Het voeden van een Bull Terrier Puppy – Routines, schema’s en hoeveelheden

het voeden van een bull terrier

Het voeden van een Bull Terrier pup is iets wat u grondig moet onderzoeken om er zeker van te zijn dat u het goed doet.

De Bull Terrier is een ras dat idiosyncratisch is in zowel zijn uiterlijk als persoonlijkheid, wat gedurende tientallen jaren een grote groep fans heeft aangetrokken en behouden.

Met hun schattige ei-achtige koppen en hopen karakter, is het geen verrassing dat velen niet anders kunnen dan verliefd worden op dit unieke ras. Deze aantrekkingskracht wordt alleen maar groter als ze nog puppy zijn.

Als u dit leest nadat u net een Bull Terrier puppy hebt gekocht, kunt u zich volledig overweldigd voelen door het aantal opties dat beschikbaar is voor hun dieet.

Een vluchtige zoektocht op Google onthult veel verschillende wegen, die allemaal beweren de “beste” optie voor uw nieuwe puppy te zijn.

In dit artikel willen we u voorzien van alle relevante informatie en opties die u kunt nemen met het dieet van uw Bull Terrier pup.

We bevatten ook gidsen die grote vragen beantwoorden, zoals wanneer te voeden, hoeveel te voeden, en meer!

Dus laten we beginnen!

Ruilen van Bull Terrier Puppy Voedsel Merken

Wanneer u uw Bull Terrier puppy voor het eerst mee naar huis neemt, is het belangrijk dat u hem in het begin precies hetzelfde voer blijft geven als waarmee de fokker hem heeft grootgebracht.

voeden van een bull terrier puppy

Een verantwoordelijke fokker zal u precies vertellen met welke merken en/of ingrediënten hun pups zijn gespeend – de meeste geven ook een kleine voorraad mee naar huis.

De reden om niet meteen op een nieuw voer over te stappen is dat het een enorme schok voor de maag van uw pup zou zijn, en ze zouden hoogstwaarschijnlijk last krijgen van braken of andere maagdarmproblemen.

Verhuizen naar een nieuw huis met vreemde bezienswaardigheden, geluiden en geuren is al stressvol genoeg voor een puppy.

Het veranderen van hun gebruikelijke voedsel zou hun stress alleen maar verder verhogen en mogelijk angst in de pup veroorzaken.

Het juiste moment om te veranderen

In plaats daarvan raden wij u aan een paar weken tot een maand te wachten tot uw Bull Terrier puppy zich thuis voelt voordat u probeert zijn dieet te veranderen.

Veranderingen moeten geleidelijk worden doorgevoerd over een gematigde periode. Bijvoorbeeld, het nieuwe voer langzaam introduceren door een kleine hoeveelheid te mengen met het oude.

Van daaruit kunt u de hoeveelheid nieuw voedsel verhogen en de hoeveelheid oud voedsel om de paar dagen verminderen totdat de maaltijd voor 100% uit het nieuwe bestaat.

Deze methode is het minst stressvol voor je huisdieren en laat hun maag beetje bij beetje wennen aan het nieuwe voedsel, in plaats van alles tegelijk!

Wees je ervan bewust dat het tijdens de eerste dagen na het thuisbrengen van je nieuwe puppy normaal is dat ze minder eten dan normaal. Ze kunnen ook last hebben van kleine maagproblemen.

Dit komt meestal door de stress van de verhuizing. Maar als het langer dan twee dagen aanhoudt, vraag dan advies aan uw dierenarts.

Bull Terrier Puppy Diëten

Zoals eerder vermeld, zijn er velen die beweren dat bepaalde diëten de beste en enige optie zijn voor een Bull Terrier pup.

Deze mensen spreken elkaar vaak volledig tegen, waardoor nieuwe eigenaren volledig in verwarring raken over wat de juiste keuze is!

De waarheid is dat alle diëten voor- en nadelen hebben. Misschien moet u er meer dan één proberen voordat u een optie kiest die aanvaardbaar is voor u en uw Bull Terrier pup.

Rauw Voedsel Diëten

Rauwvoer diëten (BARF) worden door eigenaren en fokkers bijzonder aanbevolen voor dit ras.

Er zijn echter veiligheidsproblemen rond dit dieet die we later in detail zullen bespreken.

Het kan ook een intimiderende plek zijn om te beginnen voor een puppy-eigenaar die voor de eerste keer begint.

Home Cooked Diets

Sommige mensen bevelen thuis gekookte diëten aan.

Je hebt alle controle over wat erin gaat, maar zonder de hygiënische problemen van rauw vlees.

De juiste voedingsbalans bereiken kan echter moeilijk zijn voor de beginnende hondenkok.

Commerciële Diëten

In plaats daarvan is voor de meeste mensen de eenvoudigste keuze – een kant-en-klaar, in de winkel gekocht, hondenvoer.

Er zijn veel bedrijven die brokken aanbieden die speciaal zijn afgestemd op alle voedingsbehoeften van een puppy.

De aankoop van een hoogwaardige complete puppyvoeding is de eenvoudigste manier om ervoor te zorgen dat uw Bull Terrier pup alle voeding krijgt die hij nodig heeft om zich goed te ontwikkelen.

Hoe voeding verandert als een Bull Terrier puppy ouder wordt

Naarmate uw Bull Terrier groeit, zullen veranderingen in hun voeding nodig zijn. Hun voedingsbehoeften veranderen altijd, en leeftijd is daarbij een grote factor!

Terwijl ze nog in ontwikkeling zijn, zullen Bull Terriers op een gespecialiseerd puppy dieet moeten staan om ervoor te zorgen dat ze alle voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben om zich goed te ontwikkelen.

Een Bull Terrier wordt meestal als volwassen beschouwd als hij ongeveer 14 maanden oud is, omdat hij dan op zijn grootst is. Vanaf dan raden we aan om ze geleidelijk aan op een meer volwassen dieet te zetten.

De volgende grote verandering die u binnen de levensduur van uw Bull Terrier moet doorvoeren is de overstap naar seniorenvoeding zodra ze in jaren beginnen te vorderen. Seniorendiëten houden rekening met het feit dat ze niet meer zo actief zijn als vroeger.

Uw senior Bull Terrier kan een speciaal dieet nodig hebben, omdat ze in de loop der jaren gezondheidsproblemen kunnen hebben gekregen die dieetveranderingen vereisen. Maak de overstap naar een op senioren gericht dieet met advies van uw dierenarts als uw Bull Terrier last heeft van gezondheidsproblemen.

Wat moet ik een Bull Terrier Puppy voeren?

Als het erom gaat te beslissen wat u uw Bull Terrier puppy te eten geeft, zijn er vier verschillende opties. Deze omvatten droogvoer, natvoer, rauwe (BARF) diëten, en zelf koken.

Elk heeft zijn voor- en nadelen.

We gaan elke methode in detail bekijken en schetsen wat elke methode betekent voor zowel u als uw Bull Terrier, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen over welke de beste zal zijn voor uw puppy.

Voeden van een Bull Terrier Puppy Brokken

Brokken zijn vaak de beste keuze voor eigenaren die onervaren zijn of geen uitgebreide kennis hebben van de voedingsbehoeften van een Bull Terrier pup.

Er is echter een enorme hoeveelheid keuzes, met honderden verschillende merken die aanzienlijk in prijs variëren en die allemaal aanbieden het beste voer voor uw Bull Terrier te zijn. Dus hoe weet u welke u moet kiezen?

Als het om brokken gaat, is het bijna altijd de moeite waard om iets meer uit te geven voor kwaliteit. Er bestaan weliswaar goedkopere alternatieven, maar die bevatten vaak veel minder hoogwaardige ingrediënten en bieden veel minder voeding dan de iets duurdere merken.

Sterker nog, door de lagere voedingswaarde van goedkopere brokken moeten pups er vaak meer van eten om aan hun voedingsbehoeften te voldoen, wat betekent dat je er meer van moet kopen dan je met kwaliteitsbrokjes zou moeten doen!

Wij raden u aan op zoek te gaan naar een hoogwaardige puppyformule die een complete voeding is voor uw Bull Terrier die in één voeding aan al hun dagelijkse voedingsbehoeften voldoet.

Het voeden van een Bull Terrier Puppy Natvoer

Natvoer is een andere optie voor uw Bull Terrier puppy. Het kan alleen worden gegeven of gemengd met brokken als een smakelijke traktatie.

Een van de grote verschillen die natvoer biedt ten opzichte van droogvoer is het watergehalte; sommige natvoeders kunnen ongeveer 80% water bevatten. Dit biedt het voordeel dat uw puppy op natuurlijke wijze wordt gehydrateerd terwijl hij eet.

Een nadeel van natvoer is echter dat het vaak niet alle voedingswaarde biedt die uw Bull Terrier nodig heeft. Omgekeerd bieden veel merken brokken complete formules aan.

Ze zijn gemakkelijker te verteren, dus ze kunnen een haalbaar alternatief zijn als uw Bull Terrier ziek is of maagproblemen heeft. In de meeste gevallen raden we echter niet aan om uw Bull Terrier alleen natvoer te geven.

Natvoer is echter voor de meeste honden extra smakelijk, dus het kan worden gebruikt als een incidentele brokjes topper als een traktatie!

Een Bull Terrier Puppy Rauw voeren (BARF)

Dit is een populaire keuze onder eigenaren en fokkers van Bull Terriers, sommigen stellen dat dit het beste dieet is voor het ras.

Zij noemen vaak voordelen zoals een beter gebit, een betere maag-darmfunctie, en de aanwezigheid van natuurlijke gezonde enzymen in het voer die anders door koken vernietigd zouden worden.

Op papier klinkt dit natuurlijk allemaal goed. Maar er is weinig wetenschappelijk bewijs dat deze beweringen over rauwe voeding ondersteunt.

Het American College of Veterinary Nutrition stelt dat er geen gepubliceerde peer-reviewed wetenschappelijke studies bestaan die de voordelen van rauwe voeding, zoals beweerd door voorstanders van het BARF dieet, ondersteunen. Verder maken ze zich zorgen over onevenwichtigheden in de voeding van dit dieet.

Daarnaast raadt de American Veterinary Medical Association rauwe voeding af, vanwege de gevaren voor zowel de hond als uw gezin door mogelijke ziekteverwekkers in het voedsel. Zorg er extra voor dat u goede hygiënische praktijken volgt om het risico van ziekte te verminderen.

Aangezien er weinig bewijs is voor de beweerde voordelen, zouden wij dit dieet niet aanbevelen. Er zijn veiligheids- en voedingsproblemen.

Als u toch voor dit dieet kiest, zorg er dan voor dat u samenwerkt met uw dierenarts om er zeker van te zijn dat u aan alle voedingsbehoeften van uw Bull Terrier voldoet. Met dit dieet neemt u de volledige verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat uw puppy alles krijgt wat hij nodig heeft om zich gezond te ontwikkelen.

Een Bull Terrier puppy een zelfgemaakt dieet geven

Sommige mensen koken thuis graag maaltijden voor hun honden, in plaats van ze commercieel verkrijgbaar voer te geven.

Dit heeft als voordeel dat u precies weet wat er in het voer van uw puppy zit. Sommige commerciële voedingen bevatten ingrediënten zoals dierlijke en vleesderivaten. Het is niet altijd duidelijk waar de ingrediënten vandaan komen.

Met deze methode kunt u er zeker van zijn dat uw hond kwaliteitsingrediënten krijgt.

Deze weg is echter geenszins gemakkelijk. U moet de volledige verantwoordelijkheid nemen voor de dagelijkse voedingsbehoeften van uw puppy en ervoor zorgen dat u die elke dag vervult. Thuis gekookte diëten vereisen dat u veel kennis heeft van wat uw puppy nodig heeft om goed te groeien.

Daarom is dit geen dieet dat wordt aanbevolen voor beginnende eigenaren van het ras. Als u ervaren bent en besluit deze weg in te slaan, werk dan samen met uw dierenarts om er zeker van te zijn dat u met een dieet alle voedingsbehoeften dekt.

Hoeveel moet ik mijn Bull Terrier Puppy voeden?

Nu u misschien een beter idee heeft van wat u uw Bull Terrier puppy moet voeren, hoeveel moet u hem dan voeren?

Helaas zijn er geen harde regels voor de hoeveelheid voedsel die u aan uw Bull Terrier pup moet geven. In de meeste gevallen is het een kwestie van zelf aanvoelen.

Wij raden u aan het advies van uw fokker te volgen. Als je voor een puppyvoeding hebt gekozen, gebruik dan de aanwijzingen op de verpakking als leidraad.

Als pup moeten ze drie keer per dag gevoerd worden. Als u merkt dat ze nog steeds honger hebben of eten in hun bakje laten liggen, probeer dan de hoeveelheden te veranderen. Het is echter altijd een goed idee om uw dierenarts om advies te vragen over de hoeveelheid voer als u niet zeker bent.

Heeft mijn Bull Terrier puppy het juiste gewicht?

Ervoor zorgen dat uw Bull Terrier zijn hele leven lang binnen een gezond gewichtsbereik blijft, is heel belangrijk voor zijn gezondheid.

Ondergewicht of overgewicht brengt een groot aantal potentiële gezondheidsrisico’s met zich mee. U moet er altijd voor willen zorgen dat uw Bull Terrier een ideaal gewicht heeft.

Als u bezorgd bent dat uw Bull Terrier er iets te dun of iets te mollig uitziet, moet u hem wegen.

Zolang uw Bull Terrier nog een puppy is, zou u gewoon een weegschaal thuis moeten kunnen gebruiken om hun gewicht vast te stellen.

Als u ze niet stil kunt laten zitten, ga dan zelf op de weegschaal staan terwijl u ze draagt en bereken het verschil tussen uw normale gewicht en het gewicht terwijl u de hond draagt.

Het resultaat is het gewicht van uw pup.

Bull Terriers groeien echter op tot vrij zware en grote honden! Ze kunnen te groot zijn voor een huishoudweegschaal en te zwaar om op te pakken.

Dierenartsklinieken bieden graag wegingen aan voor uw pup. Als u van deze bezoeken een positieve ervaring maakt met veel lof en beloning, is het een uitstekende manier om ze op hun gemak te stellen met dierenartsbezoeken als ze opgroeien!

Mijn Bull Terrier Puppy heeft nog steeds honger.

Lijkt uw Bull Terrier puppy bijzonder hongerig? Lijkt hij altijd honger te hebben ondanks de aanbevolen voedingsinstructies? Daar kunnen een paar redenen voor zijn.

Een mogelijke oorzaak zou voedsel van lage kwaliteit kunnen zijn. Zoals eerder gezegd, zijn goedkopere merken commercieel hondenvoer gevuld met ingrediënten van lage kwaliteit. Deze bieden niet veel voedingswaarde.

Daarom moet uw Bull Terrier er meer van eten om goed aan hun behoeften te voldoen.

Geleidelijk de overstap maken naar een voeding met meer voedingswaarde kan dit probleem verhelpen als het de oorzaak is.

Een andere reden zou een zeer hoog activiteitenniveau kunnen zijn. Sommige Bull Terriers zijn energieker dan andere. Actieve honden verbranden veel meer calorieën en hebben meer energie nodig. In deze gevallen is het prima om ze wat meer voer te geven als u zeker weet dat dit het geval is.

Als u niet gelooft dat het een van deze redenen is, raden wij u aan een afspraak te maken met uw dierenarts om mogelijke medische oorzaken uit te sluiten.

Mijn Bull Terrier Puppy wil niet eten

Als u merkt dat uw Bull Terrier puppy voedsel vermijdt en niets lijkt aan te raken van wat u hem geeft, kan dat behoorlijk zorgwekkend zijn. Meestal is het echter te wijten aan een paar eenvoudige problemen die meestal vanzelf overgaan.

Als je je puppy net mee naar huis hebt genomen en je bent tegen dit probleem aangelopen, kan het te wijten zijn aan stress. De verhuizing naar een compleet nieuwe omgeving omringd door nieuwe gezichten is beangstigend. Honden hebben de neiging te stoppen met eten als ze angstig of gestrest zijn.

Gegeven een dag zou dit vanzelf moeten oplossen als uw puppy meer gewend raakt aan zijn omgeving. Om dit te bevorderen, laat u uw hand langzaam aan de pup zien in een veilige, rustige ruimte. Bied wat voedsel op uw hand aan zodra ze zich op hun gemak voelen.

Als ze het eenmaal aannemen, kun je overgaan tot de introductie aan een etensbak.

Het is ook mogelijk dat honden gewoon een mindere dag hebben. Honden kunnen verder gezond lijken, maar niet erg geïnteresseerd in eten. Als dit echter langer dan een dag duurt en ze hebben niets gegeten, zouden we sterk aanraden om naar de dierenarts te gaan.

Hoe lang wordt een Bull Terrier beschouwd als een puppy?

Een Bull Terrier wordt nog als pup beschouwd tot ongeveer 14 maanden. Op dat moment moet hij zijn volwassen lengte hebben bereikt.

Vanaf hier kunt u uw Bull Terrier geleidelijk van een puppydieet naar een meer volwassen dieet brengen.

Voeden van een Bull Terrier Puppy

En daarmee heb je alles wat je moet weten over het voeden van Bull Terrier puppies!

We hopen dat dit artikel een beter idee geeft van wat de beste optie is voor uw gezin en uw nieuwe Bull Terrier.

Wat geeft u uw Bull Terrier te eten? Heb je nog iets toe te voegen? Laat het ons hieronder weten!

Referenties en verder lezen

De Bull Terrier Club, Feeding Your Bull Terrier, 2013.

American Veterinary Medical Association, Raw or Undercooked Animal-Source Protein in Cat and Dog Diets, 2012.