Het beste speelgoed voor Rottweilers die graag spelen en kauwen

beste speelgoed voor rottweilers

Als u hier op zoek bent naar het beste speelgoed voor Rottweilers, is ons doel uw zoektocht gemakkelijk en leuk te maken!

Het vinden van het beste speelgoed voor grote honden zoals Rottweilers kan een uitdaging zijn, dat weten we.

Die krachtige kaken maken vaak korte metten met zelfs het stevigste speelgoed!

In dit artikel leer je over het beste speelgoed voor Rottweilers in alle levensfasen, van Rottweiler puppy speelgoed tot geschikt en veilig volwassen Rottweiler speelgoed.

Al deze producten zijn zorgvuldig en onafhankelijk geselecteerd door het Happy Puppy Site team. Als u besluit een aankoop te doen via een van de links gemarkeerd met een sterretje, verdienen wij mogelijk een kleine commissie op die verkoop. Dit is zonder extra kosten voor u.

Veilig Rottweiler Speelgoed Kiezen

Het kiezen van het beste speelgoed voor grote honden zoals Rottweilers vereist dat u altijd rekening houdt met de krachtige kaken van uw hond.

Terwijl wij misschien niet naar een hondenspeeltje kijken en aan snack denken, doet uw Rottie dat vrijwel zeker wel!

Bovendien is het erg leuk om op dingen te kauwen en ze te versnipperen!

Je moet er dus zeker van zijn dat het speelgoed dat je je Rottie geeft om mee te spelen niet “in het luikje” gaat en jullie beiden in het kantoor van de dierenarts doet belanden.

Pas op voor de bijtkracht

Volgens hondenonderzoekers heeft de gemiddelde Rottweiler een bijtkracht die overeenkomt met 328 pond druk.

(Wat vrij ontmoedigend klinkt, totdat je het vergelijkt met de Nijl alligator, die een gemelde bijtkracht heeft van 2500 pond!)

Mensen daarentegen hebben een bijtkracht van ongeveer 120 pond druk.

U zult waarschijnlijk geen bijttest willen doen op elk van de nieuwe speeltjes van uw Rottie voordat u hem ermee laat spelen.

Dit kan u dus in ieder geval enig idee geven van het soort duurzaam speelgoed dat uw hond niet direct zal kunnen vernietigen.

Het kiezen van het beste speelgoed voor Rottweilers

Ook al heeft uw Rottweiler een krachtigere kaak dan veel andere hondenrassen, in alle andere opzichten is uw hond nog steeds dezelfde speelse harige baby die graag kauwt, touwtrekt, apporteert, knuffelt en interageert met haar speelgoed.

U wilt uw Rottie voorzien van een gevarieerde selectie van het beste speelgoed voor Rottweilers, zodat ze niet te snel moe wordt van haar favorieten of verveeld raakt met hondenspeelgoed in het algemeen.

Neophilia

Hondentrainingsdeskundigen zeggen dat de allure van nieuw hondenspeelgoed reëel is.

Er is zelfs een term voor: neofilie.

Hier betekent “neo-” nieuw en “-philia” betekent houden van, dus de term betekent letterlijk “houden van nieuwe dingen”.

In onderzoeken kiezen honden, als ze de keuze krijgen tussen vertrouwd en nieuw speelgoed, consequent voor het nieuwe speelgoed.

Het is echter ook vermeldenswaard dat als het nieuwe speeltje niet voldoet, uw Rottie snel verder kan gaan.

Uit onderzoek blijkt ook dat honden erg houden van speelgoed waarop ze kunnen kauwen, versnipperen, scheiden en in principe ontmantelen.

Dit is een deel van de allure van hondenspeelgoed in het algemeen.

Hoewel het dus prima is om te investeren in die superstevige duurzame hondenspeeltjes die zogenaamd onverwoestbaar zijn, zijn dat misschien niet de speeltjes die uw Rottie het leukst vindt.

Verleng de levensduur van het beste hondenspeelgoed voor Rottweilers

Als u ooit hebt geprobeerd de levensduur van de speelgoedcollectie van een kind te verlengen, begrijpt u al het basisconcept van het roteren van het speelgoed van uw hond.

Als u en uw pup elkaar echter nog leren kennen, wilt u niet te snel beginnen met een speelgoedrotatie.

Eerst moet u de speelstijl en speelgoedvoorkeuren van uw hond leren kennen!

U kunt dit doen door verschillende speeltjes tegelijk aan te bieden – misschien een frisbee, een bal, een piepspeeltje, een touwtrekspeeltje, een puzzelspeeltje, een traktatiespeeltje – en kijken naar welke uw Rottie steeds weer terugkeert en hoe hij met elk speeltje speelt.

Met deze informatie in de hand kunt u beginnen met een speelgoedrotatie waarbij u 2 of 3 speeltjes tegelijk aanbiedt en ze wisselt als uw hond zijn interesse verliest.

Hoe Oud Rottweiler Speelgoed Weer Nieuw Te Laten Lijken

Tenzij u die zeldzame gelukkige hondenbezitter bent met een onbeperkt budget voor nieuw hondenspeelgoed, zou het zeker leuk zijn als er een manier was om de interesse van uw Rottweiler in een speeltje waar ze vroeger dol op was, maar waar ze vervolgens op uitgekeken raakte, weer aan te wakkeren, toch?

Gelukkig is er een manier om dit te doen!

Er is eigenlijk meer dan één tactiek die je kunt proberen en kijken welke het beste werkt.

Verander hoe je speelt

Als je Rottie nog nooit dat saaie oude balspeeltje door de lucht heeft zien slingeren, wordt ze er misschien ineens weer verliefd op als het langs haar hoofd zeilt!

Een oud solospeeltje nemen en het gebruiken voor interactief spel, apporteren, touwtrekken, verstoppertje, en andere leuke spelletjes kan gemakkelijk de belangstelling voor dat speeltje weer aanwakkeren.

Een traktatie toevoegen

Als u een klodder pindakaas of een beetje kippenvet aan het oude speeltje toevoegt, kunt u er zeker van zijn dat uw Rottie het zal merken en meteen op onderzoek uitgaat!

Verander de geur

Misschien rolt uw Rottweiler graag in bladeren of vers gemaaid gras of vijverwater.

Dus geef het oude speeltje een duik of een rol in de lekkere geur.

En leg het dan voor aan je hond en kijk wat er gebeurt.

Beste kauwspeelgoed voor Rottweilers

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste kauwspeeltjes voor Rottweilers die zowel leuk als veilig zijn voor uw Rottie om op te kauwen.

Deze speeltjes zijn extra sterk en duurzaam, maar nog steeds niet hond-proof.

U zult uw hond tijdens het spelen onder toezicht willen houden totdat u zeker weet dat het speelgoed veilig genoeg is om uw hond toe te staan er alleen mee te spelen.

Pacific Pups Products XL Hondentouw Speelgoed voor Agressieve Kauwers*. Deze 100 procent katoenen touwen zijn getest volgens de richtlijnen voor de veiligheid van kinderen (ASTM F-963).

Alle opbrengsten gaan naar de Pacific Pups reddingsorganisatie.

Het pakket bevat twee touwspeeltjes, een bal en touwspeeltje, en een duurzaam balspeeltje.

Nylabone Power Chew DuraChew Chicken Bone Dog Chew, X-Large*. Eigenaren zeggen dat deze en andere Nylabone speeltjes voor volwassen honden van 50+ pond duurzaam zijn en perfect voor Rottweilers en andere agressieve kauwers.

(Eigenaren waarschuwen echter ook dat deze nog erger zijn dan Lego als je er met je blote voeten op stapt. Zorg er dus voor dat u ze van de vloer verwijdert nadat uw hond klaar is met kauwen).

Kong Tires Extreme Dog Toy*. Kong is een fabrikant die fantastisch werk levert met het produceren en beoordelen van veilig hondenspeelgoed voor verschillende kauwsterkten.

“Extreme” is hun sterkste lijn van hondenspeelgoed, en deze zijn perfect voor Rotties.

Het voordeel van dit superduurzame Kong speelgoed is dat u het kunt vullen met snoepjes, zodat het speelgoed ook een interactieve puzzel wordt.

Dat maakt deze speeltjes ook geweldig voor langdurige afleiding als uw Rottie verlatingsangst heeft.

beste speelgoed voor rottweilers

Beste Interactieve Rottweiler Speelgoed

Rottweilers zijn echt slimme honden!

Natuurlijk hoeft niemand je dit te vertellen.

Maar het is goed om te weten wanneer u interactief Rottweiler speelgoed voor uw hond uitkiest om van te genieten.

Niet alle honden zullen het goed doen met interactief speelgoed, maar uw Rottweiler waarschijnlijk wel.

Interactief speelgoed houdt de hersenen en de zintuigen van uw Rottie gestimuleerd.

Dit speelgoed vraagt uw hond puzzels op te lossen om beloningen te krijgen (vaak traktaties en soms andere zintuiglijke verrijking).

JW Pet Holl-ee Roller Original Treat Dispensing Dog Toy, Jumbo*. Dit zeer populaire en vertrouwde hondenspeelgoed kan worden gevuld met kleinere speeltjes of traktaties om het intellect en de smaakpapillen van uw hond te stimuleren.

Dit speeltje kan gebruikt worden voor solo spel.

Het kan ook een geweldig speeltje zijn voor apporteerspelletjes, touwtrekken en andere leuke interactieve spelletjes.

Our Pets IQ Treat Ball Interactive Food Dispensing Dog Toy*. Dit razend populaire IQ hondenspeelgoed heeft een grote ronde bal met een half doorschijnende, half effen kleur.

Koop de 4-inch maat voor Rotties.

Het speeltje bevat net iets minder dan een kopje voer.

Als het speeltje te luidruchtig is op houten vloeren, raden eigenaren aan er een oude sok overheen te spannen en een gat uit te knippen waar het voer uitkomt.

U kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen om het trakteren en eten uitdagend te houden voor uw pup.

Outward Hound Hide-A-Squirrel Interactive Puzzle Plush Dog Toy, Ginormous*. Dit is absoluut geen speelgoed om zonder toezicht alleen mee te spelen!

Echter, zelfs zeer sterke agressieve kauwers zoals Rotties moeten wat zachter leuk speelgoed hebben om mee te spelen.

Dit is een van de populairste speeltjes voor honden van alle maten en rassen.

Het Ginormous speeltje wordt geleverd met zes eekhoorns met pieper en een speelgoedlogboek waar uw Rottie de eekhoorns uit moet halen.

Beste speelgoed voor Rottweilers die te snel eten

Rottweilers kunnen, net als andere honden van grote rassen met een diepe borstkas, gevoelig zijn voor maagtorsie (opgeblazen gevoel).

Dit is een mogelijk fatale aandoening waarbij de maag verdraait.

De kans hierop is groter als uw hond te snel te veel eet.

Ze moeten vooral niet eten direct na een periode van intense inspanning.

Slow feeder speelgoed is een soort interactief puzzelspeelgoed dat uw Rottie kan helpen te vertragen tijdens het eten.

Het kan ook het plezier en het genot van het eten verlengen.

Deze speeltjes kunnen verrijkend zijn voor alle honden, maar ze kunnen echte redders in nood zijn voor honden die gevoelig zijn voor opgeblazenheid, zoals Rottweilers!

StarMark Bob-A-Lot Interactief Hondenspeelgoed*. Dit echt coole en populaire hondenspeelgoed kan drie kopjes hondenvoer bevatten – genoeg om de maaltijd te verlengen.

Het speeltje heeft een verzwaarde bodem en rolt, bobbelt en wiebelt.

Uw Rottie zal moeten uitzoeken hoe hij het precies moet bewegen om haar eten eruit te krijgen!

Er is ook een handmatige moeilijkheidsgraadregelaar zodat je het eten uitdagend kunt houden.

PAWS Woolly Snuffle Mat*. Dit interactieve voederspeelgoed kan niet zonder toezicht worden gebruikt.

Maar als je de tijd hebt om bij je hond te zitten terwijl ze eet, zie je hoe leuk het is!

Je verstopt brokjes in de voorgemaakte zakken binnenin de voermat.

En je hond moet haar slimheid en al haar zintuigen gebruiken om het eten te vinden en te apporteren.

Outward Hound Slow Feeder Hondenbak*. Deze grote slowfeederbak is speciaal ontworpen om grote honden te helpen vertragen en de gevaren van een opgeblazen gevoel te voorkomen.

De grote kom kan tot 4 kopjes brokken per portie bevatten.

U kunt kiezen uit drie kleuren: oranje, paars of groenblauw.

Beste Speelgoed voor Rottweiler Puppy’s

Rottie pups hebben speciale uitdagingen te trotseren.

Ten eerste, door het herplaatsingsproces gaan, en vervolgens, tandjes krijgen.

Tandjes krijgen kan heel ongemakkelijk en soms ronduit pijnlijk zijn voor uw pup!

Enkele van de beste speeltjes voor Rottweiler puppy’s zijn die welke het ongemak van alle veranderingen in de mond van uw puppy kunnen helpen verlichten.

Harde kauwbare speeltjes, speeltjes die bevroren kunnen worden, en speeltjes met massageranden zijn allemaal goede keuzes voor doorkomende Rottweiler-puppy’s.

Playay IQ Treat Ball*. Deze duurzame traktatiebal heeft tandribbels die het tandvlees van uw puppy masseren terwijl hij kauwt.

Deze traktatie kan worden ingevroren voor extra verlichting bij doorkomende tandjes.

Voor grote honden zoals Rotties is dit alleen een puppyspeeltje.

Het is niet duurzaam genoeg om zonder toezicht gebruikt te worden in welke levensfase dan ook.

West Paw Zogoflex Tux Interactive Treat Dispensing Dog Chew Toy*. Dit is een zeer populair en hoog gewaardeerd duurzaam kauwspeeltje.

Het kan worden ingevroren en gevuld met traktaties om de tandpijn te verzachten en de speeltijd van uw puppy te verrijken.

U kunt kiezen uit drie kleuren: granny smith, aqua, of mandarijn.

Goughnuts – TuG Interactive Large Dog Toy – MaXX Black*. Dit superstevige rubberen interactieve hondenspeelgoed slaagt bij eigenaren van serieuze kauwers en hun pups.

U kunt het bevriezen om de pijn bij het doorkomen van de tandjes te verzachten.

Of voeg een beetje pindakaas of rundervet toe om uw puppy een multisensoriële kauwervaring te geven.

Beste speelgoed voor Rottweilers

We hopen dat u enkele geweldige nieuwe Rottweiler speeltjes heeft gevonden om uw actieve, sterke pup bezig en verrijkt te houden!

Laat ons in de reacties hieronder weten wat het favoriete speeltje van jouw Rottie is!

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Bronnen

Coren, S., PhD., DSc, FRSC, “Dog Bite Force: Myths, Misinterpretations and Realities,” Psychology Today, 2010.

Becker, K., DVM, “Dogs Like New Toys: How to Make Your Dog’s Old Toys Seem New Again,” Huffington Post, 2017.

Morales, T., “How Smart is Your Dog?,” CBS News, 2002.

Skeldon, J., “Wat is Bloat,” Big Sky Rott Rescue, 2018.

Mullan, R., et al, “The Rottweiler Breed, The Rottweiler Club UK, 2018.