie als ze dit doen.

Moedig uw hond aan om zijn poot naar uw hand uit te steken

Als ze er eenmaal aan gewend zijn dat u hun poot kietelt en ze beloond worden voor het naar voren reiken van hun poot, houdt u uw hand uit (zorg ervoor dat u uw hand open houdt) en moedigt u uw hond aan om ernaar uit te reiken. U kunt laten zien wat u wilt dat ze doen door naar uw hand te wijzen of hun poot in eerste instantie in uw handpalm te plaatsen. Beloon uw hond met lekkers als ze verder naar uw hand reiken, totdat ze uiteindelijk hun poot optillen om uw hand te bereiken zonder veel input van u.

Begin met de introductie van uw verbale commando

Zodra ze begrijpen wat u wilt dat ze doen, introduceer dan uw gekozen verbale commando en begin dit te gebruiken terwijl u uw eigen hand uitsteekt. Wanneer uw hond het commando begrijpt en erop reageert, beloont u hem met een traktatie. Na een paar trainingssessies moeten ze herkennen dat wanneer u uw hand uitsteekt en het commando gebruikt, u wilt dat ze u hun poot geven. Als ze dat eenmaal kunnen, kunt u proberen uw hand op en neer te bewegen met hun poot in uw handpalm om een handdruk na te bootsen. Verminder geleidelijk het aantal traktaties dat u aan uw hond geeft terwijl u dit oefent, totdat ze er vertrouwen in hebben dat ze het zonder beloning kunnen.

Maak het pootschudden uitdagender

Nu uw hond onder de knie heeft hoe hij u zijn poot moet geven, kunt u de dingen door elkaar gooien door dit in verschillende delen van het huis of buiten te oefenen met andere afleidingen zoals lawaai en mensen. Het kan zijn dat ze in staat zijn om een pootbeweging te maken met hun andere poot, of dat u de stappen moet herhalen om ze te leren hun poot te geven met de tegenovergestelde poot. Om het makkelijker te maken, kunt u ook uw andere hand gebruiken, zodat ze beginnen te herkennen dat ze u het pootje moeten geven dat het dichtst bij uw hand is. U kunt ze ook aanmoedigen om uw hand elke keer langer vast te houden en dan te testen of ze het pootje schudden met andere gezinsleden zullen herhalen.

Oefening baart kunst

U moet uw trainingssessies kort en bondig houden, maar oefen het pootschudden dagelijks gedurende ongeveer tien minuten totdat uw hond uw hand kan schudden op commando.

Geleidelijk aan moet u het trakteren afbouwen tot ze uw poot kunnen schudden zonder dat ze een beloning nodig hebben.