Goldendoodle Duitse Herder Mix

De Goldendoodle Duitse Herder mix is half Duitse Herder, een kwart Poedel en een kwart Golden Retriever. Dit is een intelligente, aanhankelijke, middelgrote tot grote hond, met een maximaal gewicht van 65 pond als hij volwassen is. We kijken naar wat u kunt verwachten als u een GSD Doodle mix hond redt of het geluk heeft een Goldendoodle Shepherd mix pup mee naar huis te nemen, en geven u een aantal goede tips voor het kiezen en opvoeden van uw doodle hond.

goldendoodle duitse herder mix

Inhoud

Herder Poedel Hond Maten

Hoe groot en zwaar de Golden Shepadoodle wordt, hangt gedeeltelijk af van de grootte van hun Poedelgrootouder. Dat kan nogal variëren, want poedels zijn er in drie verschillende maten – speelgoed, miniatuur en standaard. De Goldendoodle is meestal een Golden Retriever X Standaard Poedel, dus uw pup zal waarschijnlijk opgroeien tot een vrij grote hond.

Drie rassen in de mix

Als de grootouder van de poedel een van de kleine rassen was, dan wordt uw puppy misschien een Mini Shepadoodle of Mini Golden Shepadoodle genoemd. Hoe dan ook, er zijn drie rassen in deze mix:

  • De Poedel
  • De Golden Retriever
  • De Duitse Herdershond

En we moeten ze allemaal overwegen. We kijken naar uiterlijk, temperament, training en verzorging. En geven je wat tips om een gezonde puppy te vinden.

Hoe zien Duitse Herder Goldendoodle mix pups eruit?

Doodles zijn meestal een eerste generatie kruising tussen een raszuivere Poedel, en een ander raszuiver hondenras.Deze eerste generatie Doodles erven hun karakter en uiterlijk van hun beide ouders en erven vaak wat van de krul van de poedel.

Het is altijd moeilijk om bij een mix-ras hond het exacte uiterlijk en temperament van de pups te voorspellen. Dit geldt vooral als een van de ouders van uw pup ook een mix is. De Duitse Herder Goldendoodle mix zal waarschijnlijk een middellange vacht hebben met wat golven, maar het is onwaarschijnlijk dat het een zeer gekrulde hond is zoals een Poedel. En de oren van uw hond kunnen omslaan in plaats van omhoog te wijzen zoals bij een Duitse herder.

Zowel golden retrievers als Duitse Herders hebben lange dikke staarten die lager dan hun rug worden gedragen, maar wanneer deze rassen worden gemengd met andere rassen, is een wat meer gekrulde of gedeeltelijk opgeheven staart vaak het resultaat.

De vachtkleur kan ook variëren, en zal tot op zekere hoogte afhangen van de kleur van de Poedelgrootouder, maar een gouden vacht met donkerder delen van de vacht op de rug en het hoofd, zijn vrij waarschijnlijk.

Duitse Herder Vs Goldendoodle temperament

Golden Retrievers zijn over het algemeen (er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen) zeer goedaardige en vriendelijke honden. Poedels kunnen afstandelijker zijn en op hun hoede voor vreemden, maar Goldendoodles hebben waarschijnlijk geen sterke bewakingsneigingen. Duitse Herders daarentegen hebben vaak zeer sterke bewakingsinstincten en dat kan worden weerspiegeld in het temperament van een Goldendoodle gemengd met een Duitse Herder. Wat al deze rassen gemeen hebben is een krachtige loyaliteit aan hun gezin en een diepe intelligentie die hen zeer ontvankelijk maakt voor training.

Duitse Herder Goldendoodle mix oorsprong

De meeste mensen weten dat Duitse Herders herdershonden zijn, en dat Golden Retrievers oorspronkelijk werden gefokt als jachtgezellen, om geschoten wild voorzichtig uit de hand te halen. Maar velen weten niet dat de Poedel een soortgelijke oorsprong heeft en ook ooit werd getraind om te apporteren.

Zowel hoeden als apporteren zijn bezigheden die een zeer sterke mate van teamwork vereisen tussen de hond en zijn menselijke partner, en deze neiging tot “samenwerken” is belangrijk bij het voortbrengen van een hond die zeer trainbaar is. Kortom, het trainen van uw puppy zal veel plezier opleveren.

Een gouden shepadoodle trainen

Het trainen van uw Doodle puppy begint vanaf de dag dat u uw puppy mee naar huis neemt. Moderne hondentraining is erg leuk en we leren puppy’s door te spelen. Vroege puppyspelletjes leren uw puppy zelfbeheersing, focus en aandacht. Leren luisteren naar uw menselijke partner is de eerste en belangrijkste les van een puppy.

Hoewel intelligent en trainbaar, zijn dit honden met veel energie, en het is belangrijk om een goede basis te hebben voor meer formele training voordat uw puppy een grote en springerige tiener wordt. Als u niet zeker weet hoe u uw pup moet gaan trainen, ga dan naar Dogsnet en bekijk onze trainingscursussen.

Zijn Goldendoodle en Duitse Herder mixen hypoallergeen?

Als je last hebt van allergieën en op zoek bent naar een hond die je niet de hele dag laat hoesten en niezen, dan is deze mix misschien niet de juiste voor jou. Het vervelende eiwit dat allergieën voor hondenhaar veroorzaakt, zit in de ‘huidschilfers’ of huidcellen die een hond elke dag uitwerpt, en in de haren die door uw huis zweven.

Mensen met een allergie vinden poedels misschien gemakkelijker om mee te leven, niet omdat ze dit eiwit niet hebben, maar omdat de haren die loskomen in hun vacht gevangen blijven tussen de krullen in plaats van zich te verspreiden over uw bank. Het is dus waarschijnlijk de strakheid van de krul die van invloed is op de neiging van een hond om minder allergeen te zijn, en de Goldendoodle Duitse Herder mix heeft meestal geen erg strak gekrulde vacht.

Verharen Golden Shepadoodles?

Naast het gebrek aan krul zijn Golden Retrievers en Duitse Herdershonden beide rassen die behoorlijk verharen. Je hebt dus een stevige stofzuiger en een regelmatig verzorgingsschema nodig!

Regelmatig borstelen helpt de hoeveelheid uitgevallen haar in uw huis te verminderen, en vermindert ‘hondengeurtjes’.

Als uw Doodle nog een puppy is, is dit een goed moment om een goede verzorgingsroutine in te voeren. Ook al is hun puppyvacht nog handelbaar, de gewoonte om stil te staan om te worden geborsteld is gemakkelijker aan te leren op jonge leeftijd. U hebt een stevige hark nodig.

Is mijn hond een Goldendoodle Shepherd mix?

Veel mensen zijn er niet op uit om een mix-hond te kopen, ze adopteren vaak een puppy of een oudere hond uit een opvangcentrum of dierenasiel, en weten misschien niet zeker wat de afkomst van die puppy is.

Als je een paar dollar te besteden hebt, kan het leuk zijn om een genentest te laten doen om uit te zoeken welke verschillende hondenrassen tot de voorouders van je beste vriend behoren. Er kunnen heel wat verrassingen zijn!

Het kiezen van een Golden Shepadoodle Puppy

Een andere gebruikelijke route naar het bezitten van een Goldendoodle en Duitse Herder mix hond is om een puppy te kopen van een vriend of kennis die een nestje heeft gehad. Dit heeft voor- en nadelen.

Duitse Herder Poedel mix pups die voor het eerst worden gekruist kunnen afkomstig zijn van een opzettelijke paring of het nest kan een ongeluk zijn. Als het nest een ongelukje was, is het onwaarschijnlijk dat er gezondheidstesten op de ouders zijn uitgevoerd.

Aan de andere kant hebben studies aangetoond dat een goed verzorgde puppy van een mix-ras meer kans heeft op een lang leven en een goede gezondheid dan veel van onze rashondenrassen. Het belangrijke punt is dat u erop moet letten een puppy te vinden die met liefde en zorg is grootgebracht.

Shepherd Doodle fokkers

Als je besloten hebt dat dit het type hond is dat je wilt, misschien omdat je in het verleden een Duitse Herder Goldendoodle mix hebt gehad, en als je niemand kent die onlangs een nestje heeft gehad, kan het vinden van een fokker een uitdaging zijn.

Niet alle fokkers van deze pups hebben het beste met de pup voor. Het is belangrijk om te voorkomen dat je een pup koopt van een fokker die puur voor het geld pups produceert. Meerdere nestjes per jaar, moederhonden die niet bij het gezin in huis wonen en meerdere verschillende hondenrassen op het terrein zijn tekenen van een puppyfokkerij. De vrouwelijke honden die gebruikt worden voor de fok op een puppyfarm hebben een ellendig leven met weinig menselijk contact, en de pups zijn vaak ongezond.

Vraag altijd om ademruimte om een beslissing te nemen na het bezoeken van een nest pups en loop weg als je twijfelt. U kunt veel informatie vinden over het vinden en kiezen van een gezonde pup in onze rubriek puppy zoeken.

Voordelen en nadelen van de GSD Doodle mix

De Goldendoodle Duitse Herder Mix is een energierijke, intelligente en trainbare mix rashond. Dit zijn grote, aanhankelijke, energieke honden die elke dag 1-2 uur beweging nodig hebben en een grondige socialisatie en training tijdens de puppytijd.

Als je de tijd en energie hebt om aan een Golden Shepadoodle te besteden, zullen ze je er vele jaren liefde en gezelschap voor teruggeven.

Gerelateerde artikelen

Duitse Herder Golden Retriever Mix – Ontdek de Gouden Herder

Goldendoodle: Een gids voor de Golden Retriever Poedel Mix

Duitse Herder Poedel Mix ras – Een gids voor de Shepadoodle