Een Yorkshire Terrier Puppy Voeden – Uw schema maken

het voeden van een yorkshire terrier puppy

Het voeden van een Yorkshire Terrier puppy is een van de belangrijkste onderdelen van hun verzorging. Vandaag delen we onze schema’s, routines, hoeveelheden en top tips. Om uw Yorkie puppy de beste voeding te geven, op de juiste manier.

Het voeden van een Yorkshire Terrier Puppy

De Yorkshire Terrier is een populair speelgoedras dat aanvankelijk in Engeland werd ontwikkeld om ongedierte te bestrijden en nu voornamelijk als gezelschapshond wordt gehouden. Ze wegen drie tot zeven pond, en extreem kleine maten komen steeds vaker voor. Het kan moeilijk zijn om te beoordelen hoeveel je een kleine pup moet voeren, en wat het juiste voer is om ze gezond te houden.

Wat moeten Yorkie puppy’s eten?

Het is belangrijk te voeden om te voldoen aan de behoeften van uw specifieke puppy. Voedingsbehoeften zullen variëren met genetica en activiteitsniveaus, maar er zijn eenvoudige regels die we moeten volgen. Zoals het gebruik van een merk voer dat gericht is op speelgoedhonden, en het altijd beschikbaar hebben van water gedurende de dag.

Jonge pups moeten vier of meer kleine maaltijden gedurende de dag aangeboden krijgen. U wilt voorkomen dat hun maagje langere tijd leeg is. Blaasstenen komen vaker voor bij Yorkshire Terriers dan bij andere rassen. Het is essentieel dat uw puppy altijd toegang heeft tot vers water om deze aandoening te helpen voorkomen.

Verwisselen van merken puppyvoeding

De meeste fokkers gebruiken een commercieel geproduceerd hondenvoer. U moet voldoende van dit type voer aanschaffen om er minstens een paar weken mee vooruit te kunnen. Als u besluit over te stappen op nieuw voer, wacht dan tot de pup in zijn nieuwe huis is gesetteld.

Voeg eerst een kleine hoeveelheid van het nieuwe voer toe aan het oude voer. Voeg over 1-3 weken een steeds groter deel van het nieuwe voer toe, totdat het volledig vervangen is. Aangezien sommige Yorkshire Terriers een gevoelige maag hebben, moet deze overgangsperiode niet worden overhaast.

Hoeveel moet ik mijn Yorkshire Terrier Puppy voeren?

Jonge pups kunnen over het algemeen zoveel voer krijgen als ze willen tot ze ongeveer veertien weken oud zijn. Geef ze regelmatig kleine maaltijden, minstens vier keer per dag. Als globale schatting, als u een puppy van een klein ras brokjes geeft, kunt u uitgaan van:

  • ¼ kopje per dag voor een hond die naar verwachting een volwassen grootte van 3 pond zal hebben
  • ¾ kopje per dag als hun verwachte grootte dichter bij 7 pond ligt.

Na verloop van tijd moet u uw puppy gestaag zien groeien. Het is een goed idee om uw puppy minstens wekelijks te wegen om er zeker van te zijn dat hij gestaag in gewicht toeneemt. Zorg ervoor dat u traktaties en snacks bijhoudt.

Voorverpakte hondensnacks mogen niet een te groot deel worden van wat uw puppy elke dag eet. Ze zijn niet nutritioneel compleet. Een deel van de dagelijkse brokjesrantsoenen van uw pup gebruiken als hondensnacks werkt beter.

het voeden van een yorkshire terrier pup

Yorkshire Terrier Puppy Diëten

Er zijn veel geschikte brokken voor kleine en miniatuurrassen. Hill’s Science Diet droog hondenvoer voor kleine rassen* is een geweldige optie. Het is gemaakt van hoogwaardige ingrediënten zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Royal Canin Size Health Nutrition X-Small Puppy Droog Hondenvoer* is een andere goede keuze. U zult merken dat deze zijn samengesteld voor puppy’s van kleine rassen en zeer kleine afgeronde stukjes hebben.

Wat een Yorkshire Terrier Puppy Voeden

Yorkshire Terriers kunnen worden gevoerd met een grote verscheidenheid aan diëten of combinaties daarvan. De belangrijkste beperking is dat de stukjes voedsel klein moeten zijn om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Het voeden van een Yorkshire Terrier Puppy Brokken

Als u een brokje voert, zorg er dan voor dat het samengesteld is voor een klein ras. De grootte van de brokjes moet klein en bij voorkeur afgerond zijn. Kies een merk dat voldoet aan de specificaties van de Association of American Feed Control Officials. Yorkshire Terriers doen het goed op zowel graanbevattende als graanvrije formules.

Puppy natvoer geven

Er is natvoer verkrijgbaar dat geschikt is voor een Yorkshire Terrier pup. Kijk eens naar Merrick Lil’ Plates Small Breed Wet Dog Food*. Natvoer kan worden gebruikt als gewone voeding of wanneer de pup minder eetlust vertoont.

Puppy rauw voeren (BARF)

Yorkshire Terrier pups kunnen een BARF (biologically appropriate raw food) dieet krijgen. Het dieet moet worden samengesteld voor een speelgoedras, en alle stukjes moeten zeer klein zijn.

BARF-voeding wordt vaak geproduceerd met grotere honden in gedachten en kan dus stukjes bot of kraakbeen bevatten. Dierenartsen melden dat grote stukken voedsel uit een BARF dieet vast kunnen komen te zitten in de keel of slokdarm van de Yorkshire Terrier.

Heeft mijn puppy het juiste gewicht?

Naarmate uw puppy groeit, moet u leren hoe u zijn of haar lichaamsconditie kunt beoordelen. U kunt de voeding geleidelijk aanpassen om een goede conditie te behouden. Bij jonge pups is het belangrijk om vastenperiodes te vermijden. Die zijn onaangenaam voor de pup en kunnen bijdragen tot gezondheidsproblemen. Maar zodra ze volwassen zijn, wordt overgewicht een groter risico (vooral voor reuen) en kan het ook bijdragen tot gezondheidsproblemen.

Pups moeten een licht ingesnoerde taille hebben, zichtbaar als ze nat zijn. Je moet hun ribben niet kunnen zien, maar je moet ze licht kunnen voelen als je met je handen langs hun zij gaat.

Mijn puppy heeft nog steeds honger

Zeer jonge puppy’s van speelgoedrassen kunnen niet veel tegelijk eten, dus is het belangrijk om regelmatig voedsel aan te bieden. Hoewel ze klein zijn, komen Yorkshire Terriers uit een werkende terriërlijn. Daarom mogen ze niet de hele dag onbezet liggen.

Naarmate ze groter en beweeglijker worden, is het van cruciaal belang om ze voldoende mogelijkheden te bieden om te verkennen, te socialiseren, te spelen en te bewegen. Dit zal voorkomen dat ze overdreven gefixeerd raken op hun volgende maaltijd.

U kunt ook een reeks caloriearmere traktaties aanbieden tussen de maaltijden door, terwijl u het aantal maaltijden per dag vermindert. Dit zal uw pup helpen voeractiviteiten uit te voeren en zich vol te voelen zonder zich te overeten.

Als uw pup overdreven hongerig blijft lijken, moet u een dierenarts raadplegen. Er kan een medische oorzaak zijn voor dit gedrag.

Mijn puppy wil niet eten

Het is gebruikelijk voor puppies om van hun eten af te gaan wanneer:

  • verhuizen naar een nieuw huis
  • gepresenteerd met een nieuw soort voedsel

Voor miniatuurrassen is het echter vooral belangrijk dat jonge pups regelmatig eten. Het aanbieden van natvoer of andere gewenste voedselsoorten kan helpen bij een overgang.

Als uw puppy meer dan twee maaltijden achter elkaar weigert, moet een dierenarts worden geraadpleegd. U moet altijd alert zijn op plotseling gewichtsverlies of verminderde activiteit.

Speelgoedrassen zoals de Yorkshire Terrier kunnen lijden aan een aantal dieetgerelateerde aandoeningen. Bijvoorbeeld, een aandoening genaamd transient juvenile hypoglycemia gaat gepaard met een plotselinge daling van de bloedglucose. Handvoeding met een hoog gehalte aan koolhydraten en eiwitten (op voorschrift van de dierenarts) kan deze aandoening behandelen.

Hoe lang wordt een Yorkshire Terrier als puppy beschouwd?

Een Yorkshire Terrier wordt over het algemeen als puppy beschouwd tot hij tien tot twaalf maanden oud is. Afhankelijk van hun groei kunnen ze rond deze leeftijd overgaan op volwassen voer.

Hoe voeding verandert als een Yorkshire Terrier Puppy ouder wordt

Rond de leeftijd van tien maanden moet u beginnen met de overgang van uw Yorkshire terrier naar de volwassen formulering van hun voeding. Op dat moment hebben ze misschien nog maar twee maaltijden per dag nodig. Frequentere maaltijden blijven echter een optie.

Affiliate link openbaarmaking: Links in dit artikel gemarkeerd met een * zijn affiliate links, en we kunnen een kleine commissie ontvangen als u deze producten koopt. We hebben ze echter onafhankelijk geselecteerd voor opname, en alle meningen in dit artikel zijn de onze.

Referenties en verder lezen

Puppyharnassen voor Yorkies

Alexander, et al. (2017). Energiebehoefte voor groei bij de Yorkshire terriër. Journal of Nutritional Science.

Colliard,et al. (2006). Risicofactoren voor obesitas bij honden in Frankrijk. Tijdschrift voor Voeding.

Connolly, et al. (2014). Voedingspraktijken van hondenfokkers in de Verenigde Staten en Canada. Journal of the American Veterinary Medical Association.

Dzanis, (1994). The Association of American Feed Control Officials dog and cat food nutrient profiles: Substantiation of nutritional adequacy of complete and balanced pet foods in the United States. The Journal of Nutrition.

Houston, et al. (2004). Canine urolithiasis: a look at over 16 000 urolith submissions to the Canadian Veterinary Urolith Center from February 1998 to April 2003. The Canadian Veterinary Journal.

Rodríguez-Alarcón, et al. (2010). Ras als risicofactor voor oesophageal foreign bodies. Journal of Small Animal Practice.

Zout, et al. (2017). Groei standaard grafieken voor het monitoren van lichaamsgewicht bij honden van verschillende grootte. PloS One.

Vrábelová, et al. (2011). Analyse van 2735 urolieten bij honden in Spanje en Portugal. Een retrospectieve studie: 2004-2006. Onderzoek in Diergeneeskunde.

Vroom & Slappendel. (1987). Voorbijgaande juveniele hypoglykemie bij een Yorkshire terrier en bij een Chihuahua. Veterinary Quarterly.