Goldador – Golden Retriever Lab Mix Eigenschappen en feiten

Goldador – Een mooie Golden Lab

Goldador honden zijn vriendelijk, aanhankelijk, intelligent en trainbaar. Ze zijn populaire familie huisdieren, metgezellen en diensthonden. En gewaardeerd als hulphonden, geleidehonden en zelfs militaire en politiehonden. Deze stevige, middelgrote hond heeft een dikke, vacht met een lichte golf. Goldadors lijken vaak op een gouden Lab, maar ze kunnen zwart, geel of chocolade van kleur zijn.

De Golden Retriever kruising met Labrador is trouw, liefdevol en gedijt bij veel aandacht, beweging en training. Goldadors wegen 55 tot 80 pond en worden tot 25 centimeter groot. Ondanks hun grootte kunnen volwassen Goldadors goede huishonden zijn, en ze zijn een goede keuze voor een nieuwe hondeneigenaar of puppy-ouder. Vandaag bekijken we de raseigenschappen, kenmerken, persoonlijkheid en gedragingen van deze Golden Retriever Lab mix. En helpen u om de perfecte Goldador pup voor uw gezin te adopteren of te kopen.

Inhoud

De Goldador is een bijnaam om een hybride hond te beschrijven die een Golden Retriever gemengd met Lab is. Beide ouderhonden zijn populair over de hele wereld. Ze hebben beide Amerikaanse en Engelse types uit respectievelijk werk- en showlijnen. Als u hier op zoek bent naar Goldador info, bent u op de juiste plaats. En als u vragen heeft over de Golden Retriever gemengd met Labrador hondeneigenschappen, persoonlijkheid, vacht, uiterlijk, verzorging, training en gezondheid, dan hebben wij de antwoorden voor u.


Wat is een Goldador?

De Goldador is een hybride hond met één Labrador Retriever ouder en één Golden Retriever ouder. Of gefokt uit een langere lijn van tweede of derde generatie Goldador honden. Veel voorkomende Goldador namen zijn de Goldador Retriever, de Golden Lab mix, de Golden Retriever mix, en de Labrador Golden Retriever mix.

 • Populariteit: Rising
 • Doel: Companion.
 • Gewicht: 55-80 pond
 • Temperament: Vriendelijk, slim, actief

Waar komen Goldadors vandaan?

Beide ouders van de Goldador hond, de Labrador Retriever en de Golden Retriever, hebben een lange afkomst en geschiedenis als geliefde huishonden en als showring- en werkhondenkampioenen.

De Golden Retriever komt uit de hooglanden van Schotland. Gedurende de eerste 50 jaar van het bestaan van dit ras, werd de Golden Retriever met zorg gefokt door een enkele fokker met de bedoeling om de perfecte sporthond te creëren.

Vele jaren later begonnen ze op te duiken in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten in de showring en in jachthondenkringen.

labrador golden retriever mix

De Labrador Retriever is afkomstig uit Newfoundland in het huidige Canada. Deze hond komt uit een lange lijn van waterhonden, wat de waterbestendige, dikke, dubbellaagse isolerende vacht, de dikke otterstaart en de brede poten van de Lab verklaart. Labs zijn uitstekende zwemmers en hebben de reputatie dol te zijn op water.

Het is niet precies bekend wie als eerste de Golden Retriever Labrador mix heeft bedacht. Maar één ding is zeker: met Retrievers als beide ouders zal de Goldador waarschijnlijk in hun actieve, vriendelijke voetsporen treden.

Leuk feitje!

De Goldador is een mix, en komt waarschijnlijk uit een geschiedenis van mixen! Golden Retrievers zouden zijn ontstaan door het mengen van een gele Flat Coated Retriever met een Tweed Spaniel. Dit hondenras is nu helaas uitgestorven. Maar zijn erfenis leeft voort via de ongelooflijk populaire Goldens, en de steeds populairder wordende Goldador.

golden retriever labrador mix

Goldador Maat

Als pup kan de Goldador er bedrieglijk klein uitzien. Maar volwassen Goldador honden zijn waarschijnlijk omvangrijk en sterk. We kunnen voorspellen dat elke Golden Retriever en Golden Lab mix pup tussen de 55 en 80 pond zal wegen en ergens tussen de 21,5 en 24,5 inch groot zal zijn.

Golden Retrievers en Labradors zijn honden van vergelijkbare grootte. De Golden Retriever weegt meestal 55 tot 75 pond op volwassen leeftijd, waarbij de reuen zwaarder wegen dan de teven. De Labrador Retriever weegt doorgaans 55 tot 80 pond, waarbij de reuen zwaarder wegen dan de teven.

De Golden is 21,5 tot 24 inch groot, waarbij de reuen groter zijn dan de teven. De Labrador is 21,5 tot 24,5 centimeter groot, waarbij de reuen groter zijn dan de teven.

Golden Retriever Lab Mix Verzorging

Goldador verharen is waarschijnlijk een voorspelbare constante in uw leven. Ze hebben een dikke, dubbellaagse, waterafstotende isolerende vacht die seizoensgebonden en het hele jaar door verhaart.

U zult het gemakkelijker vinden om het verharen van uw Golden Retriever Lab mix onder controle te houden met regelmatige borstel- en verzorgingssessies. Zo vangt u de haren op voordat ze de kans krijgen om alles wat u bezit te versieren! Maar u hebt nog steeds een strikte stofzuigroutine nodig.

Zijn Goldadors Hypoallergeen?

De Goldador heeft een sterk verharende, dubbele vacht die recht tot golvend is. Ze verharen vrij rond uw huis, en worden niet aanbevolen voor mensen met een hondenallergie.

Goldador

Goldador Temperament

De Goldador is over het algemeen een vriendelijke, gezellige, menslievende hond die geliefd is bij gezinnen over de hele wereld. Labradors en Golden Retrievers hebben zeer vergelijkbare persoonlijkheden. U kunt dus vrij zeker zijn van een vriendelijke hond. Eentje die vrij levendig is, en graag in menselijk gezelschap verkeert.

Labs kunnen wat speelser zijn en Goldies wat rustiger, maar deze eigenschappen variëren ook binnen de rassen zelf. U kunt erop vertrouwen dat een mix intelligent en trainbaar zal zijn en veel beweging en mentale stimulatie nodig heeft.

Zijn Goldadors goed met kinderen?

De Goldador zal als jonge pup erg springerig zijn, tot ze rond de achttien maanden oud zijn en dan wat rustiger worden. Meestal! Dit is de leeftijd waarop ze het grootste risico vormen voor kleine kinderen, puur door ongelukjes.

Hoewel hondenagressie bij elk ras kan voorkomen, is de Goldador een vrij veilige gok als gezinshuisdier. Mits uw hond netjes wordt behandeld, gesocialiseerd en gefokt uit vriendelijke ouders.

Goldador Training En Oefening

Zowel de Labrador Retriever als de Golden Retriever hebben een sterke werkhondenachtergrond. Als Retriever groepshonden zijn de Lab en de Golden beide gewend aan een hoog niveau van dagelijkse activiteit en beweging en een hoge mate van interactie met mensen.

Dit betekent dat, ongeacht naar welke ouderhond uw Goldador pup ook gaat, u erop kunt rekenen dat u een slimme, gretige, actieve en sociale pup mee naar huis neemt, die vanaf de eerste dag veel voortdurende socialisatie en training nodig zal hebben.

Uw Goldador trainingsschema moet veel blootstelling aan nieuwe mensen, nieuwe plaatsen en nieuwe situaties omvatten, zodat uw hond opgroeit tot een evenwichtig en rustig lid van de grotere gemeenschap.

Ook een woord van voorzichtigheid: Goldadors zullen waarschijnlijk een sterke prooidrift bezitten vanwege hun jacht- en apporteerachtergrond, dus u moet er zeker van zijn dat u andere kwetsbare huisdieren ver uit de buurt houdt.

Gezondheid en verzorging

Lab en Golden Retriever mix pups erven waarschijnlijk bekende genetische gezondheidsproblemen van beide hondenouders. Dit maakt uw keuze voor een Goldador fokker zo belangrijk. Een gerenommeerde en verantwoordelijke fokker zal ervoor zorgen dat hun fokhonden worden getest op alle bekende gezondheidsproblemen om te voorkomen dat deze aandoeningen worden doorgegeven aan toekomstige nesten van Golden Lab mix pups.

Beide ouders moeten goede heupscores en elleboogscores hebben. Ze moeten een recente heldere oogcontrole hebben en PRA-vrij zijn. De Golden Retriever ouder moet ook geen familiegeschiedenis van kanker hebben, een veel voorkomend probleem bij dit ras.

Hoe lang leven Goldadors?

De levensduur van de Golden Retriever Lab mix ligt waarschijnlijk tussen de 10 en 12 jaar, omdat zowel de Labrador Retriever als de Golden Retriever die levensverwachting delen.

Zijn Goldadors Goede Gezinsdieren?

De gemiddelde Goldador is waarschijnlijk een uitstekende familiehond, aangezien deze hybride hond een mix is van twee van de vriendelijkste, meest sociale en mensgerichte rashondenrassen op de planeet. Om dezelfde reden kan de Goldador een uitstekende keuze zijn voor een dienst- of therapiehond. Zorg er alleen voor dat u voldoende tijd heeft om te oefenen en te spelen met uw Goldador.

Goldador Voordelen en Nadelen

Nadelen:

 • Heeft veel tijd en aandacht nodig
 • Heeft veel beweging nodig
 • Dikke vacht heeft verzorging nodig

Pros:

 • Vriendelijk en aanhankelijk
 • Speels en slim
 • Een perfecte metgezel voor een actieve levensstijl
Goldador

Het redden van een Golden Retriever Lab Mix

Als je niet van plan bent om een gloednieuwe puppy mee naar huis te nemen, is het zeker de moeite waard om een volwassen of oudere Goldador te adopteren.

Deze honden hebben een ongelooflijke aantrekkingskracht op elke leeftijd, maar soms worden ze opgegeven voor adoptie omdat hun eigenaar niet in staat is om voor hen te zorgen zoals dat nodig is.

Als u een thuis kunt geven aan een hond in nood, zult u merken dat de liefde van uw nieuwe familielid zijn eigen beloning is! Bovendien is het vaak goedkoper om via een asiel of rescue te gaan dan om een puppy te kopen van een Goldador fokker.

Goldador Puppies en Fokkers

Golden Retriever Yellow Lab mix pups zijn erg schattig. Daar kun je op rekenen. Dus voordat u op pad gaat om een nest Golden Retriever Lab mix pups te bekijken, moet u zeker de reputatie van de fokker onderzoeken en nagaan of alle vereiste en aanbevolen gezondheidstests op de ouderhonden zijn gedaan.

Van hieruit kunt u zoeken naar een Goldador pup die heldere ogen heeft, helder in de oren/neus/staart gebieden, gretig voor interactie en spel, bereid om vastgehouden te worden, met een schone vacht en een vriendelijke instelling.

Let erop dat u geen hond of puppy koopt in een dierenwinkel of puppyfabriek. Vaak worden de belangen van het geld verdienen boven de belangen en het welzijn van de betrokken dieren gesteld.

Voor hulp bij het zoeken naar een puppy, bekijk onze puppy zoekgids.

Wat het vinden van de gewenste mix betreft, ligt er iets meer achter het onderwerp dan men misschien verwacht.

De controverse en populariteit van honden van gemengde rassen

Hoewel hybride of “designer” honden tegenwoordig erg populair zijn onder huisdiereigenaren, is niet iedereen een fan, vooral raszuivere hondenfokkers niet.

Voor een raszuivere fokker verdunt de Labrador mix Golden de zuiverheid van de genen van elk ras. Dit is een controversieel onderwerp dat waarschijnlijk niet snel zal worden opgelost. Maar eigenaren van huishonden willen vooral dat hun hondjes gelukkig en gezond zijn, dus de populariteit van de Goldador blijft toenemen.

Onder hondenbiologen zijn er voordelen aan de nieuwe trend naar hybride hondenrassen. Het meest opvallende voordeel wordt “hybride kracht” genoemd, een term die beschrijft hoe de genenpool kan worden versterkt door het toevoegen van genetische diversiteit.

Het kruisen van twee raszuivere hondenlijnen voegt diversiteit toe aan beide genenpools, wat de oorzaak kan zijn van de langdurige reputatie dat honden van gemengde rassen of “mutt” honden gezonder zijn dan hun raszuivere tegenhangers. Aangezien “designer honden” in populariteit toenemen, en de ouderrassen van de Goldador beide ongelooflijk populair zijn om mee te beginnen, is er een goede kans dat u een puppy kunt vinden of een eigen hond kunt adopteren.

Opvoeden van een Golden Retriever Lab Mix Puppy

De zorg voor een kwetsbare Golden Retriever Labrador mix pup is een grote verantwoordelijkheid. Er zijn enkele goede gidsen om u te helpen met alle aspecten van puppyverzorging en -training.

U vindt ze op onze Golden Retriever Labrador mix puppy pagina.

Golden Retriever Lab Mix Producten En Toebehoren

De Golden Retriever Lab Mix vergelijken met andere rassen

Als u geïntrigeerd bent door de Goldador kruising, maar niet helemaal verkocht, bent u misschien geïnteresseerd in een vergelijking met enkele andere gemengde rassen die enkele overeenkomsten hebben – en enkele verschillen.

Vergelijkbare rassen

Aan de andere kant weet u misschien bijna zeker dat een Golden Retriever Labrador mix geschikt is voor u – maar u wilt nog steeds een beetje rondkijken.

Kijk eens naar deze vergelijkbare kruisingen.

Golden Retriever Lab Mix Rasverenigingen

Hier hebben we enkele reddingsacties over de hele wereld verzameld om te helpen bij uw zoektocht naar uw eigen Goldador. Neem een kijkje en zie wat er in uw omgeving te vinden is.

Golden Redding
Golden Retriever Rescue
Lab Rescue Australië
Labrador Rescue UK
Almost Heaven

Als u nog andere reddingsacties kent die niet in de lijst staan, laat dan een reactie achter!

Gerelateerde artikelen

Referenties en bronnen

 • Gough A, Thomas A, O’Neill D. 2018 Breed Predispositions to Disease In Dogs and Cats. Wiley Blackwell
 • O’Neill et al. 2013. Longevity and Mortality of Dogs Owned In England. The Veterinary Journal
 • Schalamon et al. 2006. Analyse van hondenbeten bij kinderen jonger dan 17 jaar. Pediatrie
 • Duffy D et al. Rasverschillen in hondenagressie. Toegepaste dierlijke gedragswetenschap 2008
 • Strain G. Deafness prevalence and pigmentation and gender associations in dog breeds at risk. Tijdschrift voor diergeneeskunde 2004
 • Packer et al. 2015. Impact of Facial Conformation On Canine Health. PlosOne
 • Golden Retriever Lifetime Health Study,” Morris Animal Foundation
 • “Gezondheidsproblemen/Training,” Labrador Retriever Club of America
 • “Gezondheid & Onderzoek,” Golden Retriever Club of America
 • Raffan E., 2016, “Genetic Variant May Help Explain Why Labradors Are Prone to Obesity”, Universiteit van Cambridge.