Foodle Hondenmix Ras Informatie Centrum – De Fox Terrier Poedelkruising

foodle

De Fox Terrier Poodle Mix, of Foodle, is een kruising tussen een Smooth Fox Terrier of een Wire Fox Terrier en een Toy Poodle.

Als gemengd ras kunnen we niet met zekerheid zeggen welke fysieke of temperamentvolle eigenschappen uw Foodle hond van welke ouder zal erven.

Ze kunnen in grootte variëren van 4 tot 18 pond en worden tot 15 centimeter hoog.

Dit ras heeft de neiging intelligent, extravert en energiek te zijn, waarbij beide ouderrassen historisch gezien voor de jacht werden gebruikt. Het zijn over het algemeen gezonde honden met een goede levensverwachting.

Als u overweegt de trotse eigenaar te worden van een Fox Terrier Poedel mix, dan is dit het artikel waar u naar op zoek was!

Wat staat er in deze gids

Foodle veelgestelde vragen

De populairste en meest gestelde vragen van onze lezers over de Foodle.

Foodle: Ras in een oogopslag

 • Populariteit: Poedels staan op de 7e plaats, Wire Fox Terriers staan op de 101e plaats en Smooth Fox Terriers staan op de 123e plaats van de 193 rassen door de American Kennel Club (AKC).
 • Doel: Gezelschap
 • Gewicht: 4 tot 18 pond
 • Temperament: Levendig, atletisch en intelligent

Foodle Breed Review: Inhoud

Geschiedenis en oorspronkelijk doel van de Foodle

De Foodle is de nakomeling van de Toy Poedel en de Fox Terrier.

Aangezien zij een nieuwere generatie kruising zijn, is de oorsprong van de Foodle nog relatief onbekend.

Daarom is de beste manier om in hun verleden te graven het blootleggen van de wortels van de ouderrassen.

Oorsprong van de Fox Terrier

Ontstaan in Groot-Brittannië in de jaren 1700, begon de Fox Terrier als een gerenommeerde vossenjacht hond.

Ze werden gebruikt voor hun kleine gestalte, uitgaande natuur, en scherpe instincten om vossen uit hun holen te jagen voor hun meester.

Dit slimme en grappige ras, bekend om zijn eigenzinnige persoonlijkheid, heeft zelfs uitgeblonken in de showbusiness, met een groot aantal films en televisieshows die het ras in de jaren 1930 en 1940 tot sterrendom brachten.

Maar wist u dat er twee Fox Terrier rassen zijn? Dat klopt! Er is de Wire Fox Terrier en de Smooth Fox Terrier.

Ondanks het feit dat ze in alle opzichten vergelijkbaar zijn, behalve wat hun vacht betreft, zijn de Wire Fox Terrier en de Smooth Fox Terrier in het Verenigd Koninkrijk lang beschouwd als twee aparte rassen, en de VS volgde dit voorbeeld en scheidde de twee in 1985.

Vandaag de dag zijn de Fox Terrier rassen nog steeds aanbeden familie huisdieren, getalenteerde show honden, en succesvolle jachthonden.

Nu, hoe zit het met de Poedel?

Oorsprong van de Toy Poedel

De kleine Toy Poedel is een afstammeling van de Duitse Standaard Poedel, die oorspronkelijk bijna 400 jaar geleden werd gefokt als jachthond voor eenden.

Ondanks de onjuiste benaming “Franse Poedel”, werd het Poedelras in Frankrijk pas na hun werktijd beroemd.

Hun mooie pompons, die werden geknipt om hen te beschermen als ze door het ijskoude water zwommen na een prooi, werden een modestatement onder edelen.

Zeer intelligent en zeer opzichtig, blonk dit onderhoudende ras ook uit in het circusleven, evenals in straatoptredens.

De Standaard Poedel bestaat al honderden jaren, maar de Toy Poedel ontstond pas toen het ras Amerika bereikte in het begin van de 20e eeuw.

Hoofdzakelijk gefokt voor gezelschap, gedijt de Toy Poodle in het stadsleven en is de ultieme schoothond.

Intelligent, zeer sociaal, en zeer onderhoudend, de Poedel is momenteel een van Amerika’s favoriete honden, gerangschikt op nummer 7 van de 193 op de lijst van de AKC van Amerika’s meest populaire hondenrassen.

Leuke feiten over Foodle

Law & Order: SVU ster Richard Belzer had een Fox Terrier Poedel mix genaamd Bebe.

Er is ook een Foodle naam Diane Keaton, die de CEO en inspirator is achter een quiltbedrijf in New York City!

Foodle Verschijning

Zoals bij alle kruisingen is het bijna onmogelijk om een exacte grootte, gewicht en kleur te bepalen voor de Fox Terrier Poedel mix.

We kunnen echter een schatting maken van het potentiële uiterlijk van een Foodle door de raszuivere ouders te vergelijken.

Fox Terrier Uiterlijk

Met een gewicht van 15 tot 18 pond en een lengte van 15,5 centimeter is de Fox Terrier een klein ras met een grote persoonlijkheid.

Het is een stevig ras met ronde ogen en driehoekige oren die naar voren klappen, en ze hebben of een draadvacht of een gladde vacht.

Hoewel Smooth Fox Terriers en Wire Fox Terriers worden beschouwd als verschillende rassen, afgezien van de vachtstructuur en de hoofdvorm, zijn hun rasstandaarden in principe hetzelfde.

Vachtstructuur en kleuren

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Wire Fox Terrier haar dat hard en pezig aanvoelt. En hoewel geen enkel ras echt hypoallergeen is, verhaart de Wire Fox Terrier nauwelijks.

De Smooth Fox Terrier, aan de andere kant, heeft een kortere, gladdere vacht die per seizoen verhaart. Ze hebben ook een meer V-vormige kop dan de Wire Fox Terrier.

Zowel de Wire Fox Terrier als de Smooth Fox Terrier hebben vachten die in dezelfde vier kleurencombinaties voorkomen:

 • Wit
 • Blue Belton
 • Tri-Color
 • Wit en Kastanje

Toy Poedel Uiterlijk

Toy Poedels zijn kleiner dan Fox Terriers, wegen 4 tot 6 pond en worden niet groter dan 10 centimeter.

De Toy Poedel heeft lange oren en, net als de Fox Terrier, een lange staart die vaak gecoupeerd wordt.

De dichte, krullende vacht van de Toy Poedel is er in vele kleuren:

 • Apricot
 • Zwart
 • Blauw
 • Bruin
 • Crème
 • Sabel
 • Zilver
 • Tan
 • Wit
 • Blue Belton

Foodle Verschijning

Gezien de bovenstaande informatie zal uw Fox Terrier Poedel Mix niet groter worden dan 15,5 centimeter en kan hij tussen de 4 en 18 pond wegen.

Vergeet niet, dat het allemaal zal afhangen van genetica en toeval, en welke raszuivere ouder uw Foodle kruising het meest nabootst.

Als u in staat bent om de ouders van uw potentiële pup te ontmoeten, kan hun vachtkleur u een indicatie geven van wat u kunt verwachten in uw Fox Terrier Kruising Poedel pup.

Foodle Temperament

De Foodle wordt waarschijnlijk een slimme en grappige hond, omdat beide ouderrassen dat zijn. Maar laten we eens kijken welke andere eigenschappen ze van hen erven.

Fox Terrier Temperament

De Fox Terrier heeft een eigenzinnig karakter en een winnende persoonlijkheid. Ze staan bekend om hun pit en levendige geest, en van deze kleine hond wordt gezegd dat hij kinderlijk is met een affiniteit voor spel en opwinding.

Omdat ze extreem actief zijn, zullen ze meer geschikt zijn voor gezinnen met kinderen ouder dan vijf jaar.

Kleinere kinderen kunnen dit ras, dat graag onstuimig speelt, opwinden. Ze zullen vaak achter jongeren aanrennen en kunnen soms uit opwinding bijten.

Hoewel het geen agressief ras is, werden Fox Terriers gefokt voor de jacht en hebben ze een ongelooflijk hoge prooidrift. Daarom mogen ze niet zonder toezicht worden achtergelaten in de buurt van kleinere huisdieren zoals katten, knaagdieren of vogels.

Fox Terriers doen het echter goed met andere huishonden.

Hoewel ze vrij intelligent zijn, heeft de Fox Terrier wel de neiging om gemakkelijk te vervelen en kan koppig worden als ze iets niet willen doen.

Poedel Temperament

Hoewel de poedel ook werd gefokt voor de jacht, werd de Toy Poodle gemaakt om een familievriend te zijn.

Omdat ze nog steeds een hoge prooidrift hebben, en hoewel ze klein zijn, zullen ze waarschijnlijk instinctief achter kleinere dieren aanjagen.

De Toy Poedel is zeer aanhankelijk en geniet ervan om in de buurt van familie te zijn. Hun kleine formaat maakt hen echter niet geschikt voor zeer jonge kinderen, die hen per ongeluk zouden kunnen verwonden.

Als een van ’s werelds meest intelligente hondenrassen, streeft de Toy Poodle naar behagen en doet niets liever dan hun familie vermaken.

Ondanks hun trotse uiterlijk en mooie vacht, geniet de Poedel ervan om een hond te zijn en houdt hij ervan om rommelig te worden!

Foodle Temperament

Aangezien de Poedel en de Fox Terrier beide actieve, intelligente en plezierige rassen zijn, kunt u verwachten dat uw Fox Terrier Poedelkruising dezelfde eigenschappen heeft.

Dit ras heeft veel persoonlijkheid en kan soms komisch zijn. Ze zijn graag in de buurt van hun familie en zijn over het algemeen goed met oudere kinderen en andere honden.

foodle

Vanwege de geschiedenis van beide ouderrassen als jachthonden, is het waarschijnlijk dat uw Foodle een sterke prooidrift zal erven en het niet goed zal doen in de buurt van andere kleine dieren. Dit is ook de reden dat ze aan de lijn gehouden moeten worden als ze het huis uit zijn, omdat ze een sterke drang kunnen hebben om achter dingen aan te gaan.

Als uw Fox Terrier Cross Poedel meer op de Fox Terrier ouder lijkt, kunnen ze ook de neiging hebben om te graven. En de Foodle kan een beetje koppig zijn, zoals hun Fox Terrier ouder, of gretig om te behagen, zoals hun Poedel ouder.

Bij een gemengd ras wordt de persoonlijkheid en het temperament van uw hond overgelaten aan toeval en genetica!

Uw hond trainen en oefenen

Foodle Training

Wat betreft de training van uw Foodle, als ze het enthousiasme voor showmanship van de Poedel ouder erven, kunt u verwachten dat de training een makkie is. Als ze echter meer op de Fox Terrier ouder lijken, bestaat de kans dat ze zich snel vervelen en koppig worden als ze het niet naar hun zin hebben.

Vergeet niet om de training consequent, leuk en interessant te houden om de aandacht van uw hond te behouden. Met de Fox Terrier in zich kunnen ze afdwalen en hun eigen ding gaan doen als ze zich vervelen.

Gebruik bovendien altijd positieve bekrachtiging, evenals het beloningssysteem op basis van traktatie bij dit ras. De Fox Terrier kant van uw huisdier kan niet goed reageren op een harde behandeling.

Zoals met alle honden, raden wij een vroege socialisatie en gehoorzaamheidstraining aan om de angst bij uw Foodle te verminderen en ervoor te zorgen dat ze zich in elke omgeving goed kunnen aanpassen.

Foodle Bewegingsvereisten

Zowel de Poedel als de Fox Terrier zijn actieve honden die een bepaalde hoeveelheid beweging en mentale stimulatie nodig hebben om gezond en gelukkig te blijven.

De Foodle is echter een kleinere hond, dus een stevige wandeling, een ravotten in de tuin, of zelfs wat spelen in huis zou voldoende moeten zijn om aan hun bewegingsbehoeften te voldoen.

Omdat de Foodle hond voortkomt uit een stel tamelijk slimme rassen, zullen ze zowel mentale stimulatie als lichamelijke oefening nodig hebben om ze uit de problemen te houden. Hen nieuwe trucjes leren, hen hondenbaantjes aanbieden, of hen zelfs enkele hondenpuzzels bezorgen, zal hen helpen scherp en vermaakt te blijven.

Beide ouderrassen blinken ook uit in hondensporten en dus zou uw Foodle dat ook kunnen. Dit kan een geweldige manier zijn om de geest en het lichaam van uw hond te trainen, en tevens uw band met hem te versterken.

Foodle gezondheid en verzorging

Het bepalen van zaken als levensduur en welke soorten gezondheidsproblemen ze kunnen krijgen kan moeilijk zijn bij een kruising zoals de Fox Terrier Poedel.

Om die reden raden we aan te kijken naar de levensduur en eventuele gezondheidsproblemen die mogelijk afkomstig zijn van beide raszuivere ouders.

Fox Terrier Gezondheidsproblemen

De Fox Terrier is gevoelig voor enkele erfelijke gezondheidsproblemen die kunnen worden doorgegeven aan de nakomelingen van Foodle.

Oogaandoeningen

De Fox Terrier heeft meer oogproblemen dan sommige andere rassen. Ze zijn bijzonder gevoelig voor cataract, glaucoom, lens luxatie en distichiasis.

 • Cataract komt vaak voor bij oudere honden en wordt gekenmerkt door een troebele of filmende oogopslag. Ze kunnen het gezichtsvermogen aantasten en uiteindelijk blindheid veroorzaken. De ernst ervan kan variëren, en ernstigere gevallen kunnen met een operatie worden behandeld.
 • Glaucoom bij honden is ongeveer hetzelfde als bij mensen. De langzame achteruitgang van de oogzenuw veroorzaakt gezichtsverlies en mogelijk blindheid als het niet behandeld wordt. Het kan ook pijnlijk zijn voor uw huisdier. De symptomen zijn onder meer roodheid van het oogwit, een blauwachtig uiterlijk van het hoornvlies, scheelzien en tranende ogen. Als u deze symptomen bij uw hond opmerkt, is het een noodgeval en moet u onmiddellijk uw dierenarts bezoeken.
 • Primaire Lens Luxatie (PLL) is een oogaandoening die optreedt wanneer de vezels die de lens op zijn plaats houden beginnen af te breken. De vezels kunnen uiteindelijk breken en de lens valt van zijn plaats. Als de lens naar voren valt, kan dit de bloedsomloop belemmeren en leiden tot een andere optische aandoening, secundair glaucoom genaamd. De behandeling wordt per geval bekeken, maar soms is een operatie nodig om de gevallen lens te verwijderen.
 • Distichiasis is wanneer extra wimpers groeien in de randen van het ooglid. Deze aandoening kan voorkomen op het bovenste of onderste ooglid en komt vaak voor in beide ogen. Het irriteert het oog en veroorzaakt roodheid, ontsteking, afscheiding en pijn. Distichiasis kan ook zweren op het oog veroorzaken. De behandeling kan bestaan uit het verwijderen van de extra wimpers.

Gewrichtsproblemen

Fox Terriers zijn gevoelig voor een aantal gewrichtsproblemen:

Heup en Elleboog Dysplasie

Beide aandoeningen veroorzaken een verslechtering van het aangetaste gewricht en kunnen leiden tot artritis.
In het geval van elleboogdysplasie kan een stukje bot zijn afgebroken en in het gewricht rondzweven.

Symptomen zijn kreupelheid in de voorpoot(ken), stijfheid, mank lopen, en externe rotatie van de poot van de aangetaste poot.

De behandeling kan bestaan uit medicatie, gewichtsbeheersing en bewegingsbeperkingen. Ook kan een operatie nodig zijn om de botfragmenten te verwijderen.

In het geval van heupdysplasie past de heupkom niet goed in elkaar, waardoor er veel wrijving en knarsen is in het gewricht.

Symptomen zijn kreupelheid in de achterpoten, moeite met rennen, springen of traplopen, losheid in het gewricht, verminderd bewegingsbereik, en een slingerende gang.

De behandeling bestaat vaak uit ontstekingsremmende medicijnen, fysiotherapie, bewegingsbeperkingen en gewichtsbeheersing.

Patellaire Luxatie

Patellair Luxatie is een ander gewrichtsprobleem dat Fox Terriers kan treffen. Het treedt op wanneer de knieschijf van zijn plaats glijdt. Het kan variëren in ernst, af en toe of vaak voorkomen.

De symptomen van patellaire luxatie zijn af en toe overslaan als de hond loopt en kreupelheid aan de achterpoten.

De behandeling bestaat vaak uit een operatie, vooral in gevallen waarin de ontwrichting vaak voorkomt.

Ziekte van Legg-Calvé -Perthes

Deze ziekte kan voorkomen bij honden van 6 tot 9 maanden oud. Hoewel de aandoening op dit moment nog niet volledig wordt begrepen, wordt aangenomen dat zij wordt veroorzaakt door een verminderde bloedtoevoer naar de heup.

Dit gebrek aan voldoende bloed leidt tot een broos dijbeen, dat vrij gemakkelijk kan breken. Het veroorzaakt kreupelheid in de achterpoten en pijn.

Vaak is een operatie nodig.

Hartziekte

Zoals veel rassen is de Fox Terrier gevoelig voor hartaandoeningen. In feite is dit de belangrijkste doodsoorzaak bij oudere Fox Terriers.

Hartziekte is het resultaat van een verzwakking of vervorming in de hartkleppen die een terugstroom van bloed in het hart mogelijk maken. Hierdoor wordt het hart meer belast.

Pulmonale stenose is een andere hartaandoening die veel voorkomt bij dit ras. Het wordt veroorzaakt door een gedeeltelijke obstructie van de bloedstroom tussen de longen en het hart. Vergelijkbaar met het effect van een hartaandoening, belast dit het hart extra.

Tekenen van pulmonale stenose zijn ademhalingsmoeilijkheden, hoesten en groeistoornissen. In ernstigere gevallen kan de hond flauwvallen of geen energie meer hebben tijdens inspanning.

Als de aandoening ernstig is, wordt deze meestal operatief behandeld.

Doofheid

Dit is een ras dat vatbaar is voor erfelijke doofheid. Uit onderzoek is gebleken dat dit type doofheid vaker voorkomt bij dieren met witte pigmentatie.

Er is geconstateerd dat het correleert bij andere hondenrassen en ook bij andere diersoorten, zoals koeien, katten en paarden. Als uw hond gezond ogende oren lijkt te hebben, maar niet op u reageert, neem dan contact op met uw dierenarts.

Ondanks deze lijst staan Fox Terriers bekend als een gezond ras met een lange levensduur. En op veel erfelijke aandoeningen kan en moet gescreend worden.

Zorg ervoor dat u een fokker gebruikt die u een bewijs van gezondheidstests kan laten zien. Er zijn momenteel geen testprogramma’s voor Fox Terriers.

Toy Poedel Gezondheidsproblemen

De Toy Poedel en de Fox Terrier hebben enkele overlappende gezondheidsproblemen. Deze omvatten heupdysplasie, de ziekte van Legg-Calvé-Perthes en patella luxatie.

Er zijn nog een paar gezondheidsproblemen die de Toy Poodle gemeen heeft:

Progressieve Retinale Atrofie (PRA)

Poedels zijn genetisch vatbaar voor PRA. Dit is een degeneratieve oogziekte die leidt tot blindheid.

Het komt meestal voor tussen de 3 en 9 jaar oud en resulteert in totale blindheid in 1 tot 2 jaar.

PRA is niet pijnlijk, en is moeilijk in een vroeg stadium op te sporen. Het nachtzicht wordt het eerst aangetast, wat resulteert in nachtblindheid.

Er is momenteel geen behandeling voor deze ziekte.

Ziekte van Addison

Deze ziekte treedt op wanneer de bijnieren niet voldoende bijnierhormonen produceren. Het is een ernstige aandoening omdat deze hormonen belangrijk zijn om het leven in stand te houden.

Tekenen van deze aandoening kunnen zijn: maag-darmproblemen, slechte eetlust en lusteloosheid. Hun hartfunctie kan worden aangetast als de hond gestrest raakt, en het kan soms hartritmestoornissen of zelfs hartfalen veroorzaken.

Er kunnen testen worden gedaan om de diagnose te bevestigen. De behandeling bestaat meestal uit dagelijkse medicatie.

Sebaceous Adenitis

Dit is een huidaandoening die het gevolg is van een ontsteking in de talgklier die voorkomt dat het haar opnieuw groeit. Haartextuur en kleur kunnen veranderen, en in sommige gevallen kan het leiden tot alopecia.

Tekenen zijn korstvorming op de huid, verandering van haartextuur en haaruitval. Behandeling van de aandoening kan bestaan uit topische en orale medicatie.

Aanvallen

Poedels hebben een meer dan gemiddelde kans op idiopathische toevallen. Dit zijn aanvallen met een onbekende oorzaak, maar men denkt dat ze erfelijk zijn.

Medicatie wordt vaak gebruikt om deze aandoening te helpen beheersen.

Aanbevolen testschema’s voor Toy Poodles omvatten:

 • Oogheelkundige evaluatie
 • PRA Optigen DNA test
 • Patellaire evaluatie
 • vWD DNA test

Foodle - Fox Terrier Poedel mix

Foodle Gezondheidsproblemen

Uw Fox Terrier Cross Poodle kan elke aandoening erven die bij beide ouders voorkomt. Ze hebben echter meer kans om een aandoening te ontwikkelen die beide ouderrassen gemeen hebben.

Dat betekent dat uw Foodle het meeste risico loopt op heupdysplasie, Legg-Calvé-Perthes en patella luxatie. Dat gezegd zijnde, is het nog steeds belangrijk om bewust te zijn van alle aandoeningen die ze kunnen erven, evenals de tekenen en symptomen.

Omdat de Foodle een kruising is, kun je overwegen om vroegtijdig gezondheidsonderzoeken te doen. Dit is een goede manier om te voorkomen dat uw hond erfelijke aandoeningen krijgt, of om zich daarop voor te bereiden.

Levensverwachting Foodle

De Fox Terrier heeft een levensverwachting van 12 tot 15 jaar, terwijl de Toy Poodle een levensduur heeft van 10 tot 18 jaar.

Bij honden van gemengde rassen is de levensverwachting over het algemeen gelijk aan die van de ouderrassen. De Foodle heeft twee ouderrassen met een lange levensduur, dus kun je redelijkerwijs hetzelfde verwachten van hun nakomelingen.

Foodle Verzorging

Het verzorgen van uw Fox Terrier Cross Poodle hangt af van de vacht die zij van hun ouders erven.

Als uw hond een kruising is tussen een Toy Poodle en een Smooth Fox Terrier, dan is er een kans dat ze gaan verharen. Als ze echter een kruising zijn tussen een Wire Fox Terrier en een Toy Poodle, dan zouden ze nauwelijks moeten verharen.

Toch moeten zowel de Poedel als de Fox Terrier regelmatig geborsteld en getrimd worden om hun vacht beheersbaar en vrij van vilt en klitten te houden.

Bij een vacht van het type Wire Fox Terrier of Poedel moet u wellicht regelmatig borstelen om te voorkomen dat hun haar gaat klitten. Een gladde Fox Terrier achtige vacht zal wekelijks geborsteld moeten worden met een jachthandschoen of dikke borstel.

Uw Foodle moet ook regelmatig zijn nagels knippen om breuk te voorkomen en zijn oren schoonmaken en knippen om infecties op afstand te houden.

Zijn Foodles goede familie huisdieren?

Foodles kunnen uitstekende familie huisdieren zijn voor huizen met oudere kinderen. Vooral actieve gezinnen met een omheinde tuin waar ze kunnen rennen en spelen.

Dit ras doet het prima in een huis met andere honden, maar kan andere kleine huisdieren, zoals katten, vogels of knaagdieren, als prooi zien.

Het redden van een Foodle

Het adopteren van een rescue is een geweldig alternatief voor het kopen bij een fokker. Het kan veel goedkoper zijn en uw harige vriend kan zelfs zindelijk worden!

Nieuwere kruisingen zoals een Fox Terrier Cross Poodle hebben waarschijnlijk niet hun eigen specifieke rasredding, maar ouderrasreddingen nemen meestal ook alle verwante gemengde rassen op.

Bekijk onze lijst van reddingsverenigingen onderaan de pagina.

Het vinden van een Fox Terrier Poedel Puppy

Er zijn veel bronnen om te doorlopen om een Foodle pup te krijgen. Daarom is het belangrijk om je onderzoek te doen en ervoor te zorgen dat je via een verantwoordelijke bron gaat.

Als u uw Foodle uit een asiel wilt adopteren, zal een van de voordelen de prijs zijn. Adoptiekosten zijn veel lager dan fokkerskosten, meestal van $50 tot $100, met de extra bonus dat asielen de eerste dierenartskosten dekken.

Aan de andere kant, als u uw Foodle pup liever bij een fokker koopt, betaalt u misschien 500 tot meer dan 1000 dollar. De prijs hangt af van de fokker en of de ouderrassen van showkwaliteit zijn.

Gerenommeerde fokkers

Een van de voordelen van het gaan via een fokker is dat je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen over eventuele gezondheids- of temperamentproblemen met de ouderrassen van de Foodle of vorige nesten. U kunt zelfs vragen naar referenties van vorige nesten.

U dient er ook rekening mee te houden dat gerenommeerde fokkers certificaten moeten kunnen overleggen waaruit blijkt dat hun pups op hun gezondheid zijn onderzocht en goedgekeurd zijn om met u mee naar huis te gaan. Ze zullen graag al uw vragen beantwoorden en hebben er misschien zelfs een paar voor u om er zeker van te zijn dat hun pup naar een geschikt huis gaat.

Vermijd dierenwinkels en online advertenties. Er zijn veel onethische fokpraktijken, want de designer hondenbusiness kan lucratief zijn.

In de winkel gekochte en puppy mill honden zijn vaak ongezond en kunnen uitdagender zijn in temperament. Bovendien ondersteunt het steunen van deze slechte fokpraktijken ook de voortzetting ervan.

Een voedzame puppy opvoeden

Puppies kunnen een handvol zijn, en een actieve Fox Terrier Cross Poodle pup is niet anders. Hier zijn wat tips om je te helpen:

Foodle producten en accessoires

Hier een paar dingen die uw Foodle misschien leuk vindt!

Wat is een Foodle?

Voors en tegens van het krijgen van een Foodle

Probeer je nog steeds te beslissen of een Fox Terrier Poedel mix voor jou geschikt is? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van dit mix ras:

Nadelen

 • Kan een verveller zijn, afhankelijk van de ouder waar ze achteraan gaan.
 • Kan niet goed overweg met andere kleine huisdieren
 • Geen ideale honden voor huizen met kleine kinderen
 • Dit is een hond die aan de lijn of in een omheinde tuin moet blijven om te voorkomen dat ze achter “prooien” aan gaan.
 • Wekelijkse verzorging nodig, zo niet vaker.

Pros

 • Aanpasbaar aan een appartement of aan een huis met een tuin
 • Ze hebben matige bewegingsbehoeften
 • Goede honden voor huizen met oudere kinderen
 • Intelligente en levendige honden
 • Ze kunnen mogelijk zeer weinig verharen

De Foodle vergelijken met andere rassen

De Foodle en de Whoodle

Een andere Terrier Poedel mix is de Whoodle, een Wheaten Terrier Poedel kruising. Net als de Foodle, is de Whoodle een slimme en zeer trainbare hond die een beetje koppig kan zijn.

Ze staan bekend als goed met kinderen en zijn over het algemeen vriendelijke, trouwe honden. Whoodles hebben ongeveer evenveel beweging nodig als de Foodle en hebben vergelijkbare verzorgingsbehoeften als een Wire Fox Terrier Poedelvacht.

Hun vacht heeft ook de neiging om mat te worden als ze niet vaak geborsteld worden. Whoodles zijn een grotere hond dan de Foodle, met een gewicht tussen 20 en 45 pond.

Voor meer over de Woodle klik hier.

De Foodle en de Smooth Pom Terrier

De Smooth Fox Terrier gekruist met de Pomeranian maakt een Smooth Pom Terrier. Dit gemengde ras is gemiddeld kleiner dan de Foodle, met een gewicht van 3 tot 7 pond en een lengte van 7 tot 12 centimeter.

Deze mix is onderhoudsgevoelig en verhaart per seizoen. Ze hebben net als de Foodle een lange levensverwachting, tot 16 jaar.

Net als de Foodle staan ze erom bekend dat ze zich snel vervelen tijdens de training. En ze staan ook bekend als knuffelige en trouwe huisdieren.

Vergelijkbare rassen

Misschien wilt u ook eens kijken naar deze rassen als u geïnteresseerd bent in de Fox Terrier Poedel mix.

Voor meer Terrier Poedel kruisingen kijk eens naar deze artikelen:

Foodle Rasverenigingen

US Rescues

UK Reddingen

Canada Reddingen

Australië Reddingsacties

Laat hieronder een reactie achter als u zich bij een van onze lijsten wilt aansluiten!

Is een Fox Terrier Poedel de juiste hond voor jou?

De Foodle is een kleine hond die het goed doet in veel verschillende soorten huizen. Hun Fox Terrier ouderras kan echter een beetje onstuimig zijn.

Als u een gezin hebt met kinderen onder de 5 jaar, wilt u misschien wachten tot uw kinderen ouder zijn om een Foodle hond te nemen. Aan de andere kant, als u geen kinderen of kinderen ouder dan 5 jaar hebt, kan dit een geweldige aanvulling op uw gezin zijn.

En als u in staat bent om uw Fox Terrier Poedel Mix voldoende beweging, training en TLC te geven om te gedijen, dan kan dit de perfecte pup voor u zijn!

Referenties en bronnen

 • Amerikaanse Kennel Club
 • Lowell Acumen DVM, DACVD, MBA, MOA, The Genetic Connection; a Guide to Health Problems in Purebred Dogs, Second Edition, 2011.
 • Dierenkliniek Harlingen. Accessed 2019. “Wire Fox Terrier.”
 • Howell, T. J. et. al. 2015. “Puppy parties and beyond: the role of early age socialization practices on adult dog behavior Veterinary Medicine. Research and Reports.
 • Loft, K. Accessed 2019. ” Canine Sebaceous Adenitis.” De MSPCA-Angell.
 • Priester, W. A. “1972. Sex, size, and breed as risk factors in canine patellar dislocation.” Journal of the Veterinary Medical Association.
 • Sutter, N. B., en Ostrander, E. A. 2004.”Dog star rising: the canine genetic system.” Nature Reviews Genetics.
 • Strain, G. M. 2015. “The Genetics of Deafness in Domestic Animals.”Frontiers in Veterinary Science.
 • UK Kennel Club

We hebben dit artikel uitgebreid herzien en bijgewerkt voor 2019.