Het voeden van een Franse Bulldog Puppy – schema’s en hoeveelheden

Het voeden van een Franse Bulldog Puppy

Het voeren van een Franse Bulldog puppy begint met beslissingen over het soort dieet dat het beste bij uw hond en levensstijl past.

Frenchie eigenaren kunnen kiezen tussen brokken, natvoer, rauwvoer en zelf gekookte diëten.

De beste voeding ondersteunt een gezonde groei en houdt rekening met de speciale vorm van een Frenchie puppy.

Om erachter te komen wat uw volwassen Frenchie zou moeten eten, bekijk dit artikel.

Het voeden van een Franse Bulldog Puppy

Als je hier bent, denk je er waarschijnlijk over om een Franse Bulldog te adopteren. Of misschien heb je er al een en wil je hun dieet veranderen.

Hoe dan ook, we zijn hier om te helpen!

Vandaag bekijken we uw opties voor het voeden van uw Franse Bulldog pup. We bespreken de voor- en nadelen van nat, rauw en zelfgemaakt hondenvoer. We praten ook over brokken.

Daarnaast bespreken we hoeveel u uw Franse Bulldog puppy moet geven, hoe u kunt zien of hij de juiste hoeveelheid voer krijgt, en op welke leeftijd een puppy volwassen is en klaar om over te stappen op volwassen hondenvoer.

Overstappen op andere merken puppyvoer

Als u een nieuwe puppy mee naar huis neemt, wilt u hem misschien niet geven wat de fokker, het asiel of het asiel hem gaf.

Misschien heb je andere pups en wil je dat ze voor het gemak hetzelfde voer krijgen, of is er gewoon een ander merk waar je de voorkeur aan geeft!

Hoe dan ook, het is het beste om je puppy minstens twee weken lang hun oude voer te geven als dat kan. Ze zijn zich al aan het aanpassen aan een nieuw huis en een nieuwe levensstijl, dus het veranderen van hun voer kan overweldigend zijn.

Als je eenmaal hebt gewacht, is de beste manier om het voedingsmerk van je Franse Bulldog te verwisselen, dit geleidelijk te doen.

Gedurende een paar dagen zult u ¼ van het nieuwe voer willen mengen met ¾ van het oude voer. U kunt een schatting maken, want de aantallen hoeven niet precies te zijn.

Dan wil je de verhoudingen omdraaien. Geef ze ¼ oud voedsel, ¾ nieuw voedsel.

Na een paar dagen kun je je puppy alleen het nieuwe voer geven.

Natuurlijk wilt u gedurende deze tijd letten op eventuele problemen. De meest voorkomende is diarree. Het kan de moeite waard zijn om naar de dierenarts te gaan als uw pup begint over te geven, weigert te eten, of allergische reacties heeft op het nieuwe voer.

Ga bij twijfel terug naar hun oude voer, in ieder geval totdat u erachter bent wat het probleem is.

Als u de overgang gemakkelijker wilt maken, en u heeft geen specifiek merk in gedachten, kunt u proberen voer te vinden met soortgelijke ingrediënten als de oude variant van uw pup.

Dit werkt ook als u om een of andere reden abrupt van voer moet wisselen, bijvoorbeeld als hun oude voer is teruggeroepen.

Franse Bulldog Puppy Diëten

Franse Bulldog puppy diëten kunnen bestaan uit brokken, natvoer, rauwvoer of zelfgemaakte voeding. Elk van deze heeft voor- en nadelen. De meeste huisdiereigenaren kiezen echter voor droogvoer omdat het eenvoudig en goedkoop is.

Natvoer is het volgende meest populaire, omdat het nog steeds eenvoudig te voeren is, maar een beetje duurder.

Sommige huisdiereigenaren gaan er helemaal voor en maken hun eigen hondenvoer. Dit kan ingewikkeld worden, want met rauwe of zelfgemaakte voeding moet je er zeker van zijn dat je je hond alle voedingsstoffen geeft die hij nodig heeft om gezond te blijven. Het is doorgaans ook duurder dan bereide maaltijden (brokken of natvoer).

De voordelen kunnen echter belangrijk zijn als het correct wordt gedaan. U weet precies wat uw hond eet, zonder vragen te stellen.

Wanneer u naar voedseletiketten kijkt of uw eigen puppyvoer bereidt, wilt u er zeker van zijn dat alle essentiële ingrediënten er zijn en ook wat er niet is.

Fransoosjes hebben vaak allergieën en gevoelige magen. Vermijd dus voeding met te veel eiwitten (maar zorg ervoor dat vlees nog steeds het eerste ingrediënt is!) Vermijd of beperk ook granen, soja en tarwe, want dat zijn veel voorkomende allergenen.

Het aantal calorieën dat uw puppy nodig heeft, hangt af van zijn leeftijd, gewicht en bewegingsniveau. Verschillende soorten voer hebben ook verschillende calorieniveaus.

Ze zullen bijvoorbeeld over het algemeen meer natvoer dan brokken moeten eten voor een evenwichtige maaltijd, omdat blikvoer minder calorieën bevat.

Als u niet zeker weet hoeveel u uw Franse Bulldog pup moet voeren, kunt u het beste een dierenarts raadplegen.

Hoe voeding verandert als een Franse Bulldog puppy ouder wordt

Het voeden van een Franse Bulldog Puppy

Naarmate pups ouder en groter worden, zullen ze meer calorieën nodig hebben om gezond te blijven. U kunt zich voorstellen dat de hoeveelheid voedsel die een vier weken oude Frenchie eet, niet genoeg is voor een volwassen pup!

Franse Bulldogs worden na één jaar als volwassen beschouwd. Als u overschakelt van puppy- naar volwassen voer, zou u rond deze tijd beginnen met het wisselen van voer.

Zoals we eerder hebben besproken, wilt u uw pup de eerste dagen ¼ nieuw voer en ¾ oud voer geven. Daarna nog een paar dagen ¼ oud voer en ¾ nieuw voer, voordat u hem alleen het nieuwe voer geeft.

Dit voorkomt dat ze buikproblemen krijgen. Het geeft u ook de tijd om uw hond in de gaten te houden. Als ze braken, stoppen met eten, of allergische reacties of andere symptomen vertonen, raadpleeg dan uw dierenarts.

Het volwassen voer van een hond qua ingrediënten gelijk houden aan hun puppyvoer zal deze problemen verminderen en de overgang gemakkelijker maken.

Wat moet u weten over het voeden van een Franse Bulldog Puppy?

Kortom, wat u een Franse Bulldog puppy moet voeren hangt af van uw voorkeuren.

De meest betaalbare optie, als je zowel je tijd als je geld in aanmerking neemt, is brokken. Het meest tijdrovend en duur zijn rauwe en zelfgemaakte diëten.

Hoewel ze duur zijn en wat onderzoek vergen, geven rauwe en zelfgemaakte diëten u het voordeel dat u precies weet wat er in het voer van uw hond zit. Dit geeft een gemoedsrust die voor sommige eigenaren de kosten en energie waard is!

Geen van deze opties zijn verkeerd, zolang ze correct worden uitgevoerd en de juiste ingrediënten bevatten.

U zult waarschijnlijk merken dat wat u ook kiest om uw Franse Bulldog pup te voeren, ze zullen genieten van etenstijd!

Voeden van een Franse Bulldog Puppy Brokken

Het grootste voordeel van het voeren van uw Franse puppy is dat het gemakkelijk is! U vindt het gemakkelijk in de winkel, en uw enige voorbereidingstijd is het openen en in een bakje gieten. Het is ook de goedkoopste optie.

Het grootste nadeel is dat er brokken van lage kwaliteit zijn. Zoals in elke branche, zijn sommigen er alleen voor het geld.

Deze nadelen kunnen echter overwonnen worden door een merk van hoge kwaliteit te kiezen. Kijk uit naar formules die speciaal zijn afgestemd op Franse Bulldoggen.

Dit is niet alleen een kwestie van ingrediënten – extreem brachycephale honden kunnen moeite hebben om stukjes brokjes uit de kom te pakken.

Gespecialiseerde recepten zijn zorgvuldig gevormd om hen te helpen.

Het voeden van een Franse Bulldog Puppy Natvoer

Natvoer heeft ongeveer dezelfde voor- en nadelen als brokken. Het is gemakkelijk te bereiden, maar u hebt geen volledige controle over het dieet van uw pup.

Een ander goed punt van natvoer is dat het uw hond gehydrateerd houdt. Door het water in natvoer heeft het echter minder calorieën. Uw pup zal meer natvoer moeten eten dan droogvoer, waardoor het duurder is.

Natvoer is ook rommeliger dan droogvoer, vooral als uw pup een rommelige eter is.

Het voeden van een Franse Bulldog Puppy Rauw (BARF)

Het beste van je puppy rauw voeren is dat je hun dieet volledig onder controle hebt. Daarnaast voer je ze zoals ze van nature zouden eten. Sommige deskundigen beweren dat dit de beste manier is!

Er kunnen echter ernstige nadelen aan kleven als je niet weet wat je doet. Je hond kan ziek worden van het eten van rauw vlees als het niet gezond en goed van oorsprong is.

De sleutel om dit te voorkomen is je onderzoek te doen en precies te weten wat je hond nodig heeft, zodat hij geen belangrijke voedingsstoffen mist.

Het kost ook tijd om het voor te bereiden, omdat u de ingrediënten afzonderlijk moet kopen en de maaltijden moet bereiden. Als u voor deze route kiest, wilt u ook zeker uw dierenarts raadplegen, want die kan u helpen ervoor te zorgen dat er niets essentieels ontbreekt in het dieet van uw Fransoos.

Rauwvoer vereist ook meer opruimtijd dan ander voer. U zult er zeker van willen zijn dat u de ruimte waar u het voedsel hebt bereid goed ontsmet om te voorkomen dat u en uw gezin ziek worden.

Het voeden van een Franse Bulldog Puppy een Zelfgemaakt Dieet

Een puppy een zelfgemaakt dieet geven heeft veel van dezelfde voor- en nadelen als rauw voeren. Je kiest zelf wat er in de maaltijd gaat, maar als je niet weet wat je doet, kan dit slecht aflopen.

Zelfgemaakte voeding met goed gekookt vlees is minder riskant dan een rauw dieet.

Als u met uw dierenarts spreekt en ervoor zorgt dat u uw Franse Bulldog pup een goed uitgebalanceerde maaltijd geeft, kan dit de beste optie zijn voor uw hond.

Het zal echter nog steeds duur en tijdrovend zijn.

Hoeveel moet ik mijn Franse Bulldog Puppy voeden?

Zoals we al eerder spraken, is elke puppy en elk type hondenvoer anders.

Als u eenmaal hebt gekozen wat u uw puppy wilt voeren, kan uw dierenarts u raadplegen over de hoeveelheid ervan.

Is mijn Puppy het juiste gewicht?

Het is belangrijk dat uw Frenchie het juiste gewicht heeft. Er zijn gezondheidsrisico’s wanneer een hond te mager, of te dik is.

Vooral door de korte snuit van de Franse Bulldog, kunnen ze problemen hebben met de ademhaling die erger kunnen worden als ze te zwaar zijn.

Er zijn echter geen vaste regels voor hoeveel een Franse Bulldog pup moet wegen. Het is het beste om ze met zichzelf te vergelijken en hun groei bij te houden.

Meestal kun je aan de manier waarop een hond eruitziet zien of ze de juiste maat hebben. Als u niet zeker bent, overleg dan met uw dierenarts bij de volgende controle van uw hond.

Mijn Franse Bulldog Puppy heeft nog steeds honger

Als uw puppy na etenstijd nog steeds honger lijkt te hebben, controleer dan eerst of u hem de juiste hoeveelheid voedsel geeft.

Als je zeker weet dat ze genoeg te eten krijgen, wil je misschien iets anders toevoegen om het eten leuk te maken, zoals verrijkingsbakjes of speeltjes. Deze maken van het eten een spel en houden uw pup wat langer bezig met eten.

U wilt er ook voor zorgen dat u de maaltijden voldoende spreidt. Geef uw Fransoos ’s morgens niet al zijn eten en laat hem niet wachten tot de volgende dag om te eten.

Verdeel dat voedsel in plaats daarvan over twee of meer maaltijden gedurende de dag.

Mijn Puppy wil niet eten

Soms raken puppy’s gestrest en stoppen ze met eten, vooral als ze net een grote verandering hebben meegemaakt (zoals door jou geadopteerd worden!).

Dit is niet erg, zolang het niet aanhoudt. Als uw Fransoos langer dan een dag stopt met eten, is het tijd om naar een dierenarts te gaan en uit te zoeken wat het probleem is.

Veel pups verkennen graag de wereld met hun mond, dus het is belangrijk om onveilige voorwerpen uit hun buurt te houden. Ontdek hier wat je moet doen als je puppy plastic eet.

En nu we het voeren hebben geregeld, zorg ervoor dat je ook een kijkje neemt in onze gids voor puppybaden!

Verwante artikelen

Referenties en bronnen

Collins et al., Inherited Defects in Pedigree Dogs. The Veterinary Journal. 2009.

Fasanella et al., Brachycephalic airway obstructive syndrome in dogs: 90 cases (1991-2008). Journal of the American Veterinary Medical Association. 2010.